Dešavanja u Srbiji

Post Reply
bosanska rijec

Post by bosanska rijec »

vodolija_33 wrote:
bosanska rijec wrote:
Ahmmed wrote: callme,ne samo da osuđuje...Pisao sam na ovom forumu,da je vrijeme da se jasno i glasno progovori o ustaškim zločinima, pogotovo onim koje su činili Bošnjaci, kojih, nažalost, nije manjkalo u ustaškom pokretu.I koji su zauzimali najznačajnije funkcije u vlasti ustaške NDH. I nije ni ovo naše lijepo Sarajevo izašlo iz drugog sv.rata bez ijedne mrlje na obrazu....I moglo se i moralo uraditi više na zaštiti sarajevskih Jevreja i Srba....

Ali, ne možemo mi to govoriti ovoj ženi....Ona to ne razumije.......Na pomen genocida u Srebrenici, ona odgovara, hladno, propračunato, protupitanjem
o ustaškim zločinima!?

I džaba je takvima pričati o našem stidu za svaki nevini srpski život , oduzet u naše ime,u periodu 1992 -1995.....Njima su važni samo "njihovi" životi....Njima je srebrenička krv, tek osveta Turcima....Četnici, nije šala, moj prijatelju, četnici....

dosla sam do ove stranice i zaista nisam mogla dalje citati, najezila sam se od pomisli da vecina ovako razmislja kao Anka, .

Cuj pominje nam Hrvate iz II svjetskog rata, pa su nam dok su nad nama vrsili genocide pominjali Turke , i pored svega toga sta su jada uradili u proteklom ratu, opet nakon Kosova opet prijeti Anka : pominjuci otvaranje pandorine kutije ... jel to malo bilo , hajte opet trazite razloge ne bi li takvi preko drine i ovi prije drine sta usicarili. Vi ste licemjerne, hladne i proracunate ubice. Zao mi je malobrojnih vasih sunarodnjaka koji nemaju kost u mozgu ko vecina vas a najzalivije mi je ovog regiona u kojem zive takvi susjedi. Zamisljam da je makar trecina onih sinosnjih prosvjednika u onim godinama rata prosvjedovala protiv ubijanja Bosnjaka , vasih susjeda, i da ste se pozivali na medjunarodno pravo...... kako ste samo.... nemam rijeci .... vi ste dno dna. Cemu da likujemo, cemu da se radujemo bona ne bila kad od takvog susjeda nikad dobra, jadna je i ova planeta s vama.
neznam cemu ovoliko cudjenje :? vuk dlaku mijenja... i na kraju obicno ujede magarca... tome u prilog govore slike i uzvici sa protesta u Beogradu, Palama, Lukavici, Banja Luci...

samo mi nije jasno da su napali hrvatsku i nasu ambasadu s obzirom da jos uvijek nismo priznali nezavisno Kosovo :? .. ah da... zaboravila sam... to nam je za II svj rat :roll:
nije cudjene vise ljutnja zbog toga da neko ima obraza doci, da nakon svega sto se izdesavalo ovdje dodje, na ovaj bosanski forum, prijeti, i iscudjava se likovanju. Sve da je likovanja i bilo to oni ovom narodu, nakon svega sto su priredili i izbjegli osudjujucu presudu u Hagu , nemaju sta zamjeriti.
I to sto kazes na kraju ujede vuk magarca, pa o tom ti SICARU i pisem.
Sav ovaj sinosnji teatar je u sluzbi tog SICARA, bojim se da ce sve opet preko nasih ledja.
A inace smo mi magarci jer su nam dokazali kako se jedinstveno izlazi iako je sve licemjerno i puno lazi. Mi nismo izlazili na masovne proteste i pozivali se na medjunarodno pravo u xy puta i kada smo zato imali puno pravo, onda kada nije nije donesena adekvatna osudjujuca presuda protiv Srbije a oni i dalje o svojoj "nesreci" , fujj... ko je gori oni ili MZ vise ne znam, samo znam da ce se te igre i jednih i drugih ... lomit opet po namaa... :oops:
doktor78

Post by doktor78 »

pitt wrote:nego zna li se stvarni broj ljudi sto su protestovali juce? Srbski mediji su neslozni meni se cini u ocjeni. Blic tvrdi vise od pola miliona dok Danas izvjestava preko 250 hiljada? :?
Govore juce o najvecem mitngu koji je ikada odrzan u Beogradu. Zar su zaboravili Usce '88 ili '89. na kojem je navodno bilo milion ljudi? Sto ti je selektivno pamcenje :D
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Mnogi tvrde da su velikosrbi izgubili zadnja cetiri rata u periodu od 1990-1999...izgubili su narodi pogodjeni ratom ne velikosrbi i njihova ideologija..

Ali ustvari po velikosrbima je samo izvrseno premjestanje srpskog naroda i ostalih naroda a ideja SANU je ostala jos uvijek glavna mitoloska i duhovna vodilja srpskog naroda...pogledajte samo ko se istura u prve redove demonstracija ..pa naravno podmladak srpski ....da ne bi salucajno zapostavili staru mitologiju i zavjet o stvaranju velike srpske drzave na Balkanu...u ta cetiri izgubljena rata koje su poveli velikosrbi, jos se nije desilo da posle vojnog poraza dodju zdrave i umjerene srpske politicke snage i stranke..da je u BIH nakon 95-e umjesto Krajisnika bio Miro Lazovic ili Bojan iz Rudog...mi mi mogli govoriti o izgubljenim ratovima za velikosrbe..ne oni su samo izgubili jednu bitku jer se nisu slagali svjetski interesi sa njihovim interesima..oni ne mare za sopstveni narod a kamo li za druge narode..velikosrbi idu matematikom da su srbi najbrojniji narod na Balaknu i da oni vojno mogu ovladati svakom susjednom drzavom i bitno im je da odrzavaju srpski narod u euforiji i uvjerenju da su oni zrtve svjetske zavjere i da budu spremni da u povoljnom trenutku ponovo- ponove scenario iz 90-tih...s toga i isturanje omladine i skoloskog uzrastva na demonstracije da se osigura potomstvo i topovsko meso za neki novi rat i neku novu priliku da se ostvari ono sto Milosevicu i SANU nije poslo za rukom..zato i onako popustanje srpske policije prema huliganima koji su pljackali sve zivo..jer ih tako uce da mogu sutra nekaznjeno pljackati po BIH,Kosovu,Hrvatskoj itd..sve se to smisljeno radi...ko u Srbiji jos spomninje da je svijet dao Albancima drzavu zbog punih hladnjaca pobijenih i zaklanih Albanaca i potrpanih u masovne grobnice..ko u Srbiji pominje R&R ne spominje niko(spominju tipovi kao Jovanovic,Canak,Kandicka..koji su automatski izdajnici srpstva)..jer valja narod ponovo mitoloiski zavesti i pripremiti za nove Srebrenice i Vukovare....Isto se danas desava u vezi Kosova...svi ko papagaji ponavljaju da je kosovo Srbija da ce oni kad tad vratiti Kosovo ...a da bi to ispunili moraju da odrzavaju istu politiku i propagandu i u narednih dugo godina iscekujuci povoljan trenutak za akciju...srpski narod je taoc jedne bolsene ideje koju podrzava drzavni vrh u saradnji sa SPC koji su srpskom narodu kao matricu zivljenja i moralnih vrijednosti naturili ...svjetsku zavjeru protiv srba...zivljenje sa drugim i drugacijim kao zlo za srpski narod...otimacinu tudjeg i masovne zlocine protiv drugih kao cin odbrane srpstva...borba protiv velikosrpstva tek predstoji a ono se nazalost moze pobijediti samo zdravim snagama u srpskom narodu u Srbiji..a to cemo izgleda dugo cekati...
Last edited by zavrzlama on 22/02/2008 22:16, edited 3 times in total.
pesak

Post by pesak »

luciferino wrote:
pesak wrote:Sad koliko posto, ne znam, ali da nisu svi, nisu. Ja bila na mirovnim demonstracijama, protiv rata u BIH, Hrvatskoj...koliko puta. I nisam bila sama.
Nisi lično ti problem, ali jadni ste vi sa ovim ostalima. Eno čovjek bezveze izgori u ambasadi...zbog čega? Kome je to naudio paljevinom osim sebi?
Smatram da si u jako nezavidnom položaju kao "njihova" koja je protiv njih, a nalaziš se među njima.
Pa svi koji su sada za LDP - Cedu i Canka su u istoj mojoj poziciji. To ti je oko 5 % /ne znam tacno za procente/. svi smo mi u istoj poziciji. I ne treba da postoji stereotip u smislu - srbi su ovakvi, srbi su onakvi...ko smo mi, ako nismo srbi, mi koji drugacije mislimo. ? Recite vecina srba ili srpska vlast. ovako ako samo njih brojite, oduzimate nekako i nama pravo da postojimo , kao sto nam oduzima i kostunica.

mislim, mi, drugaciji , postojimo..i ko uostalom ima jedini prava na srpstvo ? ako cemo po tim nekim kriterijumima, ceda i canak su najvece patriote, jer reskiraju zivot da bi odrzali prave ljudske vrednosti svog naroda...da ne pricam o Natasi Kandic, zenama u crnom, Sonji Biserko , Biljani Kovacevic Vuco i td i td...Vesni Pesic. Svako od njih reskira zivot svaki dan govoreci istinu. Treba nas racunati, ma koliko nas malo bilo.
Racunajte i na to da mi, sa ove strane jedini i razmisljamo svojom glavom, a ovi drugi su prevareni debili od pokvarenih pljackasa i ubica. Takav narod je lako prevariti i dalje, lako ga je oblikovati u sta zelis...to su malogradjani- vecina- od njih mozes napraviti sta zelis, pa i vatrene poklonike ljudskih prava i evropskih vrednosti- samo treba imati medije u svojim rukama, pozabaviti se narodom...i mislice i cinice kao svaki drugi evropski ili americki n. bilo koji narod. to su fine mace, prele bi samo tako...
nas, koji mislimo nekom svojom glavom ima malo u svakom narodu - ne vise od 5 procenata...ako i toliko.
Samo gledam na crnogorskoj televiziji kako pametno oblikuju narod. to isto rade i na hrvatskoj. Problem u Srbiji je sto i dalje ludaci imaju vlast i drze medije.

Ovaj narod je ustvari bolestan. Kako, zasto, ja pojma nemam. Prosto-bolesni su. Onaj miting moze progutati samo debilast mozak ili jako zao i primitivan. Onaj kiceraj je bio toliko odvratan , da ga ne moze prihvatiti covek koji ima neki osecaj na pr. za pravu umetnost. Dovoljno je pogledati Kustine filmove, pa videti u kom se kiceraju on gubi. Samo mu je 1. film bio OK. Sve ostalo, go kic. Nije ni cudo sto je ovde, u ovakvom nakaradnom svojstvu branioca srpstva.
Dodjite da vidite komentare na http://www.ldp.org.yu , pa cete videti da ima normalnog sveta u Srbiji.
nocna_mora1001_noci

Post by nocna_mora1001_noci »

zavrzlama wrote:Mnogi tvrde da su velikosrbi izgubili zadnja cetiri rata u periodu od 1990-1999...izgubili su narodi pogodjeni ratom ne velikosrbi i njihova ideologija..

Ali ustvari po velikosrbima je samo izvrseno premjestanje srpskog naroda i ostalih naroda a ideja SANU je ostala jos uvijek glavna mitoloska i duhovna vodilja srpskog naroda...pogledate samo ko se istura u prve redove demonstracija ..pa naravno podmladak srpski ....da nebi salucajno zapostavili staru mitologiju i zavjet o stvaranju velike srpske drzave na Balkanu...u ta cetiri izgubljena rata koje su poveli velikosrbi, jos se nije desilo da posle vojnog poraza dodju zdrave i umjerene srpske politicke snage i stranke..da je u BIH nakon 95-e umjesto Krajisnika bio Miro Lazovic ili Bojan iz Rudog...mi mi mogli govoriti o izgubljenim ratovima za velikosrbe..ne oni su samo izgubili jednu bitku jer se nisu slagali svjetski interesi sa njihovim interesima..oni ne mare za sopstveni narod a kamo li za druge narode..velikosrbi idu matematikom da su srbi najbrojniji narod na Balaknu i da oni vojno mogu ovladati svakom susjednom drzavom i bitno im je da odrzavaju srpski narod u euforiji i uvjerenju da su oni zrtve svjetske zavjere i da budu spremni da u povoljnom trenurtku ponovo ponove scenario iz 90-tih...s toga i isturanje omladine i skoloskog uzrastva na demonstracije da se osigura potomstvo i topovsko meso za neki novi rat i neku novu priliku da se ostvari ono sto Milosevicu i SANU nije poslo za rukom..zato i onako popustanje srpske policije prema huliganima koji su pljackali sve zivo..jer ih tako uce da mogu sutra nekaznjeno pljackati po BIH,Kosovu,Hrvatskoj itd..sve se to smisljeno radi...ko u Srbiji jos spomninje da je svijet dao Albancima drzavu zbog punih hladnjaca pobijenih i zaklanih Albanaca i potrpanih u masovne grobnice..ko u Srbiji pominje R&R ne spominje niko..jer valja narod ponovo mitoloiski zavesti i pripremiti za nove Srebrenice i Vukovare....Isto se danas desava u vezi Kosova...svi ko papagaji ponavljaju da je kosovo Srbija da ce oni kad tad vratiti Kosovo ...a da bi to ispunili moraju da odrzavaju istu politiku i propagandu i u narednih dugo godina iscekujuci povoljan trenutak za akciju...srpski narod je taoc jedne bolsene ideje koju poderzava drzavni vrh u saradnji sa SPC koji su srpskom narodu kao matricu zivljenja i moralnih vrijednosti naturili ...svjetsku zavjeru protiv srba...zivljenje sa drugim i drugacijim kao zlo za srpski narod...otimacinu tudjeg i masovne zlocine protiv drugih kao cin odbrane srpstva...borba protiv velikosrpstva tek predstoji a ono se nazalost moze pobijediti samo zdravim snagama u srpskom narodu u Srbiji..a to cemo izgleda dugo cekati...
sta vise reci :thumbup:
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

http://youtube.com/watch?v=Ts-pvI-WZhI&feature=user

Obratiti paznju na ime stanara kojeg intervjuisu, oko 25 sekunde. Ironicno zar ne. :-)
broy

Post by broy »

jeza u ledja wrote:http://youtube.com/watch?v=Ts-pvI-WZhI&feature=user

Obratiti paznju na ime stanara kojeg intervjuisu, oko 25 sekunde. Ironicno zar ne. :-)
:lol: beton!
nocna_mora1001_noci

jeza u ledja wrote:http://youtube.com/watch?v=Ts-pvI-WZhI&feature=user

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Edin H.

Post by Edin H. »

Sport ne treba mijesati sa politikom :shock:

Novak Djokovic

http://youtube.com/watch?v=iKSrOg_pcvU
nocna_mora1001_noci

Edin H. wrote:Sport ne treba mijesati sa politikom :shock:

Novak Djokovic

Kako su pateticni :-) :-) :-)
Ripicipi

Post by Ripicipi »

pesak wrote:
luciferino wrote:
pesak wrote:Sad koliko posto, ne znam, ali da nisu svi, nisu. Ja bila na mirovnim demonstracijama, protiv rata u BIH, Hrvatskoj...koliko puta. I nisam bila sama.
Nisi lično ti problem, ali jadni ste vi sa ovim ostalima. Eno čovjek bezveze izgori u ambasadi...zbog čega? Kome je to naudio paljevinom osim sebi?
Smatram da si u jako nezavidnom položaju kao "njihova" koja je protiv njih, a nalaziš se među njima.
Pa svi koji su sada za LDP - Cedu i Canka su u istoj mojoj poziciji. To ti je oko 5 % /ne znam tacno za procente/. svi smo mi u istoj poziciji. I ne treba da postoji stereotip u smislu - srbi su ovakvi, srbi su onakvi...ko smo mi, ako nismo srbi, mi koji drugacije mislimo. ? Recite vecina srba ili srpska vlast. ovako ako samo njih brojite, oduzimate nekako i nama pravo da postojimo , kao sto nam oduzima i kostunica.

mislim, mi, drugaciji , postojimo..i ko uostalom ima jedini prava na srpstvo ? ako cemo po tim nekim kriterijumima, ceda i canak su najvece patriote, jer reskiraju zivot da bi odrzali prave ljudske vrednosti svog naroda...da ne pricam o Natasi Kandic, zenama u crnom, Sonji Biserko , Biljani Kovacevic Vuco i td i td...Vesni Pesic. Svako od njih reskira zivot svaki dan govoreci istinu. Treba nas racunati, ma koliko nas malo bilo.
Racunajte i na to da mi, sa ove strane jedini i razmisljamo svojom glavom, a ovi drugi su prevareni debili od pokvarenih pljackasa i ubica. Takav narod je lako prevariti i dalje, lako ga je oblikovati u sta zelis...to su malogradjani- vecina- od njih mozes napraviti sta zelis, pa i vatrene poklonike ljudskih prava i evropskih vrednosti- samo treba imati medije u svojim rukama, pozabaviti se narodom...i mislice i cinice kao svaki drugi evropski ili americki n. bilo koji narod. to su fine mace, prele bi samo tako...
nas, koji mislimo nekom svojom glavom ima malo u svakom narodu - ne vise od 5 procenata...ako i toliko.
Samo gledam na crnogorskoj televiziji kako pametno oblikuju narod. to isto rade i na hrvatskoj. Problem u Srbiji je sto i dalje ludaci imaju vlast i drze medije.

Ovaj narod je ustvari bolestan. Kako, zasto, ja pojma nemam. Prosto-bolesni su. Onaj miting moze progutati samo debilast mozak ili jako zao i primitivan. Onaj kiceraj je bio toliko odvratan , da ga ne moze prihvatiti covek koji ima neki osecaj na pr. za pravu umetnost. Dovoljno je pogledati Kustine filmove, pa videti u kom se kiceraju on gubi. Samo mu je 1. film bio OK. Sve ostalo, go kic. Nije ni cudo sto je ovde, u ovakvom nakaradnom svojstvu branioca srpstva.
Dodjite da vidite komentare na http://www.ldp.org.yu , pa cete videti da ima normalnog sveta u Srbiji.
Vidio sam ja na site-u "ZamisliSrbiju" da u Srbiji itekako ima normalnog svijeta. :thumbup:
Kako sam vidio taj site se zatvara...STETA, jer je odisao normalnim ljudima :sad:
Last edited by Ripicipi on 22/02/2008 23:03, edited 1 time in total.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Novak Djokovic

tata Crnogorac, mama Hrvatica, a on Srbin :shock:
foodoo

Post by foodoo »

zavrzlama, daj malo paragrafa, teško se brate čita.

sad mi na um pade. konačno srbija mora svoje pse rata da ousi na svojoj koži. Prije, ove huligane bi poslali u Foču da kolju i ubijaju, ili u Vukovar ili duborvnik da se iživljavaju, ili na Kosovo da voze hladnjače.

Sada ih nemaju gdje poslati, nego ovi isti sveti ratnici drmaju po Srbiji. To je sindrom svih zemalja koje su bile u ratu ali na drugoj teritoriji.

Ja mislim da će biti tamo još rokanja, jer ko će tu bagru da smiri? Ruski filmovi, ja.
nocna_mora1001_noci

basta sljezove boje wrote:

Novak Djokovic

tata Crnogorac, mama Hrvatica, a on Srbin :shock:
Emir Kusturica ti je isto tako srbin od glave do pete :-) :-)
Ko i Lepa Brena :-) :-) :-) :-) :-) :-)
tempora

Post by tempora »

[quote="Anka
Nije tačno. Sve vreme su išli uporedo snimci. neprikidno su izveštavali RTS, Studio B i B92. Za razliku od svih vas, ja sam bila tamo i tvrdim da je skup bio miran, da je stotine hiljada ljudi bilo mirno a da su haos napravili navijači nakon što je završen deo protesta ispred skupštine, kada smo krenuli ka hramu Svetog Save, neke grupe su se odvojile i otišle u deo grada gde su ambasade, ulica Kneza Miloša. Njima motiv za divljanje nije Kosovo, oni su puni agresije i zašto ovo rade jasno je nama koji ovde živimo, a činjenica je da su opljačkali radnje, krali odeću i obuću, i vrhunac, prebili ruske novinare. Žalosno je što smo mi ostali, i ja među njima, nas par stotina hiljada upali u drugi plan zbog par stotina huligana. ja sam kontaktirala CNN i na moje ogromno iznenađenje, pozvali su me na mobilni i pričala sam sa nekom novinarkom.
Grupe pijanih balavaca uništavaju naš grad, lome semafore, prevrću i pale kontejnere, lome trafike, čupaju ukrasno žbunje u parkovima, lome drveće...razbijaju izloge,pokrali su parfimerije, devojčice su krale parfeme, pokrali su Nike prodavnicu...toliko o patriotizmu, lomi da bi ukrao Nike trenerku...a zarad Kosova... Te grupe su bacile ružnu senku na naš protest koji je stvarno prošao mirno. Ovo divljanje nema veze sa Kosovom,isto rade i posle svake utakmice, svaka situacija im može biti povod za divljanje. Ne mogu da shvatim zašto milicija nije oštro reagovala na početku, kasno su počeli da bacaju suzavac, što bi mi rekli: Kasno Marko na Kosovo stiže... ali, kada odnose pogrešno parkiranog jugića sa trotoara, tada su brzi i efikasni....Žalosno je što nijedan od tih huligana po mojoj proceni nema više od 18 godina...uglavnom su to deca od 15,16 godina...
i da napomenem, ja sam se vratila kući i tek tada doznala da se uporedo sa našim mirnim protestom dešavao ovaj vandalizam i to me je beskrajno rastužilo, osetila sam stid a verujem da se isto tako osećaju svi koji su kao ja mirno protestvovali.

Kosovo neće priznati zemlje koje imaju sličnu situaciju, brojnu manjinu na nekoj teritoriji, češe se onaj koga svrbi, što ipak nije pravilo, Novi Zeland nije priznao, Indonezija... a takođe,mnoge zemlje će priznati ili su već priznale zbog svojih razloga, koji nikako nisu ljubav prema Albancima, baš kao što Rusija nije uz Srbe jer nas vole, već zato što imaju nekoliko Kosova na svojoj teritoriji...takođe Rumunija, velika mađarska manjina...da se ne lažemo, nema ljubavi među zemljama, sve je go interes. Eto, Turska je priznala Kosovo da bi na taj način pokrenula priznavanje Severnog Kipra koji je za sada u svetu jedino ona i priznala, ali, zaboravili su Turci nekih 80 miliona Kurda koji žive na njihovoj teritoriji... ono što me čudi je da bi se Izrael koji godinama okupira Palestinu usudio da prizna Kosovo. Ali, licemerju nikad kraja...pogotovo kada si moćan, imaš pare i držiš svetske konce u rukama. U to licemerje stavljam i izjave da je ovo zbog Milosevica, on jeste bio okidac, ali, Albanci su tražili republiku i za vreme Tita (republika,pa pravo na odcepljenje...)
Ma šta da mislite o nama, i jasno mi je da se radujete našoj nesreći, jedno jeste činjenica i to niko ne može osporiti: priznavanjem Kosova prekršeni su svi zakoni, prekršeno je međunarodno pravo, principi UN-a i ostalih svetskih institucija. Otvorena je Pandorina kutija....

Je li ovo Anka i Vuk? :oops:
Anka, sobzirom da radis u prosvjeti, od tebe sam ocekivala vise, no moram priznati, cista predrasuda.
Zaboravila si nakon svih svojih nevinih izjava reci, da skole nisu radile na dan demonstracija (time i tvoje prisustvo na istim? :shock: ) a da su vozovi bili besplatni kako bi doslo sto vise demonstranata i da je vlada tim putem organizovala proteste.
Zaboravila si takodjer reci, da policije nije bilo na ulicama Beograda, iako i svaka budala zna istoriju demonstracija u Beogradu, da ove i ovakve demonstracije nikada ne prolaze mirno, vec obicno sa krvavim epilogom.
Zaboravila si reci, da je vlada obecala bezbjednost ambasadama, za koje se ocekivalo da ce biti na meti razularene mase ali da je policija izasla na ulice Bg-a tek kada je americka ambasada vec uveliko gorjela.

I Anka, kome se to ti usjudjujes pricati o Jasenovcu? I kome to ti mislis da mozes nametnuti krivicu izjavljujuci kako se MI radujemo "vasoj"nesreci?
TI,koja si izasla pred Kostunicu, onog istog, koji je 90tih godina sa kalasnjikovim u rukama potrazivao srpsko pravo po Bosni? O kakvome to Anka ti pravu pricas?
Jesi li i 90tih stajala na barikadama i dizala svoj glas protiv genocida u BiH i docnije onog na Kosovu? Ciji "status"za 10 godina diplomatije niste uspjeli rijesiti?
Anka, postajem ubjedjena da predajes istoriju.Pa ti predlazem da pocnes svaki svoj cas "Kasno Marko na Kosovo dodje" :shock:
Time ne samo da te niko nece moci pobiti nekakvim argumentima, vec ces i biti krajnje aktuelna. :zzzz:
Ripicipi

Post by Ripicipi »

"Krale smo, kao i svi ostali" :D
http://youtube.com/watch?v=0wxJ3GfjG5U
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

tempora wrote:
[quote="Anka
Nije tačno. Sve vreme su išli uporedo snimci. neprikidno su izveštavali RTS, Studio B i B92. Za razliku od svih vas, ja sam bila tamo i tvrdim da je skup bio miran, da je stotine hiljada ljudi bilo mirno a da su haos napravili navijači nakon što je završen deo protesta ispred skupštine, kada smo krenuli ka hramu Svetog Save, neke grupe su se odvojile i otišle u deo grada gde su ambasade, ulica Kneza Miloša. Njima motiv za divljanje nije Kosovo, oni su puni agresije i zašto ovo rade jasno je nama koji ovde živimo, a činjenica je da su opljačkali radnje, krali odeću i obuću, i vrhunac, prebili ruske novinare. Žalosno je što smo mi ostali, i ja među njima, nas par stotina hiljada upali u drugi plan zbog par stotina huligana. ja sam kontaktirala CNN i na moje ogromno iznenađenje, pozvali su me na mobilni i pričala sam sa nekom novinarkom.
Grupe pijanih balavaca uništavaju naš grad, lome semafore, prevrću i pale kontejnere, lome trafike, čupaju ukrasno žbunje u parkovima, lome drveće...razbijaju izloge,pokrali su parfimerije, devojčice su krale parfeme, pokrali su Nike prodavnicu...toliko o patriotizmu, lomi da bi ukrao Nike trenerku...a zarad Kosova... Te grupe su bacile ružnu senku na naš protest koji je stvarno prošao mirno. Ovo divljanje nema veze sa Kosovom,isto rade i posle svake utakmice, svaka situacija im može biti povod za divljanje. Ne mogu da shvatim zašto milicija nije oštro reagovala na početku, kasno su počeli da bacaju suzavac, što bi mi rekli: Kasno Marko na Kosovo stiže... ali, kada odnose pogrešno parkiranog jugića sa trotoara, tada su brzi i efikasni....Žalosno je što nijedan od tih huligana po mojoj proceni nema više od 18 godina...uglavnom su to deca od 15,16 godina...
i da napomenem, ja sam se vratila kući i tek tada doznala da se uporedo sa našim mirnim protestom dešavao ovaj vandalizam i to me je beskrajno rastužilo, osetila sam stid a verujem da se isto tako osećaju svi koji su kao ja mirno protestvovali.

Kosovo neće priznati zemlje koje imaju sličnu situaciju, brojnu manjinu na nekoj teritoriji, češe se onaj koga svrbi, što ipak nije pravilo, Novi Zeland nije priznao, Indonezija... a takođe,mnoge zemlje će priznati ili su već priznale zbog svojih razloga, koji nikako nisu ljubav prema Albancima, baš kao što Rusija nije uz Srbe jer nas vole, već zato što imaju nekoliko Kosova na svojoj teritoriji...takođe Rumunija, velika mađarska manjina...da se ne lažemo, nema ljubavi među zemljama, sve je go interes. Eto, Turska je priznala Kosovo da bi na taj način pokrenula priznavanje Severnog Kipra koji je za sada u svetu jedino ona i priznala, ali, zaboravili su Turci nekih 80 miliona Kurda koji žive na njihovoj teritoriji... ono što me čudi je da bi se Izrael koji godinama okupira Palestinu usudio da prizna Kosovo. Ali, licemerju nikad kraja...pogotovo kada si moćan, imaš pare i držiš svetske konce u rukama. U to licemerje stavljam i izjave da je ovo zbog Milosevica, on jeste bio okidac, ali, Albanci su tražili republiku i za vreme Tita (republika,pa pravo na odcepljenje...)
Ma šta da mislite o nama, i jasno mi je da se radujete našoj nesreći, jedno jeste činjenica i to niko ne može osporiti: priznavanjem Kosova prekršeni su svi zakoni, prekršeno je međunarodno pravo, principi UN-a i ostalih svetskih institucija. Otvorena je Pandorina kutija....

Je li ovo Anka i Vuk? :oops:
Anka, sobzirom da radis u prosvjeti, od tebe sam ocekivala vise, no moram priznati, cista predrasuda.
Zaboravila si nakon svih svojih nevinih izjava reci, da skole nisu radile na dan demonstracija (time i tvoje prisustvo na istim? :shock: ) a da su vozovi bili besplatni kako bi doslo sto vise demonstranata i da je vlada tim putem organizovala proteste.
Zaboravila si takodjer reci, da policije nije bilo na ulicama Beograda, iako i svaka budala zna istoriju demonstracija u Beogradu, da ove i ovakve demonstracije nikada ne prolaze mirno, vec obicno sa krvavim epilogom.
Zaboravila si reci, da je vlada obecala bezbjednost ambasadama, za koje se ocekivalo da ce biti na meti razularene mase ali da je policija izasla na ulice Bg-a tek kada je americka ambasada vec uveliko gorjela.

I Anka, kome se to ti usjudjujes pricati o Jasenovcu? I kome to ti mislis da mozes nametnuti krivicu izjavljujuci kako se MI radujemo "vasoj"nesreci?
TI,koja si izasla pred Kostunicu, onog istog, koji je 90tih godina sa kalasnjikovim u rukama potrazivao srpsko pravo po Bosni? O kakvome to Anka ti pravu pricas?
Jesi li i 90tih stajala na barikadama i dizala svoj glas protiv genocida u BiH i docnije onog na Kosovu? Ciji "status"za 10 godina diplomatije niste uspjeli rijesiti?
Anka, postajem ubjedjena da predajes istoriju.Pa ti predlazem da pocnes svaki svoj cas "Kasno Marko na Kosovo dodje" :shock:
Time ne samo da te niko nece moci pobiti nekakvim argumentima, vec ces i biti krajnje aktuelna. :zzzz:
Anka je potpuno u pravu. logicno je da ce se medju 500 000 ljudi naci 2-3000 budala koje ce iskoristiti situaciju za pljacku i vandalizam. Policija je bila na ulicama, ali joj je bilo uskraceno pravo reagovanja jer bi se to moglo pretvoriti u opste krvoprolice. ovako je nazalost stradala jedna glava, i pricinjena veca materijalna šteta, pored one diplomatske koja ce se duze vremena popravljati. ja vjerujem da Anka nije isla zbog kostunice na proteste nego zbog zastite svoje kulturne bastine i nacionalnog identiteta.
Gori su svi antiglobalisticki protesti po EU nego ovo sto je bilo sinoc u Bg, pogotovo po pitanju nacinjene štete. sjecate se Torina?...ovo ce se sve za par dana sleci ko da nikad nista nije bilo, osim diplomatske stete koja je nacinjena srbiji sa ovim divljanjem po BG-u, ambasadama i slicno.
zemljotres

Post by zemljotres »

sve rečeno
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Evo jedan zanimljv clanak sa index.hr...o motivima amerike i eu na kosovu.

DOK Balkanci raspravljaju koje će posljedice proglašenje nezavisnosti Kosova imati po njih, SAD se bavi pitanjem što Amerikanci zapravo rade na Kosovu. Prvi se o Kosovu raspisao kolumnist International Herald Tribunea Roger Cohen, koji je nekoliko dana prije nego su Kosovari proglasili neovisnost u svojoj kolumni napisao kako će Europa u nedjelju dobiti novu državu, Kosovo. Time će, kako je također napisao, dugi krvavi raspad Jugoslavije biti zaključen 17 godina nakon prvog rata koji je izbio u Sloveniji.

Kosovo je nezavisnost od Srbije proglasilo u nedjelju. Njihov su potez prve pozdravile Sjedinjene Američke Države, Turska i neke zemlje članice Europske unije, dok su takav postupak Kosovara oštro osudili Srbija, Rusija, Kina i Španjolska. Dok neki nezavisnost pozdravljaju kao simbol oslobođenja, neki američki kritičari, suprotno Bushovom stavu, nezavisnost Kosova vide isključivo kao potez koji Americi donosi frontu za unapređenje američkog i NATO-ovog oružja.

Među kritičarima američke politike prema Balkanu je i Diana Johnstone, koja je reagirala na gore spomenuti Cohenov tekst. Johnstone na alternativnom portalu counterpunch.com piše kako je "tijekom proteklog vikenda zapadnjačka propagandna mašinerija radila prekovremeno, slaveći najnovije čudo NATO-a: transformaciju srpskog Kosova u albansko".

"Besramno grabljenje zemlje od strane Sjedinjenih Država, koje su iskoristile kosovski problem kako bi instalirale ogromnu vojnu bazu (kamp Bondsteel) na strateški lociranom mjestu drugog naroda, putem medijske je moći transformirano u poučnu legendu o 'nacionalnom oslobođenju'", piše Johnstone i spominje kamp o kojemu je i Index pisao 2005. godine. Radi se, naime, o kampu za kojeg je povjerenik za ljudska prava Vijeća Europe Alvaro Gil Robles tvrdio da ga je u rujnu 2002. vidio u američkoj vojnoj bazi NATO-a na Kosovu. Kamp je nazvao svojevrsnom kopijom Guantanama, zloglasnog američkog zatvora na Kubi. Zatvor se nalazio, kako je kazao, u bazi Bondsteel južno od Prištine.

"Istina o Kosovu: Slova napisana u pijesku pa pometena tsunamijem medijske propagande"

Johnstone kaže kako je istina o Kosovu "kao slova napisana u pijesku koja ostaju pometena nakon tsunamija medijske propagande", a medijskom propagandom naziva i gore spomenuti Cohenov članak. Jednu od nekoliko stvari koje Johnstone nalazi za spornu u Cohenovom članku je njegovo sjećanje na Miloševićevu izjavu od 24. travnja 1987., gdje Cohen citira Miloševića i piše kako je pokojni srbijanski predsjednik "tamo proglasio da će srpski preci biti oskvrnuti ako bude onako kako Albanci žele".

Johnstone piše kako ne zna otkud Cohenu taj citat, budući da ga se ne može naći u govoru kojeg je Milošević održao tog dana na Kosovu. Kolumnistica spominje i povijesnu Miloševićevu rečenicu "Nitko ne sme da vas bije", koju on izgovara tog 24. travnja kada je, tada još uvijek kao relativno anonimni funkcionar Saveza komunista Srbije, došao u Kosovo Polje. Johnstone piše kako se incident dogodio kada je lokalna milicija, "koja je djelovala pod okriljem Komunističke partije u kojoj su dominirali Albanci", napala Srbe koji su se okupili kako bi protestirali zbog manjka pravne zaštite. Milošević im je tada, nastavlja, "spontano" poručio: "Nitko neće da vas bije". "Ako je ovo ekstremni nacionalizam, možda bi ga trebalo biti više", piše Johnstone, aludirajući ponovno na Cohenov tekst, u kojemu on, između ostalog, piše i kako je "Milošević bacio kockicu genocidnog nacionalizma i izgubio".

Potonju Cohenovu tvrdnju Johnstone naziva "grotesknom metaforom bez značenja". Nadalje objašnjava kako je Milošević pokušao "obuzdati naoružane separatiste, koje su tajno ali efektivno podupirale Albanija, SAD i Njemačka, a koje su namjerno izazvale represiju ubijajući i Srbe i Albance odane vladi". "Kao i Amerikanci u sličnim situacijama, Milošević se oslonio radije na vojnu nadmoć, nego na političke vještine". Ali čak i Međunarodni sud pravde za bivšu Jugoslaviju u Haagu, koji je sponzoriran od strane NATO-a, morao je odbaciti bilo kakve optužbe za 'genocid' na Kosovu, podignute protiv Miloševića", piše također kolumnistica, dodajući kako se to dogodilo "iz jednostavnog razloga - jer nikada nije bilo ni natruhe dokaza za takve optužbe".

Johnstone, piše, nigdje ne može naći Miloševićev citat kojega je Cohen spomenuo u svom tekstu. Objašnjava kako je pokojni srbijanski predsjednik kasnije kazao kako će narediti istragu o tom "incidentu vrijednom žaljenja". Također spominje i kako je Milošević naglasio kako "ljudska nesreća ne smije biti iskorištavana od strane nacionalista, kojima se svaka iskrena osoba mora oduprijeti". "Ne bismo trebali dijeliti ljude na Srbe i Albance. Radije trebamo odvojiti s jedne strane poštene ljude koji se bore za bratstvo, jedinstvo i etničku jednakost i, s druge strane, kontrarevolucionare i nacionaliste", citira Johnstone u svom tekstu Miloševića.

Milošević je dana kada je u povijest upisao rečenicu "Nitko ne sme da vas bije", išao na konzultacije s čelnicima kosovskih Srba i Crnogoraca i saslušao žalbe o njihovu teškom položaju u odnosu na većinske Albance na tada još uvijek autonomnom Kosovu. Johnstone piše kako su se sastali kako bi razgovarali o ozbiljnim ekonomskim i socijalnim problemima regije. Osim problema kroničnog siromaštva, nezaposlenosti i lošeg upravljanja fondovima za razvoj koje su financirale ostale zemlje bivše Jugoslavije, jedan od problema Kosova bio je i konstantan odlazak Srba i Crnogoraca pod pritiskom Albanaca, piše Johnstone, i dodaje kako su o tome redovito pisali i zapadnjački mediji.

Tu kao argument spominje članak od 12.srpnja 1982. godine objavljen u New York Timesu, u kojemu Marvin Howe piše o tome kako Srbi napuštaju Kosovo zbog diskriminacije i zastrašivanja od strane Albanaca. Sedam mjeseci nakon toga, piše Johnstone, u istom listu David Binder objavio je kako Albanci upravljaju novcem iz državnog proračuna u namjeri da preuzmu zemlju koja je u vlasništvu Srba. "U devedesetima je New York Times u potpunosti zaboravio što su pisali o Kosovu u osamdesetima. Zašto? Možda zato što je u međuvremenu nestalo sovjetskog bloka, a zajednica nezavisne, nesvrstane Jugoslavije više nije bila u strateškom interesu Sjedinjenih Država", piše Johnstone.

"Miloševićevo postupanje prema Kosovu je žalostan, ali ne i jedinstven slučaj"

Johnstone se nadalje pita što će biti sa Srbima koji još uvijek žive "u povijesnom dijelu Srbije zvanom Kosovo", pa predbacuje Cohenu da je u svom tekstu olako shvatio taj problem napisavši "da će neki od 120 tisuća Srba na Kosovu možda odseliti" ili, njegovim rječnikom, "hit the road".

U tekstu Johnstone, između ostalog, tvrdi kako Miloševićeva "represija naoružanih separatista na Kosovu" nikako nije bila jedinstven slučaj, nego da se radi o "standardnom postupku" koji svoje mjesto nerijetko nalazi u povijesti u "takvim okolnostima". "Žalostan, ali ne i jedinstven (postupak)", kaže Johnstone.

Nazivanje situacije na Kosovu "jedinstvenom" od strane SAD-a je propaganda, kaže kolumnistica te dodaje kako je Kosovo, kao i svako mjesto na Zemlji, jedinstveno. No, na načine koji nemaju veze s izgovorom SAD da ga preuzmu i pretvore u vojnu bazu, piše.

U tekstu Johnstone spominje i izvjesnog Milomira, kojeg je upoznala 1997. godine tijekom svog boravka na Kosovu. Milomir joj je, kaže, pričao o životu na Kosovu, između ostalog i o tome kako su mlađi naraštaji Albanaca odbijali učiti srpski jezik, kako su radije umjesto njega učili engleski te kako nije često odlazio u Mitrovicu zbog straha da ga Albanci ne pretuku. Spominje kolumnistica i kako su Albanci kroz lokalnu Komunističku partiju različitim administrativnim mjerama pokušavali smanjiti udio srpskog stanovništva i prije Miloševića.

Johnstone opisuje i kako su do sada škole, bolnice i ostale javne institucije, kao i lokalna ekonomija, funkcionirale uglavnom zahvaljujući pomoći iz Beograda. Albansko proglašenje neovisnosti Kosova izazvat će, piše Johnstone, krizu kada Kosovu budu ukinuta "takva značajna sredstva koja neovisno Kosovo ne može samo zamijeniti".

U međuvremenu, spominje dalje Johnstone, "bande albanskih nacionalista proglašavaju Zubin Potok albanskim, govoreći kako mora biti oslobođeno od Srba". Snimke tih bandi, kaže, dostupne su na YouTubeu, gdje ih se može vidjeti kako koriste Kip slobode kao svoj simbol te kako prijete Srbima, repajući na albanskom.

Također spominje i kako je Europska Unija tu da pruži zakon i red. No, red koji oni nude, je onaj definiran od strane albanskih nacionalista. Spominje i kako Srbija ima najveći broj izbjeglica u Europi, koji su žrtve "etničkog čišćenja u Hrvatskoj i Kosovu". "A Srbi ne mogu dobiti vize ili status izbjeglica u Zapadnoj Europi. Etiketirani su kao 'loši momci'. Jedino njihovi neprijatelji mogu biti 'žrtve'", ogorčena je Johnstone.

"Srbi su ti koji se boje Albanaca"

Kosovo je prije 1999. godine bilo mješovito društvo, objašnjava. Optužbe za apartheid su, kaže kolumnistica, isključivo albanska propaganda, koju su albanski nacionalisti odlučili iskoristiti kako bi opisali svoj vlastiti bojkot Srba i srpskih institucija.

Svaka policijska akcija protiv Albanaca, piše Johnstone, bilo da se radilo o sumnji na oružanu pobunu ili obično kriminalno djelo, Albanska mreža za ljudska prava opisala bi kao "kršenje ljudskih prava". Napominje pritom kako je ta mreža financirana od strane Sjedinjenih Država.

Johnstone nadalje piše kako su Srbi ti koji se boje Albanaca, kako su "jedino oni koji žive izvan Kosova mogli doista vjerovati da je Albancima prijetilo etničko čišćenje ili genocid". Srbi su, kaže ona, bili ti koji su se bojali. Prema njezinu iskustvu, "Srbi nikada nisu mrzili Albance, prema njima su osjećali samo strah".

Pita se nadalje hoće li nakon Srba i Goranaca i Europljani "morati na put"?. Samo se Amerikanci, piše, čine sigurnima u to da ostaju na Kosovu. "Skriveni u svom gigantskom kampu Bondsteel, oni kontroliraju strateške putove od Srbije do Grčke i usporedno nude gomili nezaposlenih Albanaca najbolje plaćena radna mjesta koja su ikada imali", a poglavito im, napominje Johnstone, nude opasan posao služenja američkoj vojsci u Iraku i Afganistanu.

Još jedan pozamašan komentar osvanuo je na istom mediju. U njemu pod naslovom "Saga o nepravdi i licemjerju" o Kosovu piše George Szamuely, njujorški pisac i dugogodišnji komentator situacije na Balkanu. On kaže kako je "pravedni Zapad u Balkanu vidio priliku, baš kao i devedesetih, da paradira pred svijetom kao nepoznata pojava prvaka demokracije i zaštitnika muslimana".

Nadalje piše kako su ključne europske zemlje, uključujući i "preuslužne" Britance, prepoznavši u Kosovu pouzdan satelit za NATO i EU, obećale da će priznati nezavisnost Kosova.

Szamuely piše kako su Sjedinjene Države, koristeći inženjerske vještine podružnice Halliburton, tvrtke kćeri korporacije Brown & Root Services, izgradile ogromnu vojnu bazu, kamp Bondsteel, koji zauzima 955 hektara. U sklopu kampa je izgrađen i zatvor. Kolumnist piše o američkom političkom establišmentu koji je uništio Jugoslaviju, a najviše na tom području učinilo je njegovo "klintonsko krilo".

Kako Szamuely vidi daljnji razvoj situacije na Kosovu? Kosovo će biti oduzeto Srbiji, a kosovski Srbi, Romi i ostale manjine bit će "nacipelareni", iako će NATO i EU u isto vrijeme pričati o tome kako su predani multikulturalnom, multietničkom, multi-štogod Kosovu. "Za svaki slučaj, Bruxelles će zacijelo uspjeti u podmićivanju par Srba da se vrate - ili čak stvore dom na Kosovu. Ti će 'povratnici' kasnije biti rekamirani kao dokaz da Kosovo prigrljiva 'europske vrijednosti'", piše Szamuely.

"Eto vam demokracije"

Nastavlja kako kosovskim Albancima neće biti dozvoljeno da sami rješavaju svoja politička pitanja. Prije svega, objašnjava, kao i u Bosni, ultimativnu moć imat će "birokrati" imenovani od strane međunarodne zajednice. Dužnost "kolonijalnog potkralja", poznatog pod imenom Međunarodni civilni predstavnik (ICR), obavljat će, piše kolumnist, jedan od bezbrojnih zapadnjačkih potrošenih i zamjenjivih političara koji se sele od jedne unosne i lagodne službe do druge. ICR će, primjerice, imati ovlasti da "poduzima pravne korake, ukoliko to bude potrebno, u slučajevima bilo kakvih akcija Kosova koje mu se čine kršenjem njihova dogovora". Između ostalog, njegova će riječ biti zadnja kod imenovanja čelnih ljudi u carinskim i poreznim službama, državnoj riznici, kao i glavnog direktora centralne banke. "Eto vam demokracije", poručuje Szamuely.

Kao dodatak tomu, nastavlja, Europska unija će sa sobom donijeti i Politiku europske sigurnosti i obrane (ESDP). Ta će misija "asistirati kosovskoj vlasti u uspostavljanju i unapređivanju njihova nezavisnog pravosuđa, policije i carine", "pratit će da su institucije lišene bilo kakvih političkih utjecaja", ta će misija, kako nadalje piše, podučavati i nadzirati područje pravosuđa, i pri tome će zadržati dio utjecajne moći. Tu spada, kako piše, i onaj dio gdje kosovske vlasti moraju surađivati sa spomenutom misijom, a jedan od načina na koji će to raditi je i "da odobri trenutni i potpuni pristup bilo kojoj web stranici, osobi, aktivnosti, postupku, dokumentu, ili bilo kojem drugom predmetu ili događaju na Kosovu".

Osim ESDP-a, tu će biti i Međunarodno vojno prisustvo (IMP), koje je osnovao NATO. IMP će, između ostalog, odgovarati za treniranje i razvoj kosovske vojske. ", zaključuje Szamuely.

"S obzirom na prijezir kojega Europska unija ima prema međunarodnoj vlasti, njezin ponos na sudjelovanje njezinih članica u bombardiranju Jugoslavije 1999. godine, njezin ravnodušan stav prema Srbiji koja gubi dio svog suverenog teritorija i jurisdikcije nad svojim sunarodnjacima, ideja o Europskoj uniji koja je sada spremna potegnuti svoj mač i priteći u pomoć kosovskim manjinama je smiješna", piše komentator.

Na kraju Szamuely zaključuje kako je čitav pristup Zapada kosovskom problemu obilježen koristoljubljem, neiskrenošću, i lošom vjerom. Piše kako za Amerikance Kosovo nije ništa više od jedne ogromne vojne baze. Od zahvalnih se Albanaca, piše nadalje, očekuje da svojim dobrotvorima zahvalnost pokažu tako da pristanu biti glavno oružje u budućim imperijalističkim ratovima. Europljanima je Kosovo prilika da pokažu svijetu da i Europa nešto znači. Predstavlja im, zaključuje pisac, i poligon za izvođenje različitih besmislenih socijalnih eksperimenata multikulturalizma i multikonfesijalizma - "besmislenih pogotovo stoga što će Kosovo biti jedna od etnički najhomogenijih država Europe".

Ja ne znam za vas, al se nadam da necemo u komsiluku imati bazu sa nuklearnim bojevim glavama :roll:
Šandor

Post by Šandor »

Suicidal Siberian wrote:Anka je potpuno u pravu. logicno je da ce se medju 500 000 ljudi naci 2-3000 budala koje ce iskoristiti situaciju za pljacku i vandalizam. Policija je bila na ulicama, ali joj je bilo uskraceno pravo reagovanja jer bi se to moglo pretvoriti u opste krvoprolice. ovako je nazalost stradala jedna glava, i pricinjena veca materijalna šteta, pored one diplomatske koja ce se duze vremena popravljati. ja vjerujem da Anka nije isla zbog kostunice na proteste nego zbog zastite svoje kulturne bastine i nacionalnog identiteta.
Gori su svi antiglobalisticki protesti po EU nego ovo sto je bilo sinoc u Bg, pogotovo po pitanju nacinjene štete. sjecate se Torina?...ovo ce se sve za par dana sleci ko da nikad nista nije bilo, osim diplomatske stete koja je nacinjena srbiji sa ovim divljanjem po BG-u, ambasadama i slicno.
Slušao sam Amfilohija jučer. Ono je bio Moleban za uništenje "demonskog" albanskog naroda. Daleko je ono bilo od proesta protiv nepravde. :wink:
Mx

Post by Mx »

pesak wrote:
luciferino wrote:

Bravo Pesak, cestitam, odlican komentar i strogo trezven pogled na stvari oko sebe i okolinu :-)
fantom slobode

Post by fantom slobode »

A evo i komentar sa ruske televizije, cisto da se primjeti da Rusi rade za svoje interese i da podrzavaju reakciju Srbije(koja je nazalost vrlo brojna):

Tek su večeras Srbi shvatili da ono što im se večeras događa nisu samo vijesti na televiziji, već stvarnost koja se događa pred njihovim očima. Danas su se građani Beograda vjerojatno sjetili drugih mitinga. Sjetili su se kako je bjesnila rulja koja je svrgavala starog Miloševića. Isti ti, nogometni navijači.

Kako je zemlja koja je poludjela od liberalnih obećanja na onaj svijet u suzama ispraćala zapadnu marionetu Zorana Đinđića - čovjeka koji je rasturio legendarnu srpsku vojsku i specijalne službe, koji je predao Haagu heroje srpskog otpora za apstraktnu gospodarsku pomoć i koji je za to dobio zaslužen metak", navela je TV Rusija u izvještaju, emitiranom kasno sinoć.
pesak

Post by pesak »

Demon je on. Ne moras ni da ga slusas. Pogledaj mu oci.
Ahmmed

Post by Ahmmed »

http://www.slate.com/id/2184997/pagenum/all/

Uz mahsuz selam i srdačan pozdrav od dainice i able :D
pesak

Post by pesak »

21.02.2008

Vesna Pešić
Ko je pobedio na izborima

Najveća promena koja se desila u Srbiji je urušavanje demokratskih izbora. To je krenulo još od parlamentarnih izbora, kada je i posle poraza na njima Koštunica preuzeo vlast. Sada, samo posle dve nedelje od predsedničkih izbora, opet se desilo isto. Nije pobedio Tadić kako smo mislili, nego je pobedio Nikolić. On zakazuje sednice Skupstine, on diriguje kako će da izgleda miting zakazan za četvrtak, on i njegovi podstiču i organizuju razbijanje po Srbiji, ali i po Sarajevu i Crnoj Gori.

Sinoć na RTS-u, emisija Upitnik, Nada Koludzija se neprekidno izvinjavala i pravdala „gubitniku" Nikoliću. Jedva je uspevala nešto da kaže i neprekidno je uveravala kako i oni „brane Kosovo". Prozborila je kako Srbija ne može da stane i mora „ekonomski da se razvija". Nikolić se na nju izdirao, ućutkivao, pa je izgledalo kao da on više nije samo „kopredsednik" (kako reče Vojin Dimitrijević), nego da je on taj koji je na predsedničkim izborima pobedio. I sam Tadić je, posle proglašenja nezavisnosti Kosova, trčao da se sa Nikolićem odgovara oko Skupštine i mitinga. I s njim i s Koštunicom. Zašto Tadić trči da se dogovara sa gubitnikom izbora, svojim protivkandidatom radikalom? Koštunica je rehabilitovao Socijaliste na velike vrata, a sada je Tadić, kao Koštunicin sledbenik, rehabilitovao i ustoličio radikale.

Pitanje je sada, ko je pobedio na tim izborima, imaju ili izbori više smisla? Koji god da su rezultati, i kad izbore izgube, pobedjuju Koštunica i Nikolić A više i nije toliko važan Koštunica, jer je jasno da Nikolić i Vučić diriguju šta će se u Srbiji dešavati, koje će mere biti preduzete i da li smo u vanrednom stanju. Oni će da preslišavaju „akcione planove", a izgleda, i da ih napišu.

Nemam nameru da se u ovom teškom momentu „kačim" sa Demokratskom strankom. Ali, situacija je suviše ozbiljna, Srbija je na rubu da potone u unutrašnji rat. I zato mora da se kaže, uz svo dužno poštovanje za gospodju Nadu Kolundžiji, da njen šef stranke, Boris Tadić, mora da se bavi svojim poslom u skladu za izbornom voljom naroda. O kakvoj stabilnosti on priča, kada je on sam izvor nestabilnosti. Ili će da vlada i bude predsednik, ali i da drži vladu u kojoj ima većinu, ili moramo zaključiti da on priziva haos. Da li je DS već predala vlast? Možda vest još nije stigla do nas.

Politički centar se u Srbiji ispraznio, a ništa opasnije od toga. Svi su se svrstali na jednu stranu, uz radikale, one koji hoće najdalje zemlju da odvuku, u haos, jer samo tako mogu da prežive. A cilj im nije preživljvanje, nego da preuzmu vlast koja se bukvalno valja ulicama. Nisam prebacivala Tadiću što drži dve predsedničke funkcije - u državi i u stranci - iz čisto teorijskih ili cepidlačkih razloga, nego zato što su to dva koloseka, dve delatnosti, koje se ne mogu spajati u jednu, a da se legitimna vlast ne dovede u pitanje. Ovako, pobednička DS izlgeda slabo, zaplašeno, i bez vodjstva. Zaglavila se u ministarstva, paralizovana je strahom. Veoma brzo stigli smo do tačke da i samo spominjanje „da Srbija treba u Evropu", bude proglašeno kao čin veleizdaje. A ulica i razbijači naših gradova, biće oni koji sude.

Pošalji komentar | Pristigli komentari (9) Gnevni gradjanin [neregistrovan/a] (21.02.2008, 14:02) Pošalji odgovor

??

Bravo Vesna! Steta samo sto ovakve stavove niste javno iznosili pred drugi krug izbora, jer je i tada bilo jasno da je bolje da bude gore! Tadic je nas zli usud koji treba da trpimo narednih 5 godina. Zbog njega i njegove pobede za zapad smo demokratska drzava sa demokratskim i prozapadnim predsednikom i nikoga nece interesovati sta nam se desava. da je pobedio Nikolic, ne bi se lomio LDP, niti bi kriminalci odlazili na vrata Cedomira Jovanovica. Danas ne bi mogao da bezi i ostavlja nas rulji koju je prethodno pozvao, jer bi ilipredao stranku nekima koji bi mozda i zeleli da od nje ponovo naprave demokratsku ili bi sa svojim Saperom i Krsticem pobegao sto dalje od ove zemlje koju i dozivljavaju kao cauru iz koje sisaju i otimaju

anonymous [neregistrovan/a] (21.02.2008, 17:21) Pošalji odgovor

Rukoljubac

Odlično gospođo Pešić, kao i uvek. Tadić je predao izbornu pobedu u sklopu plana koji dosledno sprovodi otkako je preuzeo DS. Zar se odricanje od izborne pobede razlikuje od načina na koji je formirana vlada, donet Ustav, potpisan sporazum o prodaji NIS-a u bescenje i ustupanju nepoznatog dela teritorije Srbije ruskoj paragasnoj kompaniji koja zapravo nastupa kao instrument državne spoljne politike. Ko je hteo, Tadićevo pravo lice mogao je inače da vidi još 2005. kada je pred odlazak u crkveno-državne delegacije u Moskvu, kao predsednik Srbije, ljubio ruku vladikama koji su govorili i nastavljaju da govore rečnikom Đinđićevih neposrednih ubica.

Goran Drago [neregistrovan/a] (21.02.2008, 17:51) Pošalji odgovor

Tadic je Tadic, a njegovi ministri su njegovi

Jasno je da se danas i VK i BT koriste Radikalima kao sto je to onomad radio SM. Cilj im nije Kosovo vec...prvo, neogranicena vlast...taktikom nastavka politike SM...trgovina teritorijama. Prvo Sever Kosova, pa onda RS...pa sever CG... Pitanje je imamo li mi poznanike u DS, dovoljno jake da povedu clanove za sobom, a koji su spremni da se odreknu politike sadasnjeg rukovodstva ? Makar i da se radi o onima koji su nezadovoljni zbog sinekura koje su im izmakle. G-17, ionako, u milisekundi prelazi na stranu jaceg.

anonymous [neregistrovan/a] (21.02.2008, 22:38) Pošalji odgovor

kačićemo se još

Sjajno, sjajno! Ali da se ne "kacimo" sa DS u ovoj situaciji ili bilo kojoj drugoj? Mislim da to nece vise moci. Pa nama nista drugo nije ni preostalo nego da se zakacimo. Sa radikalima bar znamo na cemu smo, a ovaj Tadic je ... u jagnjecoj kozi zaodenut u zastavu EU. Da li ima zaista ima ljudi u ovoj nasoj partiji koji veruju da smo DS i mi, LDP, na "istoj" strani? Da branimo iste vrednosti? Da se ovde ne radi o "Velikoj koaliciji" iza zatvorenih vrata? Posle danasnjeg dana ko jos gaji iluzije, sam je kriv.

drasko [neregistrovan/a] (22.02.2008, 03:10) Pošalji odgovor

Opet On.Kostunica doktor Vojislav u ruhu Borisa Tadica

Koliko je Borisu Tadicu potrebno glasova da se uhvati u kostac sa problemima ove zemlje i da se malo pozabavi svojim poslom? Ocito da mu 2,3 mil. nije dovoljno ! Taj covek je ,by the way,predsednik drzave u kojoj se nesmetano/opusteno pale ambasade stranih drzava,pljackaju butici,premlacuju novinari.Taj covek je predsedavajuci Saveta za nacionalnu bezbednost koji nista ne pokusava glede zastite pravnog poretka drzave ! Taj covek se video porukom obraca svojim sunarodnicima da se uzdrze od nasilja-iz ugodne rumunske prestonice(gde je otisao niko ne zna kojim povodom !) - previdjajuci da u zemlji moze doci do divljanja ili ,eufemisticki receno , izliva nezadovoljstva naroda zbog "otimanja" Kosova.Taj covek ,Nas predsednik,nista ne preduzima da se zaustavi ovo ludilo !Taj covek ne zna sta radi ,sta hoce ! Taj covek nema nikakav program ili ideju, nikakav cilj (osim da su Radikali Zlo i da treba glasati za njega i da je Ceda Ekstrem koji neuvidja realnost i da treba glasati za njega)! Taj covek obesmisljava demokratske principe ,ali i tekovine Demokratske stranke ! Taj covek je Ken,kako veli Pera ! Taj covek je glup ,kako sam kaze ! Taj covek je dezorijentisan i treba mu pomoc !Taj covek je ....

Katarina [neregistrovan/a] (22.02.2008, 11:50) Pošalji odgovor

razdvajanje funkcija

Postovana Vesna, Po meni je Vase insisitranje na razdvajanju funkcija izuzento vazno ne samo za ovaj trenutak vec za dugorocnu izgradnju institucija u Srbiji, ali imam utisak da je to retko ko uspeo da "ukaci". Meni licno, a verujem da bi to generalno bilo korisno, bila bi vrlo interesantna teorijska rasprava potkrepljena iskustvima iz razvijenih demokratija na tu temu, uz obrazlozenje zasto je to razdvajanje potrebno kada je u pitanju funkcija predsednika drzave a ne u slucaju predsednika vlade. Srdacno

boris belingar,pseudonim :jeretik [neregistrovan/a] (22.02.2008, 14:41) Pošalji odgovor

Matrica je ista

Nazalost ,sve se ponavlja.I pokojni premijer je dobio na izborima,pa je pokraden i ubijen iz devete rupe u akciji STOP HAGU!Sada je ocito u toku akcija STOP EVROPI!Svi inspiratori i podstrekaci su i dalje na okupu i u punoj funkciji.Nemojte da nas zavara sto jos javno nisu uveli rubrike "Odjeci i reagovanja" i dnevnikov dodatak.To je ipak samo pitanje forme. Na izborima je sada dobio Tadic sa geslom Osvojimo Evropu,i umesto da se isprsi i da to pokaze i na delu ,izmakao se pod pritiskom agresivne filozofije palanke i pokusava da nas svede na Kosovo je Srbija.Da li nas ocekuje i slogan"Manje od Evrope,vise od Kosova" ? Ko je ostao na vetrometini i pod rafalnom paljbom?Svi koji u Evropu i drugaciji sistem vrednosti iskreno i bez ostatka veruju, a narocito ko i dalje to javno hrabro manifestuje.Vise se i ne krije ko je meta! Jasno je da je ,izmedju ostalog,njihov cilj da budemo "u misjim rupama" ,ali moramo imati u vidu da to nisu samo ljudi opasnih namera,vec i dokazano opasni realizatori istih. U potpunosti podrzavam govor u Skupstini kao i najnovija saopstenja,uz tumacenje da slogan ZIVOT JE ZAKON ima i svoje elementarno znacenje. Hrabro i mudro,kao i do sada,ali maksimalno oprezno.Zvuci kontradiktorno, ali mora se.

Gradjanka koja je uz Vas [neregistrovan/a] (22.02.2008, 16:25) Pošalji odgovor

Divim se Vesni Pesic

Gospodjo Pesic divim se Vamai Vasoj hrabrosti , zao mi je sto u ovoj i ovakovoj groznoj Srbiji nema vise ljudi koji su pout poput Vas, koji spremno i na pravi nacin brane nase dostojanstvo . Da ih je vise nikada ne bi doslo do sramote koja se iz dana u dan desava na nasim ulicama. Mene licno je sramota od servilnosti Borisa Tadica i demokrata, prvo prema Kostunici, pa sada i prema Nikolicu, koji ne samo da organizuju razbijanje zemlje nego zatvarjuci nas i soptveni geto samoizolacije. I ne to sto kazete , nije to "kacenje" , to je samo razumni i civilizovani pokusaj da im se ukaze da se dozovu pameti.

Martin [neregistrovan/a] (22.02.2008, 17:32) Pošalji odgovor

Pitanje

"I sam Tadić je, posle proglašenja nezavisnosti Kosova, trčao da se sa Nikolićem odgovara oko Skupštine i mitinga. I s njim i s Koštunicom. Zašto Tadić trči da se dogovara sa gubitnikom izbora, svojim protivkandidatom radikalom?" Da nije to zato što je Predsednik Srbije? I kao takav u obavezi da razgovara sa svima, računajući tu i one koji imaju toliko poslanika u parlamentu (SRS)? Pogotovo kada se radi o tako velikom državnom problemu kao što je Kosovo? Ili demokratija podrazumeva dijalog samo sa onima sa kojima se slažemo? Uzgred, preplašen sam da ako se sada organizuju neki vanredni izbori, na krilima ovog haosa će SRS dobiti još više poslanika nego što ih ima, a onda... e onda smo svi gotovi.
Post Reply