Sa-x liga, komentari

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

elSaik wrote:Jel' ovo avenged nije dao svoje prognoze? :?

U tom slučaju ja osiguravam titulu... jedino ako sutra ne upiše rezultate... Nadam se da neće. :D
Ti titulu, 0on drugu ligu :D
elSaik

Post by elSaik »

vjecnobordo wrote:
elSaik wrote:Jel' ovo avenged nije dao svoje prognoze? :?

U tom slučaju ja osiguravam titulu... jedino ako sutra ne upiše rezultate... Nadam se da neće. :D
Ti titulu, 0on drugu ligu :D
Jbg, svakom njegovo... :D
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

Jel ima rezultata???
Ja mislim da sam dobio Hantragu 2-0 ili 2-1 :D
elSaik

Post by elSaik »

Zamolio bih Cyprusa da sredi sve u vezi ovog i idućeg kola s obzirom da ja imam slabo vremena za internet zbog faxa. Hvala. ;)
Hantraga

Post by Hantraga »

vjecnobordo wrote:Jel ima rezultata???
Ja mislim da sam dobio Hantragu 2-0 ili 2-1 :D
Dobio si 2:0, Cestitam... :sad:
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

elSaik, iako smo ljuti rivali, red je da ti čestitam titulu. Ipak se ispostavilo da si jedini koji ima formu cijelu sezonu na nivou. ČESTITKE :thumbup:
elSaik

Post by elSaik »

vjecnobordo wrote:elSaik, iako smo ljuti rivali, red je da ti čestitam titulu. Ipak se ispostavilo da si jedini koji ima formu cijelu sezonu na nivou. ČESTITKE :thumbup:
Hvala, hvala... čini mi se ovo predzadnje kolo baš nekako talijansko. :D Puno nekih sumnjivih scena, ali eto... :D

Rezultati, 21.kolo:

darius_maximus - Neelix 2:0
Edoxxx - van Basten 0:1
Jaguar84 - cyprus 1:0
avenged_sevenfil - elSaik 0:1
Patron of Formello - and1medjed 3:2
vjecnobordo - Hantraga 2:0

TABELA NAKON 21.KOLA
Image
elSaik

Post by elSaik »

S obzirom da ove godine još igraju samo Englezi i Škoti, iduće kolo (u srijedu i četvrtak) će biti nekakva englesko-škotska kombinacija sa malo Holanđana... Prijatno. :D
Neelix

Post by Neelix »

stavi tamo ko protiv koga igra - da se zna ko je domacin a ko gost
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

Zanimljivi ovi rezultati :D Cyprus svako kolo odigra i ponovo u opasnoj zoni. Sljedece kolo je pravo zanimljivo sto se tice rjesavanja situacije na dnu.
Cyprus i Edoxxx ce se direktno obracunati u borbi za opstanak u ligi. A u nekm kombinacijama ni pobjeda cyprusu tj. Edoxxx-u nije dovoljna da ostanu u premierligaskom drustvu.
avenged_sevenfil ide u goste medjedu i ako se u obzir uzme forma medjeda avenged bi možda i mogao do bodova, ali je upitno da li bi mu jedan bod bio dovoljan za opstanak.moja procjena: cyp-edo x, med-ave 1-znaci ispadaju edoxxx i gori iz omjera avenged-cyprus.
ostale tekme manje zanimljive, Neelix dočekuje mene i bod mu je dovoljan da osigura opstanak. Novi prvak igra pred svojim navijačima sa jaguarom revijalnu utakmicu,a derby kola igraju darius i van basten u borbi za drugo mjesto.
elSaik, obrati pažnju sad na štele :D
Hantraga

Post by Hantraga »

Cestitamo Elsaiku, zahukto se u drugom djelu prvenstva...

Ja sma mislio da niko nece moci obort onog medjeda... :D

Samo dsa znas, Elsaice, jos ti nisam halalio sto mi nisi dozvolio da ponovim prvu utakmicu prvenstva sa Ajdinom...Koju sam propustio, ne svojom krivicom... :D
elSaik

Post by elSaik »

vjecnobordo wrote:Zanimljivi ovi rezultati :D Cyprus svako kolo odigra i ponovo u opasnoj zoni. Sljedece kolo je pravo zanimljivo sto se tice rjesavanja situacije na dnu.
Cyprus i Edoxxx ce se direktno obracunati u borbi za opstanak u ligi. A u nekm kombinacijama ni pobjeda cyprusu tj. Edoxxx-u nije dovoljna da ostanu u premierligaskom drustvu.
avenged_sevenfil ide u goste medjedu i ako se u obzir uzme forma medjeda avenged bi možda i mogao do bodova, ali je upitno da li bi mu jedan bod bio dovoljan za opstanak.moja procjena: cyp-edo x, med-ave 1-znaci ispadaju edoxxx i gori iz omjera avenged-cyprus.
ostale tekme manje zanimljive, Neelix dočekuje mene i bod mu je dovoljan da osigura opstanak. Novi prvak igra pred svojim navijačima sa jaguarom revijalnu utakmicu,a derby kola igraju darius i van basten u borbi za drugo mjesto.
elSaik, obrati pažnju sad na štele :D
Da dodam... ja ću neofirno pustiti Jaguara da bi ovaj ostao ispred vjecnoborda. :D

Još nešto...

avenged_sevenfil - cyprus 1:0
cyprus - avenged_sevenfil 0:1

;)
van Basten

Post by van Basten »

čestitke ElSaiku na tituli. Činjenica da je ubjedljivo najefikasniji govori da je titula u pravim rukama.
Ja sam zadovoljan svojim plasmanom, obzirom na sve okolnosti.
Do iduće sezone... valjda će se popraviti i te greške.
Usput, mislim da je lagano vrijeme da počnemo razmišljati i o idućoj sezoni... kad startuje, ko će igrati (neki su već najavili oproštaj, neki drugi vjerovatno čekaju da se priključe...), koji format... pa da se od 1. kola krene sa jasnim pravilima i pouzdanim igračima
campa_xxx

Post by campa_xxx »

Mogu li se ja prijaviti za slijedecu sezonu?
elSaik

Post by elSaik »

campa_xxx wrote:Mogu li se ja prijaviti za slijedecu sezonu?
Da.
elSaik

Post by elSaik »

van Basten wrote: Usput, mislim da je lagano vrijeme da počnemo razmišljati i o idućoj sezoni... kad startuje, ko će igrati (neki su već najavili oproštaj, neki drugi vjerovatno čekaju da se priključe...), koji format... pa da se od 1. kola krene sa jasnim pravilima i pouzdanim igračima
Moje bi prijedlog bila liga od 14/16 igrača. Mislim da, s obzirom da je ovo bila prva sezona, da ne treba niko da ispadne. U slučaju da skupimo 16 igrača, posljednjih 8 bi ispalo tako da bi smo od 3.sezone imali dvije lige sa po 8 igrača. :D

Ja sad ne znam tačno ko sve ne želi da igra iduću sezonu, ali znam da imamo dva nova igrača prijavljena, ovaj campa_xxx i Enrico.

Molio bih one koji neće igrati iduću sezonu da se jave da znamo koliko novih igrača moramo pronaći, iako se nadam da će svi ipak igrati i iduću sezonu. :D
Neelix

Post by Neelix »

ev javljam se 8-) :)
elSaik

Post by elSaik »

Neelix wrote:ev javljam se 8-) :)
Šteta. Gubim 6 sigurnih bodova u idućoj sezoni. :oops:

Znači, sad smo na 11 + 2
darius_maximus

Post by darius_maximus »

Ja samo da se prijavim da sigurno ostajem i slijedece sezone u ligi, i nadam se borbi za prvo mjesto slijedece sezone... ;) :-) :D
campa_xxx

Post by campa_xxx »

elSaik wrote:
Da.
Pa eto prijavljujem se, a kad pocinje ako se zna?
van Basten

Post by van Basten »

pa s obzirom da su sada svakako novogodišnjipraznici kada je i ponuda utakmica malo siromašnija, kao i na to da je i nama kraj sezone, možda bi bilo dobro da ne forsiramo poečtak sezone prije 12.01. ili čak 19.01, taman da imamo dovoljno vremena da se prebrojimo.?
elSaik

Post by elSaik »

campa_xxx wrote:
elSaik wrote:
Da.
Pa eto prijavljujem se, a kad pocinje ako se zna?
Krajem januara. :D Dok mi ispiti završe. :zzzz:
cyprus

Post by cyprus »

elSaik wrote:Zamolio bih Cyprusa da sredi sve u vezi ovog i idućeg kola s obzirom da ja imam slabo vremena za internet zbog faxa. Hvala. ;)
A ja slabo interneta imam u zadnje vrijeme. Istina, mislim da mi je sve popravljeno danas, tako da stvari za zadnje kolo mislim da mogu sredit ja, ako bude potrebno. :)
cyprus

Post by cyprus »

Fala, Edoxxxu i avenged sevenfilu što se nisu pojavili prošlo kolo, i izražavam nade da se neće pojavit ni u ovom kolu. :wink: :D

Dakle, nepoznanica pred zadnje kolo je samo ko će i zvanično opstat u ligi (nezvanično svi opstajemo :D ): pobjednik derbija začelja između mene i Edoxxxa ili avenged sevenfil. Također, ni Neelix nije osigurao opstanak, ali njemu treba samo bod da se osigura, a čak i da izgubi male su šanse da dospije na neko od posljednja dva mjesta. Meni treba moja pobjeda i poraz ili neriješeno avenged sevenfila ili poraz Neelixa. Ako mi se to poklopi neću završiti u crvenoj/narandžastoj zoni :D .

P.S. Još samo da podsjetim na razloge zašto bih ja trebao opstat u ligi:

1. Poslije DiceTM i elSaika sam najzaslužniji što ova liga postoji :D
2. Trebo bi ostati na osnovu nagrade za Fair Play, jer sam mogo šutit o rezultatu svom iz 20-tog kola i niko ne bi skontao da sam izgubio, čak ni moj protivnik :D
3. Jedini sam u ovoj sezoni u jednoj utakmici zabio 5 golova i to protiv dotad neprikosnovenog and1medjeda, koji se evo do kraja sezone nije oporavio od tog šoka :D
4. Što ću pobjedit Edoxxxa u zadnjem kolu :D :D :D
vjecnobordo

Post by vjecnobordo »

Ja predlažem da se do početka sljedece sezone organizuju neki turniri(znači u januaru), da ostanemo u formi :D Ili normalno pogađanje ili da pogađamo samo 1,x,2 na lupam 10 parova. 12 ekipa podjelimo u 4 grupe po 3 tima i samo prvoplasirane prolaze dalje i dalje je jasno :D Samo ne znam kojim sistemom bi napravili ove grupe :D
Post Reply