Prije svega, da preduhitrim ove koji bi mi sada rekli da bi polozili za pilota za 3-4 mjeseca, da napomenem da nisam srednjoskolac koji nema druge brige osim polaganja vozackog ispita, tako da sam polagao testove/prvu pomoc/isao na voznje kad stignem
Uglavnom, moja preporuka za instruktora je Samir Avdibasic, vozi golf6, odlican instruktor sa punooooo strpljenja, svasta je izdrz'o sa mnom. Prije polaska na obuku nikad upalio auto nisam tako da smo krenuli od toga na koju stranu se kljuc okrene kada se pali auto a zavrsili sa polozenim vozackim iz prvog pokusaja bez stele
Autoskola MAXLINE, pa koliko se meni cini razlika izmedju najbolje i najgore autoskole je u 2-3 sata vise potrosenog vremena na prijavljivanje ispita/prikuljanje papira. MAXLINE mi se cini ok, vjerovatno ima i malo boljih autoskola ali autoskola i nije neki bitan faktor u tom cijelom procesu tako da ja mislim da treba birati dobrog instruktora bez obzira koja je autoskola.
Eeeeh, da jos srusimo mit o polaganju vozacke bez stele. Cini mi se da se polaganju preko stele pokusava stati u kraj tako da sada ljudi koji su u komisiji ne znaju kojem kandidatu ce biti na polaganju i raspored polaganja izlazi 3-4 dana prije polaganja. Normalno, nadju se nacini da se nadje stela ko se potrudi, ali barem se mora malo vise namuciti i malo vise rizikovati. Uglavnom, moguce je poloziti bez stele i to iz prvog pokusaja. Ni ja nisam vjerovao u to, ali vjerovatno je to kao i sve ostalo kod nas. Kod nas se obicno nista ne moze, ne moze se poloziti ispit a ljudi zavrsavaju fakultete, ne moze se pos'o naci a ljudi odu u penziju sa 40 godina radnog staza, nema se para a cijeli dan se hoda po trznim centrima i uplacuju se po 10 listica u kladionici ...