made_in_sarajevo wrote: ↑30/07/2026 21:05
Pa dobro, kad bude gorilo pola jablanice helikopter ko upali crko odma. Kad bude medicinski transport hitno trebao po drzavi ili do beograda, crko ko ga upali. Kad bude spasavanje neko isto tako. Nek stoji parkiran i to je to. Ne treba nam ni onaj zajebani vatrogasni kamion sa merdevinama, nema pozara preko 5. Sprata. Sve nema ali kad udarimo onda dodika molimo za sadaku.
Raspitaj se koliko sad ljudi izgube vremena i zivaca za medicinski transport do beograda, a jako cesto se desava takav transport. Nekad os bih ako se dodik smiluje ali je to rijetko jer ti samo kaze os bih ne znaju to ali ima moj ako platis.
Isto tako prvi politicar koji pljuje helikopter crko iste sekunde kad sjedne u njega ili ga posalje radi necega. Ako se sda ikad vrati sutra dan MORAJU prodati helikopter.
Za ovog obrtnika, placam i ja isti taj porez godinama pa sam saglasan sto su kupili helikopter. Jebeni kanton se razvija u 2026 godini eee zamisli.
Drzavu svakako nemamo da se ne lazemo, a kantoni su svakako drzava za sebe. Uostalom sta ce vama bilo kakvo auto bolje od golfa 4. Jel ima klima, jel vozi, sta hocete vise, samo se kurcite boljim i novijim autom od golfa 4
Al dobro, jel to posao MUP-a ili Kantona Sarajevo? Jel Kanton Sarajevo treba da radi za cijelu državu? Malo je što mu prihode zakidaju, pa sad treba da gasi požare, obavlja medicinske transporte? Gdje su tu PVB, KCUS, ostali kantoni….?
Rođen sam u Krajini, tu sam živio do 18. godine i kad god odem dole, muka mi je od priče kako ih Sarajevo zapostavlja, kako im Sarajevo uzima,…
Šta njima Sarajevo uzima? Oni su nesposobni, gledaju samo svoj interes, propao kanton po svim parametrima i da im nije dijaspore, ne bih ni bilo. Al uvijek je najlakse krivca tražiti. Nisu u stanju porodiljama dostojnu naknadu dati, a da ne govorim o ostalom.
I sad Kanton Sarajevo umjesto da poboljša svoj javni prijevoz, nabavi nove tramvaje, dođe jedan nargiličar i bubne silne milione za helikopter koji bi gasio požare po Hercegovini?
Pa jel to normalno?