Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
- dalmatinka
Narode kuhate li vi više?
Ja trenutno ne, jer nemam za koga osim za sebe, ali sam se bar nadala da ću od vas ostalih viditi nešto novo. 
- dalmatinka
Ja se vraćam ovih dana, od preksutra sam na godišnjem, sutra mi se dio porodice vraća doma i najavljujem vam tlaku ali ne s pitama iako ih obožavam
Dakle, kuhanje počinje uskoro, a u međuvremenu jedno sasvim obično pitanje: Pa gdje ste svi ostali? 
- dalmatinka
-
mamica papucarka
i ja sam danas imala pastrmku za rucak. Naravno, sa krompirom.
al djeca nisu htjela probat
sad sam sjela za komp da se malo smirim 
al djeca nisu htjela probat
- dalmatinka
E, slušaj, ja sam prije tri tjedna dobila pastrve i uvalila ih u škrinju jer ne znam što ću s njima. Nikad nisam spremala riječnu ribu, pa bih tebe i ostale molila za prijedlog.mamica papucarka wrote:i ja sam danas imala pastrmku za rucak. Naravno, sa krompirom.![]()
al djeca nisu htjela probatsad sam sjela za komp da se malo smirim
-
mamica papucarka
nista ti ja tu ne komplikujem. Malkice je premazem margarinom da ne bude suha, pobacam raznih zacina po njoj, nasjecem luk (i crveni i bijeli), te odozgo nacijedim limuna i ubacim nekoliko komada istih. Sve to stavim u foliju, tepsiju i u rernu. 
-
Leonid Breznjev
osjecam miris pecene pastrmke mamice! volem, plaho volem!

-
micika
I ja mnogo volem...arslu
veceras pravim spansku paellu....ali nemam onaj paella pan....nego cu u teflon tavi
Arsla,sjetih se onog tvog mesa u rerni....pa kazi svojoj pjegavoj miciki mariniras li predhodno meso i koliko dugo se pece u rerni? Ovdje u turkiye je pravo tesko naci fino mekano meso....izmucih se ziva

veceras pravim spansku paellu....ali nemam onaj paella pan....nego cu u teflon tavi
Arsla,sjetih se onog tvog mesa u rerni....pa kazi svojoj pjegavoj miciki mariniras li predhodno meso i koliko dugo se pece u rerni? Ovdje u turkiye je pravo tesko naci fino mekano meso....izmucih se ziva
- anais_nin
@hadzinice, bas mi je zao zbog zdravstvene situacije
nadam se da ces uskoro biti ko "nova" i bRez bolova dijeliti s nama svoje kulinarske radosti
posto si pozeljela slike, evo nista posebno (rucak od prije par dana) ali kod mojih ukucana za trpezom vrlo omiljen rucak
pileca supa sa mrkvom i celerom

i riza u rerni sa pilecim karabatacima

inace za danasnji rucak (jedno od meni omiljenih jela zimi, grah uz dodatak povrca
koje ukucanima rado podvaljujem u svim mogucim kombinacijama
) mi izuzetno nedostaje salata od kiselog kupusa

pileca supa sa mrkvom i celerom

i riza u rerni sa pilecim karabatacima

inace za danasnji rucak (jedno od meni omiljenih jela zimi, grah uz dodatak povrca
- Salko sto je u vodu skako
ja danas mlatno dva mala pileta
ps. bitno da nisu zagorila

-
mamica papucarka
vi muskarci bi samo meso jelipitt wrote:ama gdje ti je meso:D:D
ljudi, ove fotke pite sto mecete, jel to ona gotova sto se ima za kupit
mamice, pita je pravo dobra pa cak i kad malo zagorimamica papucarka wrote:vi muskarci bi samo meso jelipitt wrote:ama gdje ti je meso:D:D
![]()
ljudi, ove fotke pite sto mecete, jel to ona gotova sto se ima za kupitJa neki dan u Bihacu vidjoh
Kakva je???
-
mamica papucarka
*ebem su Salkane, pa ne znas ni gotovu pitu ispecSalko sto je u vodu skako wrote:mamice, pita je pravo dobra pa cak i kad malo zagorimamica papucarka wrote:vi muskarci bi samo meso jelipitt wrote:ama gdje ti je meso:D:D
![]()
ljudi, ove fotke pite sto mecete, jel to ona gotova sto se ima za kupitJa neki dan u Bihacu vidjoh
Kakva je???
mamice, zeni me samo nek nije iz iz kladuse i herzegovinemamica papucarka wrote:*ebem su Salkane, pa ne znas ni gotovu pitu ispecSalko sto je u vodu skako wrote:mamice, pita je pravo dobra pa cak i kad malo zagorimamica papucarka wrote: vi muskarci bi samo meso jeli![]()
Kakva je???
zenit cemo mi tebe iz ovih stopa
![]()
-
mamica papucarka
Jos birasSalko sto je u vodu skako wrote:mamice, zeni me samo nek nije iz iz kladuse i herzegovinemamica papucarka wrote:*ebem su Salkane, pa ne znas ni gotovu pitu ispecSalko sto je u vodu skako wrote: mamice, pita je pravo dobra pa cak i kad malo zagorizenit cemo mi tebe iz ovih stopa
![]()
![]()
![]()
more ali ako ne moram kuhati za dvojemamica papucarka wrote:Jos birasSalko sto je u vodu skako wrote:mamice, zeni me samo nek nije iz iz kladuse i herzegovinemamica papucarka wrote: *ebem su Salkane, pa ne znas ni gotovu pitu ispeczenit cemo mi tebe iz ovih stopa
![]()
![]()
![]()
Morel iz Cazina
ili okoline
- dalmatinka
Danas hobotnica:

Za muža pečena s krumpirima

A za mene kuhana, na salatu

Za muža pečena s krumpirima

A za mene kuhana, na salatu

- dalmatinka
Znam, sirova izgleda gadno, ali spremljena je mljac.zena21 wrote:jao dalmatinko... tebi svaka cast, ali meni ovo izgleda gadno