KotromanichII wrote:Nisam tvoju VJERU nazvao bolesnom nego tebe. Jer samo osoba koja boluje od nečega što ne želim ni da imenujem može nastavljati da se blamira nakon otvorenih i javno prikazanih manipulacija i zlopotrebe tekstova u svrhu promocije sebe preko svoje vjere na štetu tuđih ubjeđenja i iskustava.
Te stranice tipa "allexperts" i slične čiji se osnivači obračaju na kršćanstvo su već pokazano i dokazano skroz šuplja priča. TVOJI IZVORI SU BESMISLENI A STOGA JE I TVOJE TEORETISANJE.
dokazi mi da to nije tako sto govorim, puno zujis a malo meda dajes , i to nije moje teoretisanje nego citavog islamskog svijeta vjerovanje, kad ce vise jednom utupiti u glavu, pitaj kojeg god hoces muslimana, sta je bio isus , svako ce reci musliman ko je imalo upucen u islam, tako da ja nista ne donosim novo
Poenta i jeste u tome, ŠTO QURAN TVRDI NEŠTO ŠTO JE OPŠTE POZNATO KAO NEISTINA! Istoriski i praktično dokazano. LJUDI SE NE RAĐAJU KAO MUSLIMANI; I RODITELJI IH NE ODVRAČAJU OD ISLAMA!! TO JE LAŽ!
ja sam barem prezentirao istrazivacki rad britanskog istrazitelja, a sta ti samo tandara mandara,

to je za mene dokaz a ze tebe nije, u tu se sva prica zavrsava, nemamo sta vise o tome pricati
Quran tvrdi i da je Riječ božija između ostalih i KNJIGA !NEIZMJENJIVA!, a ti kažeš da jeste, opet prema ISTOM QURANU.
Na šta to liči? Ili JESTE ili NIJE!? KOJE JE JE?!
gdje to Allah kaze u kuranu da ce cuvati bibliju od gresaka, a ja koliko znam da je obecao da ce cuvati kuran od gresaka
Tvrdiš u nekoliko postova da je čitava Biblija laž i da je iznjenjena do neprepoznatljivosti, zar ne?
Ako je to tačno, svi oni tvoji postovi i teorije koje si postavio a koji se baziraju na Bibliji su također laž i besmisleni, jer se baziraju na laži i tekstu koji je netačan?
Da li je to istina ili je to laž?
ima u bibliji i istine, nikad to nisam ni osporio, ali ima bogami i podosta gresaka i kontradikcija, da nemam kuran nebi znao sta je istina a sta laz, ja bibliju korigujem kuranom, kuran mi dodje kao referenca
u tome sto sto mi imamo kuran pa mozemo da detektujemo dosta gresaka u bibliji, dok vi nemate nikakvu referencu , kako bi ustanovili sta istina sta laz
Na ovo mogu samo da se nasmijem ito toliko da puknem.
KO prezentira da si IZBACIO odnosno UBACIO RIJEČI U BIBLISKI TEKST? Ti ili JA?
Da ništa drugo ne kažem, to je dosta.
Ja postavih jasno, potraži u uvjeri se, diskusija sa icemanom, o tome šta Quran kaže za KNJIGU.
A ako ti nisi do sada pročitao i u tefsirima i u Quranu za šta stoji TERMIN "KNJIGA" i koliko puta se ALLAH odnosi prema tom terminu kao prema NJEGOVOJ OBJAVI, sa čistim kontekstom da je riječ o "OBJAVI PRIJE TEBE DANOJ (kršaćnima)" onda ja neznam šta ti čitaš. TE DA SE BOŽIJA OBJAVA NE MOŽE IZMJENITI!
Da istina je kako neko istače, moguče je da je terrmin korišten u širem smislu objave, ali to ništa ne mjenja, jer i TI SAM KAŽEŠ A I DRUGI, "DA! VJERUJEMO DA JE BIBLIJA BOŽIJA OBJAVA! ali (famozno

) DA JE IZMJENJENA"
Čime se svrstavate na stranu onih koji protivriječe kuranu, jer ipak ostaje da ste rekli da JESTE OBJAVA!
Također, na osnovu toga da govoriš engleski iz jednog od naših mirnijih trenutaka, ja te upitah da pojasniš određene termine sa slike KOJU TI POSTAVI, na osnovu koje TI tvrddiš određene stvari, .... i šta bi?
Ništa! Nisi ni pogledao!
Jer da jesi, spustio bi se nazemlju, i shvatio bi da je ta ista slika govorila o nečemu sasvim SUPROTNOM, a ne o onome što si ti tvrdio. POGLEDJ PONOVO I POLAKO PROČITAJ! Ako želiš postavi CIJELU STRANICU pa da ti je prevedem i neka drugi verifikuju da li je prevod u redu? Čik ako smiješ? (znam da nečeš

)
Kada je datiran najstariji Quranski tekst? A kada Bibliski?
Kolikoje to godina razmaka?
Koliko se razlikuje knjiga Izaija iz 1000te PRIJE KRISTA, od ove sada koju ja imam?
Konkretno, poglavlje 53, samo TRI SLOVA; JEDNA RIJEČ, je "UPITNA" nije ni potvrđeno da je problem!
Možeš li ti to napraviti za Quran?
Nemožeš, jer su manuskripti ŠTA! SPALJENI!
Toliko o dokazima i mogučnosti verificiranja varijacija i autentičnosti.
Sve več provjereni i pokazani dokazi koje nisi ni okrznuo uprkos svim nastojanjim.
Ako ima neko ko smije (jer večina ne želi da se upliče radi ... "umne bezbjednosti") da donese sud neka slobodno iznese mišljenje o dokaznom materijalu.
Moja preporuka je NIN, Black ili Shoshana. (znam da dr.Gog ne želi - odnosno pretpostavljam)