Ima, itekako ima.Puf wrote:Steta sto lik nema sanse
Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
-
ibizza
#1026 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
- staxx
#1027 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
@Puf Najveća opozicija mirsadu za vrijeme predizborne kampanje su glasači koji poput tebe šire priču "Steta sto lik nema sanse". Ti mislis da ne utices sa tom pricom mnogo na rezulate, jer si samo jedan u nizu... Kazes na 5 mjesta tako nesto i napravis vjeruj veliku stetu, jer razuvjeris nekoga ko se mozda predomislja.ibizza wrote:Ima, itekako ima.Puf wrote:Steta sto lik nema sanse
Mirsadu nije "prijetnja" ova "krezava" opozicija za dobar izborni rezultat, nego ti koji ga podrzavas ali ne vjerujes u moć olovke. Mozda budeš i u pravu pa zaista prođe loše, ali hajmo djelovati svi zajedno sa kontra pričom, najbolja predizborna kampanja se vodi od usta do usta na kahvama subotom ujutro sa prijateljima.
Last edited by staxx on 27/08/2018 23:26, edited 1 time in total.
-
ibizza
#1028 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sto ibizza?staxx wrote:@ibizza Najveća opozicija mirsadu za vrijeme predizborne kampanje su glasači koji poput tebe šire priču "Steta sto lik nema sanse". Ti mislis da ne utices sa tom pricom mnogo na rezulate, jer si samo jedan u nizu... Kazes na 5 mjesta tako nesto i napravis vjeruj veliku stetu, jer razuvjeris nekoga ko se mozda predomislja.ibizza wrote:Ima, itekako ima.Puf wrote:Steta sto lik nema sanse
Mirsadu nije "prijetnja" ova "krezava" opozicija za dobar izborni rezultat, nego ti koji ga podrzavas ali ne vjerujes u moć olovke. Mozda budeš i u pravu pa zaista prođe loše, ali hajmo djelovati svi zajedno sa kontra pričom, najbolja predizborna kampanja se vodi od usta do usta na kahvama subotom ujutro sa prijateljima.
- staxx
#1029 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
v. editibizza wrote: Sto ibizza?
- Smrcak15
-
super_bayern
#1031 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Hvala Komšiću što nije došao.
Naravno, Mirsad do kraja.
-
bob marley
#1032 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Jedini BiH politicar koji je pomenuo Nacertanije i Hrvatski nacioalni program. Dakle itekako razumije kontekst odnosa u BiH.
- Smrcak15
#1033 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
znaci supalj iza usiju, hej molim te ne pojaviti se u emisijisuper_bayern wrote:Hvala Komšiću što nije došao.
bolje da nije dosao, jer pored falatara i hadzikadica bi bio kao Crna ovca medju bijelim, nije on na nivou falatara i hadzikadica.
- Amer3000
#1034 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
bravo!staxx wrote:@Puf Najveća opozicija mirsadu za vrijeme predizborne kampanje su glasači koji poput tebe šire priču "Steta sto lik nema sanse". Ti mislis da ne utices sa tom pricom mnogo na rezulate, jer si samo jedan u nizu... Kazes na 5 mjesta tako nesto i napravis vjeruj veliku stetu, jer razuvjeris nekoga ko se mozda predomislja.ibizza wrote:Ima, itekako ima.Puf wrote:Steta sto lik nema sanse
- Amer3000
#1035 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Hadžikadić je išao uživo na Facebooku u 15:30, a intervju za Hayat je dao isti dan nekoliko sati kasnije. Čim je krenuo uživo ovo je prvo rekao:Smrcak15 wrote:znaci supalj iza usiju, hej molim te ne pojaviti se u emisijisuper_bayern wrote:Hvala Komšiću što nije došao.
Naravno, Mirsad do kraja.jer kad zagovaras nesto onda smijes na mjesec sa svojim stavom.
bolje da nije dosao, jer pored falatara i hadzikadica bi bio kao Crna ovca medju bijelim, nije on na nivou falatara i hadzikadica.
"Samo da znate za one koji ne znaju večeras na Hayatu, emisija se zove"Upitnik" a gosti treba da budu Komšić, Falatar i ja. Znam da su zvali i Čovića isto tako da se pridruži, međutim on izgleda nije pristao i sada isto tako. Ne znam zašto sam ja pozvan u tom kontekstu!? Znam prošli puta kada smo razgovarali (tj prošli put kada je Hadžikadić išao live na Facebooku) bilo je pitanje zašto nas nema više u medijima i pitali su šta mogu da učine i ja sam rekao da mogu pisati medijima i tražiti da se naš glas više čuje i možda je i to rezultiralo ovom pozivu za emisiju na Hayatu. Ali isto tako malo je čudno da ja razgovaram sa kandidatima za člana iz reda Hrvatskog naroda i možda to indicira da ja neću biti pozvan na emisiju koja bude sa kandidatima za člana predsjedništva iz reda Bošnjačkog naroda ali eto ja sam zahvalan Hayatu..."
U prve dvije min sve ovo kaže, evo Facebook link: https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... o_explicit
Mislim da bi bolje bilo da je bio Komšić ili čak Čović jer bi gledanost veća bila. Vjerovatno neće biti pozvan kada budu Bećir i Džafa a tad će gledanost biti najveća, a da ne kažem kako bi ih povaljao!
- Smrcak15
-
Novak20
#1037 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
5+ za trud ali neJma ŠaMse.
-
bob marley
#1038 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Najvise mozemo pomoci mi koji znamo za njega. Pricajte po kafama, medju porodicom. Sta fali, kad neko moze lobirat za SDA, HDZ, SNSD, SBB, SDS pa smatrat da ima obraz, a ova ideja je vise nego karakterna. Nije bitan Hadzikadic, kao sto to on spominje bitna je ideja. Bitno je vidjet da postoji volja da se ne zivi u strahu.
-
convict
#1039 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
bob marley wrote:Najvise mozemo pomoci mi koji znamo za njega. Pricajte po kafama, medju porodicom. Sta fali, kad neko moze lobirat za SDA, HDZ, SNSD, SBB, SDS pa smatrat da ima obraz, a ova ideja je vise nego karakterna. Nije bitan Hadzikadic, kao sto to on spominje bitna je ideja. Bitno je vidjet da postoji volja da se ne zivi u strahu.
- Smrcak15
#1040 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Bitne su promjene koje hadzikadic nosi sa sobombob marley wrote:Najvise mozemo pomoci mi koji znamo za njega. Pricajte po kafama, medju porodicom. Sta fali, kad neko moze lobirat za SDA, HDZ, SNSD, SBB, SDS pa smatrat da ima obraz, a ova ideja je vise nego karakterna. Nije bitan Hadzikadic, kao sto to on spominje bitna je ideja. Bitno je vidjet da postoji volja da se ne zivi u strahu.
- kmirsad
#1041 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Gledao sam ga na televiziji u gostima s Falatarom... srce me boli što ne mogu glasati za obojicu...
-
mrjasmin
#1042 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Novak20 wrote:![]()
Ne znam koliko si pratio njegove nastupe al covjek nije dosao ovdje da nesto napravi na ho-ruk. On sam kaze da je ovo projekat na duge staze. Znaci i ako ne pobjedi na izborima sada covjek ce osnovati stranku i nastaviti raditi dalje.
-
Ci-Nick
#1043 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Prvo sam mislio da glasam za Bećirovića, jer on ima šanse da pobjedi,.. i da ne bi trebao glasati za npr. Falatara.
Ali s obzirom da sam se na popisu izjasnio kao Bosanac, agnostik,.. zašto da uskratim sebi pravo i da ne glasam za čovjeka koji po mom mišljenju zaslužuje moj glas.
Glasat ću za Falatara,.. a žao mi je što ne mogu glasati i Hadžikadića.
Ali s obzirom da sam se na popisu izjasnio kao Bosanac, agnostik,.. zašto da uskratim sebi pravo i da ne glasam za čovjeka koji po mom mišljenju zaslužuje moj glas.
- kmirsad
#1044 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
+1Ci-Nick wrote:Prvo sam mislio da glasam za Bećirovića, jer on ima šanse da pobjedi,.. i da ne bi trebao glasati za npr. Falatara.
- kmirsad
#1045 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Nema potrebe za novom strankom... ima za takve mjesta u NS...mrjasmin wrote:Novak20 wrote:![]()
Ne znam koliko si pratio njegove nastupe al covjek nije dosao ovdje da nesto napravi na ho-ruk. On sam kaze da je ovo projekat na duge staze. Znaci i ako ne pobjedi na izborima sada covjek ce osnovati stranku i nastaviti raditi dalje.
-
neon-x
#1046 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Na stranu sto je Hadzikadic nekoliko kopalja iznad Falatara postoji i jedan sasvim praktican razlog besmislenosti glasanja za Falatara. Falatar je znacajna stavka u sluzbi kampanje Nase Stranke ali nista vise od toga. Za NS je to odlican potez i sigurno da ce ih uciniti mnogo vidljivijima.Ci-Nick wrote:Prvo sam mislio da glasam za Bećirovića, jer on ima šanse da pobjedi,.. i da ne bi trebao glasati za npr. Falatara.
Licno cu glasati za NS iako imam ozbiljnih zamjerki ali ipak su bolja opcija od ostalih. Nadam se sto boljem njihovom rezultatu i da ce biti dio vlasti barem u KS, medjutim ne vidim kakva bi bila svrha glasanja za Falatara koji je i sam svjestan svoje uloge.
Zakljucak Hadzikadic za Predsjednistvo, sve ostalo NS.
-
Ci-Nick
#1047 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Slažem se u potpunosti sa svim navedenim,.. ne isključujem mogućnost da i sam glasam za Hadžikadića i da nagovorim moju ženu da i ona glasa isto, ali u ovom trenutku srce bi glasalo za Falatara, možda će ipak pobjediti razum.neon-x wrote:Na stranu sto je Hadzikadic nekoliko kopalja iznad Falatara postoji i jedan sasvim praktican razlog besmislenosti glasanja za Falatara. Falatar je znacajna stavka u sluzbi kampanje Nase Stranke ali nista vise od toga. Za NS je to odlican potez i sigurno da ce ih uciniti mnogo vidljivijima.Ci-Nick wrote:Prvo sam mislio da glasam za Bećirovića, jer on ima šanse da pobjedi,.. i da ne bi trebao glasati za npr. Falatara.
Licno cu glasati za NS iako imam ozbiljnih zamjerki ali ipak su bolja opcija od ostalih. Nadam se sto boljem njihovom rezultatu i da ce biti dio vlasti barem u KS, medjutim ne vidim kakva bi bila svrha glasanja za Falatara koji je i sam svjestan svoje uloge.
Zakljucak Hadzikadic za Predsjednistvo, sve ostalo NS.
U svakom slučaju jedan ili drugi.
- SmokingMan
#1048 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Falatar nije neko koga hrvati žele vidjeti kao svog predstavnika jer on ne djeli ideje koje daleko odmiču od normalnih ljudskih vriednosti,hoću reći agresivnog nacionalizma djednog dijela bh.hrvata (koji inače i u Europi doživljava svoj preporod),iako se izjasnio da će predstavljati sve ljude podjednako,bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnosto.On jednostavno,kao i Hadžikadić nisu osobe koje će sa svojim idejma tek tako lahko biti prihvaćene od strane ovdašnje populacije,ve.Ćine njih,jer i danas nakon 20+ godina od rata I dalje prisutan taj strah od promjene društvenog kursa,drugačijeg i properitetnijeg načina razmišljanja.Ljudi su i dalje strahom iz prošlosti emocionalno vezani za svoje" zaštitničke kartele" kod kojih i nemaju nekih realnih ličnih benificija koje bi im omogućile život dostojan čovjeka.Promjene u ovome društvu su veoma slabe i bit će potreban jedan duži period da se ljudi oslobode izprogramiranog načina razmišljanja,gdje moraju uvijek glasati za iste,kako bi oni tobože zaštili njih i njihove interese.Ako sagledamo čitavu situaciju,jedini koji su "dobri" jednom ovako dobro osmišljenom sistemu povlaštenih su upravo oni koji sjede bilzu samoga vrha piramide i godinama uživaju najveće moguće povlastice,dok sa druge strane 80% građana u BIH gleda kako da svakog mjeseca sastavi kraj sa krajem,a šta je tek sa penzionerima koji primaju minimalan iznos,posebice onim koji su u potrebi...
Falatar mi se čini jako pristojnim mladićem zdravog načina razmišljanja,ali Hadžikadić je ipak osoba sa više životnog iksustva,tako da ću vjeorvatno glasati za Mirsada,a kamo sreće da je moguće glasati za obojicu.
Falatar mi se čini jako pristojnim mladićem zdravog načina razmišljanja,ali Hadžikadić je ipak osoba sa više životnog iksustva,tako da ću vjeorvatno glasati za Mirsada,a kamo sreće da je moguće glasati za obojicu.
-
archi_a
#1049 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Mirsad Hadžikadić, član Predsjedništva BiH ? hm
Sjećate li se skeča iz nadrealista, kada je u studio došao profesor, školovan, kulturan,skrušen....... i kad su počeli pozivati gledaoci...... "ja sam morao djecu u drugu sobu...." E tako bi, nažalost izgledalo u odnosima sa dodikom i čovićem. Ali evo, daj do kraja predizborne da vidimo Mirsada H. kako se može izboriti sa majmunima, odnosno kako će se prema idiotu postaviti! Volio bih da nam pokaže, drsku stranu i liniju ispod koje neće dati.
Mislite li da u određenom trenutku, nakon raznih prijetnji, negiranja, obilježavanja neustavnih datuma i sl. i sam Hadžikadić ne bi odreagovao i zaprijetio? Da li bi onda i on bio nacionalista, koji nabacuje na volej secesionistima ili samo čovjek koji nema drugi način da se prema idiotima postavi?
Sjećate li se skeča iz nadrealista, kada je u studio došao profesor, školovan, kulturan,skrušen....... i kad su počeli pozivati gledaoci...... "ja sam morao djecu u drugu sobu...." E tako bi, nažalost izgledalo u odnosima sa dodikom i čovićem. Ali evo, daj do kraja predizborne da vidimo Mirsada H. kako se može izboriti sa majmunima, odnosno kako će se prema idiotu postaviti! Volio bih da nam pokaže, drsku stranu i liniju ispod koje neće dati.
Mislite li da u određenom trenutku, nakon raznih prijetnji, negiranja, obilježavanja neustavnih datuma i sl. i sam Hadžikadić ne bi odreagovao i zaprijetio? Da li bi onda i on bio nacionalista, koji nabacuje na volej secesionistima ili samo čovjek koji nema drugi način da se prema idiotima postavi?
- Smrcak15
#1050 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
pa evo on ovdje objasnjava kako ce se nositi sa Covicem i Dodikomarchi_a wrote:Mirsad Hadžikadić, član Predsjedništva BiH ? hm