artzy wrote:Sta je ovo? Hilari gubi a prica da ce se nac sa McCainom da ga razvali...?
Obama i SAD (2008-2016)
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Helou, necemo se tako igrati.sekiracija wrote:Majke va se najebem!
Vazni su vamn Americki izbori,a to sto vam BALIJE prodaju Bosnu
to je moj problem,
JELI MAMETI???
Ovaj post smatraj crvenim kartonom.
A uzivaj dok ne dodju nadlezni za banana split.
-
EI Presidente
Napokon se pocelo suskati o mogucnosti da Hilka i Obama udruze snage, sto je, po meni, najbolja opcija 
- DobroJutroKolumbo
Jah , samo da se jos dogovore ko ce biti predsjednik!EI Presidente wrote:Napokon se pocelo suskati o mogucnosti da Hilka i Obama udruze snage, sto je, po meni, najbolja opcija
- StLouis
Teta Hillary, zna seDobroJutroKolumbo wrote:Jah , samo da se jos dogovore ko ce biti predsjednik!EI Presidente wrote:Napokon se pocelo suskati o mogucnosti da Hilka i Obama udruze snage, sto je, po meni, najbolja opcija![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
bili bi sjajan dvojac
- hik--meta
bice opet veselo u bijeloj kuci ako se bill vrati u d.c.pitt wrote:nece valjdaEI Presidente wrote:Napokon se pocelo suskati o mogucnosti da Hilka i Obama udruze snage, sto je, po meni, najbolja opcija:D:D
taman da moze napasti husinu garu kad mu zena sa husom bude na sluzbenom putu po svijetu.
- jeza u ledja
delly wrote:"brojac", jes' to "prest'o" brojati, il' se pokvario brojcanik??
Sinocnji rezultati caucusa u Tx se jos racunaju:
Ohio (141 delegat)
Clinton 54%
Obama 44%
Texas (primary) (126 delegata)
Clinton 51%
Obama 48%
Texas (caucus) (67 delegata) (prebrojana tek trecina glasova)
Obama 52%
Clinton 48%
Rhode Island (21 delegat)
Clinton 58%
Obama 40%
Vermont (15 delegata)
Obama 59%
Clinton 39%
Po nekoj racunici Clinton je smanjila vodjstvo Obame za nekih 20-30 boba. Trenutni ukupni skor u broju delegata (mada vecina od juce jos nije prebrojana, te nijedan iz Tx caucuses) je: Obama 1,257, Clinton 1,127. Dakle Obama i dalje vodi.
Drzava za glasanje je sve manje, i iako se ne cini tako Clintonova nema puno prilika za poraze u preostalim izborima.
8 mart
Wyoming (12 delegata)
11 mart
Mississippi (33 delegata)
22 april
Pennsylvania (158)
6 maj
Indiana (72)
North Carolina (115)
13 maj
West Virginia (28)
20 maj
Kentucky (51)
Oregon (52)
3 juni
Montana (16)
South Dakota (15)
Znaci ostalo je 10 drzava i 552 delegata do kraja. Recimo da Hillary pobjedi svaku drzavu sa 60% naspram 40% razlike (a do sada smo vidjeli da rijetko ko pobjedjue sa tolikom razlikom), znaci, posto se otprilike proporcionalno dodijeljuju bobe (delegati), Clinton bi sa 60% od ovih 552 dobila 331 bobu, a Obama 221, sto je razlika od 110 boba.
Trenutna razlika je otprilike negdje tolika.
To znaci da bi Clinton morala dobiti sve izbore do kraja (a tesko ce uzeti recimo Mississippi, North Carolinu sudeci po komsijama isto tesko, Montana, South Dakota i Wyoming ce takodje vjerovatno ici Obami).
U svemu ovome mene nervira hyper aktivnost medija koji svjesno ili ne uvijek traze nekoga da guraju i da prave zvijezdu od njega. I non stop je prica o nekom momentum, dosao sam do zakljucka da je to najveca izborna UBLEHA americkih medija. Cuj, neko pobjedi nekoliko drzava za redom i odmah se pocne pricati o nekom nezaustavljivom 'momentumu', mada ima jos ihihi da se igra. U zadnjih par sedmica pricali su o Hillary maltene kao da je gotova, a sutra ce pricati potpuno drugu pricu, pricace o 'momentumu', o 'dream ticket', o prelasku superdelegata....
Ali cinjenica je da Obama jos i dalje ima komforno vodjstvo i da treba da se desi pravi preokret da bi ga Clintonova stigla.
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
pobijedila je skoro sve velike drzave, ny, ca, tx, nj i ove ljuljajuce ohio i fl, ja mislim da ona zasluzuje nominaciju, jer sta ce meni tamo neki iz vukojebina tipa dakota wyoming misisipi i alabama da odlucuju precjednika
-
Misirlija
Pit-e, vidi ko ti je guverner..........pitt wrote:nece valjdaEI Presidente wrote:Napokon se pocelo suskati o mogucnosti da Hilka i Obama udruze snage, sto je, po meni, najbolja opcija:D:D
''It's nice to know that our own Governor thinks Pennsylvania voters are racist. Rendell told the editorial board of the Post-Gazette that he thinks a percentage of Pennsylvania voters will have a difficult time voting for Barack Obama in the upcoming April 22nd democratic primary showdown because he is black .
"You've got conservative whites here, and I think there are some whites who are probably not ready to vote for an African-American candidate," Rendell told the editorial board of the Pittsburgh Post-Gazette in remarks that appeared in Tuesday's paper.
During the interview Rendell also brought up his last gubernatorial race against Lynn Swann. Rendell seems to think that Lynn Swann's color cost him at least 3% of the vote. Citing racist, white, "conservative" voters.
Later on a Rendell spokesmen attempted to do a little damage control. Basically, saying Rendell was just simply making an observation.
"He was simply making an observation about the unfortunate nature of some parts of American society," said spokesman Chuck Ardo. "He wasn't being critical, he wasn't making accusations, but just being realistic."
-
Misirlija
A kojoj si ti pitomoj oblasti?karabaja-x wrote:pobijedila je skoro sve velike drzave, ny, ca, tx, nj i ove ljuljajuce ohio i fl, ja mislim da ona zasluzuje nominaciju, jer sta ce meni tamo neki iz vukojebina tipa dakota wyoming misisipi i alabama da odlucuju precjednika
- pitt
Vecu podrsku ima ona jer u PA ima dosta djuturuma (ko florida). Nadam se opet da ce razum pobjediti i da ce mladi izaci u velikom broju i glasat za Huseinbegarepeater wrote:kakve su sanse Obami da uzme PA ??pitt wrote:ma sta zna kreten iz filadelfije:D:D:D
- jeza u ledja
Pa Missouri je 'ljujajuca' pa ga je uzeo Obama. A na FL jasno je receno da glasovi ne vaze i zbog toga Obama nije dole ni isao. Normalno da ce dole glasati za Clinton jer ako Obama ne kampanjira ona ce dobijati glasove samo na 'name recognition'.karabaja-x wrote:pobijedila je skoro sve velike drzave, ny, ca, tx, nj i ove ljuljajuce ohio i fl, ja mislim da ona zasluzuje nominaciju, jer sta ce meni tamo neki iz vukojebina tipa dakota wyoming misisipi i alabama da odlucuju precjednika
NY i CA su apsolutno nebitni jer svakako idu Demokratama, kao sto je i TX nebitan jer svakako ide Republikancima.
Sto se tice Penn mislim da Clinton ima vise sansi od Obame, ali opet, dobice za 30-ak delegata i to je to.
-
Misirlija
U Texasu i Ohio sve starci izaslipitt wrote:Vecu podrsku ima ona jer u PA ima dosta djuturuma (ko florida). Nadam se opet da ce razum pobjediti i da ce mladi izaci u velikom broju i glasat za Huseinbegarepeater wrote:kakve su sanse Obami da uzme PA ??pitt wrote:ma sta zna kreten iz filadelfije:D:D:D
:D:D
- pitt
ne, u texasu su joj pomogli mexikanci a u ohaju naivni blue collar radnici kojima je lagala kako je protiv nafte. Ko se razumije, sjetit ce se da je NAFTA najvise pogurao Bill uz njenu podrsku u to vrijeme. Dzaba....narod je stoka.