Dozvola za oruzje

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
valjuga

#1026 Re: Dozvola za oruzje

Post by valjuga »

Ljudi,ja ću učiniti sve da budem regulara.
Al utoku ne dam.
nookey

#1027 Re: Dozvola za oruzje

Post by nookey »

ja sam fulio da prijavim promjenu lične. otišao kod oružara i predao mimo svih rokova i normala mi ažurirali u oružnom...
lordi

#1028 Re: Dozvola za oruzje

Post by lordi »

Samo da razjasnim par stvari što se ovdje bubaju ko "Maksim po diviziji"
Prvo za ovog gospodina koji ima oružni list od 2003. godine, ako si sa područija Kantona Sarajevo imao si obavezu od 2008 do 14. 12. 2014 godine izvršiti reviziju i zamjenu oružnog lista, sada ste u posjedu ilegalnog oružja i tu se oružje oduzima.
Drugo kada se produžava oružni list on nema rok važenja već se na osnovu ljekarskog uvjerenja produžava zdravstvena sposobnost posjedovanja oružja i plaća se 2 KM administrativne takse upisivanje ljekarskog uvjerenja u postojeći oružni list. Za sada toliko ako ima pitanja rado ću dalje odgovoriti.
славянин

#1029 Re: Dozvola za oruzje

Post by славянин »

lordi wrote:Samo da razjasnim par stvari što se ovdje bubaju ko "Maksim po diviziji"
Prvo za ovog gospodina koji ima oružni list od 2003. godine, ako si sa područija Kantona Sarajevo imao si obavezu od 2008 do 14. 12. 2014 godine izvršiti reviziju i zamjenu oružnog lista, sada ste u posjedu ilegalnog oružja i tu se oružje oduzima.
Drugo kada se produžava oružni list on nema rok važenja već se na osnovu ljekarskog uvjerenja produžava zdravstvena sposobnost posjedovanja oružja i plaća se 2 KM administrativne takse upisivanje ljekarskog uvjerenja u postojeći oružni list. Za sada toliko ako ima pitanja rado ću dalje odgovoriti.
Cuo sam da sada prilikom predavanja za prvu dozvolu za orizuje , adresa na kojoj je aplikant prijavljen mora biti adresa stanovanja najmanje 6 mjeseci - jeli to istina ?
valjuga

#1030 Re: Dozvola za oruzje

Post by valjuga »

lordi wrote:Samo da razjasnim par stvari što se ovdje bubaju ko "Maksim po diviziji"
Ja sam u HNK i kao što sam rekao ne dam oružje. :mrgreen:
Dozer

#1031 Re: Dozvola za oruzje

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
valjuga

#1032 Re: Dozvola za oruzje

Post by valjuga »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol:
Ma druže i meni je pomalo smiješno al ko da mi uzme jbn oružje kad sam ga zaradio i regularno kupio.
Pa ja sam 19 godina radio od 7 -19h nemam ja kad zakone izučavat bog ih j....

Mene niko ni za šta nije obavijestio i nema šanse da mi neko to oduzme.
Pištolj je nestao a ja ću odležat tu kaznu :mrgreen: svakako ne radim.Država je lijepo od mene klošara napravila.
:bih:
nookey

#1033 Re: Dozvola za oruzje

Post by nookey »

haj kad se nudiš :) , juče sam zvao jednu prodavnicu pištolja i rekoše mi usput da se za nabavku dodatnog pištolja u Novom gradu čeka rješenje i po pola godine, je li to istina?
Dozer

#1034 Re: Dozvola za oruzje

Post by Dozer »

Koja drzava tacno? BiH, FBiH ili HNK? :D
nookey

#1035 Re: Dozvola za oruzje

Post by nookey »

Dozer wrote:Koja drzava tacno? BiH, FBiH ili HNK? :D
šta ti predlažeš od ovih ranije navedenih pištolja za nošenje za svaki dan, da je ok omjer cijena kvalitet i da je dostupno u Sarajevu?
valjuga

#1036 Re: Dozvola za oruzje

Post by valjuga »

Pa ova Republika Bosna i Hercegovina :lol:
Ja sam njoj zakletvu polagao.
Dozer

#1037 Re: Dozvola za oruzje

Post by Dozer »

XDM, Glock, Steyr. Cijene su im tu negdje, u stotinjak KM gore-dole, a sva 3 su odlicni.
Zavisi samo sta volis i sta ti najbolje lezi u ruci. Odes u KM Trade i uzmes sva tri i probas. Steyr je meni licno najkompaktiniji od ova 3, i odlicno lezi u ruci.
XDM je takodjer odlican, odlicna ergonomija, i dodatni plus mu je okvir od 19 metaka.
Glock meni licno ne lezi, ali je i to odlican pistolj.

Poenta je da uzmes ono sto ti najbolje legne u ruku, a neces se izraditi ni s jednim od ova 3 sto se tice kvaliteta i puzdanosti.
nookey

#1038 Re: Dozvola za oruzje

Post by nookey »

Dozer wrote:XDM, Glock, Steyr. Cijene su im tu negdje, u stotinjak KM gore-dole, a sva 3 su odlicni.
Zavisi samo sta volis i sta ti najbolje lezi u ruci. Odes u KM Trade i uzmes sva tri i probas. Steyr je meni licno najkompaktiniji od ova 3, i odlicno lezi u ruci.
XDM je takodjer odlican, odlicna ergonomija, i dodatni plus mu je okvir od 19 metaka.
Glock meni licno ne lezi, ali je i to odlican pistolj.
koristio sam Glock i Steyr od ova tri nekad dok sam radio u jednoj firmi i Steyr stvarno leži u ruci extra. Imaju ga u KM trade-u?
Hadzi Lojo

#1039 Re: Dozvola za oruzje

Post by Hadzi Lojo »

Mozel se kako prigusivaca naci za pistolje?
Dozer

#1040 Re: Dozvola za oruzje

Post by Dozer »

Imaju. A XDM ima takodjer odlicnu ergonomiju, meni on najbolje lezi, pri cemu je, mislim, i najjeftiniji.
Postoji i kompakt varijanta s 3,8" cijevi i dugim i kratkim okvirom (19 ili 13) - http://www.store.shot.ba/product/xdm-9-3-8-compact/

Nije Zenica predaleko. Ovaj model je odlican za nosanje radi gabarita, ide u svaku torbicu, pogotovo s kratkim okvirom.
Dozer

#1041 Re: Dozvola za oruzje

Post by Dozer »

Hadzi Lojo wrote:Mozel se kako prigusivaca naci za pistolje?
Napravi se.
valjuga

#1042 Re: Dozvola za oruzje

Post by valjuga »

Dozer wrote:
Hadzi Lojo wrote:Mozel se kako prigusivaca naci za pistolje?
Napravi se.
Ma ko će to napraviti,ode nam sve vani :lol:
Dozer

#1043 Re: Dozvola za oruzje

Post by Dozer »

Ma to je sat vremena posla ba :D
nookey

#1044 Re: Dozvola za oruzje

Post by nookey »

Dozer wrote:Imaju. A XDM ima takodjer odlicnu ergonomiju, meni on najbolje lezi, pri cemu je, mislim, i najjeftiniji.
Postoji i kompakt varijanta s 3,8" cijevi i dugim i kratkim okvirom (19 ili 13) - http://www.store.shot.ba/product/xdm-9-3-8-compact/

Nije Zenica predaleko. Ovaj model je odlican za nosanje radi gabarita, ide u svaku torbicu, pogotovo s kratkim okvirom.
moram i njega vidjeti, fino izgleda
Dozer

#1045 Re: Dozvola za oruzje

Post by Dozer »

nookey wrote:
Dozer wrote:Imaju. A XDM ima takodjer odlicnu ergonomiju, meni on najbolje lezi, pri cemu je, mislim, i najjeftiniji.

moram i njega vidjeti, fino izgleda
Odlican.
valjuga

#1046 Re: Dozvola za oruzje

Post by valjuga »

Dozer wrote:Ma to je sat vremena posla ba :D
De ba malo detalja,evo od mene gdje sjedim 1 kilometar do strugova,frezerica itd...
Edit:Pitam za jarana.
Dozer

#1047 Re: Dozvola za oruzje

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
Pa necemo sad ovdje crtati kako se to pravi, majka mu stara :)
valjuga

#1048 Re: Dozvola za oruzje

Post by valjuga »

Dozer wrote::lol: :lol: :lol:
Pa necemo sad ovdje crtati kako se to pravi, majka mu stara :)
Ja gdje ćemo?
lordi

#1049 Re: Dozvola za oruzje

Post by lordi »

Za čekanje u Novom gradu je istina jer je od stupanja na snagu novog zakona dosta stvari zbunjujućih e sad su i pravilnici stupili na snagu pa je tu nastala zbrka oko obuke, pa je bilo i zapelo oko formiranja komisija, ali je obuka glavni razlog.Ako treba opširnije objašnjenje javi se na pp.
Last edited by lordi on 18/09/2018 14:01, edited 1 time in total.
lordi

#1050 Re: Dozvola za oruzje

Post by lordi »

славянин wrote:
Cuo sam da sada prilikom predavanja za prvu dozvolu za orizuje , adresa na kojoj je aplikant prijavljen mora biti adresa stanovanja najmanje 6 mjeseci - jeli to istina ?
Nije istina nigdje u zakonu nije tretirano koliko tačno aplikant mora biti na adresi, on to dokazuje cips prijavnicom a naknadno se i terenskom provjerom utvrdi da li je navedeni na adresi.
Post Reply