Da, ja sam za radikalnije metode! Problem je sto je razlog malog obima demonstracija upravo u organizatorima koji su nakon par kamenica vec poceli kontat kako da se povuku. Da su odmah rekli "jest, mi smo organizovali" vise raje bi krenulo za njima, jer onda oni uopce neshvataju kako se vlast mjenja.Asana wrote:Jefferson, ako ja tebe dobro razumijem ti podrzavas radikalnije metode... a onda se pitas zasto organizatori MIRNIH protesta nece preuzeti odgovornost za djela takvih, nemirnih![]()
Meni je sasvim jasno zasto se gradski funkcioneri opiru svim silama i ne biraju sredstva u napadima na "organizatore"; ako bi se desio presedan da neko od klike odgovara za svoje postupke, sta onda drugi mogu ocekivati... zato zbijaju redove, kompromitiraju proteste, spekuliraju o tome ko iza toga stojij... jedino sto im je jasno jeste, da taj neko nije u talu. Inace bi sutio.
De mi pokazi primjer gdje je vlast "sjahala" mirnim putem? Pogotovo ovakva korumpirana vlast? Problem je sto ni sami organizatori nisu znali bil pisali ili srali. Vise mi se ovo cini kao da oni trebaju opravdati pare koje dobivaju kao nevladine organizacije.
Samir Silajdzic je i reagovao onako kako je reagovao jer je vidio da ni DOSTA ni GROZD nemaju konkretnog cilja, niti da su spremni uci u konlifkt sa vlascu, pa makar to znacilo i konflikt sa policijom i zatvor za organizatore.
De malo proguglajte sta je bilo u Madjarskoj prije dvije godine, samo zato sto ej premijer slagao stopu razvoja!!!
Ako neko misli da ce ovi kameleoni sjahati sa vlasti tako sto ce demonstranti piscat po ulici i bacat ruze na kantonalnu zgradu, onda dzaba sve ovo.
Druga stvar, problem je u Vladi FBiH i drzavnoj vladi koje do sada nisu prstom mrdnule da krene bilo kakav razvojni projekat, auto-put i sl, a da ne govorim o ulju iz nepostojece drzave, PDV-u na sve zivo pa i na zrak.
Tu su problemi, nece ni milion policajaca na ulici iskorjeniti siromastvo, besperspektivnost i nezaposlenost. Ako Gasi moze trkat se sa ferrarijem po ulicama glavnog grada a pri tom na biro za zaposljavanje guraju se u redu fakultetski obrazovani gradjani, onda sto se neko cudi sto ti maloljetnici hoce da budu Gasi!