Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
Ricken

#1026 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Ricken »

teodolit wrote:
512MB wrote:Kako su samo juznosrbi preuzeli taktiku svojih idola srbadije, e cuj Ljubica, ako nam neugodite Bosna ce bit nemoguca drzava :lol: :lol: :lol:

Nemal nish origigi? :lol:
Pa Bosna je i sad nemoguća država. Kvaliteta života vam je na razini afričkih diktatura, ništa vam ne funkcionira, od institucija preko infrastrukture do osnovnih stvari tipa vodovod, glavnim gradom vam lutaju čopori pasa lutalica, kao nekad kroz New Delhi, standard vam je nikakav, oko ničega se ne možete dogovoriti, niste ni milimetar napredovali od '95, suverenitet imate samo na papiru a zapravo ste protektorat EU i USA i da ne nabrajam dalje.

Doduše, ako vas to zadovoljava, nema vam tko što prigovarati :run:
Vjerovatno to tako izgleda kad se gleda HRT. U svakom slučaju, samo pokazuješ da nemaš nikakvog dodira sa Bosnom, ida veze nemaš kako stoje stvari na terenu.
smijesni_ste

#1027 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by smijesni_ste »

Šta je pogrešno napisao?

Jedino se ne slažem da smo na nivou afričkih zemalja, ali idemo u tom pravcu polako i sigurno.
zg1911

#1028 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by zg1911 »

Maraschino wrote:
zg1911 wrote:
slažem. no usporedjivalo se rh i bih standard. slažeš li se da je standard u rh ipak malo više od plaho bolji no u bih?

onda puna eu idiota. ili pak ne pričaju medjusobno o prevarantskoj hrvatskoj?
slazes li se da je hrvatska plaho plaho plaho zaduzenija od bih?
bih kada bi se toliko zaduzila bila bi monako za hrvatsku.
nemoj se brukati. prije ovakvih izjava zaguglaj udio duga u bdp-u par nasumično odabranih razvijenih država, pa par nerazvijenih
zg1911

#1029 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by zg1911 »

malakh wrote:
zg1911 wrote:
ma ja ba, sve je to u 5 deka.

nego, imaš li kakav argument za propast turizma u hrvatskoj ili je to u sferi jalovih mokrih snova? jer unatoč "šupačkom dizanju cijena i neljubaznosti" broj dolazaka i broj noćenja rastu iz godine u godinu.
odakle dolaze svi ti silni turisti?

možda iz bratske češke ili mađarske :lol:
proguglaj strukturu gostiju u hrvatskoj, pa ćeš naći službene podatke na stranicama državnog zavoda za statistiku. a zašto je to uopće bitno?
zg1911

#1030 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by zg1911 »

Point. wrote:
zg1911 wrote:
slažem. no usporedjivalo se rh i bih standard. slažeš li se da je standard u rh ipak malo više od plaho bolji no u bih?

Malo visi jest i to prvenstveno zbog turizma. Al je sve u 5 deka, svake godine gazde na moru kukaju kako rade po 2 posla a plate slabe, kako je korupcija velika, gleda se gdje ce se svaka kuna potrositi. S obzirom da ste u NATO i EU, da imate granicu sa malo razvijenijim drzavama i dobar geografski polozaj i veliku morsku obalu, standard u HR bi trebao fakat da bude svicarski za Bosnu.
dakle argument je da graničimo s razvijenijim državama? pa dijelimo i sa nerazvijenijim, so what?

5 deka a? onda je slo od rh 3, 4 deka?
osjetna je to razlika. ja vam želim da ju smanjite, a mi da smanjimo onu sa slovencima.
Ricken

#1031 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Ricken »

smijesni_ste wrote:Šta je pogrešno napisao?

Jedino se ne slažem da smo na nivou afričkih zemalja, ali idemo u tom pravcu polako i sigurno.
Šta je tačno napisao? Da u Sarajevu u posljednje vrijeme ima redukcije vode? Pa eto i Rim ima redukcije vode, pa neznam, da li je zbog toga Italija Somalija? Sranja su prilično česta u posljednje vrijeme sa zapadne granice BiH.
oakville

#1032 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by oakville »

zg1911 wrote:
Point. wrote:
zg1911 wrote:

Malo visi jest i to prvenstveno zbog turizma. Al je sve u 5 deka, svake godine gazde na moru kukaju kako rade po 2 posla a plate slabe, kako je korupcija velika, gleda se gdje ce se svaka kuna potrositi. S obzirom da ste u NATO i EU, da imate granicu sa malo razvijenijim drzavama i dobar geografski polozaj i veliku morsku obalu, standard u HR bi trebao fakat da bude svicarski za Bosnu.
dakle argument je da graničimo s razvijenijim državama? pa dijelimo i sa nerazvijenijim, so what?

5 deka a? onda je slo od rh 3, 4 deka?
osjetna je to razlika. ja vam želim da ju smanjite, a mi da smanjimo onu sa slovencima.
Nadam se da će se razlika u razvijenosti još povećati. Ipak su plate Hrvata u Njemačkoj, Irskoj i Austriji puno puno veće u odnosu na BiH.
Maraschino

#1033 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Maraschino »

zg1911 wrote:
nemoj se brukati. prije ovakvih izjava zaguglaj udio duga u bdp-u par nasumično odabranih razvijenih država, pa par nerazvijenih
Guglaj ti a ako ti nije tesko provozaj se malo lipom vasom.
zg1911

#1034 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by zg1911 »

Maraschino wrote:
zg1911 wrote:
s omjera duga i bdp-a do vožnje hrvatskom. strava...

eto, vozio hrvatskom i banana. predjem granicu s bih i ono eldorado
Maraschino

#1035 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Maraschino »

zg1911 wrote:
Maraschino wrote:
zg1911 wrote:

Za BiH smo ''zakljucili'' da je rupa ali lepa nasa sigurno nije nikakav eldorado pored milijardi zaduzenja.
oakville

#1036 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by oakville »

zg1911 wrote:
Maraschino wrote:
zg1911 wrote:

Šta ćeš prelaziti u BiH, nerazvijeni tamni vilajet. Pravac Austrija i dalje.
teodolit

#1037 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by teodolit »

Maraschino wrote:
zg1911 wrote:

Za BiH smo ''zakljucili'' da je rupa ali lepa nasa sigurno nije nikakav eldorado pored milijardi zaduzenja.
Hrvatska već godinama strogo kontrolira svoje financije i konstantno smanjuje dug. Plus nam je deficit sad ispod 2%, tako da ako hoćemo, možemo sutra uvesti euro. A i rejting nam je od smeća skočio na stabilno

Malo o hrvatskom dugu

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/hr ... a-20170801

http://www.poslovni.hr/hrvatska/bruto-i ... ura-327538

http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/moody- ... 69520.html

U 6 mjesecu je prekinut postupak nadzora nad Hr financijama zbog smanjenja deficita

http://www.consilium.europa.eu/en/press ... -deficits/

Hrvatska bi teoretski, sav dug mogla vratiti samo od turizma u manje od 4 godine :D
Point.

#1038 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Point. »

U jebote, pa Hrvatska je obecana zemlja, ekonomski gigant. Ko bi reko.
oakville

#1039 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by oakville »

Point. wrote:U jebote, pa Hrvatska je obecana zemlja, ekonomski gigant. Ko bi reko.
Hrvatska je zemlja meda i mlijeka za odabrani narod. Njoj sretno teže svi Hrvati vođeni geslom "Čuvaj Bože Hrvatsku, odoh ja u Njemačku."
zg1911

#1040 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by zg1911 »

Maraschino wrote:

Za bih si ti napisao da je ispred hrvatske jer ima manji dug, a s razinom duga ko rh da bi bili monaco. Samo vam se neda
zg1911

#1041 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by zg1911 »

oakville wrote:
Imaš i ti arabijski poluotok
mehoxy

#1042 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by mehoxy »

.
Last edited by mehoxy on 02/09/2018 11:58, edited 1 time in total.
Point.

#1043 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Point. »

zg1911 wrote:
oakville wrote:
Cemu ova arogantnost? Za ocekivati je drugacije ponasanje pripadnika uljudbenog naroda sa evropskim vrijednostma. Sta ima arapski poluotok sa gospodinom gore? Pretpostavljas da je musliman pa jel mjesto vam je tamo? Nema mjesta za nas u Evropi?
zg1911

#1044 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by zg1911 »

Point. wrote:
zg1911 wrote:
oakville wrote:
Cemu ova arogantnost? Za ocekivati je drugacije ponasanje pripadnika uljudbenog naroda sa evropskim vrijednostma. Sta ima arapski poluotok sa gospodinom gore? Pretpostavljas da je musliman pa jel mjesto vam je tamo? Nema mjesta za nas u Evropi?
da ne gledaš kroz nacionalističke naočale vidio bi da je prvo on mene poslao u austriju. a što ja imam s austrijom? pa rekoh kad je bal nek je maskenbal
Point.

#1045 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Point. »

zg1911 wrote:
da ne gledaš kroz nacionalističke naočale vidio bi da je prvo on mene poslao u austriju. a što ja imam s austrijom? pa rekoh kad je bal nek je maskenbal
Ma vidi, ja gledam kroz nacionalisticke naocale a ti saljes nekog na arapski poluotok samo zbog vjere. Kakve su to naocale, uljudbene?
Nisam njegov advokat ali mislim da je ciljao na tu cinjenicu da Hrvati emigriraju ka Evropi za boljim zivotom pa zato spomenu Austriju i dalje ka Evropi. Da je ciljao nisko kao ti vjerovatno bi spomenuo Vatikan.
zg1911

#1046 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by zg1911 »

Point. wrote:
zg1911 wrote:
Ma vidi, ja gledam kroz nacionalisticke naocale a ti saljes nekog na arapski poluotok samo zbog vjere. Kakve su to naocale, uljudbene?
Nisam njegov advokat ali mislim da je ciljao na tu cinjenicu da Hrvati emigriraju ka Evropi za boljim zivotom pa zato spomenu Austriju i dalje ka Evropi. Da je ciljao nisko kao ti vjerovatno bi spomenuo Vatikan.
Ne šmaraj. Po zaslugama
Point.

#1047 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Point. »

zg1911 wrote:
Point. wrote:
zg1911 wrote:
Ne šmaraj. Po zaslugama
Tu uljudbenu aroganciju prosipaj nekom drugom.
Streptokok

#1048 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Streptokok »

kako ide ovo sa mostom, u koja ste doba?

koliko vas ovdje ima, koji nas ubjeđujete kako je sve to ok, da ste se ufatili posla do sada bi ga skovali.
DonieBrasco

#1049 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-u ... /170911094

Nadam se da ce neko reagovati na ovo.
Maraschino

#1050 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Maraschino »

DonieBrasco wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-u ... /170911094

Nadam se da ce neko reagovati na ovo.
Sto ce reagovati?
Koga ovaj predstavlja?
U vezi izgradnje Pelješkog mosta, Čović je informirao sagovornicu da, što se tiče institucija BiH, nema nikakvih formalno-pravnih smetnji za nastavak projekta, a da se na individualne stavove i reakcije pojedinih dužnosnika u BiH ne može utjecati, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.
...i obrnuto, sto se tice institucija BiH, Peljeski most se ne moze raditi a na zelje pojedinaca se ne moze utjecati.
Post Reply