SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
alica.k

#1026 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

to je ono u titovoj?
alica.k

#1027 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

ma kakvi u mamcetu, bila danas...tamo samo imaju onu drugstore brands max factor, loreal i tako...
suspect_zero

#1028 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by suspect_zero »

alica.k wrote:ma kakvi u mamcetu, bila danas...tamo samo imaju onu drugstore brands max factor, loreal i tako...

Imali su liniju HR, u onoj prodavnici odakle polazi kombi za Sedrenik (stanica Park).......da li je to Mamčetova radnja, sad ne mogu skontati??? :roll:
alica.k

#1029 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

bila sam u onom kod bbi, cura nema pojma o cemu pricam. valjda bi mi bila rekla da imaju u tom drugom :S il je jako losa prodavacica.

nema veze, trebala mi je maskara hitno pa sam uzela lancome hypnose drama (jako dobra). ovu cu narucit s neta za sljedeci put.
kinderlada

#1030 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kinderlada »

Bila sam juce u gradu i u jednoj jedinoj prodavnici sam nasla Revlon puder Color Stay.......
Medjutim kao ni kod nas u BiH nemaju ni ovdje testere, ne daju cak ni da sam sebi malkice naspes u bocicu, dakle probas onako na ruku ili na vrat i to je to. Medjutim ja ne mogu za njega dati 17 eura i da razmisljam hoce li mi odgovarati? :roll:

Pa bih vas zamolila koje ste ga korstile da mi u par crta opisete kakav je, koliko prekriva, je li za onako masniju i problematicnu kozu kao sto je moja, mada sam vidjela da imaju i tu varijantu za "oily skin" i da li se zaista isplati dati za njega eto oko 35 KM, ne znam kolika je cijena dole kod nas??
I jako mi je glupo sto nema nikakve pumpice kako bi se lakse nanosio, nego samo onako skine se poklopac i direktno nalij u ruku :roll:

Vjecna borba u potrazi za puderom da se ne vidi, da je fin, da nema "maska efekta", da se lako razmazuje, da je pogodan za masnu koz i prooooosirene pore, jao pa nikad kraja :oops:
alica.k

#1031 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

kinderlada, vidi od bourjois healthy mix.
da se ne vidi, da je fin, da nema "maska efekta", da se lako razmazuje, da je pogodan za masnu koz i prooooosirene pore
odgovara ovom opisu :D
kinderlada

#1032 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kinderlada »

Probala taj healthy mix, ali malo mi je pretecan, nekako se ne uhvati fino na lice....mada prelijepo miriseeee :-D
alica.k

#1033 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

kinderlada wrote:Probala taj healthy mix, ali malo mi je pretecan, nekako se ne uhvati fino na lice....mada prelijepo miriseeee :-D
meni je miris smetao, zato sam odustala od njega...ali nije mi bio pretecan, taman onako.
Bambi_na_kofeinu

#1034 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Bambi_na_kofeinu »

Ima neko iskustva sa ArtDeco tečnim puderima?
Aurora Borealis

#1035 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Aurora Borealis »

kinderlada wrote:Bila sam juce u gradu i u jednoj jedinoj prodavnici sam nasla Revlon puder Color Stay.......
Medjutim kao ni kod nas u BiH nemaju ni ovdje testere, ne daju cak ni da sam sebi malkice naspes u bocicu, dakle probas onako na ruku ili na vrat i to je to. Medjutim ja ne mogu za njega dati 17 eura i da razmisljam hoce li mi odgovarati? :roll:

Pa bih vas zamolila koje ste ga korstile da mi u par crta opisete kakav je, koliko prekriva, je li za onako masniju i problematicnu kozu kao sto je moja, mada sam vidjela da imaju i tu varijantu za "oily skin" i da li se zaista isplati dati za njega eto oko 35 KM, ne znam kolika je cijena dole kod nas??
I jako mi je glupo sto nema nikakve pumpice kako bi se lakse nanosio, nego samo onako skine se poklopac i direktno nalij u ruku :roll:

Vjecna borba u potrazi za puderom da se ne vidi, da je fin, da nema "maska efekta", da se lako razmazuje, da je pogodan za masnu koz i prooooosirene pore, jao pa nikad kraja :oops:
Moj neprezaljeni puder! Odlican je i jedini koji mi je u potpunosti odgovarao. Super prekriva a opet je lagan na licu i onako barsunast. Meni savrsen!

Eh sad onaj tuzniji dio price...

Mogao se naci u samo dvije prodavnice u gradu: prekoputa Pozorista ona drogerija i u Bezistanu. U zadnje vrijeme su ga prestali uvoziti ili ga uvezu svake prestupne godine. Ostalo je jos nekih jako malo nijansi koje stoje n apolicama i koje malo kome odgovaraju (najcesce su pretamne), a i vidi se po bocicama da tu stoje poodavno. Ja sam oblijetala oko te prodavnice kod Pozorista ne znam ni sama koliko u nadi da ce naici, ali jok. Presaltala sam se na Loreal, i nisam bas zadovoljna. Nije mi to to.

Koliko je meni ona djevojka objasnila ne isplati im se uvoziti Revlon jer je skup u odnosu na malu traznju za njim. Kad ljudi ne znaju sta valja :x (mislim na brend ne samo na pudere)
Komšinica

#1036 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Komšinica »

kinderlada wrote:Bila sam juce u gradu i u jednoj jedinoj prodavnici sam nasla Revlon puder Color Stay.......

Ja ga koristim već jako dugo i meni je fantastičan. Super prekriva a ne izgleda kao maska na licu. Ja imam masniju kožu i zaista mi odgovara. A i isplati se dati 32-33 KM jer zaista dugo traje... meni i po pola godine.

I sad kad čitam da se nema gdje kupiti, pojma nemam koji da uzmem kao zamjenu, a ovaj mi je već pri kraju. :(

I čini mi se da ih je bilo u onoj drogeriji u Importane Centru, pa ću otići ovih dana da pogledam...
kinderlada

#1037 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kinderlada »

@ Kmsinica
@ Aurora
Hvala vam puno na savjetu, znaci vama je odgovarao, meni nema druge nego da pokusam, a po sto tome sto kazete milsim da ce se isplatiti. Imati lijep ten makar i sa dobrim puderom za mene je jako bitno, pa cu kupiti i javiti vam kako se pokazao :)
Komšinica

#1038 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Komšinica »

Nema na čemu, ja se nadam da će ti odgovarati i da ćeš biti zadovoljna. :wink:
alica.k

#1039 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

Komšinica wrote:I čini mi se da ih je bilo u onoj drogeriji u Importane Centru, pa ću otići ovih dana da pogledam...
hajde komsinice ako ides tamo vidi imaju li hr kozmetiku...meni se sve ne da otici maksuz radi toga.
Jed1217

#1040 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Jed1217 »

Mariella wrote:
Michun wrote:Jel' iko kupovao Olay kreme? Nisu skupe, ima ih dm, kozmo...
Zadovoljni?
Ja sam cula da je Olay moisturizerr jedan od boljih, mislim da je to ovaj
http://www.totalbeauty.com/reviews/prod ... oisturizer
Ja ovim mažem lice godinama, jedno vrijeme kad ih kod nas nije bilo slala tetka iz Kanade :D
To i njihov gel za pranje lica :thumbup:
Mama je koristila njihove kreme protiv bora i kaže da su dobre. Iako je po meni to sve protiv bora ubleha.
Lady Saray

#1041 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Lady Saray »

a je li neko probao onu olay toniranu kremu sto reklamiraju olay + mf
Aurora Borealis

#1042 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Aurora Borealis »

Komsinice, nema na cemu i pravo pogledaj imaju li Natural Beige nijansu (ili Sand Beige, jedna je od te dvije) pa javi molim te.

I da, imas za kombinovanu masnu-normalnu i suhu-normalnu ako se ne varam. Ja sam uzimala ovaj prvi, iako mi nije nesto masna bas, ali je savrseno odgovarao.
Komšinica

#1043 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Komšinica »

Mislim da ću se sutra nakaniti i otići, pa svakako vam javim.
BJB

#1044 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Bambi_na_kofeinu wrote:Ima neko iskustva sa ArtDeco tečnim puderima?
:oops: Mene vise sramota..Nema sta nisam isprobala.. :oops: Nisam samo jos Revlon puder..
Probala i Hydra Silk i Rich Treatment foundation..Trenutno koristim Hydra silk 18 Light Amber. :-D
Nekad se "poprasim" mineralnim puderom, isto Artdeco..
Michun

#1045 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Tebe sramota...ja nema bas sa puderima toliko iskustva jer ne koristim (samo podocnjaci) al' zato svaki sjaj, karmin, maskara, sjena, rumenilo :)
Opusteno...zene smo :lol:
Nadinka

#1046 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

BJB wrote:
Bambi_na_kofeinu wrote:Ima neko iskustva sa ArtDeco tečnim puderima?
:oops: Mene vise sramota..Nema sta nisam isprobala.. :oops: Nisam samo jos Revlon puder..
Probala i Hydra Silk i Rich Treatment foundation..Trenutno koristim Hydra silk 18 Light Amber. :-D
Nekad se "poprasim" mineralnim puderom, isto Artdeco..
I ja sam razmisljala da probam srezati troskove na puderu :) pa da s givenchy-ja predjem na artdeco, znaci BJB valjaju?? meni ostalo sve od artdeca je supe.
Mislila sma kupiti onu njihovu kao olovka-sjenicu ili sta je vec za obrve, neko probao?
Nadinka

#1047 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Zelena Carapa wrote:
Nadinka wrote: Guerlain inace imas u Plazi i Martimexu, pa pogledaj imaju li, njihova je cijena oko 100 KM, ne znam imaju li ovu nijansu
hvala :)
Zelena, vec sam pisala da u zenici u martimexu su sjene guerlain, one 2 sjene + eyeliner na snizenju (43 km,inace 86), po pogledaj, imaju usper nijanse, u galvnom sve koje imaju i ovim 4strukim pakovanjima
Ma.Le.Na

#1048 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

Michun wrote:Tebe sramota...ja nema bas sa puderima toliko iskustva jer ne koristim (samo podocnjaci) al' zato svaki sjaj, karmin, maskara, sjena, rumenilo :)
u svom i na svom :D
Michun

#1049 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ma.Le.Na wrote:
Michun wrote:Tebe sramota...ja nema bas sa puderima toliko iskustva jer ne koristim (samo podocnjaci) al' zato svaki sjaj, karmin, maskara, sjena, rumenilo :)
u svom i na svom :D
ha ya. e nisam probala to za obrve a rado bi. promjenila sam boju kose i tamniju pa bi mi trebalo sta malo tamnije a da nije crno. dobra ideja. imam nekih para na cm kartici i moram do NG potrositi pa bi to mogla.
Komšinica

#1050 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Komšinica »

Aurora Borealis wrote:Komsinice, nema na cemu i pravo pogledaj imaju li Natural Beige nijansu (ili Sand Beige, jedna je od te dvije) pa javi molim te.

I da, imas za kombinovanu masnu-normalnu i suhu-normalnu ako se ne varam. Ja sam uzimala ovaj prvi, iako mi nije nesto masna bas, ali je savrseno odgovarao.
Danas sam bila, nema ni u Importanne Centru. Ona djevojka što tamo radi mi je rekla da je do dobavljača, i kao roba im može doći za 7 dana a može za 2 mjeseca, ne znaju ništa određeno, ne može mi ništa konkretno reći jer nije do njih.

A i nešto sam gledala, pa nije Revlon nešto posebno skuplji u odnosu na drugu kozmetiku... a dosta je kvalitetan, pa ne znam zašto ga ima u tako malo prodavnica, zašto je mala potražnja... :( :?
Post Reply