SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
leškarenje

#1026 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by leškarenje »

Sergej Barbarez:"Bolje jedan što želi,nego dvojica što moraju."
Altsa

#1027 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Altsa »

Point. wrote:Meni jedna stvar nije jasna. Zar nije svakom fudbaleru san i cilj da igra na SP ili EP? Je li moguce da je nasim balerinama mrsko igrati na tom skupu najboljih reprezentacija svijeta pa bi radije juni proveli na Hvaru, Ibizi, Maldivama, Dubrovniku, ispijajuci pivu i gledati SP na tv? Ja ne znam kako drugacije objasniti onu bezvolju, bolimekurac stav i bacanje bodova protiv poluamatera.
Treba postaviti jasno pitanje sve i jednom nasem igracu od Begovica do Dzeke, zelis li igrati za reprezentaciju? Ako ne, hvala i dovidjena. Da znamo na cemu smo. Ako ti je napor nositi drzavni dres, odjebi ba, ima onih kojima je to cast.
Tako je. Ali to pitanje mora da postavi ovi selektor. Ova neznalica sigurno ne.
Edin H.

#1028 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Edin H. »

Najvjerovatnije je bio dogovor of ranije 3 za 3 :zzzz:
Last edited by Edin H. on 01/09/2017 21:38, edited 1 time in total.
missko

#1029 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by missko »

Altsa wrote:
Point. wrote:Meni jedna stvar nije jasna. Zar nije svakom fudbaleru san i cilj da igra na SP ili EP? Je li moguce da je nasim balerinama mrsko igrati na tom skupu najboljih reprezentacija svijeta pa bi radije juni proveli na Hvaru, Ibizi, Maldivama, Dubrovniku, ispijajuci pivu i gledati SP na tv? Ja ne znam kako drugacije objasniti onu bezvolju, bolimekurac stav i bacanje bodova protiv poluamatera.
Treba postaviti jasno pitanje sve i jednom nasem igracu od Begovica do Dzeke, zelis li igrati za reprezentaciju? Ako ne, hvala i dovidjena. Da znamo na cemu smo. Ako ti je napor nositi drzavni dres, odjebi ba, ima onih kojima je to cast.
Tako je. Ali to pitanje mora da postavi ovi selektor. Ova neznalica sigurno ne.
Nasima je veca kazna ne pozvat ih na okupljanje reprezentacije nego da se nekvalifikuju. Jbo Russiju kontaju u Sarajevu i u evropi na okupljanjima je provod. Ovi se ne misle vise ni dokazivti a ni orodavati preko repke tako da im je samo do zajebancije
solo2

#1030 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by solo2 »

Poslije Kirin Kupa u Japanu odigranog bez "zvijezda" i s mudima uz koji je isti i osvojen..nas namlati jedan Kipar i to poslije 0-2 - pametnom dosta
north

#1031 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by north »

leškarenje wrote:Sergej Barbarez:"Bolje jedan što želi,nego dvojica što moraju."
Nije da nije tačno, ali nije I da je otkrio toplu vodu I da to nismo znali...Njega bi javnost najviše podržala na klupi, ali ako sam od prije dobro upratio, ne znam koliko ima istine u tome, njemu je nekad ranije nuđeno da vodi mladu reprezentaciju ali kao on samo bi da "A" selekciju vodi....Šta ima, sa pokera odmah na seniorsku reprezentaciju a da prije toga nisi trenirao ni amaterski tim niti barem neku djecu :-) ...On da je krenuo sa mladom I da je bilo šta tu solidno napravio, imao bi kredita da postane i "A" slektor ubrzo jer bi se imalo kredita da javnost ga maksimalno podrži i lobira....Mnogi dobri treneri su tako počinjali pa postali dobri treneri, primjer Bilića iz Hrvatske....

Što se tiče sinoćnje blamaže, nema se šta tu previse pametovati, ono sinoć nije bilo do nekvaliteta, nismo Španija niti Njemačka, ali ona ekipa od sinoć rastrčana i sa puno želje bi hladno uzela Kipar...Ali sa 30% želje, trke i homogenosti na terenu po principu svi za jednog jedan za sve, ne možeš ni Luksemburga dobiti...ali to smo mi, majstori za urinirati po nacionalnom dresu i naciji kada je najpotrebnije za zapeti i dobiti...Glupo je sve svaliti samo na jednu ili dvije osobe, kao samo selektor kriv, ili samo Džeko, ili samo njih dvojica, svi su krivi, selektor jasno mora da preuzme najveću odgovornost i naravno je do njega, ali ako ćemo pošteno cijelo drugo poluvrijeme on je pored aut linije davao jasne upute, da se uzme lopta, da se stane na nju, da se trči, izađe visočije naprijed, ne dozvoli Kipru da drži dugo loptu, ali džaba kad je ljenguzima bilo teško sve to istrčati, pa su kiprani izgledali za nas kao gazele a mi kao skupina pjandura koja ne može da stoji na nogama :oops: ...Opet kažem, selektor jeste kriv i očito nedorastao zadatku, ali ono sinoć sa strane igrača je stvarno izgledalo kao kurcobolja i igranje sa pola snage, ma šta pola, ono nije bilo ni sa 10% onoga što je trebalo :skoljka: ....Asolutno nikakve emocije ni kad smo davali goove ni kad smo ih primali.....To ne može biti nešto normalno :-) ....Zašto je to tako, morao bi znati selektor jer očito on je izgubio svlačionicu prije same utakmice i zato je jasno da on vise ne može da vodi ovu selekciju sve i da je trenerski mag iako jasnije nije ni blizu toga...

Sve u svemu jadno da ne može jadnije, sa pobjedom sinoć, na korak do baraža, ovako kraj priče, i bolje je da je tako kad smo levati i cirkus od reprezentacije :oops: ...Definitivno je vrijeme da se polako počne sa smjenom generacije....ali sa ovakvim savezom i selektorima kojima neki igrači moraju igrati taman za 90 minuta ni jedan pas ne odigrali, jasno da nikad nećemo na zelenu granu..
ultima_palabra

#1032 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by ultima_palabra »

Kad sam vidio one bespotrebne faulove u zadnjim
minutama, gdje znas da ce ti izlezavanjem uzeti po dvije minute... malo mi je bacalo i na bojkot.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1033 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by hrasno38 »

ultima_palabra wrote:Kad sam vidio one bespotrebne faulove u zadnjim
minutama, gdje znas da ce ti izlezavanjem uzeti po dvije minute... malo mi je bacalo i na bojkot.
Meni citavo drugo poluvrijeme samo ne mogu da povezem zasto :?
Samprotivsviju

#1034 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Samprotivsviju »

hrasno38 wrote:
Trener neznalica
hrasno38

#1035 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by hrasno38 »

Samprotivsviju wrote:
hrasno38 wrote:
Trener neznalica
Pa kako je napisao Palermo negdje gore iznad Mesa je davo citavo vrijeme ispravne upute sta treba da rade a zasto oni to nisu radili e to je misterija :?
Edin H.

#1036 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Edin H. »

Jeste li vi stvarno kontali da ce nasa reprezentacija koja je igracki u ozbiljnom padu dobiti lako dobiti Kipar? Pa i prosli put smo se na Kipru jedva provukli - golijada bila.
bersK

#1037 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by bersK »

Ne vjerujem da toliko poraz popišanih zvjezdica primate k srcu. Danska otresla Poljake. Mi otresli Dance. Ako nas Poljaci ne bi satrali u međusobnom okršaju, glavu dajem. Od našeg fudbala reprezentativnog se treba odvići. Pa 90% ljudi odavdje svaki sastav za utakmicu zna i prije Meše. Uvijek isti ljudi. Uvijek isto sve. A do tad Memiševići, Bajići, Šimunovići, Burnići i ostali ostariše i ne nakvasiše dres ni minute.

I da, odakle obraz Meši da ne da ostavku poslije ovog? Valjda čeka Gibraltar, da ih dobije, pa da kaže - šta je? vidite da smo dobri... Kud se ne poklopi da igramo sa Belgijom ili Grcima sljedeću, ovaj bi odstupio još sinoć.
palermo

#1038 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
Pa kako je napisao Palermo negdje gore iznad Mesa je davo citavo vrijeme ispravne upute sta treba da rade a zasto oni to nisu radili e to je misterija :?
Bogami drug moj nigdje ti to Palermo nije napisao. Što se tiče Palerma, za njega je jučerašnja utakmica školski primjer fudbalskog neznanja jednog, sad se slobodno može reći, nazovi trenera.
I ne vejrujem da je bio svjesni bojkot, više sam sklon pomisliti da je u jednom trenutku jednostavno dopizdilo igračima i da su u sebi rekli, ma zajebi ovo......

A što se tiče ispravnih savjeta Meše, čudi me da igračima nije uz aut liniju savjetovao da daju gol :D
hrasno38

#1039 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:
Bogami drug moj nigdje ti to Palermo nije napisao. Što se tiče Palerma, za njega je jučerašnja utakmica školski primjer fudbalskog neznanja jednog, sad se slobodno može reći, nazovi trenera.
I ne vejrujem da je bio svjesni bojkot, više sam sklon pomisliti da je u jednom trenutku jednostavno dopizdilo igračima i da su u sebi rekli, ma zajebi ovo......

A što se tiče ispravnih savjeta Meše, čudi me da igračima nije uz aut liniju savjetovao da daju gol :D
Izvinjavam se @north je napisao :D
Logovan

#1040 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Logovan »

solo2 wrote:Poslije Kirin Kupa u Japanu odigranog bez "zvijezda" i s mudima uz koji je isti i osvojen..nas namlati jedan Kipar i to poslije 0-2 - pametnom dosta
A na Kirinom kupu su protivnici inače ozbiljno igrali. :oops: Danci zaganjali trofej, jedva čekali da ga stave u vitrinu odmah pored trofeja Europskog prvenstva 1992. godine. :oops:
Samprotivsviju

#1041 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Samprotivsviju »

hrasno38 wrote:
Samprotivsviju wrote:
hrasno38 wrote:
Sta je ispravna uputa ?

Da je rekao zabijte gol...i to je ispravna uputa

Citava Mesina filozofija je odron...bezidejno dodavanje zadnje linije uzasno sporo gradjenje napada...
hrasno38

#1042 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by hrasno38 »

Samprotivsviju wrote:Citava Mesina filozofija je odron...bezidejno dodavanje zadnje linije uzasno sporo gradjenje napada...
To je ono sto mi predpostavljamo jer cisto sumnjam da je iko sa foruma bio u svlacionici i cuo sta Mesa govori igracima....sinoc ih je pocetkom drugog poluvremena potpuno ispravno savjetovao a zasto oni to nisu jebali ni 2% rekao sam da je meni makar misterija :?
palermo

#1043 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by palermo »

Nego, kad već naglabamo, ko bi danas uopšte prihvatio treniranje reprezentacije Bosne i Hercegovine. Kome bi ona mogla biti zanimljiva. Koji to mi novi potencijal imamo da bi bili nekome zanimljivi.

Zašto bi recimo čak i Sergej Barbarez htio da u ovom trenutku preuzme reprezentaciju BiH ?
palermo

#1044 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
Samprotivsviju wrote:Citava Mesina filozofija je odron...bezidejno dodavanje zadnje linije uzasno sporo gradjenje napada...
To je ono sto mi predpostavljamo jer cisto sumnjam da je iko sa foruma bio u svlacionici i cuo sta Mesa govori igracima....sinoc ih je pocetkom drugog poluvremena potpuno ispravno savjetovao a zasto oni to nisu jebali ni 2% rekao sam da je meni makar misterija :?
Pa ja pretpostavljam da je Pjana u sebi govorio, pa uzmi je ti konju jedan...kako ću je uzeti kada igramo sa dva vezna igrača....
Muhamed Đakmić

#1045 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Muhamed Đakmić »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:
Pa ja pretpostavljam da je Pjana u sebi govorio, pa uzmi je ti konju jedan...kako ću je uzeti kada igramo sa dva vezna igrača....
Baš tako :lol:
last mohicans

#1046 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by last mohicans »

Meša alias..Izbij, nabij, strpljivo, respekt, ozbiljnost, zalaganje, fali mi Gilly,....jos bi mogao nabrajati. Floskule i suplja priča. Nista od toga mi ne vidjesmo, ne samo u ovoj utakmici, nego u podosta njih koje je ovaj kvazi stručnjak vodio. Kakav si ti trener kad profesionalce ( to sinoc nisu bili) koji igraju u najboljim ligama Europe ne mozes motivirati da izgaraju. Jos gore da ne znaju sta koji igra. Jasno ko dan. Dlitant, amater, neznalica. Vidim gore se spominje kao suflirao im je tokom utakmice sve ispravno. Utakmica se dobija prije nego je i pocela, u glavama, s znanjem, taktičkom postavkom, a ponajvise mudima i zalaganjem. Sami sebi nisu vjerovali da bi trebali pobijediti levate i suvišno je bilo sta pričati i dodavati. Samo me interesuje kad se korumpirani savez misli izjasniti, nakon Belgije?
Muhamed Đakmić

#1047 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Pa jarane, mogao se tom logikom derati i nemojte primiti gol, ili de pobijedite ba :D

Ne mogu da vjerujem čime je kupio raju.

Ovako je Marc Wilmots objasnio u Fudbalskom savezu Belgije ispadanje sa Eura 2016: Mahao sam rukama pored linije i pokušavao ih natjerati da igraju. Popio je nogu hladno :D
Edin H.

#1048 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by Edin H. »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:

Dajte go, dajte go, dajte go, pa da slavimo. :D
kudrilo

#1049 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by kudrilo »

Meni izgleda da u repci postoje "klanovi" u smislu međusobnog nepodnoşenja. Logično je da ćeš među 25 imati nekog ko se više ili manje s nekim druži, ali tačno znaš uvijek s kim ćeš koga na slici vidjet.

Npr, uvijek mi je bilo čudno što Pjanić i Lulić nisu "bliži", davali su izjave da se nikad skoro ne viđaju.
Meni su npr. Begović, Vedo, Lulić izgledali kao profesionalniji momci, mirniji, dok su Dzeko, Spaha, Vranjes, donekle i Pjanic mahalaški orijentisani.

Mislim da imamo previše različitih karaktera, gdje puno njih vidi sebe većim od repke, a na klupi redovno nema niko ko će to izbalansirati.
bingov buraz

#1050 Re: SP 2018: Kipar - BiH / Gibraltar - BiH

Post by bingov buraz »

Postavi ti taktiku kako treba,motiviraj igrace,izvedi najspremnije i hajd zapali cigaru van stadiona slobodno :mrgreen:

Otkad to dernjava posta dokaz kvaliteta selektorskog?
Locked