SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Troll_Happens

#1026 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Policija spriječila veći sukob
Tri osobe od kojih jedan policajac lakše povrijeđene...
25.01.2009. 11:45

U ugostiteljskom objektu "Retro", u ulici Hiseta broj 1, jučer u 1.05 sati izbila je tuča u kojoj je učestvovalo više osoba.

Prema saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo, pred navedeni objekat došla su dva terenska vozila, BMW belgijskih nacionalnih oznaka (667960) i "tuareg" (058-J-038), iz kojih je izašlo više osoba. Oni su fizički napali uposlenike navedenog objekta.

Na mjesto događaja, odmah po obavještenju, upućeno je više policijskih patrola. Policijski službenici spriječili su daljnju tuču, a napadači su se u navedenim vozilima udaljili s lica mjesta. Tom prilikom oštećeno je službeno policijsko vozilo, a jedan policajac je lakše povrijeđen.

Na licu mjesta priveden je Alen Hajdarević (23) iz Sarajeva. Kod njega je pronađen pištolj "bereta", kalibra 7,65 milimetara, s metkom u cijevi.

Policija se nakon toga dala u potjeru za dva terenca koje su zaustavili u ulici Put života.
U policiju su privedeni Nedžib Spahić (33), Edin Smajić (28), Almir Smajić (34), Nermin Bukva (28), Adis Osmanović (21), Almir Lutvikadić (37) i Šejla Jesenica (21), svi iz Sarajeva.

Nedaleko od mjesta gdje su vozila zaustavljena pronađen je pištolj CZ, kalibra 7,62 milimetara, koji je, najvjerovatnije, na to mjesto odbacila neka od navedenih osoba.

Prije dolaska policije, dvije osobe su u tuči zadobile lakše tjelesne povrede. O događaju je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu, a nakon saslušanja sve navedene osobe puštene su na slobodu.

Naprijed Bosno :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1027 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

šta li šejla tu traži :D :dance: :dance: :dance: :run:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1028 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

komi wrote:šta li šejla tu traži :D :dance: :dance: :dance: :run:
sponzoruša :roll: :D
karanana

#1029 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

jeli dobra sejla?
Doda37

#1030 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Doda37 »

Mozda je Nikita :D :D
dimu

#1031 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dimu »

e yebo ti nase novine niko da napise sta je stvarno bilo cuj napali osoblje :lol:

dzibina ekipa se sukobila sa keljmendijima... sreca nije niko zapucao ali je malo falilo...
Troll_Happens

#1032 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Jel to onaj Dziba... sto ima vec tema na Sa-xu ko je Dziba?

Ko je Sejla valjal cemu :) :skoljka:
dimu

#1033 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dimu »

imas gore u tekstu, prvi od ovih sto su privedeni...

a on je kasnije dosao nakon sto su ovi zakuhali
scooter21ba

#1034 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

Doda37 wrote:
Mozda je Nikita :D :D
ni kita joj nije dovoljna pa otisla u akciju malo bum bum
zonbirile

#1035 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

e policije,kite.Điba demolirao načelnika sektora Mup-a ,Jozića kod Cige,i sada došla mečka i nikom ništa.Kod titinih papaka,bez kaciga,kapuljača i ostalih sranja,nosao bi bubrege u đepu po izlasku iz stanice,dok ne bude tako maltretiraće ostali svijet.Sere MZ nije tako na zapadu,prvenstveno kriminal je sklonjen sa ulice.Ima ga ,ali je na višem softiciranijem nivou i postoji dil ,ne remeti red.Tamo kao pljačkaš banku,ok,ganjat čemo se,ali ne možeš igrati lopte u Kenigstrase i maltretirati prolaznike,šamarati posjetioce po baštama šoping centra,jer jebo njih ,ugrožavaš vlast,pade,ministar,vlada.A ako ko treba da padne ,to je onda papak sa pištoljom,i tako više puta i nema frke,a kriminal kao i svugdje,ali ne na javnom mjestu.
Santos

#1036 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Santos »

Kome onaj prjeti iz Svedske.Lafo njega svi znaju.Iz Gorazda bio sam raja sa ovim onim.Sve cu ih pobit.Nasta se krkan fura u svojim 40 godinama.Fuj.
hali gali halid

#1037 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hali gali halid »

Kimun :mrgreen:
BajrinNajmladji

#1038 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by BajrinNajmladji »

Krigla_Sa wrote:Cujem danas da se Armin Isakovic (lik sto je zaklao majku) vratio na posao u elektroprivredi. :x
Pa ovo samo kod nas ima, ja za posao svake 2 godine obavljam po sat vremena psihotestove,pitanja mali milion... Lik zaklao majku i normalno radi u elektroprivredi.
E drzavo drzavo... :x
Je li i prije zločina radio u EP? Teško je naći posao na današnjem vaktu i zemanu, možda ima štelu, pa radi.
Država treba da otvori zaštitne radionice jer Isaković je zaliječen, a Bosna nije Švedska da ga zaposli u zaštitnoj radionici. Dok je pod terapijom i kontrolom dr., on je apsolutno bezopasan. Odnosno, opasan je koliko i tzv. normalni.
Poznavao sam dr.sci Pukovnika, pa on predavao sociologiju na više fakulteta. Prestane trošiti svoje lilule i odjednom se na predavanju skine do gola. Završi na ''Nedi Zecu'', bude tamo mjsec dana i ponovo, nazad na posao.
Nemamo mi bolnica toliko koliko ima psihički bolesnih (2% od 500 000 = 10 000 paranoidnih SCH bolesnika=Toliko ih šeta Sarajevom, radi i iznenadio bi se na kojim pozicijama).
I zašto Armin ne bi radio? Rad povoljno djeluje na svakog čovjeka, a terapeut može biti i mačka.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1039 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mIRCerka »

BajrinNajmladji wrote: I zašto Armin ne bi radio? Rad povoljno djeluje na svakog čovjeka, a terapeut može biti i mačka.
Da prostis, nakon KLANJA MAJKE ja njemu ne bih dala macku, pa ni u terapeutske svrhe...mozda bi imao mackoterapiju, ali pod kontrolom do zuba naoruzanih specijalaca...ko se jednom o mlijeko oprzi, puse i u jogurt!
BajrinNajmladji

#1040 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Ti si jedno, a dr. psihijatri su drugo. Siguran sam da je direktor EP koja je zaposlila Armina (Ili samo vratila na posao) imao konsultacije sa njegovim dr. iz bolnice. Slažem se sa njihovom odlukom da Armin radi jer u BiH NEMA ZAŠTITNIH RADIONICA.
Jedan je bio Armin - bolesnik, a sada je to sasvim druga, zaliječena ličnost i treba joj dati svaku moguću šansu u životu. Čim prekine sa terapijom, pokuša ''snagom volje'' da pobijedi svoju neizlječivu bolest, nayebo je,....
zonbirile

#1041 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

bajrin najmlađi

nedopustiv je voluntarizam i kršenje zakona,u ovom slučaju.Ne možeš se na osnovu dg SCH "izvuči" presuda,koja je morala definisati liječenje u bolnici zatvorenog tipa.Nema tu lamentiranja ,nad sudbinom čovjeka,koji je bolestan,da ubije majku.Znači na osnovu dijagnoze on je morao biti hospitaliziran u Zenici,bez prava na izlazak.Dokazani SCH bolesnik,mora biti pod nadzorom,ovde je dokazani ubica u pitanju,znači čovjek koji se nije mokrio u parku niti derao sa balkona,nego ubio.Nedopustiv je eksperiment,učiniti ovako nešto,to nije resocijalizacija,nego neodgovorno ponašanje.Šta ako se nešto desi,i on čuje glas da sa kalašnjikovom uđe u firmu i pobije desetinu ljudi.Ko je taj na čiju je odgovornost pušten i konačno kako glasi presuda.On je presuđen KRIV,sa obaveznim liječenjem u ustanovi zatvorenog tipa(bar se nadam,jer ne kontam,koja bi presuda mogla biti)
Krigla_Sa

#1042 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Krigla_Sa »

BajrinNajmladji wrote:
Krigla_Sa wrote:Cujem danas da se Armin Isakovic (lik sto je zaklao majku) vratio na posao u elektroprivredi. :x
Pa ovo samo kod nas ima, ja za posao svake 2 godine obavljam po sat vremena psihotestove,pitanja mali milion... Lik zaklao majku i normalno radi u elektroprivredi.
E drzavo drzavo... :x
Je li i prije zločina radio u EP? Teško je naći posao na današnjem vaktu i zemanu, možda ima štelu, pa radi.
Država treba da otvori zaštitne radionice jer Isaković je zaliječen, a Bosna nije Švedska da ga zaposli u zaštitnoj radionici. Dok je pod terapijom i kontrolom dr., on je apsolutno bezopasan. Odnosno, opasan je koliko i tzv. normalni.
Poznavao sam dr.sci Pukovnika, pa on predavao sociologiju na više fakulteta. Prestane trošiti svoje lilule i odjednom se na predavanju skine do gola. Završi na ''Nedi Zecu'', bude tamo mjsec dana i ponovo, nazad na posao.
Nemamo mi bolnica toliko koliko ima psihički bolesnih (2% od 500 000 = 10 000 paranoidnih SCH bolesnika=Toliko ih šeta Sarajevom, radi i iznenadio bi se na kojim pozicijama).
I zašto Armin ne bi radio? Rad povoljno djeluje na svakog čovjeka, a terapeut može biti i mačka.
Cuj zasto nebi radio ? Znam momka koji nije dobio ljekarski za posao jer je na pitanje "dali vam je bitan novac" odgovorio sa NE . Covjek sasvim normalan,ne zna ni on sam sto je tako odgovorio ali nije prosao ljekarski ,ljekaski je vadio u MUP-u .
Mene na ljekarskom nema sta ne pitaju,od pitanja "kako spavate navecer" do "dali ste razmisljali o ubistvu/samoubistvu"
Covjek zaklao majku i normalno radi medju normalnim svijetom. Ako je to tebi normalno onda stvarno :roll:
Njemu je dijagnosticirana sizofrenija,nema tu lijeka, moze se on kljukati tabletama i biti pod kontrolom 100 psihijatara ali ga prenos moze spucati svaki tren. Sta sad treba opet neko glavom platiti jer je on u jednom trenutku dobio napad i onda ga opet lijeciti neko vrijeme i haj na posao...
Ne znam,meni to stvarno nije ok...
BajrinNajmladji

#1043 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

@zonbirile,
U presudi stoji da je KRIV i da treba da ide na obavezno liječenje. Ne piše do kada. Moglo se desiti doživotno, ali eto, dr. u bolnici odlučili da ga puste s tim da redovno pije terapiju i dolazi na kontrolu. 15% od svih SCH bolesnika NE REAGUJE, ne pomaže im hemoterapija i takvi trebaju ostati malo duže na liječenju.

Bolje bi bilo da radi u kakvoj zaštitnoje radionici (DES=Gluhi, slijepi,...Je li to sada privatna firma?), nego u EP. Nema takve zaštitne radionice. I nije mi normalno da Armin radi u EP, ali kada nema zaštitne radionice,...

Bi li mu ti zabranio i da igra košarku, polaže vozački ispit (Ili produži vozačku, ako je već ima)?
Santos

#1044 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Santos »

Lafo Kimun mojne mene snimat.Jel ono Kimun ima radnju na skenderiji.Vidim ga unutra sjedi,pa kontam jelto njegovo ili onako doso nekom.Radnja sa mobitelima,posto znam da je vrtio mobitele na stupu.Napredovalo se.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1045 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

Santos wrote:Lafo Kimun mojne mene snimat.Jel ono Kimun ima radnju na skenderiji.Vidim ga unutra sjedi,pa kontam jelto njegovo ili onako doso nekom.Radnja sa mobitelima,posto znam da je vrtio mobitele na stupu.Napredovalo se.
koji bolan Kimun? nije valjda onaj što navija "Nanajvo, Nanajvo"? :-) :?
zonbirile

#1046 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

BajrinNajmladji wrote:@zonbirile,
U presudi stoji da je KRIV i da treba da ide na obavezno liječenje. Ne piše do kada. Moglo se desiti doživotno, ali eto, dr. u bolnici odlučili da ga puste s tim da redovno pije terapiju i dolazi na kontrolu.

Bolje bi bilo da radi u kakvoj zaštitnoje radionici (DES=Gluhi, slijepi,...Je li to sada privatna firma?), nego u EP. Nema takve zaštitne radionice. I nije mi normalno da Armin radi u EP, ali kada nema zaštitne radionice,...

Bi li mu ti zabranio i da igra košarku, polaže vozački ispit (Ili produži vozačku, ako je već ima)?

morala bi biti obaveza liječenja u zatvorskoj bolnici.Nema tu terapeutskog liječenja vani,već u zatvoru,gdje se definiše i duljina kazne ,npr:izriče se kazna obaveznog ljiečenja u bolnici zatvorenog tipa od 10g.Znači nisu lječnici,ni pozvani da o nečemu odlušuju,nego društvo,država izriče kaznu zatvora,sa obaveznim liječenjem.Sve ostalo je sranje,i nedaj bože da se kome šta desi poziv na linč,od sudije redom.
BajrinNajmladji

#1047 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Krigla_Sa wrote: Cuj zasto nebi radio ? Znam momka koji nije dobio ljekarski za posao jer je na pitanje "dali vam je bitan novac" odgovorio sa NE . Covjek sasvim normalan,ne zna ni on sam sto je tako odgovorio ali nije prosao ljekarski ,ljekaski je vadio u MUP-u ....
Radio sam i ja, pa vadio ljekarsko uvjerenje. To su psihološki testovi i to što je napisao da mu novac nije bitan ili da ne voli proljeće je samo signal psihologu da prilikom psihijatrijskog pregleda bude obraćena pažnja,...Šta je bilo u konkretnom slučaju na psihijatrijskom pregledu, ne zna se,...
BajrinNajmladji

#1048 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Pratim te crne hronike i nikada nisam vidio da presuda bude sa dodatkom ''obavezno liječenje od 5 godina, 10 godina'', nego samo ''obavezno liječenje''.
Evo, uskoro treba da bude presudjeno onom iz Tz što je 6-toro svojih komšija i rodbine ubio. Ista dijagnoza i molim te, uprati da ni njemu neće biti presudjeno obavezno liječenje od 20 godina, nego samo obavezno liječenje. Eto, uprati.
Sokolac je bio psihijatrijska bolnica zatvorenog tipa i tamo su odsjedali najteži slučajevi, neki doživotno. Sokolac više nije takva bolnica, a ova Forenzika pri KPD Zenica je protivna svakoj EU ili UN konvenciji o ovakvim zatvorenicima. Ta Ze Forenzika je samo privremeno, dok država ne izgradi nešto čega se ljudski rod neće stiditi.
Last edited by BajrinNajmladji on 27/01/2009 14:25, edited 1 time in total.
Dioda

#1049 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dioda »

BajrinNajmladji wrote:Ti si jedno, a dr. psihijatri su drugo. Siguran sam da je direktor EP koja je zaposlila Armina (Ili samo vratila na posao) imao konsultacije sa njegovim dr. iz bolnice. Slažem se sa njihovom odlukom da Armin radi jer u BiH NEMA ZAŠTITNIH RADIONICA.
Jedan je bio Armin - bolesnik, a sada je to sasvim druga, zaliječena ličnost i treba joj dati svaku moguću šansu u životu. Čim prekine sa terapijom, pokuša ''snagom volje'' da pobijedi svoju neizlječivu bolest, nayebo je,....
Koliko skontah,Armin boluje od paranoidne sizofrenije. Sto znaci da,u trenutku kada zaboravi,ili jednostavno ne uzme tabletu,moze opet doci do "pucanja".Znaci,kad tad opet moze doci do toga da nasrne na nekoga,i ne znajuci.Jer ja to bolest koja nije izlijeciva.
Tragicno je sve to sto se desilo.Kad malo bolje covjek skonta,mlad momak,jeza je to sto se desilo. I tesko je pomisliti kako ce taj momak cijeli zivot zivjeti sa tim.
Lose je sto su ga vratili na posao.Ali je i veca tuga sto kod nas gotovo i da ne postoji neko razumno rjesenje za takve ljude. :sad:
BajrinNajmladji

#1050 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Dioda wrote:Koliko skontah,Armin boluje od paranoidne sizofrenije. Sto znaci da,u trenutku kada zaboravi,ili jednostavno ne uzme tabletu,moze opet doci do "pucanja".Znaci,kad tad opet moze doci do toga da nasrne na nekoga,i ne znajuci.Jer ja to bolest koja nije izlijeciva.
Tragicno je sve to sto se desilo.Kad malo bolje covjek skonta,mlad momak,jeza je to sto se desilo. I tesko je pomisliti kako ce taj momak cijeli zivot zivjeti sa tim.
Lose je sto su ga vratili na posao.Ali je i veca tuga sto kod nas gotovo i da ne postoji neko razumno rjesenje za takve ljude. :sad:
Neuroleptici/antipsihotici koje on mora da uzima imaju i produženo djelovanje, tako da i nije neka velika geška ako zaboravi popiti neku od tableta, a tu su i tzv. zaštitne injekcije kod kojih su neuroleptici unutar nekih masnoća, pa se u organizmu otapaju i po mjesec dana. Sad, ja ne znam da li on prima ove ''zaštitne''. Takodje, ukoliko potpuno prestane sa terapijom, SCH se vraća u nekim šubovima, ciklično, recimo svaka tri ili 6 mjeseci, svaki pacijent je u vezi sa ovim jedinstven. Dakle, nema opasnosti da on jedno jutro zaboravi popiti terapiju i oko pauze za ručak pobije svoje kolege na radnom mjestu.

Uostalom, prije desetak dana je dr.Kučukalić, psihijatar i sudski vještak izjavio za Oslobodjenje da PSIHIČKI BOLESNICI ČINE MANJE KRIVIČNIH DJELA OD TZV. NORMALNIH LJUDI. Sve su to introvertni ljudi, neodlučni, treba im uvijek pomoć drugoga, čini se da skoro nikada ne odrastu po toj nekoj zrelosti, povodljivi, skloni samoubistvu,....Eh, samo dio njih su agresivni i skloni tome da neke svoje ''objekte paranoidnosti'' ugrožavaju. Zato me i ne čudi da kada neko bez razloga pobije šestoro ili masakrira majku/maćehu, sve to stvara kod neupućenog zgražanje jer nema racionalnog objašnjenja za motiv takvog zločina.
Tu su još i USA filmovi tipa Mizeri ili Kanibal - Hanibal,...Eto predrasuda, stigme..., a imamo slogan modernog psihijatrijskog liječenja: PSIHIJATRIJA U ZAJEDNICI!
Dovoljno je prepoznati nečiju paranoidnost ili to da se nekome povjeri da čuje glasove koji mu nešto naredjuju i djelovati, nagovoriti ga da ide psihijatru, a ne po zapis.
Ako neće,...ima i tu lijeka.
Imamo i azile za psihičke bolesnike koji nikako ne mogu samostalno živjeti, Fojnica, Pazarić, Bakovići, zatvorenog tipa i Nahorevo-otvoreni,...Čini mi se da su pretrpani. Da bogda, da ovo pročita neko imućan, pa pomogne ove Zavode,...Ma i najmanja pomoć im puno znači. Znam da je nedavno Halid Bešlić pjevao tim ljudima u Fojnici. Svaka mu čast.
Locked