Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Razumijem ja i Đorđevića. Ušla voda u uši, svi bi mi psovali i bogarali na njegovom mjestu u onom momentu.
Rešeta te Dragič, stane, ono počne Prepelič....pa onda Randolph....koji je defanzivno odlično igrao.
“Moja mama je Slovenka, ovdje iz Ljubljane a moj tata iz Bosne, iz Zvornika. Svake godine kada imam vremena idem u Bosnu kod djeda. Volim Bosnu, uvijek rado idem tamo, dobri ljudi, dobra hrana, tamo mi je sve blisko i volim kada sam tamo. Susretao sam se sa predrasudama, kad odem u Bosnu, kažu vidi ga janez, a u sloveniji sam “čefur”, što je pogrdan naziv za sve Bosance, Hrvate i Srbe čije prezime završava na “ić”. Na kraju krajeva, ja sam se rodio u Sloveniji, Slovenija mi je dala sve, tu sam rođen, tu sam se školovao, naučio kako se igra košarka, zato za sebe smatram da sam Slovenac, ali znam gdje su mi korijeni, odakle mi je tata, tako da uvijek volim da idem nazad u Bosnu”
Dobra tekma i zasluzena pobjeda Slovenaca. Trener me najvise odusevio. jebo te koji zmaj od covjeka i koji hazarder. Cova skoro cijelih zadnjih 10 minuta igra bez najboljeg igraca (igrao oko 2minute kad se sabere) i ne pomislja da ga uvede zadnju minutu. Svaka cast za ovo. Da je izgubio ne vjerujem da bi ga razapeli jer svi su vidjeli da vise nema snage. Kad vidim ovu kosarku i sjetim se tekmi nase repke dodje mi da placem. No nadati se je ako Vujosevic ostane 4 godine na kormilu da cemo i mi nesto uraditi: Ako nista i ne osvojimo bar se niko od igraca nece vise kurciti i zajbavati trenera. Jos jednom cestitke Slovencima.
Melbourne_Australia wrote:Ova Srbija postala luzerska reprezentacija Samo gube finala A plasiraju su u finale evrospskog prvenstva svakih 10 godina
Idiotski komentar.
Inače, čestitke i Slovencima i našima. Slovenci uzeše tozla bez poraza...fantastičan put do pehara.
Kontinuitet osvajanja medalja se nastavlja. To je jako bitno, pogotovo kada se stepen otežavajućih okolnosti koji se motaju oko košarke i reprezentacija, povećava i vrši pritisak. Biti vicešampion sveta, olimpijskih igara i Evrope, svakako nije mala stvar. Ovim momcima ide ogromna podrška i aplauz za sve pruženo za ovih dvadesetak dana, i za svo ono utrošeno vreme u pripremama, treninzima i drugim obavezama, kada su ostali u leru ili potpuno odmaraju.
Biće i tog zlata, u to sam siguran, a Janezima želim da ga proslave u najboljoj atmosferi, zaslužili su.
Zna li ko slucajno koliko Srbija ulaze u kosarku godisnje? I koliko akademija ima po Srbiji?
Ja znam samo za onu famoznu FMP-ovu akademiju, koja je sada valjda u sklopu Zvezde.
Capajebo wrote:Zna li ko slucajno koliko Srbija ulaze u kosarku godisnje? I koliko akademija ima po Srbiji?
Ja znam samo za onu famoznu FMP-ovu akademiju, koja je sada valjda u sklopu Zvezde.
Capajebo wrote:Zna li ko slucajno koliko Srbija ulaze u kosarku godisnje? I koliko akademija ima po Srbiji?
ovo je najbolja akademija -
Akcija 100 terena za 10.000 novih košarkaša u Srbiji je počela!
Svi smo imali svoj basket teren na kojem smo prvi put učili da vodimo loptu, pucamo trojke, na kojem smo prvi put igrali tri na tri. Ili jedan na jedan.
Kako sada izgledaju ti tereni?
Ako niste sigurni, obiđite ih. Ako ne izgledaju kao nekada, ako na njima više nema klinaca koji vežbaju, vreme je da se nešto preduzme, zar ne?
Zato je kompanija MOZZART pokrenula akciju "100 terena za jednu igru" u želji da pomogne obnovu košarkaških terena širom Srbije, kako bi se sportski duh ponovo vratio u zemlju šampiona. Lako je: fotografiši teren koji želiš da bude obnovljen, postavi fotografije na stranici www.deotvogzivota.com, a akciju možeš da pratiš i deliš na FB stranici facebook.com/mozzart.deotvogzivota. Pozovi sve prijatelje da glasaju za obnovu tvog terena, naravno.
Požuri, prvih 10 terena koji će biti obnovljeni biramo već 1. novembra 2014!
bingov buraz wrote:Da zavrsimo s tim sam Dragic kaze
“Moja mama je Slovenka, ovdje iz Ljubljane a moj tata iz Bosne, iz Zvornika. Svake godine kada imam vremena idem u Bosnu kod djeda. Volim Bosnu, uvijek rado idem tamo, dobri ljudi, dobra hrana, tamo mi je sve blisko i volim kada sam tamo. Susretao sam se sa predrasudama, kad odem u Bosnu, kažu vidi ga janez, a u sloveniji sam “čefur”, što je pogrdan naziv za sve Bosance, Hrvate i Srbe čije prezime završava na “ić”. Na kraju krajeva, ja sam se rodio u Sloveniji, Slovenija mi je dala sve, tu sam rođen, tu sam se školovao, naučio kako se igra košarka, zato za sebe smatram da sam Slovenac, ali znam gdje su mi korijeni, odakle mi je tata, tako da uvijek volim da idem nazad u Bosnu”
malo je to nacinalistama smrdavim
oni znaju najbolje , vjerovatno bolje i od njega, sta je i ko je
Tomahawk11 wrote:Španija 6. Put zaredom na postolju.
Pau se ne oprašta još uvijek.
Spanija najveca evropska kosarkaska reprezentacija ubjedljivo u zadnjih 20 godina..
Da li je? Ako gledamo od 96 a od tada i moramo Srbija na OI 2 druga mjesta kao i Spanija. Na SP Srbija 2 zlata i jedno srebro a Spanija samo jedno zlato. Na EP Srbija tri zlata, dva srebra i jednu bronzu a Spanija 3 zlata, tri srebra i tri bronze.
Tako da bas rezultati i ne govore da je najbolja.
Okrsaj Doncic/Musa , mislim da bi to bila jednosmjerna ulica , jer Doncic vec sad ima 3x vise iskustva , o minutama da ne govorim i to u Realu i spanskoj ligi
amar1994 wrote:
nacionalizam opce prisutan svugdje , ocigledno nista ne moze proc bez prepucavanja i preseravanja nikako
Taj nacionalizam, to prepucavanje i pogotovo preseravanje možeš da pripišeš jednom ili par komentatorta koji su namerno glumili neko ludilo i vukli iz lične mizerije na tu stranu - preseravanja i prepucavanja, praveći se ludi kroz jeftinu provokaciju.
nacionalizam opce prisutan svugdje , ocigledno nista ne moze proc bez prepucavanja i preseravanja nikako
Taj nacionalizam, ili prikirveni nacionalizam, to prepucavanje i pogotovo preseravanje možeš da pripišeš jednom ili par komentatorta koji su namerno glumili neko ludilo i vukli iz lične mizerije a tu stranu - preseravanja i prepucavanja.
Tomahawk11 wrote:Španija 6. Put zaredom na postolju.
Pau se ne oprašta još uvijek.
Spanija najveca evropska kosarkaska reprezentacija ubjedljivo u zadnjih 20 godina..
Da li je? Ako gledamo od 96 a od tada i moramo Srbija na OI 2 druga mjesta kao i Spanija. Na SP Srbija 2 zlata i jedno srebro a Spanija samo jedno zlato. Na EP Srbija tri zlata, dva srebra i jednu bronzu a Spanija 3 zlata, tri srebra i tri bronze.
Tako da bas rezultati i ne govore da je najbolja.
Ti racunas ?? dok se zvala Jugoslavija pa onda scg i crna gora?? od kako je Srbija, samo dva srebra na evro prvenstvima za 18 godina...Pricas o kosarkasima koji su dosli iz bivse Juge....Znaci 2 srebra pod imenom Srbija na evro prvenstvima...Spanija 3 titule, 2 srebra i 3 bronze u tom periodu..I Francuska i Litva imaju vise medalja u tom periodu..I u finalu 2009 na evro Spanija je unistila Srbiju 18 razlike...
Last edited by Melbourne_Australia on 18/09/2017 00:17, edited 1 time in total.