KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moderator: anex
- van helsing
#1026 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Meni bi sutra trebao biti gotov nalaz magnetne rez,dok je nalaz tumor markera odlican ( tako kaze dok ), mada sam ja jos pod kemoterapijama,tako da ne znam koliko je validan taj nalaz tumor markera.
- Janjicar
#1027 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Kako se ti onako osjecas jel ti dobro ?van helsing wrote:Meni bi sutra trebao biti gotov nalaz magnetne rez,dok je nalaz tumor markera odlican ( tako kaze dok ), mada sam ja jos pod kemoterapijama,tako da ne znam koliko je validan taj nalaz tumor markera.
Kada vadis tumorski marker jel i ti vadis BetaHCG, AFP ili nesto drugo ?
- Janjicar
#1028 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Hvala Bogu samo ja pisem na ovoj temi
daBogda ne bila potrebna nikako 
CT mi je uredan nije se nigdje hvala Bogu prosirilo, u cetvrtak (sljedece sedmice) aBd Onkoloski konzilij i odlucuju da li ce mi dati dva ciklusa kemoterapije (preventivno) ili nece nista.
Nadam se ovom drugom, bolje je pratiti cesce nego odmah kemoterapija.
CT mi je uredan nije se nigdje hvala Bogu prosirilo, u cetvrtak (sljedece sedmice) aBd Onkoloski konzilij i odlucuju da li ce mi dati dva ciklusa kemoterapije (preventivno) ili nece nista.
Nadam se ovom drugom, bolje je pratiti cesce nego odmah kemoterapija.
-
unknownn
#1029 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Moja mama je prije 2 godine obolila od leukemije...
8 mjeseci je bila u bolnici, od toga 3 mjeseca u izolaciji...
Kako je leukemija bolest krvi, uvijek se moze vratiti, i poslije operacije treba da si kao pod staklenim zvonom..
Uradjena je operacija, nova kostana srz, sve masalla... Nakon 8 mj grca, odahnes malo...
A onda problem..
Nakon 8 mjeseci mama prvi put kuci dosla.. Jednu noc prenocila, i zovu je da primi terapiju protiv gripe..
Tad je dobila temperaturu, i preselila.
Kemoterapije su je dotukle, osip po kozi, plavilo.. Osip neki u ustima, opadanje kose, mrsavljenje..
Sve smo zivo probali, od injekcija koje smo morali narucivat' avionima, do cajeva, sokova, sve zivo sto je postojalo da bi moglo pomoc, nadjeno je.. Ali nista.
Kemoterapija mora svoje odradit..
Neka je sa srecom, i brz oporavak.
Kako je leukemija bolest krvi, uvijek se moze vratiti, i poslije operacije treba da si kao pod staklenim zvonom..
Uradjena je operacija, nova kostana srz, sve masalla... Nakon 8 mj grca, odahnes malo...
A onda problem..
Nakon 8 mjeseci mama prvi put kuci dosla.. Jednu noc prenocila, i zovu je da primi terapiju protiv gripe..
Kemoterapije su je dotukle, osip po kozi, plavilo.. Osip neki u ustima, opadanje kose, mrsavljenje..
Sve smo zivo probali, od injekcija koje smo morali narucivat' avionima, do cajeva, sokova, sve zivo sto je postojalo da bi moglo pomoc, nadjeno je.. Ali nista.
- Janjicar
#1030 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Zao mi je zbog smrti tvoje majke.unknownn wrote:Moja mama je prije 2 godine obolila od leukemije...
A onda problem..
Razgovori ti mene fajn
Koliko je ciklusa primila ?
Zna li neko koliko se dugo lezi u bolnici
Doktor mi rece da traje 21 dan ali da se dobije terapija pa se pusta kuci pa onda opet.
-
Chuckie
#1031 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Kako prođe magnet druže?van helsing wrote:Meni bi sutra trebao biti gotov nalaz magnetne rez,dok je nalaz tumor markera odlican ( tako kaze dok ), mada sam ja jos pod kemoterapijama,tako da ne znam koliko je validan taj nalaz tumor markera.
- van helsing
#1032 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Nije napisan nalaz,doktori na godisnjem.
Juce poslije kemoterapije svratio da podignem i tako mi kazu.
Navodno danas ce biti ali ja nemam snage da maknem iz kreveta.
Janicar, napisat cu nalaze markera,nisam zaboravio,al trenutno ne mogu.
Unknown,zao mi je,iskreno....
Tapatalk 2
Juce poslije kemoterapije svratio da podignem i tako mi kazu.
Navodno danas ce biti ali ja nemam snage da maknem iz kreveta.
Janicar, napisat cu nalaze markera,nisam zaboravio,al trenutno ne mogu.
Unknown,zao mi je,iskreno....
Tapatalk 2
-
unknownn
#1033 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ne znam tacno koliko ih je primila, i koliko cesto..
Znam da prvi put kad je dostigla "remisiju" nisu pare bile skupljene za operaciju, pa je onda nastavila primat kemoterapije do slijedece...
Mozda sam malo bezobrazna bila, nije tebi sad do tog da slusas losa iskustva...
Ali moja komsinka je oblila isto od leukemije, neke blaze.. Ide mjesecno na terapiju, bude par dana, i kuci je ostatak mjeseca..
Bori se sa tim vec par godina, ima 2 djece i zaposlena je...
Nije svaciji organizam isti.
Znam da prvi put kad je dostigla "remisiju" nisu pare bile skupljene za operaciju, pa je onda nastavila primat kemoterapije do slijedece...
Mozda sam malo bezobrazna bila, nije tebi sad do tog da slusas losa iskustva...
Ali moja komsinka je oblila isto od leukemije, neke blaze.. Ide mjesecno na terapiju, bude par dana, i kuci je ostatak mjeseca..
Bori se sa tim vec par godina, ima 2 djece i zaposlena je...
Nije svaciji organizam isti.
- Grover
-
Narya
#1035 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
unknown, žao mi je 
ali da kažem i ja janjičaru da nije svaki organizam isti. isto tako leukemija je drugačiji tip oboljenja od tvog, tu je već u startu odbrambeni mehanizam je na udaru i teže se podnosi sve.
evo ja ću ti dati primjer moje mame i njene prijateljice i još jednog čovjeka (kojeg lično ne znam doduše, ali on je od mog direktora sin), svi su prošli hemoterapiju bez ikakvih većih problema. a moja mama je žena od 73 godine, njena prijateljica 60 i nešto, a i ovaj čovjek ima 45-46, dakle nisu u cvijetu mladosti i prije karcinoma vukli su još neke tegobe i boljke sa sobom. nikoga nije ništa ubilo i svi su najnormalnije funkcionisali za to vrijeme primanja hemoterapije.
ja inače ne zagovaram samo ni 100% prirodnu ni 100% klasičnu medicinu. u suštini ne zagovaram ništa, niti ikada ikome preporučujem da se liječi ovako ili onako, na svakom je da odluči za sebe. ovo samo kažem da ohrabrim janjičara, ako su nekoga hemoterapije dokrajčile ne mora značiti da će i ostale.
sretno i želim ti sve najbolje, a i van helsingu.
ali da kažem i ja janjičaru da nije svaki organizam isti. isto tako leukemija je drugačiji tip oboljenja od tvog, tu je već u startu odbrambeni mehanizam je na udaru i teže se podnosi sve.
evo ja ću ti dati primjer moje mame i njene prijateljice i još jednog čovjeka (kojeg lično ne znam doduše, ali on je od mog direktora sin), svi su prošli hemoterapiju bez ikakvih većih problema. a moja mama je žena od 73 godine, njena prijateljica 60 i nešto, a i ovaj čovjek ima 45-46, dakle nisu u cvijetu mladosti i prije karcinoma vukli su još neke tegobe i boljke sa sobom. nikoga nije ništa ubilo i svi su najnormalnije funkcionisali za to vrijeme primanja hemoterapije.
ja inače ne zagovaram samo ni 100% prirodnu ni 100% klasičnu medicinu. u suštini ne zagovaram ništa, niti ikada ikome preporučujem da se liječi ovako ili onako, na svakom je da odluči za sebe. ovo samo kažem da ohrabrim janjičara, ako su nekoga hemoterapije dokrajčile ne mora značiti da će i ostale.
sretno i želim ti sve najbolje, a i van helsingu.
- Janjicar
#1036 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Hvala puno
A meni je bitno da na CT nije nista pokazalo i da je sve uredu hvala Bogu medjutim najvejrovatnije cu morati odraditi te dvije terapije zbog kako doktor rece " nikad ne znamo da li je na nivou jedne celije tumor se prosirio negdje".
Takodje bojAo sam se za Bubrege jer me je to boljelo prije, da se nije na njih prosirilo ali hvala Bogu uredu su.
Sve u svemu idemo naprijed i ja a i svi Vi aBd
EDIT: I ako odrede prije utakmice BiH-Slovacka ne idem nigdje, valja na tekmu aBd ulaznice nabavljene
A meni je bitno da na CT nije nista pokazalo i da je sve uredu hvala Bogu medjutim najvejrovatnije cu morati odraditi te dvije terapije zbog kako doktor rece " nikad ne znamo da li je na nivou jedne celije tumor se prosirio negdje".
Takodje bojAo sam se za Bubrege jer me je to boljelo prije, da se nije na njih prosirilo ali hvala Bogu uredu su.
EDIT: I ako odrede prije utakmice BiH-Slovacka ne idem nigdje, valja na tekmu aBd ulaznice nabavljene
-
kerima1
#1037 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Unknown saucesce i od mene.
Da svi bolesnici ozdrave i pozive jos dugo amin.
Nasmija me za tekmu
Janjicar wrote:Hvala puno
Nasmija me za tekmu
-
Chuckie
#1038 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Janjicar to je taj pozitivan duh, na tekmu, nego sta! 
Sent from my iPhone using Tapatalk pro
Sent from my iPhone using Tapatalk pro
- SmokingMan
#1039 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Od srca vam želim svima,koji boluju od karcinoma i sličnih bolesti,brz oporavak,insallah,ja nisam nikada imao sličnih problema,nadam se i da neću nikad,i u jednu ruku nemogu vas razumiti kako je nekada teško se nositi sa tim,ali nedajte se,borite se,saburajte,to je jedan od glavnih faktora oporavka... 
-
pop_corn
#1040 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Bravo za pozitivno razmišljanje i borbu
To je ono što, nažalost, mome ocu manjka....
To je ono što, nažalost, mome ocu manjka....
- Sunshine'90
#1041 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Narya, HVALA VELIKA na ovako opširnom odgovoru, puno je značio! Jeste, hvala Bogu, prestalo je nakon što je čitavu noć proveo u bolovima i ječanju. Bilo je užasno za gledati jer ni ja nisam mogla spavati pokušavajući mu olakšati na bilo koji način. Sutradan su mu rađeni nalazi i leukociti su se povisili na 16000!! Nije ni čudo što ga je svaka kost u tijelu boljela, koštana srž je radila punom parom. Uglavnom, poslije toga je otišao na četvrti ciklus hemoterapije i nisu mu dali injekcije ovaj put, na sreću. I kod njega je isti slučaj kao i kod tvoje mame, hemoterapiju podnosi fantastično, a boluje od Neupogena. Nadati se da neće više morati primati te injekcije, koje sam mu ja davala.Narya wrote:Sunshine, imala je moja mama negativno iskustvo sa Neupogenom, doduše malo je kod nje bilo blaže nego kod tvog oca.
Imala je bolove u nogama, onako kao jake reumatske bolove, pritisak joj je padao do jako niskih vrijednosti i imala je aritmije. Pošto je moja mama oduvijek imala leukopeniju (nizak broj leukocita) hemoterapija bi ih znala još oboriti (ako bi bili 1300 bili smo sretni) i dobila je Neupogen injekcije nakon druge hemoterapije da joj podignu broj leukocita. Inače je ona hemoterapiju dobro podnosila (nikakve mučnine, povraćanja, bolovi, ništa osim malo umora i opala joj je kosa). Odmah poslije prvog Neupogena je dobila sve te simptome koje sam napisala gore. Dva puta sam je vodila na CUM, jer nisam znala šta sa njom. Baš je teško podnosila. Jeste da su joj u leukociti bili skočili do, za nju vrtoglavo visokih, 4500, ali bi jako brzo i pali opet na oko 1000 čim bi dobila hemoterapiju. Zadnji put kada joj je pritisak toliko pao da se onesvijestila prestala je sebi da daje Neupogen. To je bilo pred treću hemoterapiju. Onda je rekla: Da mi ne znam koliko padnu nisko leukociti, ja ovo sebi neću više davati (sama sebi je davala injekcije). I treću i četvrtu je pregurala bez Neupogena, doduše sa leukocitima 1100-1200 maksimalno, ali bez obzira na to opet uz minimalne tegobe kao i kod prve dvije hemoterapije. I dan danas kaže da joj je Neupogen bio gori i od hemoterapija i od zračenja.
Agresivan je taj Neupogen jako. Imam osjećaj da tako jako podstiče stvaranje leukocita na taj vještački način, pa ostatak organizma to ne može da "prati" i od toga dolaze sve te tegobe.
U svakom slučaju nadam se da je to sve kod tvog oca od Neupogena i da će prestati kao što je prestalo kod moje mame.
Još jednom, hvala na odgovoru i svako dobro tebi i tvojoj majci!
- Janjicar
#1042 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Danas predao papire za Konzilij i dobio onaj papir gdje izmedju ostalog pise i Karnofski index 100% 
Stadij bolesti:
Pracenje ili kemoterapija
U cet. aBd zasjedanje, a i dalje se popravljam na kilazi
ukupno 5kg dobio za 2 mjeseca (Y)
Sto se tice hrane jedem sve normalno stim da sam ubacio suhe ljesnjake, suhe smokve, sok od cvekle (Fructalov onaj bez secera), sok od mrkve (takodje Fructalov bez secera), Alkohol nisam probao vise od 3 mjeseca, cigaru nekad zapalim ( ako sam s drustvom jednu dvije dnevno).
Stadij bolesti:
Pracenje ili kemoterapija
U cet. aBd zasjedanje, a i dalje se popravljam na kilazi
Sto se tice hrane jedem sve normalno stim da sam ubacio suhe ljesnjake, suhe smokve, sok od cvekle (Fructalov onaj bez secera), sok od mrkve (takodje Fructalov bez secera), Alkohol nisam probao vise od 3 mjeseca, cigaru nekad zapalim ( ako sam s drustvom jednu dvije dnevno).
- van helsing
#1043 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Stigao nalaz magneta abdomena i zdjelice :
"Nalaz visoko susp.na recidiv osnovnog oboljenja".
Koliko se ja razumijem, bolest se vratila ponovo
-
kerima1
#1044 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Helsing ne odustaj od sebe,bori se i dalje ima ih koji se izlijece i nakon vise x vracanja bolesti.van helsing wrote:Stigao nalaz magneta abdomena i zdjelice :
-
Chuckie
#1045 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Slažem se, nema predaje, neki ljudi se bore sa recidivima dug niz godina i pobjede bolest. Vjerujem da će ti doktor najbolje objasniti šta dalje. Sretno!
- van helsing
#1046 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Ma nemam vise ni snage ni volje..
-
kerima1
#1047 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
To ni jedan bolesnik nema,zato te bodrimo ne odustaji od sebe to neka ti bude zadnje.van helsing wrote:Ma nemam vise ni snage ni volje..
- Janjicar
#1048 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Van helsing mi smo sebi sami najbolji doktori, nema predaje i vjerovatno su ti doktori i govorili da je najbitnije biti jakvan helsing wrote:Ma nemam vise ni snage ni volje..
Nema predaje samo idi naprijed, kako ja znam vec duze se boris s tim i ne vidim razlog da sad odustanes ?
A u ostalom doktor ce ti sve reci
Sretno druze i nema predaje
-
Zoya
#1049 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Snazniji si od svih nas budalastih ovdje koji ne cjene zivot i ne vide ljepotu u istom. Nema predaje!van helsing wrote:Ma nemam vise ni snage ni volje..
- staxx
#1050 Re: KARCINOM I BORBA SA NJIM!!!
Novi sam na temi, uletio sam slucajno, procitao nekoliko zadnjih stranica foruma...
Divim se jakom duhu svakog od vas, i molim Boga da to sve bude hairli i da ozdravite!
Od srca zelim najbolje za svakog od vas!
Ne bih se vjerovatno javio da nisam imao zelju da predlozim jedan film koji mozda neki nisu gledali a moguce ni culi za njega, a ima veze sa ovom temom...
zove se "50/50" dobar je i ohrabrujuci, pa bujrum ko ima vremena i zelje!
http://www.imdb.com/title/tt1306980/?ref_=sr_1
selam/pozdrav uz zelje da ostanete jaki kao i do sada!!
Divim se jakom duhu svakog od vas, i molim Boga da to sve bude hairli i da ozdravite!
Od srca zelim najbolje za svakog od vas!
Ne bih se vjerovatno javio da nisam imao zelju da predlozim jedan film koji mozda neki nisu gledali a moguce ni culi za njega, a ima veze sa ovom temom...
zove se "50/50" dobar je i ohrabrujuci, pa bujrum ko ima vremena i zelje!
http://www.imdb.com/title/tt1306980/?ref_=sr_1
selam/pozdrav uz zelje da ostanete jaki kao i do sada!!