Stomatolog - gdje, šta, kako...
Moderator: anex
- karanana
#1026 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
navlaka. oko 300.
mada kada su jedinice u pitanju predlazu da se rade obje navlake. valjda zbog boje ili sta vec. ne znam je li osnovano to.
mada kada su jedinice u pitanju predlazu da se rade obje navlake. valjda zbog boje ili sta vec. ne znam je li osnovano to.
-
proljece101
#1027 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ako je ovako malo nepravilno na zubu, raspitaj se radije za helio nadogradnju zuba, ona je puno jeftinija od navlake, od 40-80 KM, ovo 80 ako treba staviti i kočić, kod većih 'falinki' na zubu..uglavnom, zub ti ne bruse, pa ako i ne bi se pokazalo dobro vremenom, uvijek mozes i tu navlaku staviti kasnije..urban. wrote:da li je neko imao slican problem (donja lijeva slika):
koliko bi kostala nadogradnja, navlaka ili sta vec je najbolje rijesenje? hvala unaprijed
-
švrljo
#1028 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Koliko kosta stavljanje fiksnog aparatica na stomatologiji? Neko detaljnije informacije?
- opa22
#1029 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
imao sam japroljece101 wrote:Ako je ovako malo nepravilno na zubu, raspitaj se radije za helio nadogradnju zuba, ona je puno jeftinija od navlake, od 40-80 KM, ovo 80 ako treba staviti i kočić, kod većih 'falinki' na zubu..uglavnom, zub ti ne bruse, pa ako i ne bi se pokazalo dobro vremenom, uvijek mozes i tu navlaku staviti kasnije..urban. wrote:da li je neko imao slican problem (donja lijeva slika):
koliko bi kostala nadogradnja, navlaka ili sta vec je najbolje rijesenje? hvala unaprijed
- opa22
#1030 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
nego imam pitanje je li se placaju ovi zubari u domu zdravlja
vrse li popravak i skidanje kamenca i poliranje
- South Blue Mama
#1031 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
ne placa se uz ovjerenu zdravstvenu knjizicu 
- opa22
#1032 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
a je li neko ima iskustva sa stomatolozima koji rade u DZ na Otoci?
-
cicos
#1033 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ovako, zeljela bih raditi navlake za frontalne zube (2.i3. su u pitanju), raspitivala sam se kod raznih stomatologa za cijenu i svi su navodili oko 400km po zubu za bezmetalne/cirkonijum navlake. Kontaktirala sam ordinaciju dr. Pirovica i rekli su mi da su kod njih cirkonijum navlake 250km. Zbog cega tolika razlika u cijeni? Ako je neko vec radio protetiku kod dr. Pirovica voljela bih cuti iskustva. Hvala
-
katherinepierce
#1034 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Preporucila bi ti dr. Pirovicacicos wrote:Ovako, zeljela bih raditi navlake za frontalne zube (2.i3. su u pitanju), raspitivala sam se kod raznih stomatologa za cijenu i svi su navodili oko 400km po zubu za bezmetalne/cirkonijum navlake. Kontaktirala sam ordinaciju dr. Pirovica i rekli su mi da su kod njih cirkonijum navlake 250km. Zbog cega tolika razlika u cijeni? Ako je neko vec radio protetiku kod dr. Pirovica voljela bih cuti iskustva. Hvala
- lara b.
#1035 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
a koja je razlika metalnih i cirkonijum krunica... negdje sam cula da se ove cirkonijum lome
jel ima neko sa tim krunicama...iskustvo ?
i koliko su jedne i druge kod ovog Pirovića, vidim hvalite ga...pa bih i ja probala tu
i koliko je kod njega popravka...na tel.mi nisu nista rekli
jel ima neko sa tim krunicama...iskustvo ?
i koliko su jedne i druge kod ovog Pirovića, vidim hvalite ga...pa bih i ja probala tu
i koliko je kod njega popravka...na tel.mi nisu nista rekli
-
cicos
#1036 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Cirkonijom se uglavnom stavlja na prednje zube, jer savrseno prelamanju svijetlost i zub izgleda kao prirodni. Nema ni presijavanja metala na rubovima krunice. Cijena im je duplo skuplja nego kod metalo-keramike ( 400-500km), kod dr. Pirovica su 250km. U sustini sve zavisi od tehnicara koji i od metalo keramike moze napraviti odlicne krunice, i funkcionalno i estetski. Za nase uvjete su one realnost, jer je cirkonijum skup.
- Edin H.
#1037 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Da li neko ima iskustva sa ugradjivanjem implanta i koliko kosta po zubu?
Takodje me interesuje koliko dugo zahvat traje?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1038 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Upravo to tražim i gledam. Nisam našla da itko u Sarajevu radi. Ako radi, neka me isprave. Uglavnom, našla u Bgd, zahvat traje preko 3 mjeseca. Prvo ti vide da li imaš dovoljno mase desni, pa onda ako nemaš to ti operacijom dodaju (nije skupo), pa onda ti stave "šarafe"Edin H. wrote:Da li neko ima iskustva sa ugradjivanjem implanta i koliko kosta po zubu?
- JagodaBoba
#1039 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
U Sarajevu imas dr. Prohica koji je specijalista za protetiku..odlican je. otprilike proces traje 2 mjeseca, kad izvadi tvoj zub, dok rana zaraste (jedino u slucaju da ti fali zub radi kojeg hoces implantatKatarinaKosaca wrote:Upravo to tražim i gledam. Nisam našla da itko u Sarajevu radi. Ako radi, neka me isprave. Uglavnom, našla u Bgd, zahvat traje preko 3 mjeseca. Prvo ti vide da li imaš dovoljno mase desni, pa onda ako nemaš to ti operacijom dodaju (nije skupo), pa onda ti stave "šarafe"Edin H. wrote:Da li neko ima iskustva sa ugradjivanjem implanta i koliko kosta po zubu?
Takodje me interesuje koliko dugo zahvat traje?![]()
, ne znam adekvatniji izraz, onda to stoji da uraste , mislim, 3 mjeseca, onda ti stave navlaku. Sad je najgore vrijeme za to, jer su cijene top, pred dolazak dijapore , pa je 500 eura po zubu. Imaju ponudu tamo negdje u februarau 350eura po zubu.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1040 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
@Jagoda, jako interesuje, napiši sve što znaš o tome i uslugama dr. Prohića, cijena i sve ostalo, molim te, jer sam baš u potrazi
- JagodaBoba
#1041 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
hocu naravno, pitacu svoje cim dodju kuci pa ti javnem u ppKatarinaKosaca wrote:@Jagoda, jako interesuje, napiši sve što znaš o tome i uslugama dr. Prohića, cijena i sve ostalo, molim te, jer sam baš u potrazi
a nalazi se u ulici patriotske lige...malo iznad druge gimnazije cini mi se...
- Edin H.
#1042 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Hvala objema na informacijama, jagoda postavi molim te cijeneJagodaBoba wrote:U Sarajevu imas dr. Prohica koji je specijalista za protetiku..odlican je. otprilike proces traje 2 mjeseca, kad izvadi tvoj zub, dok rana zaraste (jedino u slucaju da ti fali zub radi kojeg hoces implantatKatarinaKosaca wrote:Upravo to tražim i gledam. Nisam našla da itko u Sarajevu radi. Ako radi, neka me isprave. Uglavnom, našla u Bgd, zahvat traje preko 3 mjeseca. Prvo ti vide da li imaš dovoljno mase desni, pa onda ako nemaš to ti operacijom dodaju (nije skupo), pa onda ti stave "šarafe"Edin H. wrote:Da li neko ima iskustva sa ugradjivanjem implanta i koliko kosta po zubu?
Takodje me interesuje koliko dugo zahvat traje?![]()
, ne znam adekvatniji izraz, onda to stoji da uraste , mislim, 3 mjeseca, onda ti stave navlaku. Sad je najgore vrijeme za to, jer su cijene top, pred dolazak dijapore , pa je 500 eura po zubu. Imaju ponudu tamo negdje u februarau 350eura po zubu.
pa ce proces trajati vjerovatno krace) pa onda stavljanje sarafa pa tek onda konacno postavljanje... za cijenu ne znam, implantate su radili moji starci pa cu ih pitati koliko kosta po zubu i javiti ako koga interesuje...
Meni nema sta vaditi, ja sam dva u ratu zijanio. Poceo doktor Ahmet u Omer Maslicu raditi, al' nestade struje na duze vrijeme
- karanana
#1043 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Oko 1800 u qs-u. Ima i neka jeftinija varijanta od 1100 ali ona skuplja je kvalitetnija sa nekakvim shveckim implantatom.
-
nookey
#1044 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Haj molim te provjeri može li se uraditi ako fali jedan zub, bez da se radi implantat, nego recimo navlake na dva susjedna zuba i u sredini taj vještački, ako shvataš šta te pitamkaranana wrote:Oko 1800 u qs-u. Ima i neka jeftinija varijanta od 1100 ali ona skuplja je kvalitetnija sa nekakvim shveckim implantatom.
ps i koliko košta otprilike?
- JagodaBoba
#1045 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
@Edin H krezo krezavi
e ovako, ugradnja je 1000 KM, nakon toga 200KM dio koji se zasarafi u implantat i na to navlaka, a cijena navlake zavisi od vrste navlake (najjeftinija je oko 200KM, ali ima onih i skupljih, nemetalnih...) znaci izadje po zubu oko 1400KM...
a ne znam zasto bi radio navlake pa izbedju neki zub.. nije mi logicno, jer brusiti 2 susjedna zdrava zuba radi popunjavanja jednog zuba koji fali i nije bas pametno.. jedino zbog cijene ali boje uraditi implantat koji ce vjecno trajati (svakako je u pitanju jedan zub), neko raditi navlake koje bas i nisu dovijeka
a ne znam zasto bi radio navlake pa izbedju neki zub.. nije mi logicno, jer brusiti 2 susjedna zdrava zuba radi popunjavanja jednog zuba koji fali i nije bas pametno.. jedino zbog cijene ali boje uraditi implantat koji ce vjecno trajati (svakako je u pitanju jedan zub), neko raditi navlake koje bas i nisu dovijeka
- karanana
#1046 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
kontam sta pitas i znam da to rade jer sam trebao to da uradim kod njih ali jos nisam jer sam radio neke vaznije stvari i popravke. sad da ne cekas mene da ja odem i pitam i mozde i prenesem eventualno netacnu cijenu, preporucujem da pozoves: +387 33 21 20 89, ili [email protected]. vrlo su ljubazni i ekpeditivni kad je u pitanju odgovor na pitanja.nookey wrote:Haj molim te provjeri može li se uraditi ako fali jedan zub, bez da se radi implantat, nego recimo navlake na dva susjedna zuba i u sredini taj vještački, ako shvataš šta te pitamkaranana wrote:Oko 1800 u qs-u. Ima i neka jeftinija varijanta od 1100 ali ona skuplja je kvalitetnija sa nekakvim shveckim implantatom.jer imam rođaka koji ima taj problem da mu fali zub a ne želi šaraf...
Last edited by karanana on 06/05/2013 14:47, edited 1 time in total.
-
nookey
#1047 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
a boji se, nekom je negdje ispao taj implantat i progutao ga, pa mu isjekao ždrijelo, uglavnom znaš našu raju rekla kazala, ja sam ga ubjeđivao da je bolje ali...JagodaBoba wrote:@Edin H krezo krezavie ovako, ugradnja je 1000 KM, nakon toga 200KM dio koji se zasarafi u implantat i na to navlaka, a cijena navlake zavisi od vrste navlake (najjeftinija je oko 200KM, ali ima onih i skupljih, nemetalnih...) znaci izadje po zubu oko 1400KM...
-
nookey
#1048 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
ma daću mu broj i nek zove, on bi volio još da mene izbuše a da se njemu pojavi zub, hvala ti punokaranana wrote:znam da to rade jer sam trebao to da uradim kod njih ali jos nisam jer sam radio neke vaznije stvari i popravke. sad da ne cekas mene da ja odem i pitam i mozde i prenesem eventualno netacnu cijenu, preporucujem da pozoves: +387 33 21 20 89, ili [email protected]. vrlo su ljubazni i ekpeditivni kad je u pitanju odgovor na pitanja.nookey wrote:Haj molim te provjeri može li se uraditi ako fali jedan zub, bez da se radi implantat, nego recimo navlake na dva susjedna zuba i u sredini taj vještački, ako shvataš šta te pitamkaranana wrote:Oko 1800 u qs-u. Ima i neka jeftinija varijanta od 1100 ali ona skuplja je kvalitetnija sa nekakvim shveckim implantatom.jer imam rođaka koji ima taj problem da mu fali zub a ne želi šaraf...
- kamen spoticanja
#1049 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ne znam bavite li se stomatologijom ali odkud vam ideja da je implantat vječanJagodaBoba wrote:@Edin H krezo krezavie ovako, ugradnja je 1000 KM, nakon toga 200KM dio koji se zasarafi u implantat i na to navlaka, a cijena navlake zavisi od vrste navlake (najjeftinija je oko 200KM, ali ima onih i skupljih, nemetalnih...) znaci izadje po zubu oko 1400KM...
Dapače zadnja klinička istraživanja pokazuju da implantat nije idealan kako ga se na početku balade i euforije prikazivalo...
Ispadaju itekako ispadaju
-
Kljblj
#1050 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Može li mi iko reći koliko košta izbjeljivanje zuba u Sarajevu, koliko traje? Pretpostavljam da ništa ne boli?