discus herniae
Moderator: anex
- Zejnep
#1026 Re: discus herniae
Nije ludo uopšte. DH je mehanički kvar i samo tako se i mora tretirati. 
-
s@mson
#1027 Re: discus herniae
bas tako...Zejnep wrote:Nije ludo uopšte. DH je mehanički kvar i samo tako se i mora tretirati.
nekome pomogne odredjeni nacin dekompresije, nekome ni operacija...
sve zavisi gdje iscuri jezgro diska...
-
bossnjak
#1028 Re: discus herniae
Znači ko ima herniju nek se objesi
Ima gledam ovih stolova.
Kod mene se problem vratio haj što mi noga šlajdra po patici bukvalno prst šlajdra i rati se peta malo unazad ali što vrtoglavica, mogo bi ja sve da nema vrtoglavica.
Imam brigu kako cu bilo sta raditi ali probati cu tamo ljetos pa ako zaslajdra i padnem trazim ostetu za povredu na radu, već mi počelo biti šega, šta ću.
Ima gledam ovih stolova.
Kod mene se problem vratio haj što mi noga šlajdra po patici bukvalno prst šlajdra i rati se peta malo unazad ali što vrtoglavica, mogo bi ja sve da nema vrtoglavica.
Imam brigu kako cu bilo sta raditi ali probati cu tamo ljetos pa ako zaslajdra i padnem trazim ostetu za povredu na radu, već mi počelo biti šega, šta ću.
- Dozer
#1029 Re: discus herniae
Ako dobacis do ljeta na nogama...
- Zejnep
#1030 Re: discus herniae
Joj, umalo se ne nasmijahDozer wrote:Ako dobacis do ljeta na nogama...
- Dozer
-
PM72
#1032 Re: discus herniae
Što bi onaj luđak rekao- jedini lijek mu je da dva mjeseca jede stari krompir...jer mladi neće dočekat'.Dozer wrote:Ako dobacis do ljeta na nogama...
- Dozer
-
bossnjak
#1034 Re: discus herniae
Još malo pa u penziju haj dva diska a imam još 26 komada
- Zejnep
#1035 Re: discus herniae
E ovo je pozitivan stavbossnjak wrote:Još malo pa u penziju haj dva diska a imam još 26 komada
-
bossnjak
#1036 Re: discus herniae
Iako mislim da je zenama lakše sa diskuahernijom se nositi, gledam neki dan da sam uklijesten zivac niže dva diska mogo sam biti impotentan
pa tako bolje prsti da povremeno otkazu nego šta drugo 
- vazi
#1037 Re: discus herniae
Meni banja u fojnici prijeki lijek, u zivot me vrati.jedna tamo wrote:Meni kod nesnosnih bolova nista od tableta nije pomagalo ni zaracet ni voltaren ma nista. Sjecam se jednom Me uhvatilo i propisu mi 10 injekcija i ohb12 ni to mi nije pomoglo. Med sestre se cudile kao svakom pomognu...
Izgleda sa cu u terme Ilidza banjat se nista ni od olova ni fojnice![]()
Iskustva s termama?
Dzaba sto mi neurohirug napisa 21 dan stacionar..
Izdajem apartman, prvi do banje, ako si zainteresovana pp.
-
zijancer
#1038 Re: discus herniae
ofo sam ukrala od blacka, samo za vase ociblack wrote:
:draguljce:
- Zejnep
#1041 Re: discus herniae
Bogam ga on popravi. Čuje se "kvrc" 
A protiv glavobolje
A protiv glavobolje
-
zijancer
#1042 Re: discus herniae
-
bossnjak
#1043 Re: discus herniae
Ja bio kod porodicne sa nalazima pitam za dekompresiju kaze kakvo to samo pod noz kad budes moro 
- stetoskop
- Grijem se na: Fujitsu 12llce
- Vozim: Traktor, ide j€bi ga
#1044 Re: discus herniae
Tako i ja nedavno na institutu za fizijatriju, dr. fizijatar čita moj nalaz i pita me "šta mu je ovo DTK" 
- Zejnep
#1045 Re: discus herniae
stetoskop wrote:Tako i ja nedavno na institutu za fizijatriju, dr. fizijatar čita moj nalaz i pita me "šta mu je ovo DTK"
Ma daaaaaj
-
bossnjak
#1046 Re: discus herniae
Kaže dzaba ćeš pare dati.
Ja ne znam jel' se ko kad susretao sa ovim nemam bolova u kičmu samo prst i slabost
Ja ne znam jel' se ko kad susretao sa ovim nemam bolova u kičmu samo prst i slabost
- Dozer
#1047 Re: discus herniae
Slabo nasi ovdje znaju o DTK, DG, itd...
Rekoh vam... Ja otisao da priupitam za misljenje vezano za DiscoGel tretman, oni se sprdali i pitali "Jel' to ono na kosu, pa u disco", ali sam skontao da zapravo nemaju pojma sta ih pitam... Onda, kad vidjese da se ne smijem, govore "culi smo za to", i to je to... Dakle - nisu znali. A vjerovatno ni sada nije puno bolje jer taj tretman nikada nije stigao kod nas.
DTK bila ista stvar... Ja njima objasnjavao sta se radi u tom tretmanu....
Sad ima DTK i kod nas, ali samo na par privatnih mjesta, koliko ja znam... Al-Tawil sigurno, za ostale ne znam... I kod Al-Tawila je tretman ok, po proceduri - zagrijavanje/manuelna masaza, DTK, pa struja.
Vani se na DTK obavezno salje kada je stanje predoperativno, da se proba prvo to, prije operacije. U vecini slucajeva DTK ljudima pomogne. Pa ja sam zivi dokaz. Dr. koji je gledao moj snimak, a onda vidio mene, rece da je po MR-u mislio da ce me uvesti u kolicima u ordinaciju.... I popravise me.
Rekoh vam... Ja otisao da priupitam za misljenje vezano za DiscoGel tretman, oni se sprdali i pitali "Jel' to ono na kosu, pa u disco", ali sam skontao da zapravo nemaju pojma sta ih pitam... Onda, kad vidjese da se ne smijem, govore "culi smo za to", i to je to... Dakle - nisu znali. A vjerovatno ni sada nije puno bolje jer taj tretman nikada nije stigao kod nas.
Sad ima DTK i kod nas, ali samo na par privatnih mjesta, koliko ja znam... Al-Tawil sigurno, za ostale ne znam... I kod Al-Tawila je tretman ok, po proceduri - zagrijavanje/manuelna masaza, DTK, pa struja.
Vani se na DTK obavezno salje kada je stanje predoperativno, da se proba prvo to, prije operacije. U vecini slucajeva DTK ljudima pomogne. Pa ja sam zivi dokaz. Dr. koji je gledao moj snimak, a onda vidio mene, rece da je po MR-u mislio da ce me uvesti u kolicima u ordinaciju.... I popravise me.
- Zejnep
#1048 Re: discus herniae
A gdje si ti išao na DTK? Izvini ako si to već pominjao, ne sjećam se. I koja je cijena tretmana?Dozer wrote:Slabo nasi ovdje znaju o DTK, DG, itd...
- Dozer
#1049 Re: discus herniae
Zagreb, prije 4 godine.
5 tretmana platio, cini mi se, 1.200 kn, ili ti oko 330 KM. Oko 80 KM po tretmanu,a kod Al-Tawila je isto tako, 80 KM/tretman.
Ali, tada ovdje to niko nije radio, tako da nisam imao izbora.
Svaki ponedeljak i petak u Zagreb i nazad, raja me vozila nazad jer nakon tretmana treba odlezati oko 2h.
I, kako vec rekoh - DTK se ne radi dan za danom, nego treba napraviti pauzu uzmedju tretmana od 2-3 dana.
5 tretmana platio, cini mi se, 1.200 kn, ili ti oko 330 KM. Oko 80 KM po tretmanu,a kod Al-Tawila je isto tako, 80 KM/tretman.
Svaki ponedeljak i petak u Zagreb i nazad, raja me vozila nazad jer nakon tretmana treba odlezati oko 2h.
I, kako vec rekoh - DTK se ne radi dan za danom, nego treba napraviti pauzu uzmedju tretmana od 2-3 dana.
-
bossnjak
#1050 Re: discus herniae
Evo ja sam se narucio sta kazes treba lezati 2 dana ja mislio pjseaciti do kuce 3 kilometra u grad pa nazad.Dozer wrote:Zagreb, prije 4 godine.
znaci treba sa autom