Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
skojotovski

#1026 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by skojotovski »

Lesli, lave, još je nisi našao????
dani prolaze...ti kopniš...i ništa ne poduzimaš...
ili ti paše da sam sebe razvaljuješ?
hvataj se telefona, stari, adrese...traži je i ne čekaj više...
skojotovski

#1027 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by skojotovski »

Dile wrote:
Šeherzada wrote:Nije bas takva situacija ali hvala ti.Puno znaci kada ti neko da ruku utjehe!
Ne odustaj,ne predaji se,okreni se svom zivotu(sa njom ili bez nje_)I sam si rekao-ne vrijedi nam kukati!Sta je tu je....
bice bolje, bice bolje :D
kažu od '95. :D
Cholina_Lokica

#1028 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Cholina_Lokica »

to ti je poenta :D
Lesli Eldridž

#1029 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

skojotovski wrote:Lesli, lave, još je nisi našao????
Hoću, uzdam se i u tvoju ponudu. Ako bude potrebno kontaktirat ću te na pp za info. Hvala ti prijatelju na podršci. Da znaš da sam te stavio na popis prijatelja. :thumbup:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#1030 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by anjusha »

Ma ovo mi strasno ide na zivce. Svi mu govore da uradi nesto, svi mu trube jedno te isto a on nista. Sjedi tu i zali se na situaciju. A nista da poduzme u vezi situacije, samo kuka. Slusaj brate, ili prestani kukati, ili poduzmi nesto!
Ma kad razmislim bolje, ni jedan nije drugaciji.
Svi ste vi Lesli!

I, cure?
burek_in_space

#1031 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by burek_in_space »

anjusha wrote:Ma ovo mi strasno ide na zivce. Svi mu govore da uradi nesto, svi mu trube jedno te isto a on nista. Sjedi tu i zali se na situaciju. A nista da poduzme u vezi situacije, samo kuka. Slusaj brate, ili prestani kukati, ili poduzmi nesto!
Svi ste vi Lesli!

I, cure?
Shto volim ovakve cure! :oops:
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#1032 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Šeherzada »

Nisam valjda i ja?Ja rekoh sta mislim i jasno poduzela.....Na njemu je ostalo
Cholina_Lokica

#1033 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Cholina_Lokica »

anjuska, rekosmo vec, potpisujemo :D
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#1034 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by anjusha »

Šeherzada wrote:Nisam valjda i ja?Ja rekoh sta mislim i jasno poduzela.....Na njemu je ostalo

Pa ti si poduzela, sto znaci da se to na tebe ne odnosi :) Je li tako ili nije? :)
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#1035 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Šeherzada »

Ja poduzela i dovoljno!Jasno dala do znanja da mi je stalo!Vise nemam sta reci niti uraditi
Op3r4t0r

#1036 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Op3r4t0r »

Lesli Eldridž wrote:
skojotovski wrote:Lesli, lave, još je nisi našao????
Hoću, uzdam se i u tvoju ponudu. Ako bude potrebno kontaktirat ću te na pp za info. Hvala ti prijatelju na podršci. Da znaš da sam te stavio na popis prijatelja. :thumbup:
Par savjeta iz prve ruke:

Ako je zelis vratiti kontaktiraj je, nevazno kako i na koji nacin, budi uporan, cilj opravdava sredstva

Ako je zelis preboliti, odnosno da ti bude lakse:

1. Ako slusas muziku nikad ne slusaj onu koju si slusao i kojoj rijeci mozes razumjeti, muzika baca u depresiju, ako npr volis grcku ili tursku muziku, a ne znas grcki ili turski eto odlicne stvari za promjenu

2. Ne izlazi na mjesta na koja si izlazio s njom, niti na mjesta koja si u tom periodu cesto posjecivao

3. Slike, poklone i sve sto te podsjeca na nju i sto povezujes s njom izbaci (skloni sa ociju) iz stana, auta, radnog mjesta itd

4. Ne prolazi ulicama (osim ako bas ne moras) gdje postoji veca vjerovatnoca da ces je sresti

5. Potrudi se sto manje vremena provoditi sam medju 4 zida, idi na fitness, upisi neki kurs, slobodno vrijeme koje bi proveo sam obavezno iskoristi za neku aktivnost

6. Druzi se

7. Ne pricaj o njoj NIKAD, izbjegavaj sve slicne teme

8. U narednom periodu pokusaj izbjegavati zajednicke prijatelje i poznanike

9. Alkohol NE pomaze

10. Nadji drugu, klin se klinom izbija.
spektakularno

#1037 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by spektakularno »

Lesli, morala sam se prijaviti na forum nakon ove tvoje price. LJubav je ipak i sa jedne i sa druge strane. Koliko sam shvatila, niste jedno drugom napravili nista sto se ne moze oprostiti. Uticaj koji vrsi njena majka na nju, je osnovni problem. Mozda bi i ona zeljela tome da se odupre, ali mozda nije bila na to spremna ili nije toga bila ni svjesna. Upravo zato, "uzmi zivot u svoje ruke" i ne dozvoli njenoj majci, niti bilo kome, da ti uzme ono sto najvise zelis u zivotu. Potrazi je. Ne razmisljaj o tome da li je u vezi ili ne. Nebitno je.Tako ces biti siguran da si preduzeo sve sto si mogao i neces se zbog toga kajati u zivotu. Kako stupiti sa njom u kontakt? Pokusati se moze svasta. Koliko se sjecam, negdje je u Hrvatskoj, ali ne znas njenu sadasnju adresu; mobilni ima iskljucen. Ako ne zelis pitati njenu familiju, niti ljude koji je poznaju, preostaje ti jedino da do nekih informacija pokusas doci putem interneta. Ili u suprotnom, odlucno pitati nekoga ko je dobro poznaje ( cak i familiju). Zrela si osoba. Shvatio si sta zelis. A ako se sretnete, otvoreno reci kakav zivot zelis i sta osjecas. Ovaj put bez bez uticaja njene majke niti bilo koga drugog. Neka osjeti da si joj oslonac. Sigurna sam da za jos jedan pokusaj nije kasno i da se moze sve pozitivno rijesiti. Odmah pocni rjesavati svoju situaciju. Mogo srece.
Loulou

#1038 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Loulou »

anjusha wrote:Ma ovo mi strasno ide na zivce. Svi mu govore da uradi nesto, svi mu trube jedno te isto a on nista. Sjedi tu i zali se na situaciju. A nista da poduzme u vezi situacije, samo kuka. Slusaj brate, ili prestani kukati, ili poduzmi nesto!
Svi ste vi Lesli!

I, cure?
:lol: :lol:
Soul_Sista

#1039 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Soul_Sista »

Svi ste vi Lesi :D
Soul_Sista

#1040 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Soul_Sista »

kiki-miki wrote:
Soul_Sista wrote:Svi ste vi Lesi :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
:lol:
Lesli Eldridž

#1041 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

Eh, hebi ga vi sa mnom šegu tjerate. :( Niste baš fer... :(
Lesli Eldridž

#1042 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

kiki-miki wrote:Moramo ;-)

U akciju jarane :run:
Pa evo šaljem mailove. Vidjet ćemo šta će biti. :)
tamara*

#1043 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by tamara* »

Lesli Eldridž wrote:Onda ja nešto kontam da ću dobiti žutu čim zatrudni. Samo zbog njene mame i nesamostalnosti moje žene, nisam smio da se potrudim više oko pravljenja djece, vjeruj mi. Ne možeš ne ispunjavati i te bračne dužnosti, a crv sumnje radi. Sad kad se sjetim prijatelju, tri me je mjeseca glava konstantno bolila. Smršao sam, iako je njoj bilo čas posla u pola 12 petkom ili subotom naspraviti ogromnu pizzu. Nije loše kuhala, skučeni, imali sve, namješten stan u centru, dva auta. Sve je to sa materijalne strane bilo OK. Ali ja više nisam m,ogao živjeti pod pritiskom i stalnom sumnjom da je njena mama naručila unuka, a ti Lesli glupane kakav jesi, jedi govna. Nije nito bio probnlem da smo mogli odmah otići negdje u emigraciju. I to bi se tako najbolje riješilo. Ali jebi ga nama vrijeme ističe, nismo više u prvoj mladosti, njoj je već bilo vrijeme da rađa imala je i ona godina, to je već dobrano druga polovina, ustvari kraj četvrte decenije života. Pritišće me za dijete, a ja ne smijem. Hajde lezi sa njom, kad sumnjaš u namjere. Znam kako ju je mama izdrilovala, bez obzira na fine godine. Ja ne vjerujem više nikome od njih dvije. Jedino da ih je potpuno rastaviti selidbom na drugi kontinent. Ali to je proces, to traje. Možemo mi i to. Ja sam inžinjer nije problem sa školom, govorim i engleski, ona je liječnica posebne specijalnosti, svugdje potrebne, govori jezik, bila je par godina vani, kontam dalo bi se nešto vani iskombinovati. Ali vrijeme ide hoće svi dijete, a ja ne smijem, ne vjerujem. I kažem joj to i dok smo se još zabavljali sam joj to rekao. Njena reakcija je bila:"Pa jesi li ti normalan, mogla sam ja imati dijete i ranije, lako je naći čovjeka za to." Tada me je i slomila i vjenčali smo se, jer sam je volio. Još je volim, ne mogu ni jednoj ženi da priđm zbog toga. Ona je moja jedina ljubav do sada. Ninđa se zaljubio, zanemario je bio logiku. Eh onda u braku hladna logika, ili možda glupost, proradi i upozori me da se sprema meni otkaz čim ona zatrudni. Kad nisam tada poludio neću nikad. Cijepa mi se razum i srce i sve što znam i ne znam. Kontam bježi Lesli, ovi nisu normalni, može biti tu porodične psihopatologije.
Ej Lesli, po meni je suštinski problem tvoja nesigurnost, sumnjičavost, neodlučnost...
Imao si šansu, žena te je voljela i željela dijete sa tobom, a ti sumnjao u nju...Lišio si je djeteta, sebe isto, a pod takvim nametnutim psihološkim pritiskom nije moglo ni biti seksa, pa nije ni bilo šansi da veza opstane...I još kod njenih da može biti porodične psihopatologije...?
Mislim da bi joj dobro učinio da je pustiš na miru, da nađe jednog...hm...jačeg muškarca koji se ne plaši života i koji može i smije da podari novi život i sebi i ženi koju voli. :oops:
PalaSa Marsa

#1044 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by PalaSa Marsa »

Uh..Tamara, neka covjeka, evo taman je poceo da poduzima nesto.. :)

Sretno Lesli.. :thumbup:
tamara*

#1045 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by tamara* »

PalaSa Marsa wrote:Uh..Tamara, neka covjeka, evo taman je poceo da poduzima nesto.. :)

Sretno Lesli.. :thumbup:
Lesli voli da ga tješe, i to je nešto :oops: :D
PalaSa Marsa

#1046 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by PalaSa Marsa »

Po koja pozitivna rijec, svima ponekad legne...priznali to ili ne, to je tako.. :)
Lesli Eldridž

#1047 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by Lesli Eldridž »

tamara* wrote:
Lesli Eldridž wrote:Onda ja nešto kontam da ću dobiti žutu čim zatrudni. Samo zbog njene mame i nesamostalnosti moje žene, nisam smio da se potrudim više oko pravljenja djece, vjeruj mi. Ne možeš ne ispunjavati i te bračne dužnosti, a crv sumnje radi. Sad kad se sjetim prijatelju, tri me je mjeseca glava konstantno bolila. Smršao sam, iako je njoj bilo čas posla u pola 12 petkom ili subotom naspraviti ogromnu pizzu. Nije loše kuhala, skučeni, imali sve, namješten stan u centru, dva auta. Sve je to sa materijalne strane bilo OK. Ali ja više nisam m,ogao živjeti pod pritiskom i stalnom sumnjom da je njena mama naručila unuka, a ti Lesli glupane kakav jesi, jedi govna. Nije nito bio probnlem da smo mogli odmah otići negdje u emigraciju. I to bi se tako najbolje riješilo. Ali jebi ga nama vrijeme ističe, nismo više u prvoj mladosti, njoj je već bilo vrijeme da rađa imala je i ona godina, to je već dobrano druga polovina, ustvari kraj četvrte decenije života. Pritišće me za dijete, a ja ne smijem. Hajde lezi sa njom, kad sumnjaš u namjere. Znam kako ju je mama izdrilovala, bez obzira na fine godine. Ja ne vjerujem više nikome od njih dvije. Jedino da ih je potpuno rastaviti selidbom na drugi kontinent. Ali to je proces, to traje. Možemo mi i to. Ja sam inžinjer nije problem sa školom, govorim i engleski, ona je liječnica posebne specijalnosti, svugdje potrebne, govori jezik, bila je par godina vani, kontam dalo bi se nešto vani iskombinovati. Ali vrijeme ide hoće svi dijete, a ja ne smijem, ne vjerujem. I kažem joj to i dok smo se još zabavljali sam joj to rekao. Njena reakcija je bila:"Pa jesi li ti normalan, mogla sam ja imati dijete i ranije, lako je naći čovjeka za to." Tada me je i slomila i vjenčali smo se, jer sam je volio. Još je volim, ne mogu ni jednoj ženi da priđm zbog toga. Ona je moja jedina ljubav do sada. Ninđa se zaljubio, zanemario je bio logiku. Eh onda u braku hladna logika, ili možda glupost, proradi i upozori me da se sprema meni otkaz čim ona zatrudni. Kad nisam tada poludio neću nikad. Cijepa mi se razum i srce i sve što znam i ne znam. Kontam bježi Lesli, ovi nisu normalni, može biti tu porodične psihopatologije.
Ej Lesli, po meni je suštinski problem tvoja nesigurnost, sumnjičavost, neodlučnost...
Imao si šansu, žena te je voljela i željela dijete sa tobom, a ti sumnjao u nju...Lišio si je djeteta, sebe isto, a pod takvim nametnutim psihološkim pritiskom nije moglo ni biti seksa, pa nije ni bilo šansi da veza opstane...I još kod njenih da može biti porodične psihopatologije...?
Mislim da bi joj dobro učinio da je pustiš na miru, da nađe jednog...hm...jačeg muškarca koji se ne plaši života i koji može i smije da podari novi život i sebi i ženi koju voli. :oops:
E hebi ga sad. Nije bio problem u sexu i kvalitetu sexa. Pokušavali smo stalno to oko djeteta. Ali nije uspjelo u tih nekoliko mjeseci, iako sam bio uvjeren da će to biti riješeno već na medenom mjesecu. Nije bilo problema ni materijalne prirode, sve je to OK bilo. Problem je bilo nepovjerenje, to si dobro zaključila. A kad jednom crv sumnje uđe, to je pakao. Eto kontakti će se nadam se ostvariti preko mailova, pa vidjet ćemo, mada, nakon svega nisam baš optimističan. Konačno, ovo sam svojevremeno izabrao sam i ne vjerujem da se sa ove tačke može sve vratiti natrag. Probat ću, pa kako god bude... I ne amnestiram ja ni sebe, ni nju, ni mamu joj, pogreške su bile kod sviju prisutne. Makar da neke stvari razjasnimo, pa kako bude...
tamara*

#1048 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by tamara* »

PalaSa Marsa wrote:Po koja pozitivna rijec, svima ponekad legne...priznali to ili ne, to je tako.. :)
Apsolutno.
Dobro je što se Lesli otvorio i iznio sve u detalje. I dobio pregršt utjehe, podršku, tople riječi, pohvalu za emocije i to je takođe lijepo. Ali zaobišla se suština...koja je bitnija od tapšanja Leslija po ramenu. :zzzz:
PalaSa Marsa

#1049 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by PalaSa Marsa »

MA sta ja znam..svako tumaci na svoj nacin, i vjerovatno se prave propusti..Sto se mene tice, ja inace ne volim da se "petljam" negdje gdje je osjetljivo i gdje mi nije mjesto...i smatram da svaki pojedinac gleda sa svog aspekta, i isto tako donosi odluke, onako kako umije i zna..Tako da..moze on citat' sta ljudi pisu, al' na njemu je najveca odgovornost...ili recimo..On je taj koji mora da se saberre i oduzme, jer (opet) ON je taj koji sve to prolazi i koji je prolazio..Toliko.. :)
tamara*

#1050 Re: Tuzna chosha - kutija za slomljena srca :(

Post by tamara* »

Lesli Eldridž wrote: Problem je bilo nepovjerenje, to si dobro zaključila. A kad jednom crv sumnje uđe, to je pakao.
Po meni nije bilo razloga za sumnju, prema onome što si naveo, pratila sam postove...
Ako žena želi dijete sa nekim, to bi trebalo da je vrhunac ljubavi, nema jačeg dokaza...
Post Reply