Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Labirint

#1026 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Labirint »

Bobi wrote:Image
Na osnovu cega (osim imena) Mesiju ova ocjena :-)

Rakitic kod hrvata najbolji, slazem se...
Bazinga1234

#1027 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Bazinga1234 »

Labirint wrote:
Bobi wrote:Image
Na osnovu cega (osim imena) Mesiju ova ocjena :-)

Rakitic kod hrvata najbolji, slazem se...
Haha. Messi bolje ocijenjen od Brozovica...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1028 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by mali_milojica »

cyprus wrote:Joj na facebooku su već smorili sa ovim Messi se vraća kući :D :oops: Pa nije Argentina još ispala... Šanse su im čak i prilično realne :-D
Da se Hrvati ne vrate prije njih kući :D
edo_79

#1029 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by edo_79 »

dječak sa šibicama wrote:Image
Oj al nas satraše KRUŠE!!! ... Ubi nas Hrvatska ko led Sloveniju :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Korovjev

#1030 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Korovjev »

Čudno je to sa navijanjem na svjetskom na kojem ne igra tvoja reprezentacija. Tradicionalno navijam za Argentinu i gotivim Mesija, ali nekako se na ovom svjetskom ne ložim na njih. Malo na ovoj tekmi na početku kad sam čuo navijanje, ali mi se onda igrom zgadiše.
Što se tiče susjeda pokušavam ih gledati objektivno kao sve druge reprezentacije pa bi ih trebao pomalo gotiviti, ali onda vidim sirovine tipa Mandžukić ili Mitrović i odmah mi ispušu i jedni i drugi. A nije da drugi timovi nemaju sirovina, i većih tipa Diego Costa, ali me valjda ova dvojica suviše podsjećaju na džibere iz životnog okruženja.
Počeo sam na par zadnjih prvenstava gotiviti Švabe jer iza njihovih konstantnih uspjeha stoji znanje, organizacija, mentalitet. A i igraju dobro.
Za Urugvaj isto tradicionalno navijam i njih i sad gotivim. Jesu i prljavi i pogani, ali da nisu ne bi to bilo to.
dječak sa šibicama

#1031 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by dječak sa šibicama »

Potopila ih je Hrvatska igrom zalaganjem zeljom i znanjem.

Argentina ima jos sanse za proci dalje, sutra ce sve biti jasnije, jedino sam prilicno uvjeren da Hrvatska nece pustati Islandu sve i da budu sigurno prvi nakon sutrasnje utakmice. Mogli su Spancima nastimati 2:2 na EP 2012. i oba bi isli dalje a da Italija izvisi. Ali nisu.

Recimo, sjecamo se kako su preposteni skandinavci iste te talijane izbacili namjestenom utakmicom u zadnjem kolu.

Sa ovom igrom, gaucosi ce tesko i sa Nigerijom, nije da nema igre ali sve je to nekako na horuk. Takticki su nepostojeci.

Island je vise zasluzio, pa i Nigerija ako sutra izbori pobjedu.
turbofolk

#1032 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by turbofolk »

cyprus wrote:Joj na facebooku su već smorili sa ovim Messi se vraća kući :D :oops: Pa nije Argentina još ispala... Šanse su im čak i prilično realne :-D
Jedino ako Island sutra remizira, a Dalić izvede rezervni sastav u trećem kolu protiv njih, pa ih Island dobije, a Hrvati ostanu prvi. Vrlo moguć scenario. Argentini sutra odgovara bilo čija pobjeda, a posebno Nigerijina. U utakmicama FIFA-inih takmičenja, na prvom mjestu je gol razlika, pa broj postignutih golova, pa međusobni duel. Gol razlika Argentine u ovom momentu je 1-4. Tanko.. I mrka kapa, bez obzira na rezultat sutra. Al eto, od svih kombinacija im je najbolje da Nigerija dobije Island, pa da ovise samo o sebi u zadnjem kolu.
Labirint

#1033 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Labirint »

Kaze ; Hrvati pa zar tako prema zemlji koja vas je primila '45 :D
incognito071

#1034 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by incognito071 »

luckylaka wrote:danas.
Obzirom da pricas na ekavici navijaj za Srbiju brate[/quote]
Kada smo ono ja i ti pricali pa ti primjetio moju ekavicu.[/quote]

Obzirom da pises sam mislio.
Kaze se sljedeci a ne sledeci...[/quote]
:D :-) :lol: :P

Misliti i srati i nije isto a ti izgleda sto manje mislis pametnioji si.Mozda se u tvom selu i kaze ,,sljedeci" u mom sledeci.Otkaci.[/quote]

Da si sa sela to je ocito....i skini tu sliku sa avatara...ekavica i Dudakovic ne idu zajedno
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1035 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by _BataZiv_0809 »

Korovjev wrote:Čudno je to sa navijanjem na svjetskom na kojem ne igra tvoja reprezentacija. Tradicionalno navijam za Argentinu i gotivim Mesija, ali nekako se na ovom svjetskom ne ložim na njih. Malo na ovoj tekmi na početku kad sam čuo navijanje, ali mi se onda igrom zgadiše.
Što se tiče susjeda pokušavam ih gledati objektivno kao sve druge reprezentacije pa bi ih trebao pomalo gotiviti, ali onda vidim sirovine tipa Mandžukić ili Mitrović i odmah mi ispušu i jedni i drugi. A nije da drugi timovi nemaju sirovina, i većih tipa Diego Costa, ali me valjda ova dvojica suviše podsjećaju na džibere iz životnog okruženja.
Počeo sam na par zadnjih prvenstava gotiviti Švabe jer iza njihovih konstantnih uspjeha stoji znanje, organizacija, mentalitet. A i igraju dobro.
Za Urugvaj isto tradicionalno navijam i njih i sad gotivim. Jesu i prljavi i pogani, ali da nisu ne bi to bilo to.
Argentina i Urugvaj. Sindrom malih razlika :D Gori od nas :D Sta je tacno razlika izmedju njih to niko ne zna :D

A jeste cudno sa navijanjem na svjetskom na kojem ne igraju tvoji, ali mi smo na to navikli jbga. :D
Mark Tven

#1036 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Mark Tven »

Kada Sampaoli zapeva svojima preko bare "Dont cry for me....". I eno, svi ridaju zbog njega, al je povod malo drugačiji. :D
Al stvarno, koji je ono klovn. Kad god su ga prikazali u kadru, izgledao mi je poput dodatno iskarikirane verzijeg nervoznog Džordža Konstance iz Sajnfilda.

Znaš da si u rcu kad ti Modrić sa njegovim odvajkada mrljavim šutem van 16m, smesti onakav gol.
Šteta što slobodnjak od Rocketa nije ušao...em zbog estetike, em zbog onog mesara koji samo iz nekog razloga poznatog isključivo sudiji, nije dobio direktan crveni karton. Kakvi to znaju biti prljavi indijanci...uf, retko antipatični provokatori kada ne ide po njihovom.
edo_79

#1037 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by edo_79 »

incognito071 wrote:Obzirom da pises sam mislio.
Kaze se sljedeci a ne sledeci...
Pusti tu šuplju kaže se ne kaže se ..... ekavica nije ništa manje pogrešna od ijekavice .... tako da bezze ti je to :mrgreen:
kiligonzales

#1038 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by kiligonzales »

Argentini problemi nocas su los odabir igraca, dugo cuvanje lopte, dosta soliranja i predvidiva igra.

Hrvatska je odigrala takticki dobro, pametno i dosta pozrtvovano i ako bi ovu utakmicu mogao porediti s nekom drugom, bila bi ona izmedju Meksika i Njemacke, s time da je Njemacka odigrala u napadu dosta kreativnije i bolje, stvorila vise prilika i bila blize nerjesenom rezultatu.

Dali su Argentinci mogli povesti bolju ekipu na mundijal? Mogli su, sto nisu to je pitanje za selektora, poredeci Argentinu sada i u onoj utakmici protiv nas, dovoljno je spomenuti da su tada startali Romero, Rojo, Zabaleta, Di Maria, Rodrigez, Maserano, Mesi, Aguero, u igru usao Higuain, nocas od sviju njih na terenu su bili Maserano, Mesi, Aguero, sve ostalo je razlicito i rezultat je ocito s razlogom takav kakav jeste.

Ocito je Hrvatska koja ima jedan od najkvalitetnijih sastava na Mundijalu podcjenjena.

Po meni Otamendi nikada nebi smio biti glavni igrac odbrane, a kamoli biti na terenu u jednom ovakvom mecu.
kiligonzales

#1039 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by kiligonzales »

edo_79 wrote:
Oj al nas satraše KRUŠE!!! ... Ubi nas Hrvatska ko led Sloveniju :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
Zao mi Maradone i kad kazu Messi je najbolji igrac ikada kojeg je Argentina imala, bojim se da ljudi nisu svjesni sta govore...
edo_79

#1040 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by edo_79 »

kiligonzales wrote:
edo_79 wrote:
Zao mi Maradone i kad kazu Messi je najbolji igrac ikada kojeg je Argentina imala, bojim se da ljudi nisu svjesni sta govore...
Messi ne može Maradoni ni lopte donosit a kamoli biti bolji igrač od njeg .... pogotovo kad uzmeš kakav se fudbal igrao u vrijeme Diega a kakav s igra sad u vrijeme Mijau Messija
Edin H.

#1041 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by Edin H. »

Bobi wrote:Glavni krivac :D
Image

:-)
turbofolk

#1042 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by turbofolk »

A umalo ih Čačić ostavi bez baraža. Sreća za njih pa Argentina ima svog Čačića :D
incognito071

#1043 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by incognito071 »

Kaze Leo Gdjessi :mrgreen:
pussysmoke

#1044 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by pussysmoke »

kiligonzales wrote:Zao mi Maradone i kad kazu Messi je najbolji igrac ikada kojeg je Argentina imala, bojim se da ljudi nisu svjesni sta govore...
Zamisli Leonela na kokainu. Subota 21:00. Igraju protiv Reala.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1045 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by mali_milojica »

Image
rajv0sa

#1046 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by rajv0sa »

incognito071 wrote:
Obzirom da pricas na ekavici navijaj za Srbiju brate

Misliti i srati i nije isto a ti izgleda sto manje mislis pametnioji si.Mozda se u tvom selu i kaze ,,sljedeci" u mom sledeci.Otkaci.[/quote]

Da si sa sela to je ocito....i skini tu sliku sa avatara...ekavica i Dudakovic ne idu zajedno[/quote]

Momci nemojte belaja :mrgreen:
Image
luckylaka

#1047 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by luckylaka »

incognito071 wrote:
Obzirom da pricas na ekavici navijaj za Srbiju brate

Da si sa sela to je ocito....i skini tu sliku sa avatara...ekavica i Dudakovic ne idu zajedno[/quote
:lol: :-) :D :-D

Nisam ni negirao da nisam sa sela u cemu je problem.U tebi ili tvojoj glavi.Vidis bas nas General i ucio kako da u kriticnim situacijama koristimo ekavicu ili ijekavicu.Ali nije tema .Otkaci.Dosadan si.Obicno izbjegavam kontakt sa nepoznanicama na forumu, a tebe nisam primjetio za ovih 5-6 godina.
kiligonzales

#1048 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by kiligonzales »

dječak sa šibicama wrote:Potopila ih je Hrvatska igrom zalaganjem zeljom i znanjem.

Argentina ima jos sanse za proci dalje, sutra ce sve biti jasnije, jedino sam prilicno uvjeren da Hrvatska nece pustati Islandu sve i da budu sigurno prvi nakon sutrasnje utakmice. Mogli su Spancima nastimati 2:2 na EP 2012. i oba bi isli dalje a da Italija izvisi. Ali nisu.

Recimo, sjecamo se kako su preposteni skandinavci iste te talijane izbacili namjestenom utakmicom u zadnjem kolu.

Sa ovom igrom, gaucosi ce tesko i sa Nigerijom, nije da nema igre ali sve je to nekako na horuk. Takticki su nepostojeci.

Island je vise zasluzio, pa i Nigerija ako sutra izbori pobjedu.
Bilo je tu i srece, velike utakmice lome detalji. Jedna greska Lovrena je Hrvate mogla slomiti, kao sto je Kabalerova greska slomila previdivu Argentinu.

Cuvali su loptu ko Barselona, ali nisu igrali jednako efikasan fudbal kao oni, oko 60 posto je bio posjed lopte na strani Argentine, ali predvidivi nazalost.

Igrac koji je trebao pocrveniti zbog namjernog starta u prvom poluvremenu tj. Rebic otvori potop Argentine.

Podsjeti me Hrvatska taktika na one Kiprane Jahiceve kad su dogurali do cetvrtfinala Lige Prvaka, koristeci se najbolje padovima igre u redovima protivnika, te kontrama.

Ono sto je najbolje od ove Hrvatske jeste tranzicija. Prva ekipa koja se protiv njih zatvori i pusti ih da igra, pokazace mozda mane u igri ove reprezentacije. Takav mec ocekujem sa Islandom.

Argentina i Brazil bi mogli mozda ranije kuci.
turbofolk

#1049 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by turbofolk »

A šta ono reče Spaho, da navijači zamjere selektoru što je Caballero prvi izbor ispred golmana Boca Juniorsa ili Rivera. Ne znam tačno sad kojeg od ta dva kluba, ali su navijači oba kluba za tog golmana iako se u svemu drugom razilaze. Al eto... selektor zna najbolje :D
kiligonzales

#1050 Re: Grupa D - Argentina, Island, Hrvatska, Nigerija

Post by kiligonzales »

pussysmoke wrote:
kiligonzales wrote:Zao mi Maradone i kad kazu Messi je najbolji igrac ikada kojeg je Argentina imala, bojim se da ljudi nisu svjesni sta govore...
Zamisli Leonela na kokainu. Subota 21:00. Igraju protiv Reala.
Ma dzaba mu, kombinacija dopinga i koke, kad nema volju koju je imao ovaj.

Maradonu je odgojila ulica i ta glad ga je ucinila velikim. Zao mi je sto samo Tevez nije bio taj koji je trebao nositi igru Argentine jer je karakterom i zivotnom pricom podsjecao na Maradonu, olako je zrtvovan poslje Juzne Afrike i onog neuspijeha.

Maradonin mundijal 86 je bio one man show, kao i osvojiti sa Napolijem titulu u onakvoj Italiji, te Kup Uefa.
Locked