za plucne bolesti i generlano zdravlje pluca, romanijski ostar zrak ostarvjesticanametli wrote:Pa ja nek otvore ordinaciju doktora hahhaha
rek'o Dodik njet
za plucne bolesti i generlano zdravlje pluca, romanijski ostar zrak ostarvjesticanametli wrote:Pa ja nek otvore ordinaciju doktora hahhaha
Vecina zaposlenika DGS-a su Hrvati i Srbi jer zive u tim granicnim podrucima. Ne lupam, prenosim informaciju koju sam cuo od drugih preko interneta. Pokusaj sverca ljudi iz Srbije u Hrvatsku od strane svercera iz Srbije, samo zaj-b u tome Hrvatska zatvorila granicu sa Bosnom i dobro je cuva, plus vecina granice sa Hrvatskom rijeke. Pa sada kmecanje kada su migranti i izbjeglice zaglavili u Bosni iz RS-a.insomnia78 wrote:Ti kao i obicno lupas. Ako je granica u genocidnoj ne znaci da je “cuvaju” ovi iz iste
bude tu i fizičara, veterinara...insomnia78 wrote:Samo taki i dolaze kolega. Go doktor i inzinjerswanfilter wrote:Ima li informacija, da li se među njima naslo i stosta skolovano? Od koristi? Pri tome ne mislim na ekonomiste i filozofe, itd ... Takve ostaviti, sve ostalol preko grane, pa ako treba da ih i sami svercujemo u Hrv ...
dezinformiran si NZ i AUSIEE su ih tropedirali migrante na susjedni veliki otok, platili drugima da se brinu oko migranatanagibSA wrote:Lijepi Novi Zeland, izolovani od svih. Niti im ko dolazi niti kome idu.![]()
![]()
A ne ovako kad si u srcu Evrope, ne moze te zaobici niko ni nista...
insomnia78 wrote:Samo taki i dolaze kolega. Go doktor i inzinjerswanfilter wrote:Ima li informacija, da li se među njima naslo i stosta skolovano? Od koristi? Pri tome ne mislim na ekonomiste i filozofe, itd ... Takve ostaviti, sve ostalol preko grane, pa ako treba da ih i sami svercujemo u Hrv ...
insomnia78 wrote:Lupas
Evo. Nije moje misljenje uopste. A ja sam ga uzeo u razmatranje samo. Sto zar je ovo nemoguce.Mogli su imigranti i preko Rumunjske i Bugarske i Mađarske, to su sve EU zemlje koje graniče sa Srbijom. Nego ih Srbi usmjeravaju preko RH. kada su vidjeli da neide preko Istoične Slavonije, poslali su ih Republiku Srpsku, - policija Republike Srpske ih je pustila(jer su Srbi naravno) u nadi da će ovi preko Save u Rh.
BIlo je. Kada su Europljani uzeli takve, ostatak su ostavili nama.Heller wrote:bude tu i fizičara, veterinara...insomnia78 wrote:Samo taki i dolaze kolega. Go doktor i inzinjerswanfilter wrote:Ima li informacija, da li se među njima naslo i stosta skolovano? Od koristi? Pri tome ne mislim na ekonomiste i filozofe, itd ... Takve ostaviti, sve ostalol preko grane, pa ako treba da ih i sami svercujemo u Hrv ...
Madjari izgradili zid ko u GoT. Bugari ih love pp sumama ko u filmovima. Hrvatska policija ih prebija. Mogli su, nije da nisu. Naravno da ih Srbija namjerno pusta ali smo krivi mi koji ih ne fatamo. Lupas zato sto mislis da ljudi koji zive u blizini granice cuvaju istuVizionar 1985 wrote:insomnia78 wrote:LupasEvo. Nije moje misljenje uopste. A ja sam ga uzeo u razmatranje samo. Sto zar je ovo nemoguce.Mogli su imigranti i preko Rumunjske i Bugarske i Mađarske, to su sve EU zemlje koje graniče sa Srbijom. Nego ih Srbi usmjeravaju preko RH. kada su vidjeli da neide preko Istoične Slavonije, poslali su ih Republiku Srpsku, - policija Republike Srpske ih je pustila(jer su Srbi naravno) u nadi da će ovi preko Save u Rh.
Ne mislim to. Nego vecina zaposlenika DGS-a su Srbi i Hrvati. A ovo nije moje misljenje, nego sam tudze uzeo u razmatranje. Koji kaze da granicu cuvaju Srbi i Hrvati. Znaci nije moje misljenje. Uopste.insomnia78 wrote:Madjari izgradili zid ko u GoT. Bugari ih love pp sumama ko u filmovima. Hrvatska policija ih prebija. Mogli su, nije da nisu. Naravno da ih Srbija namjerno pusta ali smo krivi mi koji ih ne fatamo. Lupas zato sto mislis da ljudi koji zive u blizini granice cuvaju istuVizionar 1985 wrote:insomnia78 wrote:LupasEvo. Nije moje misljenje uopste. A ja sam ga uzeo u razmatranje samo. Sto zar je ovo nemoguce.Mogli su imigranti i preko Rumunjske i Bugarske i Mađarske, to su sve EU zemlje koje graniče sa Srbijom. Nego ih Srbi usmjeravaju preko RH. kada su vidjeli da neide preko Istoične Slavonije, poslali su ih Republiku Srpsku, - policija Republike Srpske ih je pustila(jer su Srbi naravno) u nadi da će ovi preko Save u Rh.
A s druge strane Save?Heller wrote:Netačno da su većina zaposlenih Srbi i Hrvati, zapošljavanje se vrši po popisu.
Nego imam ideju, uzememo pomoć od EU. A u međuvremenu i od imigranata pare i prebacujemo ih preko Save na čamcima. Win win.
Nije naš probleminsomnia78 wrote:A s druge strane Save?Heller wrote:Netačno da su većina zaposlenih Srbi i Hrvati, zapošljavanje se vrši po popisu.
Nego imam ideju, uzememo pomoć od EU. A u međuvremenu i od imigranata pare i prebacujemo ih preko Save na čamcima. Win win.
U tom slučaju si dobar pare za prelaz graneinsomnia78 wrote:Naravno da jeste. Samo ti ih vrate
Ma nisam ni rekao da je ovo tacno. Nego prenosim misljenje tudze koje sam uzeo u razmatranje. Ne kontrolisu mozda svu Hrvati i Srbi iz Bosne ali Hrvati i Srbi iz Srbije i Hrvatske sa te strane granicu moguce. Znaci ipak da je moguce da vecinu granice Srbi i Hrvati kontrolisu samo i sa jedne i druge strane.Heller wrote:Netačno da su većina zaposlenih Srbi i Hrvati, zapošljavanje se vrši po popisu.
Iz istog razloga zasto ne kaznjavamo negiranje genocida, okupljanje cetnika islHeller wrote:U tom slučaju si dobar pare za prelaz graneinsomnia78 wrote:Naravno da jeste. Samo ti ih vratenego što mi ne vraćamo Pakistance, Tunižane, kurčeve Srbiji
Bogdo šćeri da te aga uzme, cigani oko kuce hodaju.Heller wrote:Mektić: Migranti će boraviti gdje mi kažemo, šatorsko naselje u Sarajevu ćemo rasformirati
Ejš, kako nisi merhametli? Moramo biti malo bolji prema ovim ljudima koji su poderali rodni list!It_is_a_Leclerc wrote:Nažalost, Krajišnici su od dolaska ministra Mektića očekivali puno u rješavanju ove najezde ilegalnih ekonomskih migranata, ali smo dobili puno "ja mislim", "moramo...", "u narednom periodu ćemo...". Kako reče gradonačelnik Bihaća, mi smo očekivali da Mektić pomogne nama, a on je izgleda došao da mi pomognemo njemu.
Krajišnici, ministre Mektiću, nemaju naredni period. Nama je "naredni period" već sad sa desetinama bog te pita kakvih i otkud pristiglih lica koji zvone na vrata, spavaju po haustorima, parkovima, koji čine krivična djela, potpuno nepoznatog zdravstvenog i epidemiološkog statusa.
Ako se crne prognoze o pristizanju 30.000 ilegalnih ekonomskih migranata pokažu istinitima, situacija će eskalirati u potpuno nepovoljnom pravcu. U opasne se krajeve zašlo i opasnim se ljudima počelo dirati u imovinu. Mora se pod hitno poduzeti nešto. Rasformirati šatorska naselja, isprazniti parkove i migrante potrpati u centre. Pripadnike Oružanih snaga rasporediti da čuvaju centre. Ko hoće azil, neka aplicira. Ko neće, dostojanstveno ispratiti u Republiku Srbiju.
Treba im po S9+ dat.Velkoski wrote:Ejš, kako nisi merhametli? Moramo biti malo bolji prema ovim ljudima koji su poderali rodni list!It_is_a_Leclerc wrote:Nažalost, Krajišnici su od dolaska ministra Mektića očekivali puno u rješavanju ove najezde ilegalnih ekonomskih migranata, ali smo dobili puno "ja mislim", "moramo...", "u narednom periodu ćemo...". Kako reče gradonačelnik Bihaća, mi smo očekivali da Mektić pomogne nama, a on je izgleda došao da mi pomognemo njemu.
Krajišnici, ministre Mektiću, nemaju naredni period. Nama je "naredni period" već sad sa desetinama bog te pita kakvih i otkud pristiglih lica koji zvone na vrata, spavaju po haustorima, parkovima, koji čine krivična djela, potpuno nepoznatog zdravstvenog i epidemiološkog statusa.
Ako se crne prognoze o pristizanju 30.000 ilegalnih ekonomskih migranata pokažu istinitima, situacija će eskalirati u potpuno nepovoljnom pravcu. U opasne se krajeve zašlo i opasnim se ljudima počelo dirati u imovinu. Mora se pod hitno poduzeti nešto. Rasformirati šatorska naselja, isprazniti parkove i migrante potrpati u centre. Pripadnike Oružanih snaga rasporediti da čuvaju centre. Ko hoće azil, neka aplicira. Ko neće, dostojanstveno ispratiti u Republiku Srbiju.
Za divno čudo, lajkam sve tvoje postove na ovoj temi