Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post Reply
kmirsad

#1026 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kmirsad »

Kako nije :twisted: ... pustili nam muđahidine, poslali nam korejanske uniforme... one dječije, frutek uniforme, granate bez upaljača, lijekove sa isteklim rokom trajanja... NATO ih na kraju razvalio ... kad je vidio da ovi ako vako nastave za 50 godina neče imati koga ubijati... ne bi nas ni za sjemena bilo...
Novak20

#1027 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Novak20 »

MUNAFIK wrote:
Poštedi nas te propagandne patetike...

Erdogane DOBRO NAM DOŠAO!!!
U moju kuću nije. ko ga šiša. Sebi ga zovi. Valjda me MIT neće ganjati. :D
Novak20

#1028 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Novak20 »

arzuhal wrote:
Novak20 wrote:Ta je sila ovde krojila kapu 400 godina i šta je od materijalnog dobra ostavila ? Kalup za ćerpič kojim nas je odijelila od Evrope kojoj, htio/htjela ti ili ne, pripadamo.
:lol: :lol:

amblivbl... :mrgreen:

odža sa Cetinja riče :lol:
Kakvo Cetinje ? Kakav 'odža ??? Jesi li ti Crnogorac ???

I Hodže ne riču. Mada ima hajvana koji se ovim koriste.
Novak20

#1029 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Novak20 »

jao_situacije wrote:
Novak20 wrote:
@mba wrote:

diktator kao sto je macron ili vas miljenik kurz, svidjao se tebi brko ili ne, brko radi za TR i vodi je tamo gdje joj mjesto medju prvih 10, naravno ne svidja se svakom, dok klimas glavom kao arapski beduini onda si dobar za zapad, zasto ne i TR da postane neka sila, u cemu je problem?
Markona vrijeđaju djeca od 14 god. pa ih hapsi ??? Kurtz kupuje naftu od ISILA i napada susjede ??? Ma hajte molim vas.

Neka Turska postane 1. sila u svijetu, nije problem ali daleko im azijska kuća u agitovanju za Izetbegoviće u BiH. Ta je sila ovde krojila kapu 400 godina i šta je od materijalnog dobra ostavila ? Kalup za ćerpič kojim nas je odijelila od Evrope kojoj, htio/htjela ti ili ne, pripadamo.
nećemo se praviti budale
da je podržao uzp izborni zakon ti bi prvi mahao zastavom turske ne smeta tebi turčin nego bošnjak i bosna
:lol: :lol: :lol:

U pravu si. Nemojmo se praviti budale. :D
Novak20

#1030 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Novak20 »

kmirsad wrote: :lol: E jes starina Novak ovoga puta pretjero... ni Markov Šarac s maslom pojeo ne bi...
Ostavila je ovdje Turska neviđeno mnogo dobrih stvari... kad su došli mi za njih bili urođenici, a oni civilizacija kakva mi nečemo bit nikada...
Novače, ne pretjeruj...
Kojih, Falatara ti ???
Novak20

#1031 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Novak20 »

insomnia78 wrote:Teror pod fesom crvenim u nekoj Bosni islamskoj
Image
Imao bih svakakvih komentara ali MIT je preopasan.
Novak20

#1032 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Novak20 »

arzuhal wrote: Image
Ti si nešto puno usmjeren na Njegoša i guslanje ?
kmirsad

#1033 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kmirsad »

Novak20 wrote:
kmirsad wrote: :lol: E jes starina Novak ovoga puta pretjero... ni Markov Šarac s maslom pojeo ne bi...
Ostavila je ovdje Turska neviđeno mnogo dobrih stvari... kad su došli mi za njih bili urođenici, a oni civilizacija kakva mi nečemo bit nikada...
Novače, ne pretjeruj...
Kojih, Falatara ti ???
baklava, hurmašica, dolme,...
Novak20

#1034 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Novak20 »

choxnox wrote:
Novak20 wrote:Ta je sila ovde krojila kapu 400 godina i šta je od materijalnog dobra ostavila ? Kalup za ćerpič kojim nas je odijelila od Evrope kojoj, htio/htjela ti ili ne, pripadamo.
Koliko zadojen i neobrazovan moras biti da poistovjecujes Osmansko carstvo sa danasnjom Turskom? Level = Novak20 :lol:
A današnja Turska bi bila ok za narednih 400 godina ? :D
Novak20

#1035 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Novak20 »

kmirsad wrote:
Novak20 wrote:
Kojih, Falatara ti ???
baklava, hurmašica, dolme,...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Novak20

#1036 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Novak20 »

arzuhal wrote:Uzdam se da će Seka biti u prvom redu a Denis u drugom, hihi.
Ne sumnjam.
kockakockica

#1037 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kockakockica »

Otvaranje u oktobru. Malo je reci strava :shock:

Hafis

#1038 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Hafis »

kmirsad wrote:
arzuhal wrote:
:lol: :lol:

amblivbl... :mrgreen:

odža sa Cetinja riče :lol:
:lol: E jes starina Novak ovoga puta pretjero... ni Markov Šarac s maslom pojeo ne bi...
Novače, ne pretjeruj...
Doduše, i kad su otišli nisu nas u mnogo boljem stanju ostavili. Nekoliko džamija, mostova, makadamskih puteva i to je to.
Bodkin

#1039 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Bodkin »

kockakockica wrote:Otvaranje u oktobru. Malo je reci strava :shock:

Za ovaj erdoganov megaprojekat ni jedna strana banka nije htjela dati lovu. Sve su morale finansirati domace turske banke. Danas, istanbulski aerodrom ima oko 65 miliona putnika dok se ovaj pravi za 100. Kome? Pa heathrow nema preko 80.

Isto kao megaprojekat novog kanala u crnom moru. Sve impresivni projekti koji su realno vjerovatno neisplativi ali se zaduzivanjem prave radna mjesta. Mada bolje i to nego zaposljavati kao sda na budzet glasacku masineriju i placati iz kredita :D
kockakockica

#1040 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kockakockica »

Bodkin wrote:

Za ovaj erdoganov megaprojekat ni jedna strana banka nije htjela dati lovu. Sve su morale finansirati domace turske banke. Danas, istanbulski aerodrom ima oko 65 miliona putnika dok se ovaj pravi za 100. Kome? Pa heathrow nema preko 80.

Isto kao megaprojekat novog kanala u crnom moru. Sve impresivni projekti koji su realno vjerovatno neisplativi ali se zaduzivanjem prave radna mjesta. Mada bolje i to nego zaposljavati kao sda na budzet glasacku masineriju i placati iz kredita :D

Nisam ti ja strucnjak za ove stvari, ali sam citao kakav im je plan ovdje. Ovo im je treci aerodrom u Istanbulu, a da ga zalaufaju prvo ce prebaciti neke linije sa druga dva aerodroma. Nakon toga vec imaju plan kako ce "ukrasti" neke linije drugim aerodromima sirom Evrope na putu prema Aziji. Znam da je u Njemackoj i Francuskoj bila zesca panika i uzbuna zbog ovog novog aerodroma. U biti, u punom kapacitetu bi trebao proraditi tek 2023. godine kad slave 100 godina Turske drzave. Obzirom da je Turkish Airlines bio nekoliko puta najbolja firma na svijetu, ja bih jako bio oprezan sa tvojom izjavom da ne znaju sta rade. Vele 200 miliona , ne 100 kao sto ti kazes :shock:
sandra01

#1041 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by sandra01 »

A kakvu korist Bosna ima od ovoga?
Bloo
Globalna šefica

#1042 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Bloo »

A eno nama i Kolindice u Mostaru :mrgreen: pecata se
Bodkin

#1043 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Bodkin »

kockakockica wrote:
Bodkin wrote:

Nisam ti ja strucnjak za ove stvari, ali sam citao kakav im je plan ovdje. Ovo im je treci aerodrom u Istanbulu, a da ga zalaufaju prvo ce prebaciti neke linije sa druga dva aerodroma. Nakon toga vec imaju plan kako ce "ukrasti" neke linije drugim aerodromima sirom Evrope na putu prema Aziji. Znam da je u Njemackoj i Francuskoj bila zesca panika i uzbuna zbog ovog novog aerodroma. U biti, u punom kapacitetu bi trebao proraditi tek 2023. godine kad slave 100 godina Turske drzave. Obzirom da je Turkish Airlines bio nekoliko puta najbolja firma na svijetu, ja bih jako bio oprezan sa tvojom izjavom da ne znaju sta rade. Vele 200 miliona , ne 100 kao sto ti kazes :shock:
Ma 200 miliona je prica za budale. Kakvih 200. A i to da je bila panika je pretjerivanje.

Pazi, ako mogu njemci usrati sa svojim aerodrom u berlinu gdje ga godinama grade i probili sve moguce budzete, mogu i turci :D i nije ovdje turskish airlines u pitanju. Uglavnom vrijeme ce pokazati koliko je rentabilan i koliko su fulili brojke
vivaldi

#1044 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by vivaldi »

Bodkin wrote:Mada bolje i to nego zaposljavati kao sda na budzet glasacku masineriju i placati iz kredita
ma nije ni brko nista bolji, ustvari postaje sve ludji i ludji.

neki dan je s&p ponovo smanjio rejtning turskoj sa stabilnog "smeca" u negativno smece i to vanredno i neplanirano sto se rijetko dogadja. razlog su predizborne brkine ublehe.

obecao je po 200 eura penzionerima (ima ih oko 12 miliona) za bajram (a podjelice ih par dana prije izbora), legalizaciju stotina hiljada nelegalnih objekata, otpis raznih kazni, reprogram dugova...cijeli predizborni paketic ce biti vrijedan oko 6 milijardi eura. dijeli sakom i kapom pare kojih nema. neki dan opet vice kako su kamate najvece zlo i lik se prosto trudi da krahira liru i otjera investitore.

on zemlju vodi u ogormnu katastrofu...
Bodkin

#1045 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Bodkin »

vivaldi wrote:
Bodkin wrote:Mada bolje i to nego zaposljavati kao sda na budzet glasacku masineriju i placati iz kredita

neki dan je s&p ponovo smanjio rejtning turskoj sa stabilnog "smeca" u negativno smece i to vanredno i neplanirano sto se rijetko dogadja. razlog su predizborne brkine ublehe.

obecao je po 200 eura penzionerima (ima ih oko 12 miliona) za bajram (a podjelice ih par dana prije izbora), legalizaciju stotina hiljada nelegalnih objekata, otpis raznih kazni, reprogram dugova...cijeli predizborni paketic ce biti vrijedan oko 6 milijardi eura. dijeli sakom i kapom pare kojih nema. neki dan opet vice kako su kamate najvece zlo i lik se prosto trudi da krahira liru i otjera investitore.

Bolji je utoliko sto je turska ekonomija jaca pa to sto on spicka, dio ode i na korisne stvari. Ali ova dva megaprojekta sto sam spomenuo su diskutabilni i sluze da erdo zaposli hiljade ljudi na gradjevini i to sve finansiraju turske banke
megaman4

#1046 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by megaman4 »

vivaldi wrote:

Negdje sam procitao da je za uspon Turske privrede zasluzna Amerika i njeni dolari?

Posto je Turska odavno clanica NATO-a, a ujedno je bila jedna od najznacajnijih partnera Amerike, prije svih ovih dogadjaja, to na kraju i ima smisla.

Erdogan se puno digao, a zaboravio je da je donedavno bio najvjernija Americka pudlica i da su bas oni zasluzni za njegov uspon.

Sada je Putinova igracka. Igra Brko vrlo opasne igrice, u koje preko Bakira, uvlaci i BiH u te seme, ni kriva ni duzna.

Amerika ako joj pukne film na Balkanu, lako nas moze ostaviti bez svoje podrske, i tek bi tada najebali.

Ovaj miting nam ne treba, jer se njime tjera inat supersili Americi, koja je, budimo posteni, ma sta o njima mislili, jedini nas iskreni prijatelj u svijetu.
vivaldi

#1047 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by vivaldi »

Bodkin wrote:Bolji je utoliko sto je turska ekonomija jaca pa to sto on spicka, dio ode i na korisne stvari. Ali ova dva megaprojekta sto sam spomenuo su diskutabilni i sluze da erdo zaposli hiljade ljudi na gradjevini i to sve finansiraju turske banke
ne znam sta da ti kazem..mislim da je tu razlika vise samo u velicini 80 vs 3 miliona nego u pameti, pogotovu zadnjih par godina. cak stavise mislim da su nashi potnecijalno manje stettocine nego on.

znam da zvuci smjesno, ali turska ekonomija je tempirana bomba: lira pada, deficit raste, raste inflacija, raste cijena energenata a turska je veliki uvoznik nafte i gasa, ogroman kroporativni dug uglavnom u dolarima (nekeod najvecih turskih kopnaija su vec u postpupku drzavnog reprograma duga, mislim na ove sto imaju vise od 4-5 milijardi duga u dolarima naravno jer pad lire je za njih klasicni knockout...)...crni oblaci na sve strane, a to kad zvizne bice veliki kabooom. jedino gore od toga je brko izgubio totalno dodir sa realnoscu, apsolutno ignorise struku, vec se on pita za sve i za poliitku, ekonomiju, sport...

mi smo ako nista stabilno zaglaevljeni u mulju :D . niko nista ne pokusava pa se nema sta ni zajebat :D
Smrcak15

#1048 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Smrcak15 »

megaman4 wrote:
vivaldi wrote:

Negdje sam procitao da je za uspon Turske privrede zasluzna Amerika i njeni dolari?

Posto je Turska odavno clanica NATO-a, a ujedno je bila jedna od najznacajnijih partnera Amerike, prije svih ovih dogadjaja, to na kraju i ima smisla.

Erdogan se puno digao, a zaboravio je da je donedavno bio najvjernija Americka pudlica i da su bas oni zasluzni za njegov uspon.

Sada je Putinova igracka. Igra Brko vrlo opasne igrice, u koje preko Bakira, uvlaci i BiH u te seme, ni kriva ni duzna.

Amerika ako joj pukne film na Balkanu, lako nas moze ostaviti bez svoje podrske, i tek bi tada najebali.

Ovaj miting nam ne treba, jer se njime tjera inat supersili Americi, koja je, budimo posteni, ma sta o njima mislili, jedini nas iskreni prijatelj u svijetu.
nije tacno, jer amerika nema nista protiv toga.

amerika je partner turskoj...trump jasno i glasno podrzava Erdogana
vivaldi

#1049 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by vivaldi »

megaman4 wrote:Negdje sam procitao da je za uspon Turske privrede zasluzna Amerika i njeni dolari?
jesu dolari zasluzni, ali ovo za ameriku je malo teze definisti jel ovako kako si napisao zvuci kao da je to nesto politicki, ali nije vec cisto business.

poduga je to prica, al u najkracem ide ovako otprilike:

amerika je puna para, prije svega njihovi fondovi: penzioni, socijalni....oni raspolazu sa stotinama, hiljadama milijardi dolara. te se pare stalno vrte, a tim fondovima upravljaju vrhunski menadzeri itd.

vecina njih j specijalizovana za odredjene stvari. npr imas fondove kojima u "ustavu" pise da pare ulazu samo u dionice 10 najjacih tech firmi. naravno ti fodnovi prate samo nasdaq, drugi su specijalizovani za nesto drugo, trece...a imas naravno i one kojima je spacijalnoast da ulazu pare (ogormne pare) u emerging markets iliti ga po nashki u ekonomije u razvoju. tu su naravno najatraktivnije bile turska, argnetina, indonezija, i azijske zemlje (malo vece drzave)...ogormne pare su se u kratkom periodu slile u tursku prije svega u infrastrukturu, u turske banke itd.

drugi razlog seljenja kapitala su kamatne stope u americi, vjerovatno i sam znas da cijeli svijet odmah objavi i najavi cim FED mijenja kamatne stope u zavisnosti od kretanja u maerickoj ekonomiji. uglavnom, cim su kamate takve da se pare ne isplate drzat u americi, onda pare, ogormne pare, idu iz amerike, u razne dijelove svijeta. cim kamate budu takve da se isplati vratiti u ameriku, one ce se vratiti. elem, to ti je pomalo mac sa dvije ostrice, kako profititias od brzog i ogormnog priliva tako isto tako mozes naglo i propast od iznenadno odliva.

a turska za razliku od recimo od nas je takva da su se tamo vise zaduzivale firme nego drzava ko sto je recimo kod nas slucaj pa je to brko laznio predstavljo kako drzava nema duga prema mmf i sl. nema drzava duga, ali zato su firme turske duzne i bogu i narodu, a to je presutio.

te se milijarde sada postepeno povlace i zato (izmedju ostalog) lira slabi
Nero Histrion

#1050 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Nero Histrion »

Sto nije malo i u Londonu sta organizov'o? Ima onaj Park tamo, mores govorit sta hoces, samo ne smijes protiv Kraljice. :D
Post Reply