Oprostiti prevaru

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
......

#1026 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

♥ Julianna ♥ wrote:Nisam ti ja oko!

Jel ovo dobar utisak? :roll:

Nije, to je providno previse. Ostavljas utisak " glumim da sam riba..a ustvari cu te opsjedat cim dobijem tvoj broj.." :D
......

#1027 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

oridjidji wrote:
...... wrote:
sanabe wrote:

eki njega :lol:
cuj cuvaj dostojanstvo, a dobij cir na zelucu, nervni slom, samo nemoj mu nista rec', jel? ma ja bi mu :dance: sve po spisku :D pa ga onda sutnula :D

Ma ja ne volim te scene i patetiku. Ravnodusnost, ignorisanje i tisina puno vise zabole od bilo kakve uvrede, psovke i ujedanja.
moj recept :)

Znaci, mi smo čiraši.. :D
♥ Julianna ♥

#1028 Re: Oprostiti prevaru

Post by ♥ Julianna ♥ »

dječak sa šibicama wrote:
@ ♥ Julianna ♥

sjetio sam se jedne davne situacije gdje se stanovita osoba onako u sali "zalila" da mi ne moze nista jer sam veci od nje, a rado bi me malo istulehala, na sta je dobila savjet od jedne mudre starije zene "motkom pa na spavanju" :D solidan savjet, dok spava, iskoristi priliku :D
To se radilo o nekoj maleHnoj osobi ondaK :D
Last edited by ♥ Julianna ♥ on 15/07/2011 16:05, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#1029 Re: Oprostiti prevaru

Post by dječak sa šibicama »

♥ Julianna ♥ wrote:
@ ♥ Julianna ♥

sjetio sam se jedne davne situacije gdje se stanovita osoba onako u sali "zalila" da mi ne moze nista jer sam veci od nje, a rado bi me malo istulehala, na sta je dobila savjet od jedne mudre starije zene "motkom pa na spavanju" :D solidan savjet, dok spava, iskoristi priliku :D
Meni su sve zene male, mislim, u odnosu na mene.

Osim Raze Mujanovic :D
♥ Julianna ♥

#1030 Re: Oprostiti prevaru

Post by ♥ Julianna ♥ »

...... wrote:

Nije, to je providno previse. Ostavljas utisak " glumim da sam riba..a ustvari cu te opsjedat cim dobijem tvoj broj.." :D
:lol: :lol: :lol: e k vragu ispala sam iz fola :-D
dječak sa šibicama

#1031 Re: Oprostiti prevaru

sanabe wrote:Zasto je reci nekome da je gad/kuja = izgubiti svoj ponos? :zoka:
Ja bih ga izgubila tek kada bih cutke presla preko toga, kao IC OK, desava se, nije me ni vrtijedan, a do jucer je bio :roll:
Ko tebe kamenom, ti njega kruhom.. kad dobijes samar, okreni i drugi obraz
dječak sa šibicama

#1032 Re: Oprostiti prevaru

sanabe wrote:
Ja bih ga izgubila tek kada bih cutke presla preko toga, kao IC OK, desava se, nije me ni vrtijedan, a do jucer je bio :roll:
Ko tebe kamenom, ti njega kruhom.. kad dobijes samar, okreni i drugi obraz
ja sta cu :lol: :lol: :lol:
onda neces u dzenet :D
......

#1033 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

Pa eto kreni od sebe. Zamisli momka, kojeg ostavljas, ili kojeg si prevarila..On se baca po podu, vrijedja te, cupa kosu s glave, *ebe ti sve po spisku. Sta ces misliti o tom momku? Jedva ces docekati da mu ledja ugledas, to je prvo. Drugo, zgadice ti se, pitaces se sta si uopste radila sa takvim hajvanom. Trece, mozda al samo mozda..zalices ga. A ovako da ti se nakezi u facu hladno, da te pomnozi s nulom i da ne pokaze nikakvu reakciju, natjerace tebe da se osjecas ko govno. Do juce je bio vrijedan, svojim postupcima izazove da nije vise vrijedan i idemo dalje. Šta sad, treba analizirati i kopati narednih godinu dana po propaloj vezi. Daj ba..
oridjidji

#1034 Re: Oprostiti prevaru

Post by oridjidji »

hahahhaa jao jao :) u jesi opasna :)
dječak sa šibicama

#1035 Re: Oprostiti prevaru

...... wrote:
Pa eto kreni od sebe. Zamisli momka, kojeg ostavljas, ili kojeg si prevarila..On se baca po podu, vrijedja te, cupa kosu s glave, *ebe ti sve po spisku. Sta ces misliti o tom momku? Jedva ces docekati da mu ledja ugledas, to je prvo. Drugo, zgadice ti se, pitaces se sta si uopste radila sa takvim hajvanom. Trece, mozda al samo mozda..zalices ga. A ovako da ti se nakezi u facu hladno, da te pomnozi s nulom i da ne pokaze nikakvu reakciju, natjerace tebe da se osjecas ko govno. Do juce je bio vrijedan, svojim postupcima izazove da nije vise vrijedan i idemo dalje. Šta sad, treba analizirati i kopati narednih godinu dana po propaloj vezi. Daj ba..
Kako ces mu gledati ledja, ako ti odlazis :?

I sto je on hajvan?

Ne razumijem te nikako, valjda bi burna reakcija znacila da mu znacis nesto u zivotu, dok bi ignorisanje znacilo (logicno) da ga boli krasni penis sto si ga prevarila, samo te vise ne zeli gledati u svom zivotu.

Ta nismo djeca vise, pa da se igramo nekakvog ignorisanja i vruce-hladno igrica.

Koga briga kako se ja osjecam nakon sto sam prevario, recimo hipotetski, moje je da puzim pred njom da mi oprosti. Ako bi me ignorisala, meni to moze samo reci da puzim dzaba.

Ili sam ja prespavao neku lekciju ili cas :?
......

#1036 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

sanabe wrote:
ne pricam uopste o plakanju, cupanju kose s glave, bacanju po podu ...Boze sacuvaj... nejse ... :D

Nego o cemu pricas? Treptat ces mu okicama i smijuljiti se dok mu budes *ebala majku majcinu?? :D.. Ja ti kazem, niko ne voli pateticare, teatralce i ljude bez dostojanstva ;)- posebno muskarci.
......

#1037 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

Kako ces mu gledati ledja, ako ti odlazis :?

I sto je on hajvan?

Ne razumijem te nikako, valjda bi burna reakcija znacila da mu znacis nesto u zivotu, dok bi ignorisanje znacilo (logicno) da ga boli krasni penis sto si ga prevarila, samo te vise ne zeli gledati u svom zivotu.

Ta nismo djeca vise, pa da se igramo nekakvog ignorisanja i vruce-hladno igrica.

Koga briga kako se ja osjecam nakon sto sam prevario, recimo hipotetski, moje je da puzim pred njom da mi oprosti. Ako bi me ignorisala, meni to moze samo reci da puzim dzaba.

Ili sam ja prespavao neku lekciju ili cas :?
Pa nije dokaz da nekom znacim da mi govori da sam djubre, gad i da se baca pred mene. Dozivjela sam i to. Da od "najljepseg andjela.." postanem dno dna, djubre, gad.. itd, samo jer sam prekinula. Nisam prevarila, nego prekinula. I naravno da ce mi se zgaditi, stra treba ;)!? A priznati ti mozes.. puzati mozes, ja ti ne bih oprostila. Stavise, ne bih te vise ni pogledala u zivotu..pa ti puzi dje god hoces.
PalaSa Marsa

#1038 Re: Oprostiti prevaru

Post by PalaSa Marsa »

♥ Julianna ♥ wrote:
@ ♥ Julianna ♥

Julyyy :kiss: :-D
♥ Julianna ♥

#1039 Re: Oprostiti prevaru

Post by ♥ Julianna ♥ »

PalaSa Marsa wrote:
♥ Julianna ♥ wrote:
@ ♥ Julianna ♥

Julyyy :kiss: :-D
Gdje si ti ljubice zubice :-D :kiss:
PalaSa Marsa

#1040 Re: Oprostiti prevaru

Post by PalaSa Marsa »

:-D :)
dječak sa šibicama

#1041 Re: Oprostiti prevaru

...... wrote: Pa nije dokaz da nekom znacim da mi govori da sam djubre, gad i da se baca pred mene. Dozivjela sam i to. Da od "najljepseg andjela.." postanem dno dna, djubre, gad.. itd, samo jer sam prekinula. Nisam prevarila, nego prekinula. I naravno da ce mi se zgaditi, stra treba ;)!? A priznati ti mozes.. puzati mozes, ja ti ne bih oprostila. Stavise, ne bih te vise ni pogledala u zivotu..pa ti puzi dje god hoces.
A jesi li od andjela postala gad, kad si ga prevarila, hajde onako objektivno samokriticki izanaliziraj taj svoj potez.

Iz njega vjerovatno progovara ljutnja, ne razumijem kako drugacije moze reagirati, govorim o prevari naravno... ali, ne znam odakle sad ovo sa prekidom.

Nekako skaces sa teme na temu, ne mogu te pratiti :D

Ako je i prekid u pitanju, ne mozes ocekivati da samo slegne ramenima. Nije ok da te napada ili nesto slicno, ali da bude cinican i bezobrazan do tebe, bogami.... opravdano je. Jednako mislim i da on ostavi tebe, a ti u svemu tome reagiras burno.

Sto se tice oprosta, nisi li ti prije par stranica napisala da si prevarila decka? imas dvostruke standarde, cini mi se. Ali dobro, tvoja stvar :wink:

besana, poljubi i ti nju :) mada ima i laksih nacina od sms-a, sta se ona cifra :D
......

#1042 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

...... wrote:
A jesi li od andjela postala gad, kad si ga prevarila, hajde onako objektivno samokriticki izanaliziraj taj svoj potez.

Iz njega vjerovatno progovara ljutnja, ne razumijem kako drugacije moze reagirati, govorim o prevari naravno... ali, ne znam odakle sad ovo sa prekidom.

Nekako skaces sa teme na temu, ne mogu te pratiti :D

Ako je i prekid u pitanju, ne mozes ocekivati da samo slegne ramenima. Nije ok da te napada ili nesto slicno, ali da bude cinican i bezobrazan do tebe, bogami.... opravdano je. Jednako mislim i da on ostavi tebe, a ti u svemu tome reagiras burno.

Sto se tice oprosta, nisi li ti prije par stranica napisala da si prevarila decka? imas dvostruke standarde, cini mi se. Ali dobro, tvoja stvar :wink:

besana, poljubi i ti nju :) mada ima i laksih nacina od sms-a, sta se ona cifra :D

Ja rekoh da sam dozivjela da me vrijedja, jer sam ga ostavila. Niti sam ja prevarila, niti je on..vec jednostavno skontala nakon mjesec dana da nije za mene i to je to. Medjutim, on je vec bio odlijepio..i naravno, shvatam..povrijedjen obrusio se na mene. Samo mi se zgadio, da vise nisam pozeljela ni zdravo da mu kazem. A sta se desava kasnije..nakon izvjesnog vremena slao je poruke izvinjenja, bla bla..sto mi je jos bljutavije. Naseres se pa pojedes doslovno, pa sve u krug.
Mogu ocekivati da se slegne ramenima, sta drugo? To je prekid.. nije pitanje zivota i smrti. I nemam ja dvostruke standarde. Jesam rekla da sam prevarila jednog momka..i nisam rekla da je to lijepo, ali niti da se kajem i naravno da ni meni ne bi nijedan trebao da oprosti ( ovaj nije ni saznao nikad pa se ne pika :D ). Ne bi niko trebao da prasta prevare..muskarci ili zene nebitno.
......

#1043 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

sanabe wrote: Molim da me se ne zamislja kao pacenicu koja se baca po podu, place i sl. A-a. Ni blizu. :D

Ja ne mogu a da ne zamislim scenu da se neko valja po podu, place i cupa kosu :D :D :D. Ne brini, ja te nisam tako ni dozivjela. Ti jednostavno smatras da je ok pokazati sva svoja osjecanja i ja to postujem, samo ja nisam taj tip valjda. Zato garant imam cireve a i da ne znam :D.
Sutlijas

#1044 Re: Oprostiti prevaru

Post by Sutlijas »

Stemam prevarante po kucama... jeftino. :D
U ovom slucaju, kez na licu moze da bude zbog pomisli na scenu placenika i bivse voljene osobe.
Sa placenikom se dogovorite kako ce vas bivsa ljubav pamtiti, da li zbog nedostatka zuba, prsta, ruke, noge... :D
Last edited by Sutlijas on 15/07/2011 17:28, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#1045 Re: Oprostiti prevaru

...... wrote: Ja rekoh da sam dozivjela da me vrijedja, jer sam ga ostavila. Niti sam ja prevarila, niti je on..vec jednostavno skontala nakon mjesec dana da nije za mene i to je to. Medjutim, on je vec bio odlijepio..i naravno, shvatam..povrijedjen obrusio se na mene. Samo mi se zgadio, da vise nisam pozeljela ni zdravo da mu kazem. A sta se desava kasnije..nakon izvjesnog vremena slao je poruke izvinjenja, bla bla..sto mi je jos bljutavije. Naseres se pa pojedes doslovno, pa sve u krug.
Mogu ocekivati da se slegne ramenima, sta drugo? To je prekid.. nije pitanje zivota i smrti. I nemam ja dvostruke standarde. Jesam rekla da sam prevarila jednog momka..i nisam rekla da je to lijepo, ali niti da se kajem i naravno da ni meni ne bi nijedan trebao da oprosti ( ovaj nije ni saznao nikad pa se ne pika :D ). Ne bi niko trebao da prasta prevare..muskarci ili zene nebitno.
Ok, to sa raskidom nema veze sa temom.

Iako, suvise si rigorozna za nekoga ko je prevario partnera i jos se hvali da nikada to nije saznao, kao neki svoj licni uspjeh. Oprosti ali... ulazi ti u karakternu sliku. Bar onu koju predstavljas o sebi tu na forumu (koliko je bitna, nije vazno)

Meni par puta rekose "suvise sebe potenciras u raspravi" (na forumu), ja to radim zato sto ne zelim potencirati druge, jer kad suvise analiziras druge, ispadas licemjer ili u najboljem slucaju, nekakav kvazimoralni umisljeni autoritet. Ali ovaj put cu nastupiti kao sudac ili porotnik, ja ne znam sta ti zelis ovdje postici, kakav dojam ostaviti, mozda da si ti maca pred kojom muskarci padaju kad ih ona ostavi, a ujedno zna prevariti bez da njen decko to sazna, i to je kao plus u tvojoj "biografiji", zaista ne znam jer ne razumijem se u psiholosko portretiranje na osnovu par postova, ali meni licno ostavljas dojam prerigorozne osobe za nekoga ko se hvali prevarom, da ne kazem kontradiktorna sama sebi (po stavovima).

Opravdanje za prevaru ti je "kasnije kad smo se razisli, zalim sto mu nisam jos vise nabijala rogove", zatim kazes da si ostavila tipa jer si nakon mjesec dana shvatila da nije za tebe i jos te strasno pogodila njegova reakcija jer sta on ima reagirati i ko je on da reagira jelte, a onda zakljucujes da prevaru nikada nebi oprostila i da je mrtav za tebe onaj koji te prevari.

Ja razumijem da je voljeti sebe primarna stvar, ali nekada nije lose pokusati voljeti i druge. Bar malo.

Izvinjavam se ako zvuci grubo.
......

#1046 Re: Oprostiti prevaru

Post by ...... »

dječak sa šibicama wrote: Ok, to sa raskidom nema veze sa temom.

Iako, suvise si rigorozna za nekoga ko je prevario partnera i jos se hvali da nikada to nije saznao, kao neki svoj licni uspjeh. Oprosti ali... ulazi ti u karakternu sliku. Bar onu koju predstavljas o sebi tu na forumu (koliko je bitna, nije vazno)

Meni par puta rekose "suvise sebe potenciras u raspravi" (na forumu), ja to radim zato sto ne zelim potencirati druge, jer kad suvise analiziras druge, ispadas licemjer ili u najboljem slucaju, nekakav kvazimoralni umisljeni autoritet. Ali ovaj put cu nastupiti kao sudac ili porotnik, ja ne znam sta ti zelis ovdje postici, kakav dojam ostaviti, mozda da si ti maca pred kojom muskarci padaju kad ih ona ostavi, a ujedno zna prevariti bez da njen decko to sazna, i to je kao plus u tvojoj "biografiji", zaista ne znam jer ne razumijem se u psiholosko portretiranje na osnovu par postova, ali meni licno ostavljas dojam prerigorozne osobe za nekoga ko se hvali prevarom, da ne kazem kontradiktorna sama sebi (po stavovima).

Opravdanje za prevaru ti je "kasnije kad smo se razisli, zalim sto mu nisam jos vise nabijala rogove", zatim kazes da si ostavila tipa jer si nakon mjesec dana shvatila da nije za tebe i jos te strasno pogodila njegova reakcija jer sta on ima reagirati i ko je on da reagira jelte, a onda zakljucujes da prevaru nikada nebi oprostila i da je mrtav za tebe onaj koji te prevari.

Ja razumijem da je voljeti sebe primarna stvar, ali nekada nije lose pokusati voljeti i druge. Bar malo.

Izvinjavam se ako zvuci grubo.

Trosis vrijeme na analizu mog karaktera, tj moje licnosti bez ikakve potrebe. Bolje bi ti bilo da ne se ne trudis iskuckati tepih od posta, nego da sa razumijevanjem procitas sta drugi diskutant pise, pa ako nisi siguran da si fino procitao, procitaj jos triput, pa onda prokomentarisi.
I gledaj, zaboli mene dupe kakvu "karakternu sliku" o sebi ostavljam na nekom forumu. To se mozda ti sekiras, mozda ti je bitno- meni ne.
Pokusacu samo ukratko jos da ti odgovorim na gore napisano:

a) NIJEDNOG MOMENTA se nisam pravdala sto sam prevarila, odmah da se razumijemo. Nisam se pohvalila, ali nisam se ni pravdala.
b) da, ono.. raskinem kad mi vise nije lijepo zamisli!? i da..zamisli, koji sam licemjer zbog toga! :-)
c) NE- prevaru ne bih nikad oprostila, niti bi meni trebao da oprosti onaj, kojeg bih opet prevarila ( nikad ne reci nikad ). Nadam se da si nakon petog ponavljanja uspio da shvatis napokon ;).
d) u mojoj biografiji je itekako plus sto imam muda da bacim karte na stol i da budem ono sto sam- sa manama i vrlinama. Ne muljam, niti se pravdam za svoje postupke..kakvi god bili.

lp
Loulou

#1047 Re: Oprostiti prevaru

Post by Loulou »

dječak sa šibicama wrote: sjetio sam se jedne davne situacije gdje se stanovita osoba onako u sali "zalila" da mi ne moze nista jer sam veci od nje, a rado bi me malo istulehala...
Ma, tvoja je sreća što je ona (bila) neuka :D
Grappling je čudo. Samo obaraj :D
tech10

#1048 Re: Oprostiti prevaru

Post by tech10 »

♥ Julianna ♥ wrote:Baš me zanima, onako hipotetički ako žena oprosti prolaznu zaljubljenost, da li bilo onda fer da i on njoj oprosti kad se oklizne.
Samo ako se okliznula na bananu. :D
BarbaDue

#1049 Re: Oprostiti prevaru

Post by BarbaDue »

Hmm, nesto kontam kolko moras voljeti tu osobu da bi joj oprostio takvu gresku. Dal' to ikako zavsi od kolicine zaljubljenosti u tu osobu. Ako je do toga onda ja nikad nisam volio dovoljno da bih oprostio prevaru. Međutim, nadam se da to nema veze sa srcem vec samo sa mozgom i nacinom razmisljanja.
Neki dan cuh pricu za jednog poznanika koji je nasao zenu na kamari sa jednim tipom, obadvoje ih je tako nalupao da su zavrsili u bolnici. Poslije nekoliko sedmica vidim tog tipa sa zenom i djetetom idu zajedno ulicom. Sad kontam je on bas nju toliko voli ili je nije mogao ostaviti zbog djeteta. Ja cini se nebi mogao ni zbog djeteta oprostiti. Razmisljao sam o jos jednom aspektu oprostanja prevara, to je sa one vjerske strane.
Znamo da je opraštanje veliko i djelo, pogotovo kod našeg Dragog Boga. Mozda se ljudi odlucuju i iz tog razloga oprostiti?
HAVANA

#1050 Re: Oprostiti prevaru

Post by HAVANA »

Ništa oprost,nula bodova...ja sam ćafir svakako :D
Locked