NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
limun_

#1026 Re: NBA na OBN-u

Post by limun_ »

phoenix je potrosena ekipa, oni su vec lani dosegli svoj limit i nema dalje..podsjecaju na kingse iz najboljih dama( kad ispadose od Lakersa u 7-oj..strasna serija 8-) )
volio bi u ovoj drami na zapadu, Dallas masi play off..GSW mi je uvijek bio simpa (samo steta richardsona pustise)
LSD

#1027 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

limun_ wrote:phoenix je potrosena ekipa, oni su vec lani dosegli svoj limit i nema dalje..podsjecaju na kingse iz najboljih dama( kad ispadose od Lakersa u 7-oj..strasna serija 8-) )
volio bi u ovoj drami na zapadu, Dallas masi play off..GSW mi je uvijek bio simpa (samo steta richardsona pustise)
Ne znam jeli Phoenix potrosena ekipa (vrlo je moguce da si u pravu)...uostalom play-off ce pokazati to...ali si dobro rekao da podsjecaju na Kingse iz najboljih dana ...kada su harali u regularnom dijelu sezone,ali im je drugi krug play-offa bio limit...upravo se tako moze okarakterisati i danasnji Phoenix...ali opet se nadam da mogu napraviti neko cudo ove godine...mada ce biti jaakko tesko.
Comrad

#1028 Re: NBA na OBN-u

Post by Comrad »

Neelix wrote:pa jel gledao IKO sinoc utakmicu????

s cetvrtka na petak u noci, u 2 ujutro, denver - gsw (ili je srijeda na cetvrtak mozda), a sljedecu nedjelju lakers - san antonio.
Cetvrtak na petak, bice dobra tekma, direktan okrsaj za play off :D
boston_c

#1029 Re: NBA na OBN-u

Post by boston_c »

Ja bih bio najsretniji čovjek na svijetu kad Denver ne bi ušao u playoff, bez obzira na onolike zvijezde ekipa koja onako igra ne zaslužuje da uđe u doigravanje, tragi-komično...P.S George Karl je debil..!! :D :D
LSD

#1030 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

boston_c wrote:Ja bih bio najsretniji čovjek na svijetu kad Denver ne bi ušao u playoff, bez obzira na onolike zvijezde ekipa koja onako igra ne zaslužuje da uđe u doigravanje, tragi-komično...P.S George Karl je debil..!! :D :D
Pa i ako udju u doigravanje,ušli bi kao 8. i naletili na prvog (vjerovatno San Antonio ili New Orleans) i to bi bilo to od njih ove godine :mrgreen: ...sta reci za Denver?...najnepredvidljivija ekipa u ligi definitivno...sinoc su uspjeli u gostima kod slabog Seattle-a zabiti 147 koševa i opet izgubiti :? jer su sonicsi zabili 151 koš (igrala se dva produzetka)...imaju takve strijelce all-star kalibra (Iverson i Anthony),najboljeg defanzivca lige (Camby) i opet nisu sigurni za play-off :roll:
sesalmir

#1031 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

boston_c wrote:Ja bih bio najsretniji čovjek na svijetu kad Denver ne bi ušao u playoff, bez obzira na onolike zvijezde ekipa koja onako igra ne zaslužuje da uđe u doigravanje, tragi-komično...P.S George Karl je debil..!! :D :D
Potpisujem boldirano, lik koji se sa sonicsima brukao ispadajuci u 1. rundi playoffa, covjek koji je sa reprezentacijom USA zauzeo tek 6. mjesto iako su mu igrali nba igraci (naravno ne oni najbolji, al opet je imao bolji sastav nego rudy-t, koji je sa igracima koji igraju po evropi uspjeo 3. mjesto osvojiti) opet dobije priliku da vodi(tj. upropasti) jednu od najtalentovanijih nba ekipa, prosto nevjerovatno. Jednostavno ne razumijem kako se iko odluci da ga angazuje mislim cime je to zasluzio :? Svi navode to da on uspjeva ostvariti super odnos sa igracima, ali iskreno ne vidim koja korist od toga kad nikada nije u stanju pobjediti kada je bitno (izuzetak je ona sezona kad je do finala stigao, tada je uspio pojediti utah u 7. tekmi finala zapada, ali ipak mislim da je imao jacu ekipu) tako da je realno vise neuspjeha imao al opet je tu i ima priliku voditi ekipu sastavljenu od nekoliko sjajnih igraca. Da ih hoce GSW pocjepat jedno 20 razlike, pravo bi volio.
LSD

#1032 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

sesalmir wrote:
Potpisujem boldirano, lik koji se sa sonicsima brukao ispadajuci u 1. rundi playoffa, covjek koji je sa reprezentacijom USA zauzeo tek 6. mjesto iako su mu igrali nba igraci (naravno ne oni najbolji, al opet je imao bolji sastav nego rudy-t, koji je sa igracima koji igraju po evropi uspjeo 3. mjesto osvojiti) opet dobije priliku da vodi(tj. upropasti) jednu od najtalentovanijih nba ekipa, prosto nevjerovatno. Jednostavno ne razumijem kako se iko odluci da ga angazuje mislim cime je to zasluzio :? Svi navode to da on uspjeva ostvariti super odnos sa igracima, ali iskreno ne vidim koja korist od toga kad nikada nije u stanju pobjediti kada je bitno (izuzetak je ona sezona kad je do finala stigao, tada je uspio pojediti utah u 7. tekmi finala zapada, ali ipak mislim da je imao jacu ekipu) tako da je realno vise neuspjeha imao al opet je tu i ima priliku voditi ekipu sastavljenu od nekoliko sjajnih igraca. Da ih hoce GSW pocjepat jedno 20 razlike, pravo bi volio.
Ja vala baš...93/94 Karl je vodio Sonicse... imali su extra kvalitetnu ekipu (Payton,Kemp,Schremph,Hawkins,Perkins),ostvatili najbolji omjer lige 63-19 i u prvom krugu nalete na Denver (predvodjen Mutombom :mrgreen: ) koji se jedva uvalio u doigravanje kao 8. i ispali (prosle godine je isto to zadesilo i Dallas protiv GSW)...doduse Karl je 94/95 sa Sonics-ima dosao do velikog finala (64-18 omjer u sezoni) sa Bullsima gdje su izgubili 2-4... i to je bio najveci uspjeh George Karla...Karl-rodjeni gubitnik :mrgreen:
alphonse kauders

#1033 Re: NBA na OBN-u

Post by alphonse kauders »

Ja mislim da bi se Denver prošetao ligom da ga trenira Byron Scott ili ako ništa bio pri vrhu na Zapadu, a pokušavam zamisliti na šta bi ličio New Orleans Hornets da ga vodi George Karl. :-)

A, sve ide na to da je Chris Paul MVP sezone unatoč blentavim statistikma LeBrona, ali je ipak Paul svoju ekipu u ONAKVOJ konkurenciji na Zapadu doveo do prvog mjesta.
Sve je ok, LeBron je odličan igrač, ali meni su uvijek draži bili oni sa izraženim razumijevanjem igre od onih koji igraju na mišiće.

Phoenix ako se ne konsoliduje u sljedećih 10-ak dana bojim se da će izletiti u prvoj rundi. Za 2-3 godine ostaju bez Shaq-a i Nasha iz starosnih razloga, a ko zna hoće li Amare htjeti da igra u prosječnoj ekipi.
New Orleans bi se mogao nasukati zbog nedostatka play off iskustva (osim Stojakovica), San Antonio ce opet dogurati barem do finala Zapada, a fakat ne vidim ijedan tim koji bi mogao zaustaviti Lakerse kad im se vrati Bynum iako Celticsi (koji osim donekle Detroita i nemaju konkurenta na Istoku) mogu dosta toga uraditi na iskustvo.

Ne znam, fakat je situacija totalo konfuzna.
Neelix

#1034 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

jao ovog u sportrskom prilogu na rtrs :D

najbolji strijelac bio je Elias (Ellis) :D

"Jezerdžije" :lol:
Epitop

#1035 Re: NBA na OBN-u

Post by Epitop »

Chris Paul za MVP-a, jer je jedna definicija MVP-a da taj igrač nije samo najbolji več igrače oko sebe čini boljim nego što oni jesu svojom kvalitetom. :thumbup:
Neelix

#1036 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

Epitop wrote:Chris Paul za MVP-a, jer je jedna definicija MVP-a da taj igrač nije samo najbolji več igrače oko sebe čini boljim nego što oni jesu svojom kvalitetom. :thumbup:
:lol: 8-)

Image
Epitop

#1037 Re: NBA na OBN-u

Post by Epitop »

Može Kobe kada ima slobodu da puca kada želi i koliko želi. Mislim da si subjektivan i da ti je ljubav prema LAL pomutila razum. :-)
arze

#1038 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

sign...al opet konk. je ogromna najrealnije bi bilo da 3-4 igrace podjele mvp nagradu
alphonse kauders

#1039 Re: NBA na OBN-u

Post by alphonse kauders »

Ali, Paul fakat igra nenormalnu sezonu - prvi je asistent lige, najbolji kradljivac lopti (kao Stockton svojevremeno), ima visok procenat šuta (što je prilično neobično za playa), relativno malo izgubljenih lopti, 90% sa slobodnih bacanja i još ubaci 20-ak poena u prosjeku, a njegova ekipa je na prvom mjestu zapadne konferencije, mislim da bi MVP titula bila vrlo zaslužena.

S druge strane Kobe Bryant je najbolji ofanzivni košarkaš na planeti, onakvo nešto se rodi jednom u deset godina, gotovo ga nemoguće čuvati kada ga krene, ali za njegove uslove nije imao neku aman posebnu sezonu iako se poboljšao u nekim kategorijama.

Ipak je teško vrednovati košarkaše po tome koliko poena daju, jer je to samo jedan segment igre, a tu bi Carmelo Anthony bio među liderima.
Uglavnom, bilo je sezona u kojima je Bryant više zaslužio MVP titulu nego što je ova i po mom mišljenju jedina 2 kandidata su Paul i LeBron James.
Neelix

#1040 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

alphonse kauders wrote:
... bilo je sezona u kojima je Bryant više zaslužio MVP titulu nego što je ova...
i bas zato ce je sada dobiti :)
limun_

#1041 Re: NBA na OBN-u

Post by limun_ »

osim te, prognoziram da ce biti MVP finala :D

C.Paul je fkt najvise zasluzio, ali treba proci malo vremena (nepisano pravilo)..
kad se zavrsi regularni dio sezone, i saznamo ko se s kim sastaje, ima da padnu prognoze( svih nas) daljeg razvoja, sve do samog kraja..
sesalmir

#1042 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

Iako nisam fun Lakersa, cak stavise ne podnosim ih, moram se sloziti sa misljenjima da ce Kobe uzeti MVP titulu, bas zbog svih nabrojanih razloga, tj. toliko vec vrhunski odigranih sezona i neosvajanja ove nagrade, iskreno mislim da bi nevjerovatno bilo da jedan ovakav igrac u karijeri ne osvoji ovu nagradu, pogotovo sam u ovo ubjedjen ukoliko uspije sa lakersima zadrzat 2. poziciju na zapadu ispred spursa. Jer ipak realno gledajuci prilikom glasanja za ovu nagradu, pored individualnih statistika i omjera koji je ekipa ostvarila i iskustvo i prijasnja ostvarenja igraca imaju veliki utjecaj.
Najbolji mi je primjer Jordanove zadnje MVP titule iako je Malone imao nevjerovatne statse najbolji omjer sa ekipom, ali to nije pomoglo jer je Jordan najavio oprostaj i morao je biti MVP, vec sljedece sezone pravi se kompenzacija kada Karl ima mnogo losiju sezonu u kojoj je Duncan trebao biti MVP, ali ko ce glasati za igraca kojem je to tek 2. sezona te je za MVP-a proglasen Malone.
Mislim da najvecu prepreku Kobe ima u tome sto su mnogi novinari koji inace i glasaju za ovu nagradu anti-kobe raspolozeni, zbog njegove arogancije i licnih stvari koje nemaju veze sa kosarkom, ali opet i kod takvih ce mislim doci do znacajnog rasipanja glasova na dvije strane izmedju Lebrona i Paula tako da je Kobe najvjerovatnije ovosezonski MVP. Jos jednom naglasavam da, ne volim Kobe-a ni Lakese ali mislim da je ovo realnost.
Comrad

#1043 Re: NBA na OBN-u

Post by Comrad »

Ma,
Denver prvak.
Iverson i Melo najbolji duo (nek uvedu i ovu nagradu) :D
Camby najbolja odbrana.
George Karl najgori trener.

:D
Neelix

#1044 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

Comrad wrote:Ma,
Denver prvak.
Iverson i Melo najbolji duo (nek uvedu i ovu nagradu) :D
Camby najbolja odbrana.
George Karl najgori trener.

:D
denver ako udje u play off...trebaju skakat od srece :D
sesalmir

#1045 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

Jel iko gledao sinoc? Extra tekma samo mi zao gsw, ali A.I. je pokazao da je i dalje igracina, kakav Melo, B. Davis i ostala sranja. Covjek je stvarno nevjerovatan i definitivno bi se slozio sa Avdicem, koji rece kako trebamo biti prestretni sto smo imali priliku pratiti NBA u periodu kada ovaj majstor igra, jer onako nizak igrac koji trpi onoliko udaraca na svakoj tekmi od likova koji imaju po 120kg i koji je iz godine u godinu medju najboljim strjelcima lige je nesto nevjerovatno. J.R.Smith takodjer u nevjerovatnoj formi trice, ulazi sve mu ide od ruke, u zadnjih mjesec dana je na prosjeku od oko 16 poena, sto je fenomenalno imajuci u vidu broj lopti koji dobije, jer ipak ulazi sa klupe a i Melo i A.I. su glavne opcije u napadu. S obzirom da vjerovatno igraju protiv N.O. u prvoj rundi moguc je cak i prolaz Denvera, sto bi bilo i sasvim realno da nije Karl trener ovako tesko iako ga se moze pohvaliti za odluku da veci dio sinocnje tekme igra zonu u odbrani, gdje je i pored znacajnog vodstva GSW jednostavno ostao pri tome i isao na to da ce jednostavno GSW poceti promasivati suteve za 3 sto se i ostvarilo Baron tragicar tekme (sut za 3 1/9). Kako god gsw ce ostati upisani u istoriju NBA kao ekipa sa najboljim omjerom svih vremena, trenutno 12 u ligi, koja nije uspjela da se plasira u playoff (ljudi imaju oko 59% pobjeda) sto bi recimo na istoku bilo dovoljno za 4. mjesto (ovaj sistem istok zapad definitivno nikako ne razumijem i strasno mi se cini nepravedan u NBA) i stvarno steta za ekipu koja igra takvu napadacku kosarku, gdje se igra za kos vise da dozivi ovakav ipak mora se reci neuspjeh.
btw. u nedjelju LAL-SAS ludilo tekma, jedva cekam, steta eno za Bynuma, dosta lose prognoze sto se tice povratka i nastupa od pocetka playoffa.
jasko_ba

#1046 Re: NBA na OBN-u

Post by jasko_ba »

pa što ne reklamiraju Denver u pm
joj jest mi krivo što nisam gledao
Comrad

#1047 Re: NBA na OBN-u

Post by Comrad »

Tekma je bila preluda :D Ja sam ostao zakovan za tv ta 2-3 sata, jest da navijam za Denver, ali volim onakvu kosarku, zakucavanja, brzi kosevi i sl., a nes ne mogu ove babe iz Spursa i Dallasa :D
Go go Denver go go 8)
Sta reci za Iversona, sa onom visinom, slomljenim prstom i jos bog zna sta mu je, odvede Nuggetse u play-off - igracina :-D
Comrad

#1048 Re: NBA na OBN-u

Post by Comrad »

jasko_ba wrote:pa što ne reklamiraju Denver u pm
joj jest mi krivo što nisam gledao
Ja sam uspio upratiti 2-3 reklame na OBN-u, inace NBA nesto slabo reklamiraju - nemam pojma zasto, mislim tolike pare daju za to :? Uglavnom prati forum, i ja sam ovdje saznao da ce biti tekma.
arze

#1049 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

iverson je ispod 180 cm jer se mjere u patikama nba igraci za razliku od europskih
b@tto

#1050 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

arze wrote:iverson je ispod 180 cm jer se mjere u patikama nba igraci za razliku od europskih
dva-tri centimetra su nba igrači niži kada se mjere bez obuće,tako da je on 180 ili 181 cm visok bez obuće
Post Reply