Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BaDa wrote:ja ne mogu vise od 3 sata sota izvuci is svoje 8ice wifi,3g, sync i lokacije su uvijek ukljucene.. brightness je na auto... viber, face i insta najvise koristim klix, reddit i sl.. i pogledam po koji klip na youtube
S9 ima jos gori SOT od S8. Znaci bilo bi jos losije na S9.
Brightness auto nista ne znaci, i dalje ima slider.
BaDa wrote:ja ne mogu vise od 3 sata sota izvuci is svoje 8ice wifi,3g, sync i lokacije su uvijek ukljucene.. brightness je na auto... viber, face i insta najvise koristim klix, reddit i sl.. i pogledam po koji klip na youtube
S9 ima jos gori SOT od S8.
Brightness auto nista ne znaci, i dalje ima slider.
Ima slajder... ali par puta smanji manuelno, onda ce on sam ubuduce
A fakat pa 3 sata SOT je ništa.
Najgore sto sam navikao na šaomi trenutni koji baca po 8-9 sati SOT pa sam se nadao prelaskom na S8 izvuci pola od toga.
PlusSA wrote:A fakat pa 3 sata SOT je ništa.
Najgore sto sam navikao na šaomi trenutni koji baca po 8-9 sati SOT pa sam se nadao prelaskom na S8 izvuci pola od toga.
Ja bih svakome preporucio ko hoce s8 ili s9 da uzme plus modele, zena ima s8+ ja s9+ baterije u oba i vise nego zadovoljavajuce. Obicni modeli su problematicni jer imaju puno manji kapacitet.
Ja na telefonu imam "brdo" aplikacija i većina ih je stalno uključena. Danas sam koristio i mobilne podatke i evo moje stanje. Osvjetljenje je na auto ali ga u zatvorenim prostorijama držim do 40% dok vani ide sam po potrebi na max.. Te uređaje na kojima imate po 3h SOT-a mislim da bukvalno ubijate.
SONY_91 wrote:Ja na telefonu imam "brdo" aplikacija i većina ih je stalno uključena. Danas sam koristio i mobilne podatke i evo moje stanje. Osvjetljenje je na auto ali ga u zatvorenim prostorijama držim do 40% dok vani ide sam po potrebi na max.. Te uređaje na kojima imate po 3h SOT-a mislim da bukvalno ubijate.
A i mene cudi kad vidim ljudi neki cak na S9+ se zale i stavljaju screenshote da ne mogu vise od cak 2-3 sata, vrlo rijetko 4 SOT i to mi nikako nije jasno sta li rade s tim telefonima. Izdrzi im 8-12 sati ukupno, a kod mene dan-dva bez ikakvih problema SOT uz moje koristenje nikad nije ispod 5:30 a ide i do 8 ako vise koristim tel.
SONY_91 wrote:Ja na telefonu imam "brdo" aplikacija i većina ih je stalno uključena. Danas sam koristio i mobilne podatke i evo moje stanje. Osvjetljenje je na auto ali ga u zatvorenim prostorijama držim do 40% dok vani ide sam po potrebi na max.. Te uređaje na kojima imate po 3h SOT-a mislim da bukvalno ubijate.
ovo nije loše, može preko 5 sati SOT što je prihvatljivo
Dje nije lose, samo 8 sati na bateriji i vec na 42%. To sto je koristen 3h ne pomaze puno.
Fazon bi bio da je to na 24h sa 3h ekrana, to bi vec bilo nesto.
Dje nije lose, samo 8 sati na bateriji i vec na 42%. To sto je koristen 3h ne pomaze puno.
Fazon bi bio da je to na 24h sa 3h ekrana, to bi vec bilo nesto.
Pa imat ce on do kraja 4-5 sati SOT sa 24 sata koristenja.
UmaX wrote:Fazon bi bio da je to na 24h sa 3h ekrana, to bi vec bilo nesto.
Imao bi bolji SOT i vrijeme mirovanja bi se produžilo da je Wi-Fi bio stalno uključen ali morao sam se prebaciti nekih sat vremena na mobilne podatke jer je nestalo interneta. Koristim aktivno WeChat, Viber, 3 mail-a na sinhronizaciji tako da vrijeme mirovanja je dobro .
Neko je pitao ovdje da li ima nacin da se provjeri stanje baterije. Aplikacija "Phone Info" koja je kodirana samo za samsung i ima sve informacije o softveru i hardveru od nedavno ima i taj podatak i pokaze battery health u %.
Gledajuci na 3 razlicita samsung uredjaja cini mi se kao da bi trebalo ispravno da pokazuje.
Last edited by arnes_king on 27/03/2019 22:28, edited 1 time in total.
arnes_king wrote:Neko je pitao ovdje da li ima nacin da se provjeri stanje baterije. Aplikacija "Device info" koja je kodirana samo za samsung i ima sve informacije o softveru i hardveru od nedavno ima i taj podatak i pokaze battery health u %.
Gledajuci na 3 razlicita samsung uredjaja cini mi se kao da bi trebalo ispravno da pokazuje.
arnes_king wrote:Neko je pitao ovdje da li ima nacin da se provjeri stanje baterije. Aplikacija "Phone Info" koja je kodirana samo za samsung i ima sve informacije o softveru i hardveru od nedavno ima i taj podatak i pokaze battery health u %.
Kod mene pokazuje battery health 99,4%. Nešto mi je malo spala s obzirom da mu je tačno godina korištenja. Mada, mislim da tu igra malo ulogu isključivanje brzog punjenja od prvog dana.
arnes_king wrote:Neko je pitao ovdje da li ima nacin da se provjeri stanje baterije. Aplikacija "Phone Info" koja je kodirana samo za samsung i ima sve informacije o softveru i hardveru od nedavno ima i taj podatak i pokaze battery health u %.
Kod mene pokazuje battery health 99,4%. Nešto mi je malo spala s obzirom da mu je tačno godina korištenja. Mada, mislim da tu igra malo ulogu isključivanje brzog punjenja od prvog dana.
Ni ja nikad nisam brzo koristio... u augustu 2018 kupio...95%
SONY_91 wrote:Ja sam uzeo u martu, i, izgleda da sam bolje pazio bateriju od tebe .
U mene je doduse s9+... al svejedno.
Vala ne znam kako si je "pazio"... punim preko noci, i to bezicnim...
Ma ja isključivo kablom punim. Rijetko kada sam punio bateriju a da je ispod 25% ostalo na kraju dana. Uključim na punjač i ostavim ga do ujutro i na posao lagano.