Biblija i Kuran

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
PRO testant

#1026 Re: Biblija i Kuran

Post by PRO testant »

Ne brini ti za moj arapski, i nije samo o Quranskim bilo riječ nego i o bibliskim referencama, i pogledaj malo postove od sinoć za onog tipa.

A de ti postiraj te reference, ima na ovom forumu nas još koji poznajemo arapski ili znamo nekoga ko zna arapski.
A šta to hočeš da kažeš? Da ti ne treba diploma da bi onečemu raspravljao sa dovoljnim znanjem? :-D
(reci DA - MOLIM TE!!!) Da mogu onda da ......UHHHH što me nađe. Jel DA?
KotromanichII

#1027 Re: Biblija i Kuran

Post by KotromanichII »

Ne brini ti za moj arapski, i nije samo o Quranskim bilo riječ nego i o bibliskim referencama, i pogledaj malo postove od sinoć za onog tipa.
evo brate kad si navalio, ajet 120 , ako znas arapski procitaj i vidjet ce (Nesara)/Krscani
http://www.oneummah.net/quran/book/2.html

trebaju li ti jos za nesto refrence
PRO testant

#1028 Re: Biblija i Kuran

Post by PRO testant »

SAMO ZA TAJ JEDAN!!!
Ja ti rekoh još davno za sve one prije navedene stihove iz biblije, pa i one iz Qu'rana!?

Ti se igraš sa mnom.
Ti sad misliš da mi ne znamo šta ti pokušavaš.

De ba, postavi to tamo sve što treba pa da te isprovaljujemo.
PRO testant

#1029 Re: Biblija i Kuran

Post by PRO testant »

I hvala za link! :thumbup:
Dobra stranica :thumbup:
KotromanichII

#1030 Re: Biblija i Kuran

Post by KotromanichII »

Ja ti rekoh još davno za sve one prije navedene stihove iz biblije, pa i one iz Qu'rana!?
koje, posto sam postirao masa postova, neznam na koje mislis, nadji sta te interesuje pa cu ti naci refrence, nemoj slobodno misliti da ja to nesto izmisljam, sve cu ja to potkrijepiti odakle izvlacim te svoje stavove
KotromanichII

#1031 Re: Biblija i Kuran

Post by KotromanichII »

zidovski rabin kaze da je islam najstarija relgija na svijetu, jer ovo ide u prilog tvrdnjama muslimana , ako je tako onda netreba da vas cudi sto je isus zvao Boga Allah, sto se klanjao kao muslimani itd jer ako je islam postojao u doba Adama i Noa, sto onda nebi postojao za vrijeme Isusa

jeli vam sad slazu kockice na mjesto :thumbup: dali vam zvucni logicno o cemu sam vam pricao, evo vam objektivan odgovor o islamu prije muhammeda. Muhammed je samo nastavio siriti islam, nije ga on izmislio kao sto neki misle, nego samo nastavio siriti gdje je Isus stao :thumbup:

pogledaj te kako zidov klanja, isto kao muslimani

a evo i krscani isto klanjaju u crkvi skoro kao muslimani

http://www.youtube.com/watch?v=TRLFeldP ... re=related
PRO testant

#1032 Re: Biblija i Kuran

Post by PRO testant »

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p4442596
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p4437679
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 5#p4437784
Ovo su lokacije gdje si naveo tekstove bez referenci.

Osim toga jesi li sebi pojasnio one termineu vezi one slike iz Ungerovog leksikona, da ponovim:
"equivalent"
"general form of"
"cognate"
"designetion ... used by"
Slika koju koristiš govori PROTIV tvoje teorije.
A jedino ti to ne vidiš.
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 0#p4441641
PRO testant

#1033 Re: Biblija i Kuran

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:zidovski rabin kaze da je islam najstarija relgija na svijetu, jer ovo ide u prilog tvrdnjama muslimana , ako je tako onda netreba da vas cudi sto je isus zvao Boga Allah, sto se klanjao kao muslimani itd jer ako je islam postojao u doba Adama i Noa, sto onda nebi postojao za vrijeme Isusa

jeli vam sad slazu kockice na mjesto :thumbup: dali vam zvucni logicno o cemu sam vam pricao, evo vam objektivan odgovor o islamu prije muhammeda. Muhammed je samo nastavio siriti islam, nije ga on izmislio kao sto neki misle, nego samo nastavio siriti gdje je Isus stao :thumbup:

pogledaj te kako zidov klanja, isto kao muslimani

a evo i krscani isto klanjaju u crkvi skoro kao muslimani
Joj ... jarane .... ti si zaista bolestan.
Time samo dokazuješ da je Quran kopija dosta stvari koje su se dešavale prije njega, ništa drugo.
ccccccccccc moj ..... moj ......
KotromanichII

#1034 Re: Biblija i Kuran

Post by KotromanichII »

Time samo dokazuješ da je Quran kopija dosta stvari koje su se dešavale prije njega, ništa drugo.
bezobraznice nemoj tako da me nazivas kad ti nisam nista uradio :x

nazivas moju vjeru bolesnom kad cijelu kuran, govorio upravo to sto ja kazem, da su bili muslimani svi psolanici, od adema do isusa, i da im je vjera bila islam, i sad ja ispado bolestan

upravo sam ti trazio reference sto si trazio i procita ovo

rekao sam ti nasadi se na glavu, udaraj glavom od zid, vidi hoce li ti pomoci da se rijesis te muke, jer moje tvrdnje su sve argumentovane cinjenica, sa raznih stranica iz muslimanskih i krscnskih izvora a evo i zidovskih , a ti moze samo mahat glavom
BHF_Manijak

#1035 Re: Biblija i Kuran

Post by BHF_Manijak »

Joj vas dvojica na 100 tema o istoj stvari vazite...Kur`an vs Biblija... :roll: :oops: Lakse vam se na jednoj snaci, dina mi jest :mrgreen:
KotromanichII

#1036 Re: Biblija i Kuran

Post by KotromanichII »

ma ovo je igra zmija davi zabu, toliko je davi da ce i zmija da se udavi :D kotromanich zmija protestant zaba
ljubav_aha

#1037 Re: Biblija i Kuran

Post by ljubav_aha »

statix wrote:
Dr Justin Barrett, a senior researcher at the University of Oxford's Centre for Anthropology and Mind, claims that young people have a predisposition to believe in a supreme being because they assume that everything in the world was created with a purpose.
He says that young children have faith even when they have not been taught about it by family or at school, and argues that even those raised alone on a desert island would come to believe in God.
Vidis tu nema nista misticno. Razmisljas uzrocno-posljedicno, pa tako vrlo lako nadolazis ne ideju Boga kao uzroka svega onoga cemu ne razumijes uzrok.

Medjutim, ako su to muslimani, onda muslimani koji zive prema nacelima Kurana trebaju imati poseban naziv, kao i katolici, pravoslavci i svi ostali koji vjeruju u jednog Boga, jer ti si puno vise od muslimana u tom pogledu. Ti si recimo kuranski musliman, ili nesto tako. :thumbup:

kako gospodin Barett claims his case :?:
PRO testant

#1038 Re: Biblija i Kuran

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:
bezobraznice nemoj tako da me nazivas kad ti nisam nista uradio :x

nazivas moju vjeru bolesnom kad cijelu kuran, govorio upravo to sto ja kazem, da su bili muslimani svi psolanici, od adema do isusa, i da im je vjera bila islam, i sad ja ispado bolestan

upravo sam ti trazio reference sto si trazio i procita ovo

rekao sam ti nasadi se na glavu, udaraj glavom od zid, vidi hoce li ti pomoci da se rijesis te muke, jer moje tvrdnje su sve argumentovane cinjenica, sa raznih stranica iz muslimanskih i krscnskih izvora a evo i zidovskih , a ti moze samo mahat glavom
Po pitanju nasađivanja na glavu....
A zašto se onda ti nasađuješ na glavu da dokažeš suprotno?

Nisam tvoju VJERU nazvao bolesnom nego tebe. Jer samo osoba koja boluje od nečega što ne želim ni da imenujem može nastavljati da se blamira nakon otvorenih i javno prikazanih manipulacija i zlopotrebe tekstova u svrhu promocije sebe preko svoje vjere na štetu tuđih ubjeđenja i iskustava.
Te stranice tipa "allexperts" i slične čiji se osnivači obračaju na kršćanstvo su već pokazano i dokazano skroz šuplja priča. TVOJI IZVORI SU BESMISLENI A STOGA JE I TVOJE TEORETISANJE.

Poenta i jeste u tome, ŠTO QURAN TVRDI NEŠTO ŠTO JE OPŠTE POZNATO KAO NEISTINA! Istoriski i praktično dokazano. LJUDI SE NE RAĐAJU KAO MUSLIMANI; I RODITELJI IH NE ODVRAČAJU OD ISLAMA!! TO JE LAŽ!

Quran tvrdi i da je Riječ božija između ostalih i KNJIGA !NEIZMJENJIVA!, a ti kažeš da jeste, opet prema ISTOM QURANU.
Na šta to liči? Ili JESTE ili NIJE!? KOJE JE JE?!

Tvoje donošenje zaključaka putem manipulisanja teoretskih pretpostavki koje nemaju veze sa teksovima koje koristiš i banalizovanim zaključcima koji nemaju smisla ni temelja ni po kojem osnovu, ni običnom ljudskom a ni bilo kojem naučnom, zaista izlazi iz okvira civiliziranog diskursa.

Evo jedne logičke igrice za tebe.
Tvrdiš u nekoliko postova da je čitava Biblija laž i da je iznjenjena do neprepoznatljivosti, zar ne?
Ako je to tačno, svi oni tvoji postovi i teorije koje si postavio a koji se baziraju na Bibliji su također laž i besmisleni, jer se baziraju na laži i tekstu koji je netačan?
Da li je to istina ili je to laž?
PRO testant

#1039 Re: Biblija i Kuran

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:ma ovo je igra zmija davi zabu, toliko je davi da ce i zmija da se udavi :D kotromanich zmija protestant zaba
Bogami ova žaba i na kožu otrov luči, pa ti je nešto ne uspjede ugristi, a kamoli daviti. :lol: :lol:
A znaš kako kaže stara poslovica "Što zmija noge krije .... " :D
KotromanichII

#1040 Re: Biblija i Kuran

Post by KotromanichII »

Nisam tvoju VJERU nazvao bolesnom nego tebe. Jer samo osoba koja boluje od nečega što ne želim ni da imenujem može nastavljati da se blamira nakon otvorenih i javno prikazanih manipulacija i zlopotrebe tekstova u svrhu promocije sebe preko svoje vjere na štetu tuđih ubjeđenja i iskustava.
Te stranice tipa "allexperts" i slične čiji se osnivači obračaju na kršćanstvo su već pokazano i dokazano skroz šuplja priča. TVOJI IZVORI SU BESMISLENI A STOGA JE I TVOJE TEORETISANJE.
dokazi mi da to nije tako sto govorim, puno zujis a malo meda dajes , i to nije moje teoretisanje nego citavog islamskog svijeta vjerovanje, kad ce vise jednom utupiti u glavu, pitaj kojeg god hoces muslimana, sta je bio isus , svako ce reci musliman ko je imalo upucen u islam, tako da ja nista ne donosim novo
Poenta i jeste u tome, ŠTO QURAN TVRDI NEŠTO ŠTO JE OPŠTE POZNATO KAO NEISTINA! Istoriski i praktično dokazano. LJUDI SE NE RAĐAJU KAO MUSLIMANI; I RODITELJI IH NE ODVRAČAJU OD ISLAMA!! TO JE LAŽ!
ja sam barem prezentirao istrazivacki rad britanskog istrazitelja, a sta ti samo tandara mandara, :-) to je za mene dokaz a ze tebe nije, u tu se sva prica zavrsava, nemamo sta vise o tome pricati

Quran tvrdi i da je Riječ božija između ostalih i KNJIGA !NEIZMJENJIVA!, a ti kažeš da jeste, opet prema ISTOM QURANU.
gdje to Allah kaze u kuranu da ce cuvati bibliju od gresaka, a ja koliko znam da je obecao da ce cuvati kuran od gresaka

Tvrdiš u nekoliko postova da je čitava Biblija laž i da je iznjenjena do neprepoznatljivosti, zar ne?
Ako je to tačno, svi oni tvoji postovi i teorije koje si postavio a koji se baziraju na Bibliji su također laž i besmisleni, jer se baziraju na laži i tekstu koji je netačan?
ima u bibliji i istine, nikad to nisam ni osporio, ali ima bogami i podosta gresaka i kontradikcija, da nemam kuran nebi znao sta je istina a sta laz, ja bibliju korigujem kuranom, kuran mi dodje kao referenca

u tome sto sto mi imamo kuran pa mozemo da detektujemo dosta gresaka u bibliji, dok vi nemate nikakvu referencu , kako bi ustanovili sta istina sta laz
PRO testant

#1041 Re: Biblija i Kuran

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:
dokazi mi da to nije tako sto govorim, puno zujis a malo meda dajes , i to nije moje teoretisanje nego citavog islamskog svijeta vjerovanje, kad ce vise jednom utupiti u glavu, pitaj kojeg god hoces muslimana, sta je bio isus , svako ce reci musliman ko je imalo upucen u islam, tako da ja nista ne donosim novo
ja sam barem prezentirao istrazivacki rad britanskog istrazitelja, a sta ti samo tandara mandara, :-) to je za mene dokaz a ze tebe nije, u tu se sva prica zavrsava, nemamo sta vise o tome pricati

gdje to Allah kaze u kuranu da ce cuvati bibliju od gresaka, a ja koliko znam da je obecao da ce cuvati kuran od gresaka

ima u bibliji i istine, nikad to nisam ni osporio, ali ima bogami i podosta gresaka i kontradikcija, da nemam kuran nebi znao sta je istina a sta laz, ja bibliju korigujem kuranom, kuran mi dodje kao referenca

u tome sto sto mi imamo kuran pa mozemo da detektujemo dosta gresaka u bibliji, dok vi nemate nikakvu referencu , kako bi ustanovili sta istina sta laz

Na ovo mogu samo da se nasmijem ito toliko da puknem.
KO prezentira da si IZBACIO odnosno UBACIO RIJEČI U BIBLISKI TEKST? Ti ili JA?
Da ništa drugo ne kažem, to je dosta.

Ja postavih jasno, potraži u uvjeri se, diskusija sa icemanom, o tome šta Quran kaže za KNJIGU.
A ako ti nisi do sada pročitao i u tefsirima i u Quranu za šta stoji TERMIN "KNJIGA" i koliko puta se ALLAH odnosi prema tom terminu kao prema NJEGOVOJ OBJAVI, sa čistim kontekstom da je riječ o "OBJAVI PRIJE TEBE DANOJ (kršaćnima)" onda ja neznam šta ti čitaš. TE DA SE BOŽIJA OBJAVA NE MOŽE IZMJENITI!
Da istina je kako neko istače, moguče je da je terrmin korišten u širem smislu objave, ali to ništa ne mjenja, jer i TI SAM KAŽEŠ A I DRUGI, "DA! VJERUJEMO DA JE BIBLIJA BOŽIJA OBJAVA! ali (famozno :D ) DA JE IZMJENJENA"
Čime se svrstavate na stranu onih koji protivriječe kuranu, jer ipak ostaje da ste rekli da JESTE OBJAVA!

Također, na osnovu toga da govoriš engleski iz jednog od naših mirnijih trenutaka, ja te upitah da pojasniš određene termine sa slike KOJU TI POSTAVI, na osnovu koje TI tvrddiš određene stvari, .... i šta bi?
Ništa! Nisi ni pogledao!
Jer da jesi, spustio bi se nazemlju, i shvatio bi da je ta ista slika govorila o nečemu sasvim SUPROTNOM, a ne o onome što si ti tvrdio. POGLEDJ PONOVO I POLAKO PROČITAJ! Ako želiš postavi CIJELU STRANICU pa da ti je prevedem i neka drugi verifikuju da li je prevod u redu? Čik ako smiješ? (znam da nečeš :lol: )

Kada je datiran najstariji Quranski tekst? A kada Bibliski?
Kolikoje to godina razmaka?
Koliko se razlikuje knjiga Izaija iz 1000te PRIJE KRISTA, od ove sada koju ja imam?
Konkretno, poglavlje 53, samo TRI SLOVA; JEDNA RIJEČ, je "UPITNA" nije ni potvrđeno da je problem!

Možeš li ti to napraviti za Quran?
Nemožeš, jer su manuskripti ŠTA! SPALJENI!
Toliko o dokazima i mogučnosti verificiranja varijacija i autentičnosti.

Sve več provjereni i pokazani dokazi koje nisi ni okrznuo uprkos svim nastojanjim.

Ako ima neko ko smije (jer večina ne želi da se upliče radi ... "umne bezbjednosti") da donese sud neka slobodno iznese mišljenje o dokaznom materijalu.
Moja preporuka je NIN, Black ili Shoshana. (znam da dr.Gog ne želi - odnosno pretpostavljam)
KotromanichII

#1042 Re: Biblija i Kuran

Post by KotromanichII »

Ja postavih jasno, potraži u uvjeri se, diskusija sa icemanom, o tome šta Quran kaže za KNJIGU.
A ako ti nisi do sada pročitao i u tefsirima i u Quranu za šta stoji TERMIN "KNJIGA" i koliko puta se ALLAH odnosi prema tom terminu kao prema NJEGOVOJ OBJAVI, sa čistim kontekstom da je riječ o "OBJAVI PRIJE TEBE DANOJ (kršaćnima)" onda ja neznam šta ti čitaš. TE DA SE BOŽIJA OBJAVA NE MOŽE IZMJENITI!
Da istina je kako neko istače, moguče je da je terrmin korišten u širem smislu objave, ali to ništa ne mjenja, jer i TI SAM KAŽEŠ A I DRUGI, "DA! VJERUJEMO DA JE BIBLIJA BOŽIJA OBJAVA! ali (famozno ) DA JE IZMJENJENA"
Čime se svrstavate na stranu onih koji protivriječe kuranu, jer ipak ostaje da ste rekli da JESTE OBJAVA!
bas kao sto sam rekao, puni zujis a malo meda dajes, tvoji argumenti su meni samo za smuckat i prosuti, jedino sto si me uspio uvjeriti oko one kontradikcije oko stapa , to je sve

znam da ti ovo nista neznaci ali haj eto ipak

2:79. A teško onima koji svojim rukama pišu Knjigu, a zatim govore: "Evo, ovo je od Allaha" – da bi za to korist neznatnu izvukli. I teško njima zbog onoga što ruke njihove pišu i teško njima što na taj način zarađuju!

5: 41. O Poslaniče, neka te ne zabrinjava to što brzo nevjerovanje ispoljavaju oni koji ustima svojim govore: "Vjerujemo!" a srcem ne vjeruju, i Jevreji koji izmišljotine mnogo slušaju i koji tuđe riječi rado prihvataju, a tebi ne dolaze, koji smisao riječima s mjesta njihovih izvrću i govore: "Ako vam se ovako presudi, onda pristanite na to, a ako vam se ne presudi, onda nemojte pristati!" A onoga koga Allah želi u njegovoj zabludi da ostavi, ti mu Allahovu naklonost ne možeš nikako osigurati. to su oni čija srca Allah ne želi da očisti; njih na ovom svijetu čeka poniženje, a na onom svijetu patnja golema.

42. Oni mnogo laži slušaju i rado ono što je zabranjeno jedu; pa ako ti dođu, ti im presudi ili se okreni od njih; ako se okreneš od njih, oni ti ne mogu nimalo nauditi. A ako im budeš sudio, sudi im pravo jer Allah voli pravedne.

pazi ovo dobro

... i Jevreji koji izmišljotine mnogo slušaju i koji tuđe riječi rado prihvataju, a tebi ne dolaze, koji smisao riječima s mjesta njihovih izvrću...

i sporedi sa biblijskim tekstom, doci ce ti kao samar

1 Već su mnogi preduzeli da napišu izvještaj o događajima, što su se zbili među nama,
2 Onako, kako nam ih predadoše prvotni očevici i sluge riječi.
3 Tako i ja namislih da pomno ispitam sve događaje od prvih početaka njihovih i da ih po redu napišem tebi, plemeniti Teofile
, Luka 1 Biblija

sinko ovo se zove argumentacija, a ne ko ti, samo neka nagadjanja

sporedi ovo

Ko je navratio Davida da izbroji Izrailja?

A Gospod se opet razgnevi na Izrailja, i nadraži Davida na njih govoreći: Hajde izbroj Izrailja i Judu. (2 Samuilova 24, 1)

Ali usta sotona na Izrailja i navrati Davida da izbroji Izrailja. (1 Dnevnika 21, 1)

tipicno izvrtanje rijeci, sporedi sa tekstom iz ajeta ...koji smisao riječima s mjesta njihovih izvrću..

Ovo je za Bogu plakat ako nevidis :-)
statix

#1043 Re: Biblija i Kuran

Post by statix »

ljubav_aha wrote:
statix wrote:
Dr Justin Barrett, a senior researcher at the University of Oxford's Centre for Anthropology and Mind, claims that young people have a predisposition to believe in a supreme being because they assume that everything in the world was created with a purpose.
He says that young children have faith even when they have not been taught about it by family or at school, and argues that even those raised alone on a desert island would come to believe in God.
Vidis tu nema nista misticno. Razmisljas uzrocno-posljedicno, pa tako vrlo lako nadolazis ne ideju Boga kao uzroka svega onoga cemu ne razumijes uzrok.

Medjutim, ako su to muslimani, onda muslimani koji zive prema nacelima Kurana trebaju imati poseban naziv, kao i katolici, pravoslavci i svi ostali koji vjeruju u jednog Boga, jer ti si puno vise od muslimana u tom pogledu. Ti si recimo kuranski musliman, ili nesto tako. :thumbup:

kako gospodin Barett claims his case :?:
Zavisi kako gledas na "purpose", jer postoje razlicite ideje po tom pitanju, a niti jedna ima pravo smatrati se apsolutnom. :D
KotromanichII

#1044 Re: Biblija i Kuran

Post by KotromanichII »

ovo je uzeto sa stranice zidovi za Allaha, zidovi koji poznaju hebrejsku bibliju
http://jews-for-allah.org/Prophet-Jesus ... -Allah.htm

Isus rekao da se treba biti musliman Biblija, luka 6:40

Jesus said the word "Muslim" in Luke 6:40, and told others to be a Muslim:

Image

Aramaic translated into Hebrew: "Ein talmeed na'leh 'al rabbo; shekken kal adam she'MUSHLAM yihyeh k'rabbo."

Translation in English: "No student can be above his teacher, but everyone that is a MUSLIM, can be as his teacher."

rijec od 4 slova na hebrejskom , M, SH, L, M = MUSHLAM
rijec od 4 slova na arapskom M, S, L, M= MUSLIM

Sh se iz govara u arapskom s, naprimjer zidovi Kazu Shalom alekem

שָׁלוֹם עֲלֵיכֶם shālôm ʻalêḵem; Hebrejski

السلام عليكم salaam Alaikum Arapski

Pa tako nemoj te mene napadati nego napadaj te zidove koji su preveli ovo , dont kill the messenger :D :D

evo jos dokaza kad se koristi rijec muslim u aramejskom i hebrejskom

Image

evo jos dokaza iz aramejske biblije da je upotrebljeno Alah

mozete sami provejeriti na stranici peshita
http://www.peshitta.org/ otidjite na lexicon

a evo iz teksta iz biblije

Image

The sixth beatitude (Matthew 5:8) from an East Syriac Peshitta.
Ṭûḇayhôn l'aylên daḏkên b-lebbhôn: d-hennôn neḥzôn l'alāhâ.
'Blessed are the pure in heart: for they shall see God.'

DACHO od bosne, PRO testant ii ostala sorto , jeli sad izmisljam ili vas bombardiram dokazima iz vasih knjiga
KotromanichII

#1045 Re: Biblija i Kuran

Post by KotromanichII »

evo jos dokaza za moje tvrdnje,

pogledaj te koje se rijeci koriste u aramejskoj bibliji , srz rijeci za mir (sh , l , m) a u arapskom (s, l, m) is ovog korjena potice rijec selam, islam, muslim

analiza rijeci srza 3 slova (sh , l , m) i (s, l, m)
Image

Image

i ne samo to nego je Isus rekao
Ivan 14:27 Islam (Mir/Shlama/Selam) vam ostavljam, Islam (mir/Shlama/Selam) svoj dajem vam. Ne dajem vam ga, kao što svijet daje.

Image

Image

Image

analiza rijeci hebrejske i aramejske rijeci mishlam, mushlam, muslim
Image

Image

Allah u aramejskoj bibliji
Image
Last edited by KotromanichII on 23/09/2010 23:22, edited 1 time in total.
callmethebreeeze

#1046 Re: Biblija i Kuran

Post by callmethebreeeze »

citiral' se sta, kotromanicu?

:D
citroen

#1047 Re: Biblija i Kuran

Post by citroen »

To kotromanicu,jos malo pa ce protestant tevbu uciniti,vratiti se na pravi put :thumbup: :thumbup: Allah te nagradio
BHF_Manijak

#1048 Re: Biblija i Kuran

Post by BHF_Manijak »

callmethebreeeze wrote:citiral' se sta, kotromanicu?

:D
Da ga sef na poslu vidi kako marljivo radi, dobio bi povecanje bar 30% :mrgreen:

Svaka cast brate za trud, ali cuvaj svoje zivce ipak! :thumbup: :wink:
KotromanichII

#1049 Re: Biblija i Kuran

Post by KotromanichII »

krscnaska moltiva Allahu, pop spominje Allaha u molitvi, ovo je aramejski jezik , jezik kojim je isus govorio

premotaj na 0:50 sekundu ,i cut ce te kako govori Ojli Allahi

DACHO od Bosne jesi li ono ti mene nazivao budalom zato sto sam vam govorio o ovim stvarima
Bitte_Halt_ja_ja

#1050 Re: Biblija i Kuran

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

bas me interesovalo kad ce diskusija preci u copy/paste. Kako postade od Biblija i Kuran, Biblija vs Kuran. Iz diskusije smo ustanovili da su i jednim i drugima jevreji prodali muda pod bubrege i sad se lupaju ko je u pravu. :evil:
Locked