UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
turbofolk

#1026 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by turbofolk »

Nikakvu štetu ovaj remi nije donio Hrvatskoj. Njima i odgovara da u grupi imaju ovakav Azerbejdžan koji može svakom otkinut bodove. Plasman na Euro za njih neće doći u pitanje ni u jednom momentu. Ako im se čak i oklizne (što se neće desit) oni opet imaju šansu kroz baraž, iako ga nisu izborili. Dovoljno je da 8 od 12 ekipa iz lige A izbore Euro kroz kvalifikacije. Pogotovo što su iz njihove grupe iz Lige Nacija, Engleska i Španija, praktično već izborile nastup. Ali nebitno, u Hrvatskoj ima i previše kvaliteta, znanja i iskustva da bi olako propustili plasman na Euro.
denimb

#1027 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by denimb »

Opet kazu na SK da ako se sve ekipe iz A grupa kvalifikuju direktno, mi idemo na EP bez baraza...tamam me danas lik uvjerio da ne moze tako :lol:
Muhamed Đakmić

#1028 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Muhamed Đakmić »

denimb wrote:Opet kazu na SK da ako se sve ekipe iz A grupa kvalifikuju direktno, mi idemo na EP bez baraza...tamam me danas lik uvjerio da ne moze tako :lol:
Ama ne idemo sto posto. Sportklub sipa ublehe.
animals

#1029 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by animals »

Na ovo EP, je lakse bilo plasirati se..
samo ublehe se nece plasirati..
turbofolk

#1030 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by turbofolk »

Niko se preko Lige Nacija neće direktno kvalifikovat bez playoffa. Čak ni Portugal koji je osvajač tog takmičenja ne ide direktno na euro zahvaljujući tom rezultatu.
Logovan

#1031 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Logovan »

Muhamed Đakmić wrote:
denimb wrote:Opet kazu na SK da ako se sve ekipe iz A grupa kvalifikuju direktno, mi idemo na EP bez baraza...tamam me danas lik uvjerio da ne moze tako :lol:
Oni ako kažu da idemo, onda idemo, nema se tu više šta pričati. :mrgreen:
Edin H.

#1032 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Edin H. »

Maharadza wrote:Neka ove naše balerine pogledaju braću iz Azerbejdžana kako se bore za svoju zemlju, idu ljudi životom na svaku loptu. :thumbup:
1 bod iz pet utakmica, - 8 gol razlika :lol: , al' si nam nasao uzor
cable_stayed_bridge

#1033 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by cable_stayed_bridge »

Baš i ja maloprije slušam na SK, i siguran sam da nisu u pravu. Upravo kao što je iznad rečeno, nije moguće se samo preko lige nacija, bez baraža doći na Euro 2020. Na oficijelnoj UEFA stranici se navodi: "If a UEFA Nations League group winner has already qualified via the European Qualifiers, then their spot will go to the next best-ranked team in their league. If a league does not have four teams to compete, the remaining slots are allocated to teams from another league, according to the overall UEFA Nations League rankings".
Pojednostavljeno, ako pobjednici grupa u ligi A (holandija, svicarska, portugal, engleska), obezbijede plasman direktno putem kvalifikacija (1. ili 2. u svojim grupama), onda u baraž za ligu A ulaze 4 najbolje preostale ekipe iz lige A (to bi bile, redom po bodovima: belgija, francuska, španija, italija). Sada ako su i ove reprezentacije obezbijedile euro direktno (po svemu sudeći to će biti tako), u baraž lige A ulaze presotale 4 ekipe iz lige A (to su sada već najslabije iz pojedinih grupa): hrvatska, njemačka, poljska, island i onda bi oni razigravali baraž. Ali, imajući na umu i da će vjerovatno i one izboriti direktno plasman preko kvalifikacija, onda bi njihovu poziciju u baražu zauzele 4 najbolje ekipe sada iz lige B, jer više nema ko popuniti mjesto iz lige A. To bi bile reprezentacije, redom po bodovima,: Austrija, rusija, češka i vels. itd. Npr. ako uzmemo slučaj da se iz lige A sve reprezentacije plasiraju direktno osim Švicarske i Islanda, tada bi baraž lige A igrali: Švicarska (obezbijedila putem lige nacija kao pobjednik), Island (popunjava mjesto jer je u ligi A), te BiH i Ukrajina (kao najbolji iz lige B, da popunimo preostale 2 ekipe), ili Rusija i Austrija (dvije najbolje ekipe koje nisu pobjednici grupa). Jedino ovaj dio je malo nejasan "the remaining slots are allocated to teams from another league, according to the overall UEFA Nations League rankings", da li se misli na najbolje neplasirane (Rusija i Austrija) ili općenito najbolje (Mi i Ukrajinci). Nekako logično, a i povoljnije po pobjednike grupe B (koja je niža od A, samim tim i slabija) bi bilo da oni zapravo ostaju u svom baražu, a ovo da popune, u ovom slučaju, Rusija i Austrija. Ovdje sada može doći do zabune, jer ako npr. se plasira švedska direktno (koja je jedan od pobjednika grupe u ligi B uz BIH, Dansku i Ukrajinu), nekom logikom u našem baražu bi onda igrali: Mi, Danska, Ukrajina, i Vels (koja je treća najbolja neplasirana, jer su Rusija i Austrija već morali popuniti šešir iznad).

Mislim da se na taj način vrši raspored play-offa za ligu nacija.
legionar2010

#1034 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by legionar2010 »

Pogledajte snimak razgovora u studiju Sport Kluba Srbije gdje se prica o mogucnosti odlaska na EURO bez baraza

Snimak ovdje:
https://www119.zippyshare.com/v/ogEQ511w/file.html

ps: video treba skinuti i pokrenuti u vlc playerju direktni play ne radi zvuk!!!
Logovan

#1035 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Logovan »

Goran Pandev zabio gol, otkud on, mislio sam da je u penziji. :lol:
Muhamed Đakmić

#1036 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Muhamed Đakmić »

cable_stayed_bridge wrote:
Baš i ja maloprije slušam na SK, i siguran sam da nisu u pravu. Upravo kao što je iznad rečeno, nije moguće se samo preko lige nacija, bez baraža doći na Euro 2020. Na oficijelnoj UEFA stranici se navodi: "If a UEFA Nations League group winner has already qualified via the European Qualifiers, then their spot will go to the next best-ranked team in their league. If a league does not have four teams to compete, the remaining slots are allocated to teams from another league, according to the overall UEFA Nations League rankings".
Pojednostavljeno, ako pobjednici grupa u ligi A (holandija, svicarska, portugal, engleska), obezbijede plasman direktno putem kvalifikacija (1. ili 2. u svojim grupama), onda u baraž za ligu A ulaze 4 najbolje preostale ekipe iz lige A (to bi bile, redom po bodovima: belgija, francuska, španija, italija). Sada ako su i ove reprezentacije obezbijedile euro direktno (po svemu sudeći to će biti tako), u baraž lige A ulaze presotale 4 ekipe iz lige A (to su sada već najslabije iz pojedinih grupa): hrvatska, njemačka, poljska, island i onda bi oni razigravali baraž. Ali, imajući na umu i da će vjerovatno i one izboriti direktno plasman preko kvalifikacija, onda bi njihovu poziciju u baražu zauzele 4 najbolje ekipe sada iz lige B, jer više nema ko popuniti mjesto iz lige A. To bi bile reprezentacije, redom po bodovima,: Austrija, rusija, češka i vels. itd. Npr. ako uzmemo slučaj da se iz lige A sve reprezentacije plasiraju direktno osim Švicarske i Islanda, tada bi baraž lige A igrali: Švicarska (obezbijedila putem lige nacija kao pobjednik), Island (popunjava mjesto jer je u ligi A), te BiH i Ukrajina (kao najbolji iz lige B, da popunimo preostale 2 ekipe), ili Rusija i Austrija (dvije najbolje ekipe koje nisu pobjednici grupa). Jedino ovaj dio je malo nejasan "the remaining slots are allocated to teams from another league, according to the overall UEFA Nations League rankings", da li se misli na najbolje neplasirane (Rusija i Austrija) ili općenito najbolje (Mi i Ukrajinci). Nekako logično, a i povoljnije po pobjednike grupe B (koja je niža od A, samim tim i slabija) bi bilo da oni zapravo ostaju u svom baražu, a ovo da popune, u ovom slučaju, Rusija i Austrija. Ovdje sada može doći do zabune, jer ako npr. se plasira švedska direktno (koja je jedan od pobjednika grupe u ligi B uz BIH, Dansku i Ukrajinu), nekom logikom u našem baražu bi onda igrali: Mi, Danska, Ukrajina, i Vels (koja je treća najbolja neplasirana, jer su Rusija i Austrija već morali popuniti šešir iznad).

U pravu si skoro za sve, samo ću dodati još jednu stvar, bar onako kako sam je ja shvatio i to ću provesti kroz teoretski primjer :D

Dakle, ako se u teoriji svih 12 timova iz Lige A plasira na Evropsko prvenstvo, i ako se također na prvenstvo plasiraju pobjednici svih grupa u Ligi B, samim tim i potencijalni učesnici baraža (govorimo, je li, o teoretskoj mogućnosti).

Od preostalih timova bi se baraž formirao na sljedeći način: Prvo bi se odabrale ekipe koje će učestvovati u baražu Lige B, a onda bi preostale ekipe iz iste lige koje se nisu našle u njenom baražu bile prebačene u Ligu A. Na taj bi se način, barem u teoriji, nagradile ekipe iz B Lige sa boljim plasmanom, jer ne bi bile prebačene u okršaj sa na papiru jačim timovima iz Lige A.

Eh sad, postoji jedna stvar o kojoj u UEFA-i evidentno nisu ni najmanje razmišljali. Teoretski uopšte nije nemoguće da se nekad u budućnosti desi da kroz kvalifikacije na prvenstvo ode 11 ekipa iz Lige A, osam ekipa iz Lige B i npr jedna ekipa iz Lige C.

U takvom odnosu snaga, fale nam tri učesnika baraža Lige A. Baraž Lige B je već formiran sa četiri njene reprezentacije koje nisu otišle direktno, a onda se u Ligu A premještaju timovi iz Lige C, te se tako Liga A praktično nagrađuje lakšim protivnicima.
AmiĐa_Idriz

#1037 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by AmiĐa_Idriz »

Logovan wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Oni ako kažu da idemo, onda idemo, nema se tu više šta pričati. :mrgreen:
Ako Gojko pod kojim promilom viška to kaže, ko smo mi da mislimo suprotno :mrgreen:
cable_stayed_bridge

#1038 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Muhamed Đakmić wrote:
cable_stayed_bridge wrote:

U pravu si skoro za sve, samo ću dodati još jednu stvar, bar onako kako sam je ja shvatio i to ću provesti kroz teoretski primjer :D

Dakle, ako se u teoriji svih 12 timova iz Lige A plasira na Evropsko prvenstvo, i ako se također na prvenstvo plasiraju pobjednici svih grupa u Ligi B, samim tim i potencijalni učesnici baraža (govorimo, je li, o teoretskoj mogućnosti).

Od preostalih timova bi se baraž formirao na sljedeći način: Prvo bi se odabrale ekipe koje će učestvovati u baražu Lige B, a onda bi preostale ekipe iz iste lige koje se nisu našle u njenom baražu bile prebačene u Ligu A. Na taj bi se način, barem u teoriji, nagradile ekipe iz B Lige sa boljim plasmanom, jer ne bi bile prebačene u okršaj sa na papiru jačim timovima iz Lige A.

Eh sad, postoji jedna stvar o kojoj u UEFA-i evidentno nisu ni najmanje razmišljali. Teoretski uopšte nije nemoguće da se nekad u budućnosti desi da kroz kvalifikacije na prvenstvo ode 11 ekipa iz Lige A, osam ekipa iz Lige B i npr jedna ekipa iz Lige C.

U takvom odnosu snaga, fale nam tri učesnika baraža Lige A. Baraž Lige B je već formiran sa četiri njene reprezentacije koje nisu otišle direktno, a onda se u Ligu A premještaju timovi iz Lige C, te se tako Liga A praktično nagrađuje lakšim protivnicima.
Upravo, samo još jedna stvar, koju sam predvidio, a tiče se najslabijih reprezentacija u ligi A naprimjer. Ranije sam napisao slučaj, da se ne plasiraju direktno Švicarska i Island (ostali svi odu na euro preko kvala), da li bi u baraž išao Island (Ok, on je u ligi A, treba popuniti mjesto, ali on je istovremeno bio i najlošiji u svojoj grupi, te se prebacuje u ligu B za sljedeći ciklus). Možda, ove posljednje reprezentacije ne bi trebalo nagrađivati skoro sigurnim baražem, šta god napravili u kvalifikacijama, jer je skoro 100% sigurno da će se minimalno 8 od 12 najboljih reprezentacija Europe (koji igraju u ligi A) osigurati plasman na prvenstvo preko kvalifikacija. To bi značilo da u sljedećem ciklusu kvalifikacija, nekom logikom, i mi imamo skoro siguran baraž bez da smo i počeli (ako se svi ostali plasiraju direktno, što nije nemoguće), u tom scenariju bi teoretski mogli svaku izgubiti. Baš u ovoj šemi što sam naveo, Island i jeste bio najlošiji u ligi nacija (0 bodova - 4 poraza - gol razlika minus 12), a nekom logikom bi mogao doći do baraža, na račun dobrih igara drugih ekipa u grupi. Vjerovatno ovdje ima caka, da ove najlošije ipak ne mogu u baraž. Nema smisla...
turbofolk

#1039 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by turbofolk »

Sličnu stvar sam se i ja pitao i pisao o tome neki dan. Prije nego što ćemo zijanit u Jerevanu:
..... kao osvajač grupe unutar jedne lige (a BiH to jeste unutar lige B) ne možeš se sastat sa protivnikom iz jače lige. To može zakačiti samo ove koji su unutar Lige Nacija u svojoj grupi bili drugi ili treći, a eto uhvatit će Baraž jer je prvi iz njihove grupe u Ligi Nacija izborio plasman kroz ove sad kvalifikacije ili u jačim ligama nema dovoljno ekipa da se formiraju parovi playoffa. Teoretski je, dakle, moguće da se 10 od 12 reprezentacija iz lige B plasira sad kroz ove kvalifikacije. Teško, ali moguće je. I na primjer, BiH i recimo, S. Irska su one dvije koje nisu uspjele kroz sadašnje kvalifikacije uhvatiti Euro. Njima će se u baražu pridružiti sljedeće dvije po kvalitetu iz Lige C, ali ne one koje su osvajači svojih grupa u Ligi C. Četiri najjače iz lige C će igrati svoj playoff. U tom slučaju bi Liga C dala 6 reprezentacija u playoff, jer Liga B daje samo dvije. Komplikovano jest, ali tako je. Ekipe iz lige A bi na taj način bile nagrađene protivnicima iz C ili D lige, ali ne onima koji su osvajači svojih grupa u ligama lige nacija. Pa ovaj ovakav baraž i jest uveden da više nema nosilaca i nenosilaca i da se velikim olakša. Da se ne desi da Talijani i ostali ne odu na evropsko, kao što nisu otišli na svjetsko jer ih je Švedska u baražu izbacila.
Bazinga1234

#1040 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Bazinga1234 »

De Bruyne doktor, 3 asistencije za pola sata.
cable_stayed_bridge

#1041 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

turbofolk wrote:Sličnu stvar sam se i ja pitao i pisao o tome neki dan. Prije nego što ćemo zijanit u Jerevanu:
..... kao osvajač grupe unutar jedne lige (a BiH to jeste unutar lige B) ne možeš se sastat sa protivnikom iz jače lige. To može zakačiti samo ove koji su unutar Lige Nacija u svojoj grupi bili drugi ili treći, a eto uhvatit će Baraž jer je prvi iz njihove grupe u Ligi Nacija izborio plasman kroz ove sad kvalifikacije ili u jačim ligama nema dovoljno ekipa da se formiraju parovi playoffa. Teoretski je, dakle, moguće da se 10 od 12 reprezentacija iz lige B plasira sad kroz ove kvalifikacije. Teško, ali moguće je. I na primjer, BiH i recimo, S. Irska su one dvije koje nisu uspjele kroz sadašnje kvalifikacije uhvatiti Euro. Njima će se u baražu pridružiti sljedeće dvije po kvalitetu iz Lige C, ali ne one koje su osvajači svojih grupa u Ligi C. Četiri najjače iz lige C će igrati svoj playoff. U tom slučaju bi Liga C dala 6 reprezentacija u playoff, jer Liga B daje samo dvije. Komplikovano jest, ali tako je. Ekipe iz lige A bi na taj način bile nagrađene protivnicima iz C ili D lige, ali ne onima koji su osvajači svojih grupa u ligama lige nacija. Pa ovaj ovakav baraž i jest uveden da više nema nosilaca i nenosilaca i da se velikim olakša. Da se ne desi da Talijani i ostali ne odu na evropsko, kao što nisu otišli na svjetsko jer ih je Švedska u baražu izbacila.
Upravo tako, 100% se slažem
denimb

#1042 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by denimb »

Dobro jbg, mozemo li skontati i priblizno s kojim ekipama bi igrali baraz...ili se bas mora cekati kraj ovih kvalifikacija da se to sazna?
studeni76

#1043 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by studeni76 »

denimb wrote:Dobro jbg, mozemo li skontati i priblizno s kojim ekipama bi igrali baraz...ili se bas mora cekati kraj ovih kvalifikacija da se to sazna?
Naravno da.moramo cekat kraj da vidimo ko ce od luzera ostat sa nama
palermo

#1044 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by palermo »

Edin H. wrote:
Maharadza wrote:Neka ove naše balerine pogledaju braću iz Azerbejdžana kako se bore za svoju zemlju, idu ljudi životom na svaku loptu. :thumbup:
1 bod iz pet utakmica, - 8 gol razlika :lol: , al' si nam nasao uzor
:D :thumbup:

al stvarno, ova reagovanja su smiješna.....ako hoćemo i mi da dođemo u situaciju da borbom se izborimo za pokoji bod i onda ga slavimo nije to nikakav problem.
cable_stayed_bridge

#1045 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

studeni76 wrote:
denimb wrote:Dobro jbg, mozemo li skontati i priblizno s kojim ekipama bi igrali baraz...ili se bas mora cekati kraj ovih kvalifikacija da se to sazna?
Naravno da.moramo cekat kraj da vidimo ko ce od luzera ostat sa nama
Pa nije baš nemoguće skontati ko će biti sa nama u baražu. Ovdje možemo navesti sve grupe u kojima se očekuju neizvjesnosti za prolaz, ostale u kojima je poprilično jasna situacija nećemo navoditi. Boldirano - prolaz (prema sadašnjem stanju i procjeni snage ekipa)

Grupa A: Engleska, Češka, Kosovo
Grupa C: Holandija, Njemačka, Sj. Irska
Grupa D: Irska, Švicarska, Danska
Grupa E: Hrvatska, Mađarska, Vels, Slovačka
Grupa F: Španija, Švedska, Rumunija, Norveška
Grupa G: Poljska, Austrija, Slovenija, Izrael, Makedonija - svi su u igri
Grupa H: Francuska, Turska, Island
Grupa J: Italija, Finska, Armenija

Prema ovom stanju, naš baraž bi bio:
BiH, Danska, Vels, Slovačka
Muhamed Đakmić

#1046 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Muhamed Đakmić »

Da se baraž igra u ovom momentu dok pišemo, u prvoj utakmici bismo bili domaćini Slovačkoj, pretpostavljam u Zenici. Ako bismo prošli Slovačku, u finalu bismo igrali sa boljim iz duela Vels - Češka, koji bi se igrao u Velsu. Žrijebom bi bilo određeno domaćinstvo tog duela. Igra se po jedna utakmica u polufinalu i finalu tako da direktno o žrijebu ovise šanse za plasman.

Eh sad, originalni učesnici baraža su pored nas još Ukrajina, Danska i Švedska. U toj originalnoj postavi bili bismo domaćini Švedskoj u prvoj utakmici.

Najbolja reprezentacija po rankingu je domaćin četvrtoj, a druga je domaćin trećoj. Ranking izgleda ovako i neće se mijenjati do kraja kvalifikacija:

1. Bosna i Hercegovina
2. Ukrajina
3. Danska
4. Švedska
5. Rusija
6. Austrija
7. Vels
8. Češka
9. Slovačka
10. Turska
11. Irska
12. Sjeverna Irska

Nama naravno odgovara da što veći broj ovih ekipa ode direktno na prvenstvo. Zasad najsigurnije djeluju Ukrajina i Rusija, što je svakako dobro jer su u pitanju dosta jake reprezentacije. Bilo bi lijepo da se dalje plasiraju i Švedska i Danska, pa i Austrija i Turska. Irska i Danska su skupa u grupi, eto sam procijeni koga je bolje dobiti u baražu. Teško za ocijeniti :D

Mislim da su Češka, Slovačka i Sjeverna Irska ipak malo slabije od ostalih i da bi bilo dobro igrati sa njima, ali mislim i da će Češka ipak ostati ispred Kosova kojem tek slijede utakmice sa Engleskom.
Logovan

#1047 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Logovan »

Kakva utakmica Slovenija - Izrael!

1:0
1:2
3:2
:-)
Ajatolah_

#1048 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by Ajatolah_ »

Muhamed Đakmić wrote:
Da se baraž igra u ovom momentu dok pišemo, u prvoj utakmici bismo bili domaćini Slovačkoj, pretpostavljam u Zenici. Ako bismo prošli Slovačku, u finalu bismo igrali sa boljim iz duela Vels - Češka, koji bi se igrao u Velsu. Žrijebom bi bilo određeno domaćinstvo tog duela. Igra se po jedna utakmica u polufinalu i finalu tako da direktno o žrijebu ovise šanse za plasman.

Eh sad, originalni učesnici baraža su pored nas još Ukrajina, Danska i Švedska. U toj originalnoj postavi bili bismo domaćini Švedskoj u prvoj utakmici.

Najbolja reprezentacija po rankingu je domaćin četvrtoj, a druga je domaćin trećoj. Ranking izgleda ovako i neće se mijenjati do kraja kvalifikacija:

1. Bosna i Hercegovina
2. Ukrajina
3. Danska
4. Švedska
5. Rusija
6. Austrija
7. Vels
8. Češka
9. Slovačka
10. Turska
11. Irska
12. Sjeverna Irska

Nama naravno odgovara da što veći broj ovih ekipa ode direktno na prvenstvo. Zasad najsigurnije djeluju Ukrajina i Rusija, što je svakako dobro jer su u pitanju dosta jake reprezentacije. Bilo bi lijepo da se dalje plasiraju i Švedska i Danska, pa i Austrija i Turska. Irska i Danska su skupa u grupi, eto sam procijeni koga je bolje dobiti u baražu. Teško za ocijeniti :D

Mislim da su Češka, Slovačka i Sjeverna Irska ipak malo slabije od ostalih i da bi bilo dobro igrati sa njima, ali mislim i da će Češka ipak ostati ispred Kosova kojem tek slijede utakmice sa Engleskom.
Zapravo, ako se ne varam, da se u ovom momentu završe kvalifikacije i napravi rez, BiH kao prvoplasirana iz Lige B bi igrala protiv Nizozemske, jer trenutno samo tri ekipe iz Lige A nisu na prve dvije pozicije u regularnim kvalifikacijama, pa bi tog četvrtog igrali mi.
dječak sa šibicama

#1049 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by dječak sa šibicama »

"baraz" se popunjava odozdo, nakon sto nekvalificirani a najbolje plasirani po ligama zauzmu mjesta

npr, samo dvije ekipe iz B lige nacija igraju u barazu, popunjavaju se sa dvije ekipe iz C lige ali one slabije odozdo koje nisu pobijedile u svojim grupama lige nacija
dječak sa šibicama

#1050 Re: UEFA EURO 2020. - Kvalifikacije

Post by dječak sa šibicama »

Ajatolah_ wrote:
Muhamed Đakmić wrote:

1. Bosna i Hercegovina
2. Ukrajina
3. Danska
4. Švedska
5. Rusija
6. Austrija
7. Vels
8. Češka
9. Slovačka
10. Turska
11. Irska
12. Sjeverna Irska

Zapravo, ako se ne varam, da se u ovom momentu završe kvalifikacije i napravi rez, BiH kao prvoplasirana iz Lige B bi igrala protiv Nizozemske, jer trenutno samo tri ekipe iz Lige A nisu na prve dvije pozicije u regularnim kvalifikacijama, pa bi tog četvrtog igrali mi.
ne bi, cetvrti u baraz lige A je prvi iz lige B koji je ispod 4 najbolje a neplasirane ekipe lige B

nije posteno drugacije
Post Reply