Savezna Republika Njemačka

Post Reply
deer_hunter

#1026 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by deer_hunter »

sehohari wrote: 21/12/2024 16:58
Prpa.ba wrote: 21/12/2024 16:49 Izdrzi ovu tesku situaciju.
Nije im lahko nikako.
Slazem se, nije lako citati listu teroristickih napada islamista u Evropi. Normalnom covjeku ne moze biti lako gledati kako ubijaju djecu na koncertima, raznose autobuse i vozove, sijeku uciteljima, svecenicima i novinarima glave, a sve u ime neke pustinjske bajke. :run:
Prpa.ba

#1027 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Prpa.ba »

Jos jedan izgnanik i velikomucenik sa Svrakinog.. :lol:
swanfilter

#1028 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by swanfilter »

deer_hunter wrote: 21/12/2024 17:06
Nije im lahko nikako.
Slazem se, nije lako citati listu teroristickih napada islamista u Evropi. Normalnom covjeku ne moze biti lako gledati kako ubijaju djecu na koncertima, raznose autobuse i vozove, sijeku uciteljima, svecenicima i novinarima glave, a sve u ime neke pustinjske bajke. :run:
Jel bilo sta lakse podnijeti ETA, IRA, Bigade ....
JovicSA

#1029 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by JovicSA »

deer_hunter wrote: 21/12/2024 17:06
Nije im lahko nikako.
Abrahamske bajke, abrahamske...

Meni je u istoj ravni to što spominješ i kada avio bombama gađaju djecu, izbjegličke kampove, ravnaju gradove i države u ime "judeo-kršćanskih vrijednosti".
JovicSA

#1031 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by JovicSA »

Monstrum i teororista je do jučer bio praktično TV zvijezda u desničarskim krugovima i ogledni primjer kako se musliman iz Arapske zemlje, općenito imigrant, treba integrirati u Njemačko društvo. :oops: Danas žale što nije islamista...

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/o-te ... /241221065
Taleb al-Abdulmohsen terorista koji je automobilom pregazio desetine, a usmrtio pet građana u Magdeburgu prije par godina je bio protagonist priloga u kojem je imao ulogu političkog disidenta.
Terorista koji je jučer automobilom pregazio više desetina ljudi na Božićnom sajmu u njemačkom gradu Magdeburgu, prije samo nekoliko godina bio je u fokusu javnosti u nekom drugom izdanju.

Taleb al-Abdulmohsen je prije dvije godine bio protagonist jednog od priloga BBC-a u kojem je govorio o web stranici koja pomaže ljudima da napuste arapske zaljevske zemlje.

Talebova web stranica je bila kreirana kao savjetodavna adresa svima koji zbog vjerskih ili drugih razloga žele da napuste arapske zemlje iz Perzijskog zaljeva. Sam Taleb je izjavio da se ne može vratiti u Saudijsku Arabiju zbog vjerskih razloga, što ga i motiviše da pomaže drugim ljudima kako bi pobjegli iz matičnih zemalja.

U tom periodu Taleb je govorio da su dominantni korisnici njegove web stranice žene u dobi u od 18 do 30 godina dodajući da koristi sve socijalne mreže kako bi pomogao onima koji traže azil u zemljama Zapadne Evrope.
swanfilter

#1032 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by swanfilter »

I po koji jos put o njemu pracenom. O njemu kao prijetnji. I zbog kojeg su drugi upozoravani. I on opet belaj napravi.
JovicSA

#1033 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by JovicSA »

swanfilter wrote: 21/12/2024 18:02 I po koji jos put o njemu pracenom. O njemu kao prijetnji. I zbog kojeg su drugi upozoravani. I on opet belaj napravi.
Nemoj tako, vidiš da je bio primjer te desničarske poželjne i očekivane "integracije", što bi ga spriječili u bilo čemu? :-)
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#1034 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by sime_cipol »

geoxx wrote: 21/12/2024 17:02
alijagoro wrote: 21/12/2024 15:39 Ja bih da pozdravim geoxxa,dragmu i elcalientea,bibija necu,on nije medju nama vise :D
Cuj ovog. :lol: Moji postovi sinoc se svode na ispravljanje tvoje glupave teze da terorista mora djelovati u grupi i pravdanje terorizma od strane pojedinih. Koji postoji i dalje ukoliko je ideologija i politika motiv.

Na temi prozivke i likovanje od ljudi koji su sinoc pravdali terorizam, sto sad iz nekog razloga nece ciniti.

Ti ljudi likuju i prozivaju nekog.

Bgtjb.
Pa ovaj je imao ideologiju i politiku kao motiv.
Dakle terorista, samo nije musliman, ali to se kosi sa tvojim razmisljanjima :D
swanfilter

#1035 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by swanfilter »

JovicSA wrote: 21/12/2024 18:06
swanfilter wrote: 21/12/2024 18:02 I po koji jos put o njemu pracenom. O njemu kao prijetnji. I zbog kojeg su drugi upozoravani. I on opet belaj napravi.
Nemoj tako, vidiš da je bio primjer te desničarske poželjne i očekivane "integracije", što bi ga spriječili u bilo čemu? :-)
Evo na Klixu vijest o nedoumici vlasti, da li je terorizam u pitanju.

Jer je dokazana prisutnost nedozvoljenih supstanci u organizmu doticnog, sutra ce slucaj svesti na nadrogiranu budalu koji nije smio mijesati zescu i tablete ...
geoxx

#1036 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by geoxx »

sime_cipol wrote: 21/12/2024 18:18
alijagoro wrote: 21/12/2024 15:39 Ja bih da pozdravim geoxxa,dragmu i elcalientea,bibija necu,on nije medju nama vise :D
Cuj ovog. :lol: Moji postovi sinoc se svode na ispravljanje tvoje glupave teze da terorista mora djelovati u grupi i pravdanje terorizma od strane pojedinih. Koji postoji i dalje ukoliko je ideologija i politika motiv.

Na temi prozivke i likovanje od ljudi koji su sinoc pravdali terorizam, sto sad iz nekog razloga nece ciniti.

Bgtjb.
Pa sta ja pisem?

Moje razmisljanje je isto u odnosu na svaki terorizam, neovisno o vjeri. Vase nije.

Ne pristupam ja tome selektivno, vec vi. Ne pitam ja zasto nije terorizam kad neko bolestan ubije nekog,a jeste kad se neko raznese iz vjerskih i ideoloskih razloga. To pitate vi.

Tako da, produzi dalje.
JovicSA

#1037 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by JovicSA »

swanfilter wrote: 21/12/2024 18:32

Jer je dokazana prisutnost nedozvoljenih supstanci u organizmu doticnog, sutra ce slucaj svesti na nadrogiranu budalu koji nije smio mijesati zescu i tablete ...
Vidim... :-)
Šef javnog tužilaštva u Magdeburgu Horst Nopens rekao je da se radi o usamljenom počiniocu.

"Osumnjičeni je još uvijek u policijskom pritvoru. Govorio je o motivima za napad. To sada treba ispitati. Trenutno se može govoriti o napadu ili pucnjavi, ali ne znamo je li bio terorizam", rekao je Nopens.
Sada kada je izašlo na vidjelo daje monstrum bio super star desničara, dupelizac cionista i imao anti islamske stavove sada im je sve zamagljeno i nejasno mada su svi poletili u prvi momenat da okvalifikuju ovaj bezumni akt kao djelo teorizma i to onog islamskog. Licemjerje i ništa drugo.
JovicSA

#1038 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by JovicSA »

geoxx wrote: 21/12/2024 18:37

Bgtjb.
Pa sta ja pisem?

Moje razmisljanje je isto u odnosu na svaki terorizam, neovisno o vjeri. Vase nije.

Ne pristupam ja tome selektivno, vec vi. Ne pitam ja zasto nije terorizam kad neko bolestan ubije nekog,a jeste kad se neko raznese iz vjerskih i ideoloskih razloga. To pitate vi.

Tako da, produzi dalje.
Pa normalno da ću pristupati i sa pozicije vjere prema ovome jer smo se do sada X puta opekli. Evo i sada, sada nisu sigurni da je terorizam, a vidjeti ćeš da na kraju neće biti terorizam samo zato jer je ovaj lik pristalica AfD i cionista, primjer "uspješne" integhracije muslimana i Arapa u Njemačkoj. BBC snimao emisiju o njemu kao aktivisti koji spašava sve one koji ostave islam i pobjegnu iz arapskih zemalja. :-)
swanfilter

#1039 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by swanfilter »

JovicSA wrote: 21/12/2024 18:37
swanfilter wrote: 21/12/2024 18:32

Vidim... :-)
Šef javnog tužilaštva u Magdeburgu Horst Nopens rekao je da se radi o usamljenom počiniocu.

"Osumnjičeni je još uvijek u policijskom pritvoru. Govorio je o motivima za napad. To sada treba ispitati. Trenutno se može govoriti o napadu ili pucnjavi, ali ne znamo je li bio terorizam", rekao je Nopens.
Sada kada je izašlo na vidjelo daje monstrum bio super star desničara, dupelizac cionista i imao anti islamske stavove sada im je sve zamagljeno i nejasno mada su svi poletili u prvi momenat da okvalifikuju ovaj bezumni akt kao djelo teorizma i to onog islamskog. Licemjerje i ništa drugo.
I Brevika su sveli na slucaj pojedinca koji je preskako terapije ...
geoxx

#1040 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by geoxx »

JovicSA wrote: 21/12/2024 18:41
geoxx wrote: 21/12/2024 18:37
Pa sta ja pisem?

Tako da, produzi dalje.
Pa normalno da ću pristupati i sa pozicije vjere prema ovome jer smo se do sada X puta opekli. Evo i sada, sada nisu sigurni da je terorizam, a vidjeti ćeš da na kraju neće biti terorizam samo zato jer je ovaj lik pristalica AfD i cionista, primjer "uspješne" integhracije muslimana i Arapa u Njemačkoj. BBC snimao emisiju o njemu kao aktivisti koji spašava sve one koji ostave islam i pobjegnu iz arapskih zemalja. :-)
Definicija terorizma je jasna. Za tuzioca i sudiju koji u konacnici daju takvu kvalifikaciju. Za prosjecnog forumasa nije.

To sto su pocinioci istog zadnjih 15 godina u Europi dominantno muslimani, pa vi od toga pravite dodatne zavjere, to je samo vas problem.
Prpa.ba

#1041 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Prpa.ba »

Jos jedan sa Svrakinog se koprca i migolji.. :lol:
JovicSA

#1042 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by JovicSA »

geoxx wrote: 21/12/2024 18:50 Definicija terorizma je jasna. Za tuzioca i sudiju koji u konacnici daju takvu kvalifikaciju. Za prosjecnog forumasa nije.

To sto su pocinioci istog zadnjih 15 godina u Europi dominantno muslimani, pa vi od toga pravite dodatne zavjere, to je samo vas problem.
Pa kako to onda policija izjavljuje da nije jasno da li je terorizam dok u prvi mah kada je izašlo ime odmah je rečeno da je djelo teorirzma. Eto meni je to dovoljno da sumnjam u njihove namjere i iskrenost.

Shodno tvojom analogijom onda možemo slobodno konstatovati da zadnjih 30 godina udružene zločinačke poduhvate, genocid, masovne grobnice i zločine protiv čovječnosti prave dominantno kršćani i da je to problem kršćanstva.
stubrijez

#1043 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by stubrijez »

Citam koliko zdusno branimo muslimane svih boja, taman da je skolu zapalio a onda sve najgore za cioniste pa na kraju nek ih je i oni su palili jevreje... sve posteno kako nama pase. Trebamo malo sagledat realno.
Nazalost, cinjenica je da VELIKU vecinu ovakvih pizdarija naprave pripadnici muslimanske vjeroispovijesti koji su to postali rodjenjem ili iz ubjedjenja. Zivim u Njemackoj i vidim da imaju oni veliki problem sa prilagodbom , ne znam sta ih jebe, da li je klima da li kultura, mislim da imaju ogroman kompleks od boje i zapadne civilizacije. Vecina ih ne mogu da se uklope nikako, kao da iz nekog slijepog inata nose one brade i kose bezveze nekad cak i one halje i bjelokape, uvijek su u grupi cak i njihova djeca su prepoznatljiva osim fizionomijom tako i nekim svojim bezveznim stilom... jednostavno nisu pripadnici zapadne civilizacije to je svima jasno. Svoju nekulturu ophodjenja i izgleda flagrantno namecu na svakom mogucem mjestu. Nemaju zelju postati dijelom sredine u kojoj su se nasli i koja im pruza sve... vecina su i azilanti, ljudi moji oni za dvije godine troje djece naprave, dakle tri kindergelda, stan od drzave, pomoc neka za zenu a on negdje sjedi cuva lift, totalno neproduktivna populacija (ima nesto izuzetaka) za ekonomiju. Cim dodju znaju sta imaju pravo i znaju da nece raditi. Ovo napisano se odnosi na srednji istok, turci su isto podvojeni duboko ali na svoj nacin. Znaci arapski svijet Azije i Afrike. Sve to je eskaliralo migrantskom krizom a koja je okinuta ekspanzijom kalifata i zaboravili smo vaznu cinjenicu... strategija kalifata je bila takticko sirenje na prostoru Azije i drugi vid ekspanzije strateski putem mlade muske populacije koja ce zaposjeti zemje zapadne Europe i tamo se rasiriti ekstremnim natalitetom. To se desava... i vrijeme ce pokazati sta nas tu ceka. Vidjeli smo profil migranata koji su prosli kroz nasu zemlju. Kinezi i ostali kosooki kojih je dosta i indijci kojih je sve vise (to im je uvalila Engleska) su mirni, samo prave djecu i sute, nikad od njih nije niko nikog ubo niti zgazio.
Svabe su pretolerantni, pa zamislite da u vremenskom periodu od 10 godina u npr. Indiju doseli par desetina miliona nijemaca? Ne bi sigurno bilo bez problema.
I na kraju glupi zemo veli -samo nas muslimane diraju uvijek mi krivi... ljudi moji nemamo mi sa tim ljudima nista zajednicko. Ravnamo se s krivima.
Zlocin&Kazna

#1044 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Zlocin&Kazna »

stubrijez wrote: 21/12/2024 19:11 Citam koliko zdusno branimo muslimane svih boja, taman da je skolu zapalio a onda sve najgore za cioniste pa na kraju nek ih je i oni su palili jevreje... sve posteno kako nama pase. Trebamo malo sagledat realno.
Nazalost, cinjenica je da VELIKU vecinu ovakvih pizdarija naprave pripadnici muslimanske vjeroispovijesti koji su to postali rodjenjem ili iz ubjedjenja. Zivim u Njemackoj i vidim da imaju oni veliki problem sa prilagodbom , ne znam sta ih jebe, da li je klima da li kultura, mislim da imaju ogroman kompleks od boje i zapadne civilizacije. Vecina ih ne mogu da se uklope nikako, kao da iz nekog slijepog inata nose one brade i kose bezveze nekad cak i one halje i bjelokape, uvijek su u grupi cak i njihova djeca su prepoznatljiva osim fizionomijom tako i nekim svojim bezveznim stilom... jednostavno nisu pripadnici zapadne civilizacije to je svima jasno. Svoju nekulturu ophodjenja i izgleda flagrantno namecu na svakom mogucem mjestu. Nemaju zelju postati dijelom sredine u kojoj su se nasli i koja im pruza sve... vecina su i azilanti, ljudi moji oni za dvije godine troje djece naprave, dakle tri kindergelda, stan od drzave, pomoc neka za zenu a on negdje sjedi cuva lift, totalno neproduktivna populacija (ima nesto izuzetaka) za ekonomiju. Cim dodju znaju sta imaju pravo i znaju da nece raditi. Ovo napisano se odnosi na srednji istok, turci su isto podvojeni duboko ali na svoj nacin. Znaci arapski svijet Azije i Afrike. Sve to je eskaliralo migrantskom krizom a koja je okinuta ekspanzijom kalifata i zaboravili smo vaznu cinjenicu... strategija kalifata je bila takticko sirenje na prostoru Azije i drugi vid ekspanzije strateski putem mlade muske populacije koja ce zaposjeti zemje zapadne Europe i tamo se rasiriti ekstremnim natalitetom. To se desava... i vrijeme ce pokazati sta nas tu ceka. Vidjeli smo profil migranata koji su prosli kroz nasu zemlju. Kinezi i ostali kosooki kojih je dosta i indijci kojih je sve vise (to im je uvalila Engleska) su mirni, samo prave djecu i sute, nikad od njih nije niko nikog ubo niti zgazio.
Svabe su pretolerantni, pa zamislite da u vremenskom periodu od 10 godina u npr. Indiju doseli par desetina miliona nijemaca? Ne bi sigurno bilo bez problema.
I na kraju glupi zemo veli -samo nas muslimane diraju uvijek mi krivi... ljudi moji nemamo mi sa tim ljudima nista zajednicko. Ravnamo se s krivima.
Istina je da se ne trude mnogi prilagoditi, ali eto bar jezik uče. Ali opet nisu tako konzervativni kao evropski useljenici u Australiju npr. ili u novije vrijeme useljenici u Palestinu. Oni se bas nikako ne prilagođavaju.
stubrijez

#1045 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by stubrijez »

Zlocin&Kazna wrote: 21/12/2024 19:38
stubrijez wrote: 21/12/2024 19:11 Citam koliko zdusno branimo muslimane svih boja, taman da je skolu zapalio a onda sve najgore za cioniste pa na kraju nek ih je i oni su palili jevreje... sve posteno kako nama pase. Trebamo malo sagledat realno.
Istina je da se ne trude mnogi prilagoditi, ali eto bar jezik uče. Ali opet nisu tako konzervativni kao evropski useljenici u Australiju npr. ili u novije vrijeme useljenici u Palestinu. Oni se bas nikako ne prilagođavaju.
Jezik nista ne znaci, govorim o tekovinama civilizacije, eticke i opste kulture. Kako mislis europski useljenici konzervativni pa Australia je dio Commonweltha dakle zapadnog svijeta... to je neuporedivo. A Palestina to ne znam, daleko je to od nas, govorim samo o stvarima koje vidim tamo gdje zivim.
Ermin ZM

#1046 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Ermin ZM »

Specificna populacija. Dosta ljudi ne zna da ima dosta i arapskih krscana. Ja kad sam dosao u Njemacku slao sam pare dole u jednom arapskom shopu u blizini preko westerna.
I ono cujes selam stalno. Kad jedne prilike gledam radnik ima tetoviran krst na ruci. I u pricu sa njima to su krscani arapi iz Iraka sto drze shop.

Omladina im fura taj fazon nekih genstera i to mi se ne svidja. Ne bi ih uopste opisao kao religiozne velika vecina pije i pusi travu.
Imam ev i komsiju krscanin iz Egipta. Nismo slicni mentalitetom nikako.

Da dodam samokontrole im fali. Nagledao sam se pijanih Njemaca sa Oktoberfesta. Nikad nikakvog problema.
Odem jednom prilikom na arapski doner u cetvrti koku oni drze, dozivim neprijatnost. Zvizdanje i dobacivanje za zenom mi. I sto bi se covjek zakacio, i plesku sastavion ne isplati se, ode glava, to je grupa vjerovatno puna cakija. Produzili dalje i vise nikad tu ne bih dosao.

Sad sta sta je razlogn, zasto nije bilo neke selekcije, da li su svjesno pustani takvi da prave losu sliku islama nez.

Evo jako zanimljiv video

https://youtu.be/0jOYl_AxvFk?si=X_Su4KEV74Y5VadU
Haris.ba

#1047 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Haris.ba »

Prema ovome, Njemci jmaju jako sposobnu policiju.

Lika su prijavljivali, ali ocito ne odgovara "profilu".

https://www.reddit.com/r/europe/s/nlfB9NssQZ
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1048 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by izvrsni direktor »

sehohari wrote: 21/12/2024 12:55
izvrsni direktor wrote: 21/12/2024 07:30
sehohari wrote: 21/12/2024 00:16

Prije bi rekao da si se ti previše najeo svinjetine,
Uh, nema jace uvrede. U rangu one senad-nenad.
Licemjeri i njihova tumacenja islama :run:

Važno je da bi i ti slao avione na nedužnu djecu izgleda.
Zar muslimani smiju lagati?
svinjetina je grijeh, ali ti laganje nije nikakav problem
JovicSA

#1049 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by JovicSA »

Haris.ba wrote: 21/12/2024 20:39 Prema ovome, Njemci jmaju jako sposobnu policiju.

Lika su prijavljivali, ali ocito ne odgovara "profilu".

https://www.reddit.com/r/europe/s/nlfB9NssQZ
Pa jedan je Ramo Isak, nema ih 100 :mrgreen:
elcaliente

#1050 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by elcaliente »

Sto da pozdravis?
Covjek Arap, klasicni dokaz sta od tamo dolazi nevezano za religiju.
To sto je on prije bio musliman a sada islamofob ne mjenja percepiciji Evropljana o Arapima.
Post Reply