Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Euridika wrote:
O peršunu. Čuj o čemu?
Izruguješ se ljudima na svaki mogući način, nadmeno se postavljaš "kao ti neki vrhunski znalac, autoritet, svi su ispod tebe", i onda se nađeš u čudu kad ti neko (ili više osoba) skrene pažnju da si krajnje nekorektan u komunikaciji. Nije bitno znaš li ti ko je Cendlerbing i kakve su joj pite, cura se našalila bi li probao njenu (vjerovatno ni ne računajući da si vidio sliku njene pite), a tvoj odgovor je bio da je degradiraš kao sagovornicu.
Poradi na svojoj verbalnoj i pisanoj komunikaciji.
Kompleks nize vrijednosti
‘ajde?
Beni, nije ni to OK reći. Nećemo se psihoanalizirati, već samo da uspostavimo normalan, kulturološki dijalog, sa uvažavanjem sagovornika i bez provokacija.
Euridika wrote:
Beni, nije ni to OK reći. Nećemo se psihoanalizirati, već samo da uspostavimo normalan, kulturološki dijalog, sa uvažavanjem sagovornika i bez provokacija.
Nije mi namjera nekog povocirati, to je samo moj zakljucak iz tvog posta
Pa eto, imamo mjesec dana da vidimo tu kulturu dijaloga bez insomnije.
Uvijek sam za politicku korektnost, ali pitam se kako neki u stvarnom zivotu rjesavaju kolege i poznanike, koji im nisu po ukusu.
Euridika wrote:
Znam, ali ne želim da ispadne da ja korim Insomniju za jedno, a tebi toleriram slično nešto. Zato i reagujem ovako.
pustopoljina wrote:Pa eto, imamo mjesec dana da vidimo tu kulturu dijaloga bez insomnije.
Uvijek sam za politicku korektnost, ali pitam se kako neki u stvarnom zivotu rjesavaju kolege i poznanike, koji im nisu po ukusu.
Šta bi ovo trebalo da znači? Insomniu nisam ja banovala, niti je ban dobio na ovom PF, dobio je za sasvim drugu stvar. Ja sam ga samo upozorila da promijeni način komunikacije, ništa više.
Na ovaj prikriveni šuk oko preferencija i odnosa prema ljudima u RL neću da odgovaram.
Euridika wrote:
Znam, ali ne želim da ispadne da ja korim Insomniju za jedno, a tebi toleriram slično nešto. Zato i reagujem ovako.
Sad bas nesto kontam, nebitno za insomniju mene tebe ili neko desti, sto nije OK to reci, jel generalno na forumu ili inace
da ponovim ne zelim nikog povrocirati ili vrijedjati samo nako pitam, po prirodi sam direktna osoba pa me zato to interesuje
pustopoljina wrote:Pa eto, imamo mjesec dana da vidimo tu kulturu dijaloga bez insomnije.
Šta bi ovo trebalo da znači? Insomniu nisam ja banovala, niti je ban dobio na ovom PF, dobio je za sasvim drugu stvar. Ja sam ga samo upozorila da promijeni način komunikacije, ništa više.
Na ovaj prikriveni šuk oko preferencija i odnosa prema ljudima u RL neću da odgovaram.
Ma ne govorim tebi, pa pise ko ga je banovao
Nije prikriveni suk, nego me nervira sto u zadnjih desetak dana vise ljudi banovase ko da smo u ..ne znam...sjevernoj koreji.
Onaj mali forum mi nije prirastao srcu jer smo svi isto mislili, barica...
Ovaj forum ima i da te neko izuje iz cipela i da nekom dijelis thumbs up...
Tako kontam da i treba biti.
A prikriveni suk...vise ovim muskarcima kad pocnu ko jeleni lopatari...
beni-bu-man wrote:Sad bas nesto kontam, nebitno za insomniju mene tebe ili neko desti, sto nije OK to reci, jel generalno na forumu ili inace
da ponovim ne zelim nikog povrocirati ili vrijedjati samo nako pitam, po prirodi sam direktna osoba pa me zato to interesuje
Pa, vidi, izjava da neko (koga ne poznaješ) ima kompleks jeste uvreda. Ne bi bila uvreda da nekog lično dobro poznaješ i da znaš da stvarno ima neki kompleks. Ali to izjaviti za nekog kog znaš samo po forumskom pisanju (koje može biti čisto izmišljeni virtuelni identitet, ni nalik stvarnoj osobi) nikako se ne može shvatiti kao usputna opaska. A ja ne volim da se forumaši tako ophode jedni prema drugima. Možemo sasvim normalno komunicirati bez ikakvih ružnih riječi ili insinuacija koje navode na uvrede, čak i kad se ne slažemo u mišljenjima. Barem ja to želim vjerovati i tako nastupam prema svima.
Ma ne govorim tebi, pa pise ko ga je banovao
Nije prikriveni suk, nego me nervira sto u zadnjih desetak dana vise ljudi banovase ko da smo u ..ne znam...sjevernoj koreji.
Onaj mali forum mi nije prirastao srcu jer smo svi isto mislili, barica...
Ovaj forum ima i da te neko izuje iz cipela i da nekom dijelis thumbs up...
Tako kontam da i treba biti.
A prikriveni suk...vise ovim muskarcima kad pocnu ko jeleni lopatari...
Šta da ti kažem - iz lične perspektive, ban mi je zadnja opcija. Zato često upozoravam. Ne mogu reći da mi je drago što je bilo puno banova u zadnje vrijeme, ali s druge strane, radi se o forumašima koji su toliko dugo tu da su apsolutno poznavali pravila, većini njih ovo nije prvi ban i upozoravani su puno puta da vode računa kako komentarišu. I opet se ponove isti ili slični scenariji...
Euridika wrote:
Po svim mogućim parametrima insomnia je davno zaslužio trajni ban, ali sve to ide na ono ma pusti to je insomnia, šta ćeš takav je, navikli smo itd.
On i još par njih su sahranili 90% korisnih tema na kojima su se javljali i to samo od kako sam ja aktivan ovdje, a gdje je tek ono od prije. Eto vam jedan od razloga zašto više nema kvalitetnih diskusija.
Da je klix forum 4chan i slično onda bi sve naprijed navedeno bilo ok.
Ne znam.. meni je ok..
ima svoj stav..
nikome se ne ulizuje..
I zato ga cjenim..
vise mi idu na zivce ovi cinkarosi koji su samo tu da prijavljuju postove..
poznata mi je takva sorta i u RZ..
beni-bu-man wrote:Sad bas nesto kontam, nebitno za insomniju mene tebe ili neko desti, sto nije OK to reci, jel generalno na forumu ili inace
Pa, vidi, izjava da neko (koga ne poznaješ) ima kompleks jeste uvreda. Ne bi bila uvreda da nekog lično dobro poznaješ i da znaš da stvarno ima neki kompleks. Ali to izjaviti za nekog kog znaš samo po forumskom pisanju (koje može biti čisto izmišljeni virtuelni identitet, ni nalik stvarnoj osobi) nikako se ne može shvatiti kao usputna opaska. A ja ne volim da se forumaši tako ophode jedni prema drugima. Možemo sasvim normalno komunicirati bez ikakvih ružnih riječi ili insinuacija koje navode na uvrede, čak i kad se ne slažemo u mišljenjima. Barem ja to želim vjerovati i tako nastupam prema svima.
sebe pronalazim u ovim redovima. mozda na ovom forumu nekome djelujem poput insomnije, ali u RL sam zapravo kao pticica.