Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Connaisseur Karlin

#1026 Re: Migranti

Post by Connaisseur Karlin »

vjesticanametli wrote:Pa ja nek otvore ordinaciju doktora hahhaha
za plucne bolesti i generlano zdravlje pluca, romanijski ostar zrak ostar :)

rek'o Dodik njet :evil:
Sanjarko

#1027 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Ti kao i obicno lupas. Ako je granica u genocidnoj ne znaci da je “cuvaju” ovi iz iste
Vecina zaposlenika DGS-a su Hrvati i Srbi jer zive u tim granicnim podrucima. Ne lupam, prenosim informaciju koju sam cuo od drugih preko interneta. Pokusaj sverca ljudi iz Srbije u Hrvatsku od strane svercera iz Srbije, samo zaj-b u tome Hrvatska zatvorila granicu sa Bosnom i dobro je cuva, plus vecina granice sa Hrvatskom rijeke. Pa sada kmecanje kada su migranti i izbjeglice zaglavili u Bosni iz RS-a.
insomnia78

#1028 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Lupas
Heller

#1029 Re: Migranti

Post by Heller »

insomnia78 wrote:
swanfilter wrote:Ima li informacija, da li se među njima naslo i stosta skolovano? Od koristi? Pri tome ne mislim na ekonomiste i filozofe, itd ... Takve ostaviti, sve ostalol preko grane, pa ako treba da ih i sami svercujemo u Hrv ...
Samo taki i dolaze kolega. Go doktor i inzinjer
bude tu i fizičara, veterinara...

@Vizionar rad u GP i mjesto boravka nemaju veze.
Connaisseur Karlin

#1030 Re: Migranti

Post by Connaisseur Karlin »

nagibSA wrote:Lijepi Novi Zeland, izolovani od svih. Niti im ko dolazi niti kome idu. :thumbup: :D

A ne ovako kad si u srcu Evrope, ne moze te zaobici niko ni nista...
dezinformiran si NZ i AUSIEE su ih tropedirali migrante na susjedni veliki otok, platili drugima da se brinu oko migranata :evil:
swanfilter

#1031 Re: Migranti

Post by swanfilter »

insomnia78 wrote:
swanfilter wrote:Ima li informacija, da li se među njima naslo i stosta skolovano? Od koristi? Pri tome ne mislim na ekonomiste i filozofe, itd ... Takve ostaviti, sve ostalol preko grane, pa ako treba da ih i sami svercujemo u Hrv ...

Da ih je i pet skolovanih u necem korisnom i trazenom, vec sutra bih ih pokusao privoliti da ostanu ...
Sanjarko

#1032 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Lupas
Mogli su imigranti i preko Rumunjske i Bugarske i Mađarske, to su sve EU zemlje koje graniče sa Srbijom. Nego ih Srbi usmjeravaju preko RH. kada su vidjeli da neide preko Istoične Slavonije, poslali su ih Republiku Srpsku, - policija Republike Srpske ih je pustila(jer su Srbi naravno) u nadi da će ovi preko Save u Rh.
Evo. Nije moje misljenje uopste. A ja sam ga uzeo u razmatranje samo. Sto zar je ovo nemoguce.
Hakiz

#1033 Re: Migranti

Post by Hakiz »

Heller wrote:
insomnia78 wrote:
bude tu i fizičara, veterinara...
BIlo je. Kada su Europljani uzeli takve, ostatak su ostavili nama.
insomnia78

#1034 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Vizionar 1985 wrote:
Mogli su imigranti i preko Rumunjske i Bugarske i Mađarske, to su sve EU zemlje koje graniče sa Srbijom. Nego ih Srbi usmjeravaju preko RH. kada su vidjeli da neide preko Istoične Slavonije, poslali su ih Republiku Srpsku, - policija Republike Srpske ih je pustila(jer su Srbi naravno) u nadi da će ovi preko Save u Rh.
Evo. Nije moje misljenje uopste. A ja sam ga uzeo u razmatranje samo. Sto zar je ovo nemoguce.
Madjari izgradili zid ko u GoT. Bugari ih love pp sumama ko u filmovima. Hrvatska policija ih prebija. Mogli su, nije da nisu. Naravno da ih Srbija namjerno pusta ali smo krivi mi koji ih ne fatamo. Lupas zato sto mislis da ljudi koji zive u blizini granice cuvaju istu
Heller

#1035 Re: Migranti

Post by Heller »

Mektić: Migranti će boraviti gdje mi kažemo, šatorsko naselje u Sarajevu ćemo rasformirati

:bih:

Ima li gdje informacija koliko ih je deportovano iz zemalja EU, recimo ovi hladno kažu da su iz Pakistana, na sljedeći avion i sprčit ih u London pa u Islamabad.
Last edited by Heller on 16/05/2018 18:47, edited 1 time in total.
Sanjarko

#1036 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Madjari izgradili zid ko u GoT. Bugari ih love pp sumama ko u filmovima. Hrvatska policija ih prebija. Mogli su, nije da nisu. Naravno da ih Srbija namjerno pusta ali smo krivi mi koji ih ne fatamo. Lupas zato sto mislis da ljudi koji zive u blizini granice cuvaju istu
Ne mislim to. Nego vecina zaposlenika DGS-a su Srbi i Hrvati. A ovo nije moje misljenje, nego sam tudze uzeo u razmatranje. Koji kaze da granicu cuvaju Srbi i Hrvati. Znaci nije moje misljenje. Uopste.
insomnia78

#1037 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Ma ti ne znas jesi pošo il si došo al nisi ti kriv. Ja sam
Sanjarko

#1038 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

E jb-ga sad. Vrh ti argumentacija.
Heller

#1039 Re: Migranti

Post by Heller »

Netačno da su većina zaposlenih Srbi i Hrvati, zapošljavanje se vrši po popisu.

Nego imam ideju, uzememo pomoć od EU. A u međuvremenu i od imigranata pare i prebacujemo ih preko Save na čamcima. Win win.
insomnia78

#1040 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Heller wrote:Netačno da su većina zaposlenih Srbi i Hrvati, zapošljavanje se vrši po popisu.

Nego imam ideju, uzememo pomoć od EU. A u međuvremenu i od imigranata pare i prebacujemo ih preko Save na čamcima. Win win.
A s druge strane Save?
Heller

#1041 Re: Migranti

Post by Heller »

insomnia78 wrote:
Heller wrote:Netačno da su većina zaposlenih Srbi i Hrvati, zapošljavanje se vrši po popisu.

A s druge strane Save?
Nije naš problem :mrgreen:
insomnia78

#1042 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Naravno da jeste. Samo ti ih vrate
Heller

#1043 Re: Migranti

Post by Heller »

insomnia78 wrote:Naravno da jeste. Samo ti ih vrate
U tom slučaju si dobar pare za prelaz grane :mrgreen: nego što mi ne vraćamo Pakistance, Tunižane, kurčeve Srbiji
Sanjarko

#1044 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

Ma nisam ni rekao da je ovo tacno. Nego prenosim misljenje tudze koje sam uzeo u razmatranje. Ne kontrolisu mozda svu Hrvati i Srbi iz Bosne ali Hrvati i Srbi iz Srbije i Hrvatske sa te strane granicu moguce. Znaci ipak da je moguce da vecinu granice Srbi i Hrvati kontrolisu samo i sa jedne i druge strane.

Ali uopste mi to nije zanimljivo u misljenju ovom nego da su iz Srbije odlucili da svercaju imigrante i izbjeglice preko Bosne u Hrvatsku pa sad kada su ovi ovdje zaglavili kmecanje iz RS-a na Bosnu i nas a ne na ove iz Srbije koji ih krijumcare. To mi je u komentaru tom zanimljivo.
insomnia78

#1045 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Heller wrote:
insomnia78 wrote:Naravno da jeste. Samo ti ih vrate
U tom slučaju si dobar pare za prelaz grane :mrgreen: nego što mi ne vraćamo Pakistance, Tunižane, kurčeve Srbiji
Iz istog razloga zasto ne kaznjavamo negiranje genocida, okupljanje cetnika isl
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1046 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

Heller wrote:Mektić: Migranti će boraviti gdje mi kažemo, šatorsko naselje u Sarajevu ćemo rasformirati
Bogdo šćeri da te aga uzme, cigani oko kuce hodaju.
It_is_a_Leclerc

#1047 Re: Migranti

Post by It_is_a_Leclerc »

Nažalost, Krajišnici su od dolaska ministra Mektića očekivali puno u rješavanju ove najezde ilegalnih ekonomskih migranata, ali smo dobili puno "ja mislim", "moramo...", "u narednom periodu ćemo...". Kako reče gradonačelnik Bihaća, mi smo očekivali da Mektić pomogne nama, a on je izgleda došao da mi pomognemo njemu.

Krajišnici, ministre Mektiću, nemaju naredni period. Nama je "naredni period" već sad sa desetinama bog te pita kakvih i otkud pristiglih lica koji zvone na vrata, spavaju po haustorima, parkovima, koji čine krivična djela, potpuno nepoznatog zdravstvenog i epidemiološkog statusa.

Ako se crne prognoze o pristizanju 30.000 ilegalnih ekonomskih migranata pokažu istinitima, situacija će eskalirati u potpuno nepovoljnom pravcu. U opasne se krajeve zašlo i opasnim se ljudima počelo dirati u imovinu. Mora se pod hitno poduzeti nešto. Rasformirati šatorska naselja, isprazniti parkove i migrante potrpati u centre. Pripadnike Oružanih snaga rasporediti da čuvaju centre. Ko hoće azil, neka aplicira. Ko neće, dostojanstveno ispratiti u Republiku Srbiju.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1048 Re: Migranti

Post by Velkoski »

It_is_a_Leclerc wrote:Nažalost, Krajišnici su od dolaska ministra Mektića očekivali puno u rješavanju ove najezde ilegalnih ekonomskih migranata, ali smo dobili puno "ja mislim", "moramo...", "u narednom periodu ćemo...". Kako reče gradonačelnik Bihaća, mi smo očekivali da Mektić pomogne nama, a on je izgleda došao da mi pomognemo njemu.

Krajišnici, ministre Mektiću, nemaju naredni period. Nama je "naredni period" već sad sa desetinama bog te pita kakvih i otkud pristiglih lica koji zvone na vrata, spavaju po haustorima, parkovima, koji čine krivična djela, potpuno nepoznatog zdravstvenog i epidemiološkog statusa.

Ako se crne prognoze o pristizanju 30.000 ilegalnih ekonomskih migranata pokažu istinitima, situacija će eskalirati u potpuno nepovoljnom pravcu. U opasne se krajeve zašlo i opasnim se ljudima počelo dirati u imovinu. Mora se pod hitno poduzeti nešto. Rasformirati šatorska naselja, isprazniti parkove i migrante potrpati u centre. Pripadnike Oružanih snaga rasporediti da čuvaju centre. Ko hoće azil, neka aplicira. Ko neće, dostojanstveno ispratiti u Republiku Srbiju.
Ejš, kako nisi merhametli? Moramo biti malo bolji prema ovim ljudima koji su poderali rodni list!

Za divno čudo, lajkam sve tvoje postove na ovoj temi :mrgreen:
Heller

#1049 Re: Migranti

Post by Heller »

Velkoski wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Nažalost, Krajišnici su od dolaska ministra Mektića očekivali puno u rješavanju ove najezde ilegalnih ekonomskih migranata, ali smo dobili puno "ja mislim", "moramo...", "u narednom periodu ćemo...". Kako reče gradonačelnik Bihaća, mi smo očekivali da Mektić pomogne nama, a on je izgleda došao da mi pomognemo njemu.

Ejš, kako nisi merhametli? Moramo biti malo bolji prema ovim ljudima koji su poderali rodni list!

Za divno čudo, lajkam sve tvoje postove na ovoj temi :mrgreen:
Treba im po S9+ dat.
It_is_a_Leclerc

#1050 Re: Migranti

Post by It_is_a_Leclerc »

Najlakše je ilegalnu ekonomsku migraciju podržavati od tamo gdje je nema.

Pravila su pravila, zakoni zakoni, a sposobnost čovjeka da ih se pridržava jedna od osnovnih stvari koja nas razlikuje od životinja. Ne može u BiH neki Pakistanac odlučivati kako i gdje će preći granicu, gdje će spavati, kako će zaraditi pare.

Bošnjaci nikad nisu bili takve izbjeglice. Mi smo išli u ratu, gdje god ne puca, i bili manji od makovog zrna. I nismo nosili Samsunge, sa slušalicama se šetali gradom k'o da smo ga oslobodili, pljačkali, tukli se i prijetili. Mi smo išli da spasimo život, a ovi idu da nađu socijalnu pomoć.

Bitna razlika.

Država ovdje uzmiče pred svim i svakim. Evo sad i pred ovim. Problem neće nestati. Dapače, ovo je samo početak. Svi igraju "Ko vrati magarac", a ako se ne počne ozbiljno voditi računa, na kraju ljeta ćemo imati hiljade ljudi koje niko ne želi na stanu, hrani i zdravstvenoj zaštiti.
Locked