Marvel Cinematic Universe

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
todd_smith

#1026 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

I btw ovaj film ima 2 scene sa Cpt Amerikom koje su u top 10 Marvelovih scena.

Ona iz infinity Wara gdje dolazi Thor i dalje ostaje mozda najbolja ali one dvije...najezio sam se bio :mrgreen:
jasko_ba

#1027 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by jasko_ba »

tuzlak1212 wrote:Mogo bi njeg neko zakucat za to psovanje :D
Vala sinoc tisina kao nikad, tri sata proletise tek tako. :izet:
Film vrhunski ocekivano, ali Infinity War je meni licno drazi. Scene sa Cpt Amerikom doduse, fu*k :shock: :izet:
Raigor Stonehoof

#1028 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Raigor Stonehoof »

Meni je svaki mcu, osim black panthera, nadmasio bilo koji film sa zvaljom bejlom :D
spree

#1029 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by spree »

Mene je vala slomio emocionalno. Gore dole, vise ne zna covjek kako da se osjeća.

Btw dolazak Thora u iw je definitivno najbolja scena ikada, mada ima i u ovome tonu epic stvari.
beni-bu-man

#1030 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by beni-bu-man »

Prejako :lol: :lol: :lol:

todd_smith

#1031 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Nije bas spoiler neki

ali ako ides na google i ukucas Thanos, pojavi se rukavica, kliknes na nju i uzivaj :mrgreen:
banjaluka078

#1032 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by banjaluka078 »

Nije bolji od IW, ali je jako dobar. Trznula sam se kad je Thanos pucnuo prstima. Rekoh, ode sve k vragu i zašto sjedim ovdje tri sata?!
I da, definitino sam patila, jer ne samo da mi film nije ponudio pogled na Thorove trbušnjake, nego sam još morala vidjeti ono!!! :-D :-D :-D
Averus

#1033 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Hahaha kako dani odmicu, meni u glavi Endgame sve bolji i bolji :D

Slazem se vala da je vecina Marvel filmova nadmasilo betmena
U cijeloj Batman trilogiji jedino Joker potpun i kvalitetan lik... Ovo ostalo, pogotovo Batman, smijesno... Njegov i Baneov glas, kao da su se trudili koji ce smjesnije zvucati

I cijela ta prica... Ne kazem da su prelosi filmovi, ali nisu vala ni kvalitetni koliko su izvikani.

Nazad na Marvel - Endgame je imao vise pojedinacnih scena koje su HYPE HYPE HYPE, ali mi je ipak na drugom mjestu, odmah iza Infinity war-a
1Dante1

#1034 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by 1Dante1 »

Averus wrote:Hahaha kako dani odmicu, meni u glavi Endgame sve bolji i bolji :D

Slazem se vala da je vecina Marvel filmova nadmasilo betmena
U cijeloj Batman trilogiji jedino Joker potpun i kvalitetan lik... Ovo ostalo, pogotovo Batman, smijesno... Njegov i Baneov glas, kao da su se trudili koji ce smjesnije zvucati

I cijela ta prica... Ne kazem da su prelosi filmovi, ali nisu vala ni kvalitetni koliko su izvikani.

Nazad na Marvel - Endgame je imao vise pojedinacnih scena koje su HYPE HYPE HYPE, ali mi je ipak na drugom mjestu, odmah iza Infinity war-a
I kvalitetniji, svi Avengers filmovi kad se sastave ne mogu okrenut papucu Vitezu Tame.
Gandalf

#1035 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Gandalf »

Od svih Marvelovih filmova Endgame je meni bez ikakve sumnje i najbolji, od ovih pojedinačnih superhero moviesa Iron Man 3.

Dc ima svakako dobrih filmova ali nekako slabo koriste možda i dva najnajpoznatija junaka među svim superherojima Supermana i Batmana.

Jednostavno DC rijetko kada zna napraviti remek djelo, čast izuzecima poput Dark Knight-a i Watchmen-a, ostatak je čisti prosjek, stariji Batmani su bili katastrofa, Green Lantern smijurija, a bilo je još takvih promašaja.

U svakom slučaju Endgame bi bila zaista šteta ne pogledati u kinu ako naravno prilike to dopuštaju, i koliko još dobrih cameo uloga likova iz cijelog Marvelovog Universa ima u filmu i kako je to sve odlično uklopljeno, čista 10-ka.

Robert Downey jr. je glumčina, bez obzira na žanr u kojem glumi, bolju izvedbu Iron Mana niko ne bi mogao izvesti, nešto poput Hugha kao Wolverina, bolje ne može, lik Tannosa ima dubinu, jako dobre dijaloge, Brolin je kao i Downey uradio odličan posao na izvedbi svog lika.
MarlboroGold

#1036 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

Ma niĐe veze... Dark Knight je bolji od svih marvelovih filmova.
Eventualno mu Civil War i Infinity War mogu parirati, ali opet nisu bolji.
tuzlak1212

#1037 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by tuzlak1212 »

MarlboroGold wrote:Ma niĐe veze... Dark Knight je bolji od svih marvelovih filmova.
Nije Dark Knight DC-ov film koliko sam ja u tu tematiku upucen:D
MarlboroGold

#1038 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

tuzlak1212 wrote:
MarlboroGold wrote:Ma niĐe veze... Dark Knight je bolji od svih marvelovih filmova.
Nije. Batman trilogija sa Baleom je standalone i to je Nolan više puta ponovio u prošlosti. Zato i jeste dobar :lol:
S druge strane te filmove ne možeš u kompletnosti ni razdvojiti od DC što je logično.
tuzlak1212

#1039 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by tuzlak1212 »

MarlboroGold wrote:
tuzlak1212 wrote:
Nije. Batman trilogija sa Baleom je standalone i to je Nolan više puta ponovio u prošlosti. Zato i jeste dobar :lol:
S druge strane te filmove ne možeš u kompletnosti ni razdvojiti od DC što je logično.
Slažem se, ono je savršenstvo od trilogije, Nolan i Bale su ukrali Batmana za sva vremena :D :izet:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1040 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Velkoski »

pa DC je isto koliko i BvS, samo je Nolan bog za Snydera :mrgreen: a i TDK je uništio sve naredne filmove unaprijed jer ga je nemoguće premašiti
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1041 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by pici »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: legende, njihove morbidne i glupe sale su :mrgreen: obozavam ih

Image

moj srtipovani junak iz stripoteke... :thumbup:
Dosadno mii

#1042 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Dosadno mii »

Raigor Stonehoof wrote:Meni je svaki mcu, osim black panthera, nadmasio bilo koji film sa zvaljom bejlom :D
Hajd ne trolaj
:run:
todd_smith

#1043 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Prvi betmen od Nolana je solidan, ali samo to. Drugi je maestralan, treci je katastrofa.

Od MCUa mislim da Winter Soldier moze parirati Dark Knightu, Endgame je zapravo 2 filma u jednom.
beni-bu-man

#1044 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by beni-bu-man »

MarlboroGold wrote:
tuzlak1212 wrote:
Nolan je genije, sve sto uzme u svoje prstice mora valjat :mrgreen:
Raigor Stonehoof

#1045 Re: Marvel Cinematic Universe

ja ne mogu da vjerujem da neko nekakvog tamo zvalju moze i poredit sa bilo kojim MCU filmom.

odvratan, ljigav, frflja, sa facom za stocirat, fol superheroj

kao sto rece neko, Joker od rahmetli Ledgera je jedino sto bas bas valja u tim filmovima
Averus

#1046 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

@raigor ja rek'o, nemoj sad cenzure :razz: :D

Ja Bale-a smatram fkt dobrim glumcem i čovjek je posebna klasa. Ali iskreno, u Nolanovoj trilogiji, koja tada postavila novi standard superhero filma, on je najsmješniji lik.
A onda u trećem dijelu dovedu Tom Hardyja, jebeni svjetski badass, a ima glas malčice muževniji od miki mausa :oops:

Ledger prekucao i cijela trilogija i hype oko nje se i danas oslanja na drugi dio.

Slažem se sa @todd_smith - prvi solidan, drugi remek djelo, treći promašaj.

Ja jesam mnogo više upućen i više volim Marvel, ali kroz djetinjstvo su mi Superman i Batman bili također vrh vrhova (iako sam Spider-Man for life! :D ). Slažem se da bi DC trebao da se uozbilji i možda adaptira neke storyline iz stripova, jer bi to za njih bilo odlično. Ovako imaju traljavu Wonder Woman kao najbolji noviji DC film :oops:

Sad su eto skontali da ne mogu furati taj grim fazon, pa će sa Shazamom početi novu furku - komedije i polukomedije. Nadajmo se da će to DC filmove popraviti u budućnosti. Iskreno želim da DC napravi dobre filmove, jer se nekako bojim da će i Marvel na duže staze početi da gubi kvalitet... Sve što je izvanredno, nakon nekog vremena postane malo meh
Raigor Stonehoof

#1047 Re: Marvel Cinematic Universe

al otisli su sa shazamom u drugu krajnost. ja ne kontam kako nekome starijem od 13 ono moze bit dobar film. Levi je mozda i iritantniji od bejla :roll:
MarlboroGold

#1048 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by MarlboroGold »

Shazam je odličan... baš kakav je i trebao biti. Ako snime Shazam i Superman vs Black Adam to bi trebalo biti prejebeno...
btw u Dark Knightu jeste Ledger dominirao, ali treba spomenuti i Aarona Eckharta... Harvey je također bio super.
Pandakonda

#1049 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Pandakonda »

VenomousV wrote:Nije bas spoiler al' eto more i bit:

Dobro, al' sto Carol Denvers mora biti lezbejka? :-)
Ako misliš na frizuru to je urađeno da bude što sličnija iz stripa :-D

Dobar film, bilo je onako kako su i rekli, prvi film je bio Thanosov dok je ovaj pripao Avengerima. A za ovo navijanje tokom filma mislim da je to više stvar zapadnih država (pogtovo Amerike) i sada je zahvatilo i nas. Dok sam ja gledao film samo je mlađa raja pljeskala i navijala, na njima se tacno vidi da je to ova nova generacija koja je "amerikanizirana" :D
Kiki_Musampa

#1050 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Kiki_Musampa »

Maloprije iz kina :izet:
Sve je super, osim scene sa cpt. Marvel... Slabašna ispade spram njeg..
Post Reply