Izvini, ali ti si pusac jos uvijekCinik wrote:Prekinuo sam s pusenjem prije tri mjeseca. Najteze mi je pala - NEVJEROVATNO ALI ISTINITO - fizicka kriza odnosno onaj ruzni osjecaj da nesto nedostaje u tijelu. Pusenje sam prevazisao s nepuna dva pakla nicorette zvakacih guma, odvikavanje je trajalo nekih 3 sedmice, postepeno sam smanjivao, smanjivao dok nisam uspio da dan preguram bez zvake. Trebam li reci da sam pusio 3 kutije dnevno + motao duvan? Da sam lulu zlostavljao? Ali ipak, to sam ja, moj karakter, volja... Najinteresantnije u tome svemu je da nisam zelio i ne zelim da prestanem "za sva vremena" nego recimo svakih 4-5 dana zapalim samo jednu cig i to je sve =).
Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
-
njonjica
#1026 Re: Cigarete, odvikavanje
- Cinik
#1027 Re: Cigarete, odvikavanje
Pa dobro, nekada prodju dvije sedmice i ne zapalim, sve zavisi od toga da li pijem ili ne, s kim sam i to. Znaci, po tebi je lik narkoman ako svake dvije sedmice, mjesec zapali dzoint. Super logika.
- chengaba
#1028 Re: Cigarete, odvikavanje
"Ova voda nije radioaktivna, ona je malo radioaktivna."njonjica wrote:Izvini, ali ti si pusac jos uvijekCinik wrote:Prekinuo sam s pusenjem prije tri mjeseca. Najteze mi je pala - NEVJEROVATNO ALI ISTINITO - fizicka kriza odnosno onaj ruzni osjecaj da nesto nedostaje u tijelu. Pusenje sam prevazisao s nepuna dva pakla nicorette zvakacih guma, odvikavanje je trajalo nekih 3 sedmice, postepeno sam smanjivao, smanjivao dok nisam uspio da dan preguram bez zvake. Trebam li reci da sam pusio 3 kutije dnevno + motao duvan? Da sam lulu zlostavljao? Ali ipak, to sam ja, moj karakter, volja... Najinteresantnije u tome svemu je da nisam zelio i ne zelim da prestanem "za sva vremena" nego recimo svakih 4-5 dana zapalim samo jednu cig i to je sve =).
-
njonjica
#1029 Re: Cigarete, odvikavanje
De bolan sta se odmah ljutis....
Nepusac je onaj ko NE pusi...prosto ko grah tetovac.....
Ne zelim raspravljati o drugim ovisnostima jer nemam licnog iskustva sa istim
Nepusac je onaj ko NE pusi...prosto ko grah tetovac.....
Ne zelim raspravljati o drugim ovisnostima jer nemam licnog iskustva sa istim
Last edited by njonjica on 15/01/2011 23:20, edited 1 time in total.
- Zena_drugog_sistema
#1030 Re: Cigarete, odvikavanje
ja bi bas voljela..da imam volju da sebe dovedem u tu situaciju da zapalim jednom u 2 sedmice,..to bi bilo odlicno..al to nekad u buducnosti mozda 
-
njonjica
#1031 Re: Cigarete, odvikavanje
Tako nekako.chengaba wrote:"Ova voda nije radioaktivna, ona je malo radioaktivna."njonjica wrote:
Izvini, ali ti si pusac jos uvijek
- Cinik
#1032 Re: Cigarete, odvikavanje
Halo, poredis pusenje i radioaktivnu vodu, cekaj malo. Znaci, po tebi osoba koja popije 2 piva svake 2 sedmice je alkoholicar? Alkoholicar recimo dnevno popije 10 piva i cini dosta vise stete nego onaj koji popije 2 piva jednom u hefti. Ovaj prvi to radi zato sto ima jasnu potrebu i ne moze funkcionisati bez alkohola, drugi to radi jer mu je "cejf". Tako je i meni cejf nekada u 2 sedmice zapaliti, sam donesem odluku, ne postoji nikakva potreba, nego uradim to iz "cejfa" i zato sto se volim igrati sa sobom. Dajte malo ljudi logike i pravih primjera, a ne izvrtanja kako je vama ok. Podsjecate me na one babe koje vide jednom covjeka pjanog i odma je za njih alkoholicar i to je neka fiksna slika koju nose u glavi do kraja.
-
njonjica
#1033 Re: Cigarete, odvikavanje
Dobro je ba...onda si ti nepusac koji ponekad zapaliCinik wrote:Halo, poredis pusenje i radioaktivnu vodu, cekaj malo. Znaci, po tebi osoba koja popije 2 piva svake 2 sedmice je alkoholicar? Alkoholicar recimo dnevno popije 10 piva i cini dosta vise stete nego onaj koji popije 2 piva jednom u hefti. Ovaj prvi to radi zato sto ima jasnu potrebu i ne moze funkcionisati bez alkohola, drugi to radi jer mu je "cejf". Tako je i meni cejf nekada u 2 sedmice zapaliti, sam donesem odluku, ne postoji nikakva potreba, nego uradim to iz "cejfa" i zato sto se volim igrati sa sobom. Dajte malo ljudi logike i pravih primjera, a ne izvrtanja kako je vama ok. Podsjecate me na one babe koje vide jednom covjeka pjanog i odma je za njih alkoholicar i to je neka fiksna slika koju nose u glavi do kraja.
- chengaba
#1034 Re: Cigarete, odvikavanje
Radioaktivna voda je iz jednog skeča Nadrealista, al' hajd.Cinik wrote:Halo, poredis pusenje i radioaktivnu vodu, cekaj malo. Znaci, po tebi osoba koja popije 2 piva svake 2 sedmice je alkoholicar? Alkoholicar recimo dnevno popije 10 piva i cini dosta vise stete nego onaj koji popije 2 piva jednom u hefti. Ovaj prvi to radi zato sto ima jasnu potrebu i ne moze funkcionisati bez alkohola, drugi to radi jer mu je "cejf". Tako je i meni cejf nekada u 2 sedmice zapaliti, sam donesem odluku, ne postoji nikakva potreba, nego uradim to iz "cejfa" i zato sto se volim igrati sa sobom. Dajte malo ljudi logike i pravih primjera, a ne izvrtanja kako je vama ok. Podsjecate me na one babe koje vide jednom covjeka pjanog i odma je za njih alkoholicar i to je neka fiksna slika koju nose u glavi do kraja.
Pušač je osoba koja puši duhan. Alkoholičar je termin koji opisuje ovisnost o alkoholu. Izmisli neki termin za osobu koja puši 3 kutije mjesečno i tako zovi sebe, ali za mene si pušač.
Isto kao što i ja govorim za sebe da nisam alkoholičar, ali unatoč tome, savršeno se uklapam u definiciju.
- Cinik
#1035 Re: Cigarete, odvikavanje
Kako si molim te izracunao da su 3 kutije u pitanju? Jao, bog te, ovdje zaista nema nikoga ko je spreman za jednu ozbiljnu i konkretnu diskusiju nego onako proizvoljno lupas 3 kutije mjesecno. LAZ, ispusim manje od 10 cig mjesecno i nisam pusac, povremeni da, ali pusac - ne =))).
-
Gospoda Ministarka
#1036 Re: Cigarete, odvikavanje
chengaba wrote:Isto kao što i ja govorim za sebe da nisam alkoholičar, ali unatoč tome, savršeno se uklapam u definiciju
Cinik wrote:Jao, bog te, ovdje zaista nema nikoga ko je spreman za jednu ozbiljnu i konkretnu diskusiju nego onako proizvoljno lupas 3 kutije mjesecno. LAZ, ispusim manje od 10 cig mjesecno i nisam pusac, povremeni da, ali pusac - ne =))).
- chengaba
#1037 Re: Cigarete, odvikavanje
Dobro šefe, nisi pušač...Cinik wrote:Kako si molim te izracunao da su 3 kutije u pitanju? Jao, bog te, ovdje zaista nema nikoga ko je spreman za jednu ozbiljnu i konkretnu diskusiju nego onako proizvoljno lupas 3 kutije mjesecno. LAZ, ispusim manje od 10 cig mjesecno i nisam pusac, povremeni da, ali pusac - ne =))).
- limunada25
#1038 Re: Cigarete, odvikavanje
Od nove godine sam prestala pusiti..znaci ima nekih 17 dana, s tim da sam neki dan ispusila jednu jer sam bila nervozna
Inace nisam neki strastveni pusac kutija mi je mogla biti po 2-3dana. U glavnom najteze mi pada kad sam sa momkom ili u drustvu na kafi, a svi puse a ja ne znam sta cu s rukama
Al sve se moze kad se hoce.. SRETNO SVIMA
-
sokkia
#1039 Re: Cigarete, odvikavanje
Znaći nisi prestala i samo je pitanje dana kad ćeš je kupiti i redovno paliti.limunada25 wrote:Od nove godine sam prestala pusiti..znaci ima nekih 17 dana, s tim da sam neki dan ispusila jednu jer sam bila nervozna![]()
Inace nisam neki strastveni pusac kutija mi je mogla biti po 2-3dana. U glavnom najteze mi pada kad sam sa momkom ili u drustvu na kafi, a svi puse a ja ne znam sta cu s rukama
![]()
-
Inversor
#1040 Re: Cigarete, odvikavanje
Jutros procitah odlican tekst o pusenju potkriijepljen podacima, pa ev pa podijelim:)
http://www.manager.ba/clanak/?i=756
-
sokkia
#1041 Re: Cigarete, odvikavanje
I ko ovdje puši???Inversor wrote:Jutros procitah odlican tekst o pusenju potkriijepljen podacima, pa ev pa podijelim:)
-
njonjica
#1042 Re: Cigarete, odvikavanje
nije dobar link "majstore"Inversor wrote:Jutros procitah odlican tekst o pusenju potkriijepljen podacima, pa ev pa podijelim:)
ovaj je pravi:
http://www.manager.ba/clanak/?i=1549
- zambaklija
#1043 Re: Cigarete, odvikavanje
ja još duram 
-
djana h
#1044 Re: Cigarete, odvikavanje
Dujaj,dujajzambaklija wrote:ja još duram
Ozbiljno,organizam se brzo oslobodi nikotina, preostaje samo psiha da se izborite sa njom
- limunada25
#1045 Re: Cigarete, odvikavanje
Prestala sam, to je bila bas iznimka i nisam je ni ispusila kako treba , a i 3 mjeseca prije nove godine nisam kupovala cigare, nego sam se grebala od momkasokkia wrote:Znaći nisi prestala i samo je pitanje dana kad ćeš je kupiti i redovno paliti.limunada25 wrote:Od nove godine sam prestala pusiti..znaci ima nekih 17 dana, s tim da sam neki dan ispusila jednu jer sam bila nervozna![]()
![]()
-
sokkia
#1046 Re: Cigarete, odvikavanje
Ako hoćeš savjet, nemoj ni dima jer dim po dim i ti opet pušać.limunada25 wrote:Prestala sam, to je bila bas iznimka i nisam je ni ispusila kako treba , a i 3 mjeseca prije nove godine nisam kupovala cigare, nego sam se grebala od momkasokkia wrote:Znaći nisi prestala i samo je pitanje dana kad ćeš je kupiti i redovno paliti.limunada25 wrote:Od nove godine sam prestala pusiti..znaci ima nekih 17 dana, s tim da sam neki dan ispusila jednu jer sam bila nervozna![]()
![]()
Al sve se moze kad se hoce.. SRETNO SVIMA![]()
tako da ih ni sad necu kupovati i sreca pa su poskupile
U glavnom super se osjecam bez njih a sto sam uzela 2-3 dima po meni nije strasno!!
Vjeruj da imam veliko iskustvo sa tim i kad god sam zapalio samo jednu vrlo brzo sam ih poćeo i kupovat a pauziro sam i po 5,9 i 14 mjeseci.Evo će uskoro 5 godina kako mi i ne padaju na pamet i baš mi smeta duhanski dim.
- newklear
#1047 Re: Cigarete, odvikavanje
Da li je neko kod odvikavanja od pušenja koristio električne cigarete???
po napisanom izgleda odlčno...evo link
http://www.elektricna-cigareta.org
-
Gospoda Ministarka
#1048 Re: Cigarete, odvikavanje
To meni u opste nije prestajanje s pusenjem, samo si jednu cigaretu zamjenio drugom koja eto ne gori.newklear wrote:Da li je neko kod odvikavanja od pušenja koristio električne cigarete???
-
Brus Lee
#1049 Re: Cigarete, odvikavanje
Ko zeli da ostavi cigarete i eventualno alkohol, neka ostavi kod mene. 
-
sokkia
#1050 Re: Cigarete, odvikavanje
Brus Lee wrote:Ko zeli da ostavi cigarete i eventualno alkohol, neka ostavi kod mene.