SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- alica.k
#1026 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
to je ono u titovoj?
- alica.k
#1027 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma kakvi u mamcetu, bila danas...tamo samo imaju onu drugstore brands max factor, loreal i tako...
-
suspect_zero
#1028 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
alica.k wrote:ma kakvi u mamcetu, bila danas...tamo samo imaju onu drugstore brands max factor, loreal i tako...
Imali su liniju HR, u onoj prodavnici odakle polazi kombi za Sedrenik (stanica Park).......da li je to Mamčetova radnja, sad ne mogu skontati???
- alica.k
#1029 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
bila sam u onom kod bbi, cura nema pojma o cemu pricam. valjda bi mi bila rekla da imaju u tom drugom :S il je jako losa prodavacica.
nema veze, trebala mi je maskara hitno pa sam uzela lancome hypnose drama (jako dobra). ovu cu narucit s neta za sljedeci put.
nema veze, trebala mi je maskara hitno pa sam uzela lancome hypnose drama (jako dobra). ovu cu narucit s neta za sljedeci put.
- kinderlada
#1030 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Bila sam juce u gradu i u jednoj jedinoj prodavnici sam nasla Revlon puder Color Stay.......
Medjutim kao ni kod nas u BiH nemaju ni ovdje testere, ne daju cak ni da sam sebi malkice naspes u bocicu, dakle probas onako na ruku ili na vrat i to je to. Medjutim ja ne mogu za njega dati 17 eura i da razmisljam hoce li mi odgovarati?
Pa bih vas zamolila koje ste ga korstile da mi u par crta opisete kakav je, koliko prekriva, je li za onako masniju i problematicnu kozu kao sto je moja, mada sam vidjela da imaju i tu varijantu za "oily skin" i da li se zaista isplati dati za njega eto oko 35 KM, ne znam kolika je cijena dole kod nas??
I jako mi je glupo sto nema nikakve pumpice kako bi se lakse nanosio, nego samo onako skine se poklopac i direktno nalij u ruku
Vjecna borba u potrazi za puderom da se ne vidi, da je fin, da nema "maska efekta", da se lako razmazuje, da je pogodan za masnu koz i prooooosirene pore, jao pa nikad kraja
Medjutim kao ni kod nas u BiH nemaju ni ovdje testere, ne daju cak ni da sam sebi malkice naspes u bocicu, dakle probas onako na ruku ili na vrat i to je to. Medjutim ja ne mogu za njega dati 17 eura i da razmisljam hoce li mi odgovarati?
Pa bih vas zamolila koje ste ga korstile da mi u par crta opisete kakav je, koliko prekriva, je li za onako masniju i problematicnu kozu kao sto je moja, mada sam vidjela da imaju i tu varijantu za "oily skin" i da li se zaista isplati dati za njega eto oko 35 KM, ne znam kolika je cijena dole kod nas??
I jako mi je glupo sto nema nikakve pumpice kako bi se lakse nanosio, nego samo onako skine se poklopac i direktno nalij u ruku
Vjecna borba u potrazi za puderom da se ne vidi, da je fin, da nema "maska efekta", da se lako razmazuje, da je pogodan za masnu koz i prooooosirene pore, jao pa nikad kraja
- alica.k
#1031 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kinderlada, vidi od bourjois healthy mix.

odgovara ovom opisuda se ne vidi, da je fin, da nema "maska efekta", da se lako razmazuje, da je pogodan za masnu koz i prooooosirene pore
- kinderlada
#1032 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Probala taj healthy mix, ali malo mi je pretecan, nekako se ne uhvati fino na lice....mada prelijepo miriseeee 
- alica.k
#1033 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
meni je miris smetao, zato sam odustala od njega...ali nije mi bio pretecan, taman onako.kinderlada wrote:Probala taj healthy mix, ali malo mi je pretecan, nekako se ne uhvati fino na lice....mada prelijepo miriseeee
- Bambi_na_kofeinu
#1034 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ima neko iskustva sa ArtDeco tečnim puderima?
- Aurora Borealis
#1035 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Moj neprezaljeni puder! Odlican je i jedini koji mi je u potpunosti odgovarao. Super prekriva a opet je lagan na licu i onako barsunast. Meni savrsen!kinderlada wrote:Bila sam juce u gradu i u jednoj jedinoj prodavnici sam nasla Revlon puder Color Stay.......
Medjutim kao ni kod nas u BiH nemaju ni ovdje testere, ne daju cak ni da sam sebi malkice naspes u bocicu, dakle probas onako na ruku ili na vrat i to je to. Medjutim ja ne mogu za njega dati 17 eura i da razmisljam hoce li mi odgovarati?![]()
I jako mi je glupo sto nema nikakve pumpice kako bi se lakse nanosio, nego samo onako skine se poklopac i direktno nalij u ruku![]()
Eh sad onaj tuzniji dio price...
Mogao se naci u samo dvije prodavnice u gradu: prekoputa Pozorista ona drogerija i u Bezistanu. U zadnje vrijeme su ga prestali uvoziti ili ga uvezu svake prestupne godine. Ostalo je jos nekih jako malo nijansi koje stoje n apolicama i koje malo kome odgovaraju (najcesce su pretamne), a i vidi se po bocicama da tu stoje poodavno. Ja sam oblijetala oko te prodavnice kod Pozorista ne znam ni sama koliko u nadi da ce naici, ali jok. Presaltala sam se na Loreal, i nisam bas zadovoljna. Nije mi to to.
Koliko je meni ona djevojka objasnila ne isplati im se uvoziti Revlon jer je skup u odnosu na malu traznju za njim. Kad ljudi ne znaju sta valja
- Komšinica
#1036 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja ga koristim već jako dugo i meni je fantastičan. Super prekriva a ne izgleda kao maska na licu. Ja imam masniju kožu i zaista mi odgovara. A i isplati se dati 32-33 KM jer zaista dugo traje... meni i po pola godine.kinderlada wrote:Bila sam juce u gradu i u jednoj jedinoj prodavnici sam nasla Revlon puder Color Stay.......
Medjutim kao ni kod nas u BiH nemaju ni ovdje testere, ne daju cak ni da sam sebi malkice naspes u bocicu, dakle probas onako na ruku ili na vrat i to je to. Medjutim ja ne mogu za njega dati 17 eura i da razmisljam hoce li mi odgovarati?![]()
I jako mi je glupo sto nema nikakve pumpice kako bi se lakse nanosio, nego samo onako skine se poklopac i direktno nalij u ruku![]()
I sad kad čitam da se nema gdje kupiti, pojma nemam koji da uzmem kao zamjenu, a ovaj mi je već pri kraju.
I čini mi se da ih je bilo u onoj drogeriji u Importane Centru, pa ću otići ovih dana da pogledam...
- kinderlada
#1037 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@ Kmsinica
@ Aurora
Hvala vam puno na savjetu, znaci vama je odgovarao, meni nema druge nego da pokusam, a po sto tome sto kazete milsim da ce se isplatiti. Imati lijep ten makar i sa dobrim puderom za mene je jako bitno, pa cu kupiti i javiti vam kako se pokazao
@ Aurora
Hvala vam puno na savjetu, znaci vama je odgovarao, meni nema druge nego da pokusam, a po sto tome sto kazete milsim da ce se isplatiti. Imati lijep ten makar i sa dobrim puderom za mene je jako bitno, pa cu kupiti i javiti vam kako se pokazao
- Komšinica
#1038 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Nema na čemu, ja se nadam da će ti odgovarati i da ćeš biti zadovoljna. 
- alica.k
#1039 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
hajde komsinice ako ides tamo vidi imaju li hr kozmetiku...meni se sve ne da otici maksuz radi toga.Komšinica wrote:I čini mi se da ih je bilo u onoj drogeriji u Importane Centru, pa ću otići ovih dana da pogledam...
- Jed1217
#1040 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja ovim mažem lice godinama, jedno vrijeme kad ih kod nas nije bilo slala tetka iz KanadeMariella wrote:Ja sam cula da je Olay moisturizerr jedan od boljih, mislim da je to ovajMichun wrote:Jel' iko kupovao Olay kreme? Nisu skupe, ima ih dm, kozmo...
Zadovoljni?
http://www.totalbeauty.com/reviews/prod ... oisturizer
To i njihov gel za pranje lica
Mama je koristila njihove kreme protiv bora i kaže da su dobre. Iako je po meni to sve protiv bora ubleha.
- Lady Saray
#1041 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
a je li neko probao onu olay toniranu kremu sto reklamiraju olay + mf
- Aurora Borealis
#1042 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Komsinice, nema na cemu i pravo pogledaj imaju li Natural Beige nijansu (ili Sand Beige, jedna je od te dvije) pa javi molim te.
I da, imas za kombinovanu masnu-normalnu i suhu-normalnu ako se ne varam. Ja sam uzimala ovaj prvi, iako mi nije nesto masna bas, ali je savrseno odgovarao.
I da, imas za kombinovanu masnu-normalnu i suhu-normalnu ako se ne varam. Ja sam uzimala ovaj prvi, iako mi nije nesto masna bas, ali je savrseno odgovarao.
- Komšinica
#1043 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Mislim da ću se sutra nakaniti i otići, pa svakako vam javim.
-
BJB
#1044 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Bambi_na_kofeinu wrote:Ima neko iskustva sa ArtDeco tečnim puderima?
Probala i Hydra Silk i Rich Treatment foundation..Trenutno koristim Hydra silk 18 Light Amber.
Nekad se "poprasim" mineralnim puderom, isto Artdeco..
- Michun
#1045 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Tebe sramota...ja nema bas sa puderima toliko iskustva jer ne koristim (samo podocnjaci) al' zato svaki sjaj, karmin, maskara, sjena, rumenilo 
Opusteno...zene smo
Opusteno...zene smo
- Nadinka
#1046 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
I ja sam razmisljala da probam srezati troskove na puderuBJB wrote:Bambi_na_kofeinu wrote:Ima neko iskustva sa ArtDeco tečnim puderima?Mene vise sramota..Nema sta nisam isprobala..
Nisam samo jos Revlon puder..
Probala i Hydra Silk i Rich Treatment foundation..Trenutno koristim Hydra silk 18 Light Amber.![]()
Nekad se "poprasim" mineralnim puderom, isto Artdeco..
Mislila sma kupiti onu njihovu kao olovka-sjenicu ili sta je vec za obrve, neko probao?
- Nadinka
#1047 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zelena, vec sam pisala da u zenici u martimexu su sjene guerlain, one 2 sjene + eyeliner na snizenju (43 km,inace 86), po pogledaj, imaju usper nijanse, u galvnom sve koje imaju i ovim 4strukim pakovanjimaZelena Carapa wrote:hvalaNadinka wrote: Guerlain inace imas u Plazi i Martimexu, pa pogledaj imaju li, njihova je cijena oko 100 KM, ne znam imaju li ovu nijansu
- Ma.Le.Na
#1048 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
u svom i na svomMichun wrote:Tebe sramota...ja nema bas sa puderima toliko iskustva jer ne koristim (samo podocnjaci) al' zato svaki sjaj, karmin, maskara, sjena, rumenilo
Opusteno...zene smo
- Michun
#1049 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ha ya. e nisam probala to za obrve a rado bi. promjenila sam boju kose i tamniju pa bi mi trebalo sta malo tamnije a da nije crno. dobra ideja. imam nekih para na cm kartici i moram do NG potrositi pa bi to mogla.Ma.Le.Na wrote:u svom i na svomMichun wrote:Tebe sramota...ja nema bas sa puderima toliko iskustva jer ne koristim (samo podocnjaci) al' zato svaki sjaj, karmin, maskara, sjena, rumenilo
Opusteno...zene smo
- Komšinica
#1050 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Danas sam bila, nema ni u Importanne Centru. Ona djevojka što tamo radi mi je rekla da je do dobavljača, i kao roba im može doći za 7 dana a može za 2 mjeseca, ne znaju ništa određeno, ne može mi ništa konkretno reći jer nije do njih.Aurora Borealis wrote:Komsinice, nema na cemu i pravo pogledaj imaju li Natural Beige nijansu (ili Sand Beige, jedna je od te dvije) pa javi molim te.
A i nešto sam gledala, pa nije Revlon nešto posebno skuplji u odnosu na drugu kozmetiku... a dosta je kvalitetan, pa ne znam zašto ga ima u tako malo prodavnica, zašto je mala potražnja...