meni isto sinoć dodje mail za tursku pretplatu - nalog gdje sam direktno pretplacen
onaj nalog kojeg plaćam preko apple jos uvijek radi. izgleda da je to jedina opcija
Moderator: Benq
meni isto sinoć dodje mail za tursku pretplatu - nalog gdje sam direktno pretplacen
nema. kad te izbace to je to. sad već sve jeftine zemlje zahtijevaju lokalnu karticu

Kako preko apple sa gift karticom ide je li u aplikaciji YouTube odaberes plaćanje ili preko app store jer ne vidim nigdje tu opciju koje plaćanje odabrati pri registraciji?starboy018 wrote: ↑06/11/2024 10:03meni isto sinoć dodje mail za tursku pretplatu - nalog gdje sam direktno pretplacen
onaj nalog kojeg plaćam preko apple jos uvijek radi. izgleda da je to jedina opcija

u YT app kad kliknes da se pretplatis plaćanje automatski ide preko apple, ni ne moze drugacije unutar same appZombi_Rex wrote: ↑06/11/2024 10:21Kako preko apple sa gift karticom ide je li u aplikaciji YouTube odaberes plaćanje ili preko app store jer ne vidim nigdje tu opciju koje plaćanje odabrati pri registraciji?starboy018 wrote: ↑06/11/2024 10:03meni isto sinoć dodje mail za tursku pretplatu - nalog gdje sam direktno pretplacen
jest ali AppleID mora biti u Turskoj, i sad već moraš imati tursko sredstvo plaćanja.starboy018 wrote: ↑06/11/2024 10:23u YT app kad kliknes da se pretplatis plaćanje automatski ide preko apple, ni ne moze drugacije unutar same appZombi_Rex wrote: ↑06/11/2024 10:21Kako preko apple sa gift karticom ide je li u aplikaciji YouTube odaberes plaćanje ili preko app store jer ne vidim nigdje tu opciju koje plaćanje odabrati pri registraciji?starboy018 wrote: ↑06/11/2024 10:03
Super, hajde onda ima nade za mene. Sad, izgleda da ovo plaćam sa drugim apple ID-om.dzenanalic22 wrote: ↑06/11/2024 10:50 @Tabijat radi sa gift cardom. Turski Apple gift card je tursko sredstvo plaćanja.
Je li se mora ostati logovan sa turskim apple id ili se mogu vratiti na svoj a da ostane plaćanje u YouTube aplikaciji sa turskim apple id?Tabijat wrote: ↑06/11/2024 11:01Super, hajde onda ima nade za mene. Sad, izgleda da ovo plaćam sa drugim apple ID-om.dzenanalic22 wrote: ↑06/11/2024 10:50 @Tabijat radi sa gift cardom. Turski Apple gift card je tursko sredstvo plaćanja.
Kontam da bi procedura bia ovakva: čekam da mi istekne pretplata (ili je odjavim), znači YT se vrati na besplatnu verziju, ulogujem se sa turskim AppleID koji ima već gift cardove na računu, i sve nastavlja normalno?
Možeš se izlogovat. Taj ti Apple id sluzi samo za plaćanje, ne moraš biti ulugovan.Zombi_Rex wrote: ↑06/11/2024 11:48Je li se mora ostati logovan sa turskim apple id ili se mogu vratiti na svoj a da ostane plaćanje u YouTube aplikaciji sa turskim apple id?Tabijat wrote: ↑06/11/2024 11:01Super, hajde onda ima nade za mene. Sad, izgleda da ovo plaćam sa drugim apple ID-om.dzenanalic22 wrote: ↑06/11/2024 10:50 @Tabijat radi sa gift cardom. Turski Apple gift card je tursko sredstvo plaćanja.
Kontam da bi procedura bia ovakva: čekam da mi istekne pretplata (ili je odjavim), znači YT se vrati na besplatnu verziju, ulogujem se sa turskim AppleID koji ima već gift cardove na računu, i sve nastavlja normalno?
ne mora, ja non stop šaltam između dva apple IDa, sve uredno skida, samo je bitno da imaš sredstava na računu.Zombi_Rex wrote: ↑06/11/2024 11:48Je li se mora ostati logovan sa turskim apple id ili se mogu vratiti na svoj a da ostane plaćanje u YouTube aplikaciji sa turskim apple id?Tabijat wrote: ↑06/11/2024 11:01Super, hajde onda ima nade za mene. Sad, izgleda da ovo plaćam sa drugim apple ID-om.dzenanalic22 wrote: ↑06/11/2024 10:50 @Tabijat radi sa gift cardom. Turski Apple gift card je tursko sredstvo plaćanja.
Pa i nije neki kompliciran proces.
Hvaladzenanalic22 wrote: ↑06/11/2024 14:14Pa i nije neki kompliciran proces.
Napraviš novi turski Apple ID (nije potreban VPN) ili direktno na iphoneu ili preko stranice (https://account.apple.com/account). Staviš zemlja Turska, broj telefona bosanski. Adresa random s neta (ja stavio svoju pravu, samo grad Istanbul i poštanski broj 34000). Sredstvo plaćanje: NONE.
Kad se prijaviš s tim Apple ID-jem, imaš u App Storeu mogućnost “Redeem Gift Card”, a koju kupuješ sa Turgame stranice (ili G2A). Kad si dodao gift card, ulaziš u YT aplikaciju i pretplatis se (treba VPN, samo tada). Onda se možeš komotno izlogirat iz tog turskog Apple ID-ja.
Mjesečno će ti skidati s tog iznosa, ne moraš biti ulogiran.
Ne moraš se izlogirati u potpunosti iz svog Apple ID-ja nego sam iz “Media and Purchases”.xPaco1337 wrote: ↑06/11/2024 14:17Hvaladzenanalic22 wrote: ↑06/11/2024 14:14Pa i nije neki kompliciran proces.
Napraviš novi turski Apple ID (nije potreban VPN) ili direktno na iphoneu ili preko stranice (https://account.apple.com/account). Staviš zemlja Turska, broj telefona bosanski. Adresa random s neta (ja stavio svoju pravu, samo grad Istanbul i poštanski broj 34000). Sredstvo plaćanje: NONE.
Kad se prijaviš s tim Apple ID-jem, imaš u App Storeu mogućnost “Redeem Gift Card”, a koju kupuješ sa Turgame stranice (ili G2A). Kad si dodao gift card, ulaziš u YT aplikaciju i pretplatis se (treba VPN, samo tada). Onda se možeš komotno izlogirat iz tog turskog Apple ID-ja.
Mjesečno će ti skidati s tog iznosa, ne moraš biti ulogiran.
Edit: Pitanje, jel se moram odlogiravat sa svog Apple ID-a ? Jer ako se odlogiram bojim se hocel mi pobrisat sa mobitela sve ?

Windscribe, bilo koji free server, ne mora biti nuzno turski (bitno je samo da nije bh IP adresa prilikom aktivacije). Dakle, na koju god državu, osim BiH, se povežeš, prikaz će ti cijene u lirama