Ona iz infinity Wara gdje dolazi Thor i dalje ostaje mozda najbolja ali one dvije...najezio sam se bio
Marvel Cinematic Universe
Moderator: _BataZiv_0809
-
todd_smith
#1026 Re: Marvel Cinematic Universe
I btw ovaj film ima 2 scene sa Cpt Amerikom koje su u top 10 Marvelovih scena.
Ona iz infinity Wara gdje dolazi Thor i dalje ostaje mozda najbolja ali one dvije...najezio sam se bio
- jasko_ba
#1027 Re: Marvel Cinematic Universe
Vala sinoc tisina kao nikad, tri sata proletise tek tako.tuzlak1212 wrote:Mogo bi njeg neko zakucat za to psovanje
Film vrhunski ocekivano, ali Infinity War je meni licno drazi. Scene sa Cpt Amerikom doduse, fu*k
- Raigor Stonehoof
#1028 Re: Marvel Cinematic Universe
Meni je svaki mcu, osim black panthera, nadmasio bilo koji film sa zvaljom bejlom 
- spree
#1029 Re: Marvel Cinematic Universe
Mene je vala slomio emocionalno. Gore dole, vise ne zna covjek kako da se osjeća.
Btw dolazak Thora u iw je definitivno najbolja scena ikada, mada ima i u ovome tonu epic stvari.
Btw dolazak Thora u iw je definitivno najbolja scena ikada, mada ima i u ovome tonu epic stvari.
- beni-bu-man
-
todd_smith
#1031 Re: Marvel Cinematic Universe
Nije bas spoiler neki
ali ako ides na google i ukucas Thanos, pojavi se rukavica, kliknes na nju i uzivaj
ali ako ides na google i ukucas Thanos, pojavi se rukavica, kliknes na nju i uzivaj
- banjaluka078
#1032 Re: Marvel Cinematic Universe
Nije bolji od IW, ali je jako dobar. Trznula sam se kad je Thanos pucnuo prstima. Rekoh, ode sve k vragu i zašto sjedim ovdje tri sata?!
I da, definitino sam patila, jer ne samo da mi film nije ponudio pogled na Thorove trbušnjake, nego sam još morala vidjeti ono!!!

I da, definitino sam patila, jer ne samo da mi film nije ponudio pogled na Thorove trbušnjake, nego sam još morala vidjeti ono!!!
- Averus
#1033 Re: Marvel Cinematic Universe
Hahaha kako dani odmicu, meni u glavi Endgame sve bolji i bolji 
Slazem se vala da je vecina Marvel filmova nadmasilo betmena
U cijeloj Batman trilogiji jedino Joker potpun i kvalitetan lik... Ovo ostalo, pogotovo Batman, smijesno... Njegov i Baneov glas, kao da su se trudili koji ce smjesnije zvucati
I cijela ta prica... Ne kazem da su prelosi filmovi, ali nisu vala ni kvalitetni koliko su izvikani.
Nazad na Marvel - Endgame je imao vise pojedinacnih scena koje su HYPE HYPE HYPE, ali mi je ipak na drugom mjestu, odmah iza Infinity war-a
U cijeloj Batman trilogiji jedino Joker potpun i kvalitetan lik... Ovo ostalo, pogotovo Batman, smijesno... Njegov i Baneov glas, kao da su se trudili koji ce smjesnije zvucati
I cijela ta prica... Ne kazem da su prelosi filmovi, ali nisu vala ni kvalitetni koliko su izvikani.
Nazad na Marvel - Endgame je imao vise pojedinacnih scena koje su HYPE HYPE HYPE, ali mi je ipak na drugom mjestu, odmah iza Infinity war-a
-
1Dante1
#1034 Re: Marvel Cinematic Universe
I kvalitetniji, svi Avengers filmovi kad se sastave ne mogu okrenut papucu Vitezu Tame.Averus wrote:Hahaha kako dani odmicu, meni u glavi Endgame sve bolji i bolji
- Gandalf
#1035 Re: Marvel Cinematic Universe
Od svih Marvelovih filmova Endgame je meni bez ikakve sumnje i najbolji, od ovih pojedinačnih superhero moviesa Iron Man 3.
Dc ima svakako dobrih filmova ali nekako slabo koriste možda i dva najnajpoznatija junaka među svim superherojima Supermana i Batmana.
Jednostavno DC rijetko kada zna napraviti remek djelo, čast izuzecima poput Dark Knight-a i Watchmen-a, ostatak je čisti prosjek, stariji Batmani su bili katastrofa, Green Lantern smijurija, a bilo je još takvih promašaja.
U svakom slučaju Endgame bi bila zaista šteta ne pogledati u kinu ako naravno prilike to dopuštaju, i koliko još dobrih cameo uloga likova iz cijelog Marvelovog Universa ima u filmu i kako je to sve odlično uklopljeno, čista 10-ka.
Robert Downey jr. je glumčina, bez obzira na žanr u kojem glumi, bolju izvedbu Iron Mana niko ne bi mogao izvesti, nešto poput Hugha kao Wolverina, bolje ne može, lik Tannosa ima dubinu, jako dobre dijaloge, Brolin je kao i Downey uradio odličan posao na izvedbi svog lika.
Dc ima svakako dobrih filmova ali nekako slabo koriste možda i dva najnajpoznatija junaka među svim superherojima Supermana i Batmana.
Jednostavno DC rijetko kada zna napraviti remek djelo, čast izuzecima poput Dark Knight-a i Watchmen-a, ostatak je čisti prosjek, stariji Batmani su bili katastrofa, Green Lantern smijurija, a bilo je još takvih promašaja.
U svakom slučaju Endgame bi bila zaista šteta ne pogledati u kinu ako naravno prilike to dopuštaju, i koliko još dobrih cameo uloga likova iz cijelog Marvelovog Universa ima u filmu i kako je to sve odlično uklopljeno, čista 10-ka.
Robert Downey jr. je glumčina, bez obzira na žanr u kojem glumi, bolju izvedbu Iron Mana niko ne bi mogao izvesti, nešto poput Hugha kao Wolverina, bolje ne može, lik Tannosa ima dubinu, jako dobre dijaloge, Brolin je kao i Downey uradio odličan posao na izvedbi svog lika.
- MarlboroGold
#1036 Re: Marvel Cinematic Universe
Ma niĐe veze... Dark Knight je bolji od svih marvelovih filmova.
Eventualno mu Civil War i Infinity War mogu parirati, ali opet nisu bolji.
- tuzlak1212
#1037 Re: Marvel Cinematic Universe
Nije Dark Knight DC-ov film koliko sam ja u tu tematiku upucen:DMarlboroGold wrote:Ma niĐe veze... Dark Knight je bolji od svih marvelovih filmova.
- MarlboroGold
#1038 Re: Marvel Cinematic Universe
Nije. Batman trilogija sa Baleom je standalone i to je Nolan više puta ponovio u prošlosti. Zato i jeste dobartuzlak1212 wrote:Nije Dark Knight DC-ov film koliko sam ja u tu tematiku upucen:DMarlboroGold wrote:Ma niĐe veze... Dark Knight je bolji od svih marvelovih filmova.
S druge strane te filmove ne možeš u kompletnosti ni razdvojiti od DC što je logično.
- tuzlak1212
#1039 Re: Marvel Cinematic Universe
Slažem se, ono je savršenstvo od trilogije, Nolan i Bale su ukrali Batmana za sva vremenaMarlboroGold wrote:Nije. Batman trilogija sa Baleom je standalone i to je Nolan više puta ponovio u prošlosti. Zato i jeste dobartuzlak1212 wrote:Nije Dark Knight DC-ov film koliko sam ja u tu tematiku upucen:DMarlboroGold wrote:Ma niĐe veze... Dark Knight je bolji od svih marvelovih filmova.
S druge strane te filmove ne možeš u kompletnosti ni razdvojiti od DC što je logično.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1040 Re: Marvel Cinematic Universe
pa DC je isto koliko i BvS, samo je Nolan bog za Snydera
a i TDK je uništio sve naredne filmove unaprijed jer ga je nemoguće premašiti
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1041 Re: Marvel Cinematic Universe

moj srtipovani junak iz stripoteke...
- Dosadno mii
#1042 Re: Marvel Cinematic Universe
Hajd ne trolajRaigor Stonehoof wrote:Meni je svaki mcu, osim black panthera, nadmasio bilo koji film sa zvaljom bejlom
-
todd_smith
#1043 Re: Marvel Cinematic Universe
Prvi betmen od Nolana je solidan, ali samo to. Drugi je maestralan, treci je katastrofa.
Od MCUa mislim da Winter Soldier moze parirati Dark Knightu, Endgame je zapravo 2 filma u jednom.
Od MCUa mislim da Winter Soldier moze parirati Dark Knightu, Endgame je zapravo 2 filma u jednom.
- beni-bu-man
#1044 Re: Marvel Cinematic Universe
Nolan je genije, sve sto uzme u svoje prstice mora valjatMarlboroGold wrote:Nije. Batman trilogija sa Baleom je standalone i to je Nolan više puta ponovio u prošlosti. Zato i jeste dobartuzlak1212 wrote:Nije Dark Knight DC-ov film koliko sam ja u tu tematiku upucen:DMarlboroGold wrote:Ma niĐe veze... Dark Knight je bolji od svih marvelovih filmova.
- Raigor Stonehoof
#1045 Re: Marvel Cinematic Universe
ja ne mogu da vjerujem da neko nekakvog tamo zvalju moze i poredit sa bilo kojim MCU filmom.
odvratan, ljigav, frflja, sa facom za stocirat, fol superheroj
kao sto rece neko, Joker od rahmetli Ledgera je jedino sto bas bas valja u tim filmovima
odvratan, ljigav, frflja, sa facom za stocirat, fol superheroj
kao sto rece neko, Joker od rahmetli Ledgera je jedino sto bas bas valja u tim filmovima
- Averus
#1046 Re: Marvel Cinematic Universe
@raigor ja rek'o, nemoj sad cenzure
Ja Bale-a smatram fkt dobrim glumcem i čovjek je posebna klasa. Ali iskreno, u Nolanovoj trilogiji, koja tada postavila novi standard superhero filma, on je najsmješniji lik.
A onda u trećem dijelu dovedu Tom Hardyja, jebeni svjetski badass, a ima glas malčice muževniji od miki mausa
Ledger prekucao i cijela trilogija i hype oko nje se i danas oslanja na drugi dio.
Slažem se sa @todd_smith - prvi solidan, drugi remek djelo, treći promašaj.
Ja jesam mnogo više upućen i više volim Marvel, ali kroz djetinjstvo su mi Superman i Batman bili također vrh vrhova (iako sam Spider-Man for life!
). Slažem se da bi DC trebao da se uozbilji i možda adaptira neke storyline iz stripova, jer bi to za njih bilo odlično. Ovako imaju traljavu Wonder Woman kao najbolji noviji DC film
Sad su eto skontali da ne mogu furati taj grim fazon, pa će sa Shazamom početi novu furku - komedije i polukomedije. Nadajmo se da će to DC filmove popraviti u budućnosti. Iskreno želim da DC napravi dobre filmove, jer se nekako bojim da će i Marvel na duže staze početi da gubi kvalitet... Sve što je izvanredno, nakon nekog vremena postane malo meh
Ja Bale-a smatram fkt dobrim glumcem i čovjek je posebna klasa. Ali iskreno, u Nolanovoj trilogiji, koja tada postavila novi standard superhero filma, on je najsmješniji lik.
A onda u trećem dijelu dovedu Tom Hardyja, jebeni svjetski badass, a ima glas malčice muževniji od miki mausa
Ledger prekucao i cijela trilogija i hype oko nje se i danas oslanja na drugi dio.
Slažem se sa @todd_smith - prvi solidan, drugi remek djelo, treći promašaj.
Ja jesam mnogo više upućen i više volim Marvel, ali kroz djetinjstvo su mi Superman i Batman bili također vrh vrhova (iako sam Spider-Man for life!
Sad su eto skontali da ne mogu furati taj grim fazon, pa će sa Shazamom početi novu furku - komedije i polukomedije. Nadajmo se da će to DC filmove popraviti u budućnosti. Iskreno želim da DC napravi dobre filmove, jer se nekako bojim da će i Marvel na duže staze početi da gubi kvalitet... Sve što je izvanredno, nakon nekog vremena postane malo meh
- Raigor Stonehoof
#1047 Re: Marvel Cinematic Universe
al otisli su sa shazamom u drugu krajnost. ja ne kontam kako nekome starijem od 13 ono moze bit dobar film. Levi je mozda i iritantniji od bejla 
- MarlboroGold
#1048 Re: Marvel Cinematic Universe
Shazam je odličan... baš kakav je i trebao biti. Ako snime Shazam i Superman vs Black Adam to bi trebalo biti prejebeno...
btw u Dark Knightu jeste Ledger dominirao, ali treba spomenuti i Aarona Eckharta... Harvey je također bio super.
btw u Dark Knightu jeste Ledger dominirao, ali treba spomenuti i Aarona Eckharta... Harvey je također bio super.
- Pandakonda
#1049 Re: Marvel Cinematic Universe
Ako misliš na frizuru to je urađeno da bude što sličnija iz stripaVenomousV wrote:Nije bas spoiler al' eto more i bit:
Dobro, al' sto Carol Denvers mora biti lezbejka?
Dobar film, bilo je onako kako su i rekli, prvi film je bio Thanosov dok je ovaj pripao Avengerima. A za ovo navijanje tokom filma mislim da je to više stvar zapadnih država (pogtovo Amerike) i sada je zahvatilo i nas. Dok sam ja gledao film samo je mlađa raja pljeskala i navijala, na njima se tacno vidi da je to ova nova generacija koja je "amerikanizirana"
- Kiki_Musampa
#1050 Re: Marvel Cinematic Universe
Maloprije iz kina
Sve je super, osim scene sa cpt. Marvel... Slabašna ispade spram njeg..
Sve je super, osim scene sa cpt. Marvel... Slabašna ispade spram njeg..