Bogme ti meni pomognu dobro da odlucim, hvala.direstraits0078 wrote:Ne mora znaciti da ces se sresti s problemima, ali samom ugradnjom dodatnih sklopova na vozilo, raste i rizik od kvara. Slicno kao s dodatnom opremom. Ono sto nemas, to se ne moze pokvariti. Dalje, imas troskove atesta, zamjene boce i sl. Mada, usteda je primjetna, i dodatni troskovi u vidu taksi, servisa/odrzavanja sistema obicno budu pokriveni ustedom na cijeni pogonskog goriva. Treba uzeti u obzir i cinjenicu da cak i vlasnici vozila bez dodatnih instalacija, sa standardnim motorima, nekad ne mogu dobiti tacnu dijagnozu kvara na vozilu, cak ni u ovlastenim servisima sa dijagnostikom koja je namijenjana za konkretno vozilo. Plinska instalacija samo usloznjava situaciju, pa covjeka cesto znaju slati od mehanicara onome ko mu je ugradio plin, da mu on popravi neki kvar koji s plinom realno nema veze. I obrnuto, od "plinadzije" covjeka posalju mehanicaru da mu rijesi kvar koji je nastao nestrucnom ugradnjom ili kvarom na plinskoj instalaciji. To trosi zivce i €€€€.
Sve ovisi od mogucnosti i potreba.
Meni licno je ipak draze skuplje placati gorivo nego jednom imati jebadu sa nekim kvarom usljed ugradnje plina.
Znam da moze nikad nista da se ne desi, ali ne volim da rizikujem u tim stvarima, narocito poznavajuci nase "majstore", cast izuzecima.