fikcija je potpuno zamijenila javu
Bosanska piramida Sunca
Moderator: Chloe
-
car-x
pa zar to od samog pocetka nije tako?novalic wrote:ovdje vise niko ne jebe piramidu, ovdje je sada rijec o osobnom pepucavanju..
fikcija je potpuno zamijenila javu![]()
okomilo se par zohara i lesinara na lik i djelo semira osmanagica i eto ga..
ali licne napade i prepucavanje primijete tek kad se i njih "prozove"..
-
znanje
[prepričano] Prije pola sata FTV je objavila vrlo dobar prilog u kom su i piramidalalalalog i gospođa Kujundžić dali više izjava. Dotični amater nije pružio niti jednu novu informaciju, te je samo ponovio prijašnja blebetanja u svom poznatom lahku-noć-pameti-dobro-došla-piramidostilu kako je "on sve dokazao" ali u drugoj rečenici dodao i kako "će geološke i druge analize dokazati"
. Gospođa arheolog je napomenula da se radi o mladom čovjeku sa idealima koji je nažalost bio dovoljno naivan da nasjedne nekim krugovima (iz Visokog). Još je dodala da čitava ova predstava čini i veliku sramotu našoj arheologiji naročito zbog evidentno dobre saradnje sa stranim institucijama u posljednjih nekoliko godina koje finansiraju ozbiljne i za Bosnu važne projekte istraživanja. Nju čak kontaktiraju kolege iz inostranstva s podrugljivim komentarima (tako da nema govora da će noko pozvati ublehaša na nekakve ugledne svjetske univerzitete kako on tvrdi). Ovaj inače prilično objektivni prilog završio je komentarom reportera o tome kako bi bruka u proljeće mogla biti zaista velika i sasvim nepotrebna u našoj situaciji.
-
car-x
to sad nje sramota "ispred njega".. koje licemjerje.. i ko nju (jesam vazna jebote) kontaktiraju kolege iz svijeta da joj se smiju u brku..znanje wrote:[prepričano] Prije pola sata FTV je objavila vrlo dobar prilog u kom su i piramidalalalalog i gospođa Kujundžić dali više izjava. Dotični amater nije pružio niti jednu novu informaciju, te je samo ponovio prijašnja blebetanja u svom poznatom lahku-noć-pameti-dobro-došla-piramidostilu kako je "on sve dokazao" ali u drugoj rečenici dodao i kako "će geološke i druge analize dokazati". Gospođa arheolog je napomenula da se radi o mladom čovjeku sa idealima koji je nažalost bio dovoljno naivan da nasjedne nekim krugovima (iz Visokog). Još je dodala da čitava ova predstava čini i veliku sramotu našoj arheologiji naročito zbog evidentno dobre saradnje sa stranim institucijama u posljednjih nekoliko godina koje finansiraju ozbiljne i za Bosnu važne projekte istraživanja. Nju čak kontaktiraju kolege iz inostranstva s podrugljivim komentarima (tako da nema govora da će noko pozvati ublehaša na nekakve ugledne svjetske univerzitete kako on tvrdi). Ovaj inače prilično objektivni prilog završio je komentarom reportera o tome kako bi bruka u proljeće mogla biti zaista velika i sasvim nepotrebna u našoj situaciji.
come on.. ovo je pravo mahalaski..
-
znanje
Ne gubi živce.car-x wrote:to sad nje sramota "ispred njega".. koje licemjerje.. i ko nju (jesam vazna jebote) kontaktiraju kolege iz svijeta da joj se smiju u brku..znanje wrote:[prepričano] Prije pola sata FTV je objavila vrlo dobar prilog u kom su i piramidalalalalog i gospođa Kujundžić dali više izjava. Dotični amater nije pružio niti jednu novu informaciju, te je samo ponovio prijašnja blebetanja u svom poznatom lahku-noć-pameti-dobro-došla-piramidostilu kako je "on sve dokazao" ali u drugoj rečenici dodao i kako "će geološke i druge analize dokazati". Gospođa arheolog je napomenula da se radi o mladom čovjeku sa idealima koji je nažalost bio dovoljno naivan da nasjedne nekim krugovima (iz Visokog). Još je dodala da čitava ova predstava čini i veliku sramotu našoj arheologiji naročito zbog evidentno dobre saradnje sa stranim institucijama u posljednjih nekoliko godina koje finansiraju ozbiljne i za Bosnu važne projekte istraživanja. Nju čak kontaktiraju kolege iz inostranstva s podrugljivim komentarima (tako da nema govora da će noko pozvati ublehaša na nekakve ugledne svjetske univerzitete kako on tvrdi). Ovaj inače prilično objektivni prilog završio je komentarom reportera o tome kako bi bruka u proljeće mogla biti zaista velika i sasvim nepotrebna u našoj situaciji.
-
vratnik
Ma meni je gubljenje zivaca kad se cinizam (koji mi i nije tako negativan zato sto je obicno proizvod stvarne nadmoci) pretvori u sarkazam (kad se uvrijedi sujeta nadmocnog) i onda cinik pravo poleti i postane bespotrebno ostar.znanje wrote:vratnik wrote:Otkud? Barem ja ne odgovaram na uvrede zaslijepljenih piramidaša na ovom forumu koji su me do sada nazivali "visarionovičem" i "staljinom", "budalom" i "kvazinaučnikom", "šesnaestogodišnjakom" i "starcem", "balijom" i "totalitaristom", "visokom peći" i "potrošenim", itd., a moju sumnju u varalicu proglašavali "jednoumljem", "balilukom", "totalitarizmom", "mafijašlukom", "zavišću", "ljubomorom", "bezumljem", itd.hamza1 wrote:, znanje gubi zivce
Ko onda gubi živce?
Ali to je nebitno, s obzirom na "nazive" kojim te caste zadnjih par dana i ne cudi.. Ali nisam ja sa pravdu zaduzen, te rekoh nebitno.
Samo nastavi.
-
hamza1
car-x wrote:to sad nje sramota "ispred njega".. koje licemjerje.. i ko nju (jesam vazna jebote) kontaktiraju kolege iz svijeta da joj se smiju u brku..znanje wrote:[prepričano] Prije pola sata FTV je objavila vrlo dobar prilog u kom su i piramidalalalalog i gospođa Kujundžić dali više izjava. Dotični amater nije pružio niti jednu novu informaciju, te je samo ponovio prijašnja blebetanja u svom poznatom lahku-noć-pameti-dobro-došla-piramidostilu kako je "on sve dokazao" ali u drugoj rečenici dodao i kako "će geološke i druge analize dokazati". Gospođa arheolog je napomenula da se radi o mladom čovjeku sa idealima koji je nažalost bio dovoljno naivan da nasjedne nekim krugovima (iz Visokog). Još je dodala da čitava ova predstava čini i veliku sramotu našoj arheologiji naročito zbog evidentno dobre saradnje sa stranim institucijama u posljednjih nekoliko godina koje finansiraju ozbiljne i za Bosnu važne projekte istraživanja. Nju čak kontaktiraju kolege iz inostranstva s podrugljivim komentarima (tako da nema govora da će noko pozvati ublehaša na nekakve ugledne svjetske univerzitete kako on tvrdi). Ovaj inače prilično objektivni prilog završio je komentarom reportera o tome kako bi bruka u proljeće mogla biti zaista velika i sasvim nepotrebna u našoj situaciji.
E moj care, sta ces ti mahalcima da objasnjavas!
Ona radi neke projekte u BiH. Koje projekte ona to radi! Gdje su te iskopine. Ja vidim na zalost da sam Amor Masovic ovdje nesto kopa.
Ona sam luk u basti moze kopati!
-
vratnik
Ma daj care, razmisli malo. Uopce nije mahalski. Evo vidi koliku smo mi frku digli oko toga. Ja sam obavijestio 4 stranca o nasoj piramidi. A ja sam prosjecan, kao i svi mi. 32000 ucitavanja znaci 32000 puta je neko rekao PIRAMIDA. Hebem ga, i da hoce ne moze se direktor muzeja u recimo Becu suzdrzati da ne nazove nekog od kolega u Sarajevu i pita kakve su nestasluke opek bosanci skontali. Sasvim realna situacija, za razliku od pronalaska piramide. (da ostanemo pri temi).car-x wrote:to sad nje sramota "ispred njega".. koje licemjerje.. i ko nju (jesam vazna jebote) kontaktiraju kolege iz svijeta da joj se smiju u brku..znanje wrote:[prepričano] Prije pola sata FTV je objavila vrlo dobar prilog u kom su i piramidalalalalog i gospođa Kujundžić dali više izjava. Dotični amater nije pružio niti jednu novu informaciju, te je samo ponovio prijašnja blebetanja u svom poznatom lahku-noć-pameti-dobro-došla-piramidostilu kako je "on sve dokazao" ali u drugoj rečenici dodao i kako "će geološke i druge analize dokazati". Gospođa arheolog je napomenula da se radi o mladom čovjeku sa idealima koji je nažalost bio dovoljno naivan da nasjedne nekim krugovima (iz Visokog). Još je dodala da čitava ova predstava čini i veliku sramotu našoj arheologiji naročito zbog evidentno dobre saradnje sa stranim institucijama u posljednjih nekoliko godina koje finansiraju ozbiljne i za Bosnu važne projekte istraživanja. Nju čak kontaktiraju kolege iz inostranstva s podrugljivim komentarima (tako da nema govora da će noko pozvati ublehaša na nekakve ugledne svjetske univerzitete kako on tvrdi). Ovaj inače prilično objektivni prilog završio je komentarom reportera o tome kako bi bruka u proljeće mogla biti zaista velika i sasvim nepotrebna u našoj situaciji.
-
Prenj
Pogledaj na dnu stranicehamza1 wrote: E moj care, sta ces ti mahalcima da objasnjavas!
Ona radi neke projekte u BiH. Koje projekte ona to radi! Gdje su te iskopine. Ja vidim na zalost da sam Amor Masovic ovdje nesto kopa.
http://www.aneks8komisija.com.ba/main.p ... iew&id=600
-
vratnik
Ko o cemu, mi o kopanju.. Luk ce mozda i naci (ako ga je posijala).hamza1 wrote:car-x wrote:to sad nje sramota "ispred njega".. koje licemjerje.. i ko nju (jesam vazna jebote) kontaktiraju kolege iz svijeta da joj se smiju u brku..znanje wrote:[prepričano] Prije pola sata FTV je objavila vrlo dobar prilog u kom su i piramidalalalalog i gospođa Kujundžić dali više izjava. Dotični amater nije pružio niti jednu novu informaciju, te je samo ponovio prijašnja blebetanja u svom poznatom lahku-noć-pameti-dobro-došla-piramidostilu kako je "on sve dokazao" ali u drugoj rečenici dodao i kako "će geološke i druge analize dokazati". Gospođa arheolog je napomenula da se radi o mladom čovjeku sa idealima koji je nažalost bio dovoljno naivan da nasjedne nekim krugovima (iz Visokog). Još je dodala da čitava ova predstava čini i veliku sramotu našoj arheologiji naročito zbog evidentno dobre saradnje sa stranim institucijama u posljednjih nekoliko godina koje finansiraju ozbiljne i za Bosnu važne projekte istraživanja. Nju čak kontaktiraju kolege iz inostranstva s podrugljivim komentarima (tako da nema govora da će noko pozvati ublehaša na nekakve ugledne svjetske univerzitete kako on tvrdi). Ovaj inače prilično objektivni prilog završio je komentarom reportera o tome kako bi bruka u proljeće mogla biti zaista velika i sasvim nepotrebna u našoj situaciji.
E moj care, sta ces ti mahalcima da objasnjavas!
A sta bi joj ti rekao da pocne kopati posto sluti naftu?
-
cernica
Alternativa(Osmanagic)-Akademija(Imamovic, Zilka, Znanje) = 1:0
Direktan Tv prenos. Utakmicu je pratilo vise stotina hiljada gledalaca.
Strijelac: Semir Osmanagic, volejom pod precku. Zilka je ostala kao ukopana. Nije stigla ni da se okrene. Samo je zinula.
Igraci reprezentacije Alternative ubjedljivo su preuzeli igru na terenu. Akademija je uvela rezervnog igraca Znanje, poznatog po prljavoj igri i niskim udarcima, u namjeri da Semiru prebije noge. Ali je on sam nedavno dobio nogu u guzu.
Sta se sad ocekuje od reprezentacije Akademije? “Pa da probamo potplatit sudije. A sta ti velis Znanje? Pa moze, moze. To mi je od prvog bila ideja, Samo treba prvo publiku ubjedit da je Semir neprijatelj a mi njihovi zastitnici. Lako ce poslije toga povjerovat ono sto sudija dosudi u nasu korist”.
Strijelac: Semir Osmanagic, volejom pod precku. Zilka je ostala kao ukopana. Nije stigla ni da se okrene. Samo je zinula.
Igraci reprezentacije Alternative ubjedljivo su preuzeli igru na terenu. Akademija je uvela rezervnog igraca Znanje, poznatog po prljavoj igri i niskim udarcima, u namjeri da Semiru prebije noge. Ali je on sam nedavno dobio nogu u guzu.
Sta se sad ocekuje od reprezentacije Akademije? “Pa da probamo potplatit sudije. A sta ti velis Znanje? Pa moze, moze. To mi je od prvog bila ideja, Samo treba prvo publiku ubjedit da je Semir neprijatelj a mi njihovi zastitnici. Lako ce poslije toga povjerovat ono sto sudija dosudi u nasu korist”.
-
car-x
na zalost..hamza1 wrote:E moj care, sta ces ti mahalcima da objasnjavas!
ali zato imamo najednoC stotine strucnjaka kojima je istorija BiH s onu stranu kulina bana ispod nokta malog prsta lijeve ruke..
-
car-x
ako sam te dobro razumio kroz sve tvoje postove, ti si misljenja da nema ni p od piramide u okolini visokog.. i onda ti (IPAK) obavijestis eto najmanje 4 stranca "o nasoj piramidi"!!vratnik wrote:Ma daj care, razmisli malo. Uopce nije mahalski. Evo vidi koliku smo mi frku digli oko toga. Ja sam obavijestio 4 stranca o nasoj piramidi. A ja sam prosjecan, kao i svi mi. 32000 ucitavanja znaci 32000 puta je neko rekao PIRAMIDA. Hebem ga, i da hoce ne moze se direktor muzeja u recimo Becu suzdrzati da ne nazove nekog od kolega u Sarajevu i pita kakve su nestasluke opek bosanci skontali. Sasvim realna situacija, za razliku od pronalaska piramide. (da ostanemo pri temi).
i onda se poslije stidis zato sto smo mi bosanci "opet neki nestasluk skontali"..
ne cini li ti se malo da je ovo neka vrsta auto-gola?!?
-
Prenj
hamza1 wrote:heeej, 79 godina. Danas je 2005!
1989. je u pitanju.Z. Kujundžić, Gravure na stijeni i gravirani ukrasi na upotrebnim predmetima – Badanj i pećina Pod lipom, Glasnik Zemaljskog muzeja BiH, (A), ns. sv. 44, 1989., 21-38.
Nakon rata Glasnik Zemaljskog muzeja BiH vise ne izlazi. Nema novca.
-
El-bosniaco
Dotični amater nije pružio niti jednu novu informaciju, te je samo ponovio prijašnja blebetanja u svom poznatom lahku-noć-pameti-dobro-došla-piramidostilu kako je "on sve dokazao" ali u drugoj rečenici dodao i kako "će geološke i druge analize dokazati"
davno sam ja rekao , nije tebi lahko , ni malo
cuj nije dao novu info , pa covjece davno su zavrseni radovi, sta bi trebao izmisljati dokaze, bash si naivan , stvarno mi idesh na zivce
ono sto sam ja vidio od dokaza daje razlog da mu vjerujem
ti covjce bolestan, leijci se, nisam vidio vecheg pesimiste na ovom forumu od kadsam se uclanio , postedi nas molim te tvojih komentara
-
civico
LOLcernica wrote:Alternativa(Osmanagic)-Akademija(Imamovic, Zilka, Znanje) = 1:0
Igraci reprezentacije Alternative ubjedljivo su preuzeli igru na terenu. Akademija je uvela rezervnog igraca Znanje, poznatog po prljavoj igri i niskim udarcima, u namjeri da Semiru prebije noge.
-
vratnik
Hmm, ne znam da li je stvarno ovdje tema paziti na svaku rijec.. Ovako: s obzirom na to da su to ljudi koje poznajem, meni je sasvim normalno da to spomenem. Small talk. Spomenes tipa koji kopa pored Sarajeva zato sto konta da je tu piramida stara 10000 godina. Nista to nije zabranjeno, ili jeste? A sto se nestasluka tice, pa nije bitno sta ja o tome mislim, nisam kompetentan, ali je sigurno bitno kad se istoricari sretnu i popricaju o tome. Onda ce kolega iz Austrije pitati kolegu iz Sarajeva kako je dozvolio da laik prekopava NESTO da bi nasao NISTA.car-x wrote:ako sam te dobro razumio kroz sve tvoje postove, ti si misljenja da nema ni p od piramide u okolini visokog.. i onda ti (IPAK) obavijestis eto najmanje 4 stranca "o nasoj piramidi"!!vratnik wrote:Ma daj care, razmisli malo. Uopce nije mahalski. Evo vidi koliku smo mi frku digli oko toga. Ja sam obavijestio 4 stranca o nasoj piramidi. A ja sam prosjecan, kao i svi mi. 32000 ucitavanja znaci 32000 puta je neko rekao PIRAMIDA. Hebem ga, i da hoce ne moze se direktor muzeja u recimo Becu suzdrzati da ne nazove nekog od kolega u Sarajevu i pita kakve su nestasluke opek bosanci skontali. Sasvim realna situacija, za razliku od pronalaska piramide. (da ostanemo pri temi).
i onda se poslije stidis zato sto smo mi bosanci "opet neki nestasluk skontali"..
ne cini li ti se malo da je ovo neka vrsta auto-gola?!?
A stidio bih se samo kad bi neki bosanski expert po tom pitanju, nazovimo ga makar i znanje (a za mene je expert dok recimo Spiegel, ili die Welt piramidu ne spomenu) tvrdio da je brdo piramida. Ovako sam ja samo naivni clan lakovjernih patriotski orijentisanih optimista (sto nisam, ali nema veze) kojem ce se neko mozda nasmijati zbog vjere u cuda, ali me niko nece ismijati na nacin: ma nije ni cudo, kad profesori na fakultetu i zaposleni u muzeju u isto vjeruju, kakav je tek puk. I zato ja nisam neprijatelj Bosne (jebo te, kako se glupo pravdati na ovakvoj temi?!?!), vec hocu dokaze. Ponavljam, redi se o prevelikom cudu, hocu dokaze. (ja vjerujem u boga, tu mi ne trebaju dokazi zato sto vjerujem u Istinu, ali piramida....)
-
hamza1
Pa eto i 89. Heeeejjjj, pa vise se auta iz te godine ne voze!!Prenj wrote:hamza1 wrote:heeej, 79 godina. Danas je 2005!1989. je u pitanju.Z. Kujundžić, Gravure na stijeni i gravirani ukrasi na upotrebnim predmetima – Badanj i pećina Pod lipom, Glasnik Zemaljskog muzeja BiH, (A), ns. sv. 44, 1989., 21-38.
-
Prenj
Ima li Semir neku slicnu referencu, pa makar i iz 1989?hamza1 wrote:Pa eto i 89. Heeeejjjj, pa vise se auta iz te godine ne voze!!Prenj wrote:hamza1 wrote:heeej, 79 godina. Danas je 2005!1989. je u pitanju.Z. Kujundžić, Gravure na stijeni i gravirani ukrasi na upotrebnim predmetima – Badanj i pećina Pod lipom, Glasnik Zemaljskog muzeja BiH, (A), ns. sv. 44, 1989., 21-38.
-
hamza1
Pa covjek je obisao 100 priamida. To je dovoljno.
To ti je isto kada bi ti zavrsio za automehanicara a nisi nikada radio kao automehanicar, nego se zaposlio u administraciji neke auto garaze. Onda dodjes i seres raji koja je ispred zgrade sklapljala i rasklapljala automobile bez ikakvog automehanicarskog zanata, da oni pojma nemaju!
To ti je isto kada bi ti zavrsio za automehanicara a nisi nikada radio kao automehanicar, nego se zaposlio u administraciji neke auto garaze. Onda dodjes i seres raji koja je ispred zgrade sklapljala i rasklapljala automobile bez ikakvog automehanicarskog zanata, da oni pojma nemaju!
-
car-x
ove zadnje dvije-tri recenice bi glatko prihvatio pod svoje sopstvene..vratnik wrote:Hmm, ne znam da li je stvarno ovdje tema paziti na svaku rijec.. Ovako: s obzirom na to da su to ljudi koje poznajem, meni je sasvim normalno da to spomenem. Small talk. Spomenes tipa koji kopa pored Sarajeva zato sto konta da je tu piramida stara 10000 godina. Nista to nije zabranjeno, ili jeste? A sto se nestasluka tice, pa nije bitno sta ja o tome mislim, nisam kompetentan, ali je sigurno bitno kad se istoricari sretnu i popricaju o tome. Onda ce kolega iz Austrije pitati kolegu iz Sarajeva kako je dozvolio da laik prekopava NESTO da bi nasao NISTA.
A stidio bih se samo kad bi neki bosanski expert po tom pitanju, nazovimo ga makar i znanje (a za mene je expert dok recimo Spiegel, ili die Welt piramidu ne spomenu) tvrdio da je brdo piramida. Ovako sam ja samo naivni clan lakovjernih patriotski orijentisanih optimista (sto nisam, ali nema veze) kojem ce se neko mozda nasmijati zbog vjere u cuda, ali me niko nece ismijati na nacin: ma nije ni cudo, kad profesori na fakultetu i zaposleni u muzeju u isto vjeruju, kakav je tek puk. I zato ja nisam neprijatelj Bosne (jebo te, kako se glupo pravdati na ovakvoj temi?!?!), vec hocu dokaze. Ponavljam, redi se o prevelikom cudu, hocu dokaze. (ja vjerujem u boga, tu mi ne trebaju dokazi zato sto vjerujem u Istinu, ali piramida....)
jedino, ja se tu nicega ne stidim.. neki tamo zanesenjak doso da kopa, hajde reci cemo, da se dobro zajebava za svoje pare.. ja jos uvijek tu ne vidim nista lose..
isto tako ne mogu da prihvatim misljenje prenja kako tu neko kopa nesto za nase pare.. prva stvar, sto kod nas para nema ni za penzionere, da o nekakvoj fondaciji i ne govorimo i da je to sve na dugu stapu, ako se mister SO nada da ce tu isciciti neku kintu, ali dok god ima lovu, nek kopa vala.. sto put sam reko..
isto tako ni postove i stavove ovog znanja.. s obzirom na procitano, mogu samo pomisliti da je na neki nacin licno umijesan i da je cijelu ovu pricu percepiro ko licni napad.. iz bilo kojeg razloga, a taj me nimalo ne interesuje..
besmisleno mi je da me neko svrstava u nekakve kultove, pobornike necega, piramidase, itd..
poprilicno je nevjerovatno da se ispod tog brda krije piramida, ali moras priznati da bi bilo fantasticno da je bas tu pronadju, bas kko sto bi bilo fantasticno da se dejtonski ustav u BiH, zamijeni ovim novim o kojem se zadnjih dana uveliko prica, sto je isto tako realno koliko i pronalazak piramide, ali to ne znaci da se ne trebam nadati..
biti racionalan je ok.. biti skeptican je ljudska osobina.. a biti cinican i sarkastican je nesto sto nikom ne bi pozelio, u bilo kojem domenu zivota..
zato cu ovih par mjeseci do proljeca zivjeti u nadi da ce SO ipak iskopati nesto novo, pa makar to bila i neka dubinska vrsta krompira.. a sarko-cinicima nikako ne bi bio u kozi.. ko god da se prepozna u tome..