REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE

Post Reply
bh.tornjak

#1026 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

ovo...

Rekordna naplata: Porezna uprava4,4 milijarde javnih prihoda FBiH u 2016. prikupila

pa ovo:
Skoro svake godine bh. dijaspora je u domovinu poslala više od 35 milijardi KM (oko 18 milijardi eura).

pa sad ti to saberi...pomnozi...oduzmi...podijeli...radi sta hoces i kako ti volja, samo ne zaboravi pri tome da uracunas otprilike jos toliko para koje dodju "na crno" tj. nisu dosle preko banki...racuna...doznaka...
i vidjet ces da dijaspora ima itekako pravo da da se interesuje za SVOJU zemlju
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1027 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

Maharadza wrote:Hajde ti prvo malo iskoristi taj internet za nešto pametno osim za pljuvačinu i nauči šta znači posjedovati državljanstvo i šta ono sa sobom nosi tj. koja prava! Čuj ne smije se pitati samo što ne plaća poreze, a ja mu slikovito dokazao da dijaspora puni budžet sa 3 MILIJARDE GODIŠNJE i to su samo "provjerena" sredstva, a Boga pitaj koliko još ostave za sobom, većinom familiji i rodbini! Ali lakše ignorisati činjenice i dumati po svome, valjda mržnja i zavist pojeli posljednju ćeliju mozga koja se pita za zdrav razum?! :-)
Pa izmedju ostalog i ovo sto sam stavio kao linke su obaveze pa izgleda da se bas ne ispunjavaju!!! Pusti vise to supljiranje o ulasku para dijaspore u BiH...to su price za malu djecu. Sta ti imas od toga sto je meni moja familija poslala milju eura??? Da je to tako kako se prica i s obzirom kolika nam je dijaspora mi bi bili bogatiji od Svice. Nema tu mrznje to je samo prakticnost. Koji kces kurac ti odlicivati o mom zivotu ako ovdje ne zivis ili ja o tvom ako ne zivim tamo gdje ti zivis. Koji kurac imaju Hrvati iz BiH da glasaju u Hrvatskoj i Srbi u Srbiji???? To vam smeta i oko toga uviek polemisete. Ja sam rekao sto mislim i to je tako svidjalo se to tebi ili ne.
A sto se tice interneta i koristenja ti svoje kapacitete odvano vec pokazujes na temama o fudbalu tako da nemoj da dublje ulazimo u raspravu!!!
draganbl

#1028 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by draganbl »

Koliko samo patetičnih postova ima na ovoj temi.

Te neće Bakir, te neće Sakib, te ne da međunarodna zajednica, te ne da Amerika, te Srbija se protivi, te Srbi blokiraju i ostale gluposti.

Pitanje svih pitanja je sljedeće:
Postoje li novi dokazi ili ne?

Ako postoje novi dokazi, revizija tužbe je obavezna, nema te sile koja je smije zabraniti.
Ako ne postoje, stara presuda je pravosnažna za vijeke vjekova.
hrasno38

#1029 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

bh.tornjak wrote:ovo...

Rekordna naplata: Porezna uprava4,4 milijarde javnih prihoda FBiH u 2016. prikupila

pa ovo:
Skoro svake godine bh. dijaspora je u domovinu poslala više od 35 milijardi KM (oko 18 milijardi eura).

pa sad ti to saberi...pomnozi...oduzmi...podijeli...radi sta hoces i kako ti volja, samo ne zaboravi pri tome da uracunas otprilike jos toliko para koje dodju "na crno" tj. nisu dosle preko banki...racuna...doznaka...
Ko je napisao da ovo nemas pravo?????? Naravno da imas apsolutno pravo da se interesujes, da posjecujes ali da odlucujes ni u mislima jer tvoje pogresne odluke tebe nece zakaciti nego mene koji zivim ovdje.
bh.tornjak

#1030 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

hrasno38 wrote:

pa ovo:

Ko je napisao da ovo nemas pravo?????? Naravno da imas apsolutno pravo da se interesujes, da posjecujes ali da odlucujes ni u mislima jer tvoje pogresne odluke tebe nece zakaciti nego mene koji zivim ovdje.

onda, papiretine i sve sto je potrebno i na sud...ili tuzilastvo....
predas zahtjev za oduzimanje prava glasa dijaspori....i tacka.

sta pjenis ovde...jbg....cir ce da ti pukne..
VjecitiStudent

#1031 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

pa ovo:

Od postanka svijeta, 35 milijardi, a godišnje ....

Dijaspora u BiH šalje više 
od dvije milijarde maraka
http://www.vecernji.ba/dijaspora-u-bih- ... ka-1027233
A ove pare, jel' šaljete rodbini, ili pravite i škole, vrtiće, ambulante, ...?
Maharadza

#1032 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Maharadza »

hrasno38 wrote:
Maharadza wrote:Hajde ti prvo malo iskoristi taj internet za nešto pametno osim za pljuvačinu i nauči šta znači posjedovati državljanstvo i šta ono sa sobom nosi tj. koja prava! Čuj ne smije se pitati samo što ne plaća poreze, a ja mu slikovito dokazao da dijaspora puni budžet sa 3 MILIJARDE GODIŠNJE i to su samo "provjerena" sredstva, a Boga pitaj koliko još ostave za sobom, većinom familiji i rodbini! Ali lakše ignorisati činjenice i dumati po svome, valjda mržnja i zavist pojeli posljednju ćeliju mozga koja se pita za zdrav razum?! :-)
Pa izmedju ostalog i ovo sto sam stavio kao linke su obaveze pa izgleda da se bas ne ispunjavaju!!! Pusti vise to supljiranje o ulasku para dijaspore u BiH...to su price za malu djecu. Sta ti imas od toga sto je meni moja familija poslala milju eura??? Da je to tako kako se prica i s obzirom kolika nam je dijaspora mi bi bili bogatiji od Svice. Nema tu mrznje to je samo prakticnost. Koji kces kurac ti odlicivati o mom zivotu ako ovdje ne zivis ili ja o tvom ako ne zivim tamo gdje ti zivis. Koji kurac imaju Hrvati iz BiH da glasaju u Hrvatskoj i Srbi u Srbiji???? To vam smeta i oko toga uviek polemisete. Ja sam rekao sto mislim i to je tako svidjalo se to tebi ili ne.
A sto se tice interneta i koristenja ti svoje kapacitete odvano vec pokazujes na temama o fudbalu tako da nemoj da dublje ulazimo u raspravu!!!
Ne brini, tvoj život me ne zanima sekunde, još manje da odlučujem o njemu ali da me je zabrinulo što ti imaš pravo glasa u BiH - Boga mi jeste! Inače, dosta imam(o) svojih problema jer živim(o) u ovome prknu od države, ali ako je nekome (kao što je tebi očito) dijaspora najveći problem (jer u suprotnome ne bi pljuvao u tolikoj mjeri po istoj i ponižavao je kao derište koje je ostalo bez čokolade - uz kočijaški vokabular), onda stvarno treba da se zapitaš o prioritetima; da li ti je BiH važnija ili da se Muji iz bergišgladbaha oduzme pravo glasa (jer po tvome kmečanju i pljuvačini bi čovjek rekao da ti je ovo drugo prioritet iznad svega)! Dovoljno je vidjeti kako svakoga ko ne gaji istu zavist i mržnju prema onima koji ovu državu dobrim dijelom drže u životu, smatraš dijasporcem! :run:
Last edited by Maharadza on 10/02/2017 14:47, edited 1 time in total.
hrasno38

#1033 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

VjecitiStudent wrote:

pa ovo:

Ma jarane vidis sta je covjek napisao zato mu vise i ne odgovaram ....35 milijardi.......hahahahahaha
bh.tornjak

#1034 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

VjecitiStudent wrote:

pa ovo:

udju u finansijski "krvotok"....i vrte se....
pa ti kontaj sta to znaci...ako ne mozes...odes u neku srednju ekonomsku pa ti ucenik prve godine to objasni...
hrasno38

#1035 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

Maharadza wrote:Ne brini, tvoj život me ne zanima sekunde, još manje da odlučujem o njemu ali da me je zabrinulo što ti imaš pravo glasa u BiH - Boga mi jeste! Inače, dosta imam(o) svojih problema jer živim(o) u ovome prknu od države, ali ako je nekome (kao što je tebi očito) dijaspora najveći problem (jer u suprotnome ne bi pljuvao po istoj i ponižavao je kao derište koje je ostalo bez čokolade - uz kočijaški vokabular), onda stvarno treba da se zapitaš o prioritetima; da li ti je BiH važnija ili da se Muji iz bergišgladbaha oduzme pravo glasa (jer po tvome kmečanju i pljuvačini bi čovjek rekao da ti je ovo drugo prioritet iznad svega)! Dovoljno je vidjeti kako svakoga ko ne gaji istu zavist i mržnju prema onima koji ovu državu dobrim dijelom drže u životu, smatraš dijasporcem! :run:
Ja sam svoj glas zardio krvlju a cim si ti zaradio????? Slanjem para iz dijaspore svojoj familiji!!!!
Obi Wan Bosnian

#1036 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Obi Wan Bosnian »

A da li ta rodbina potroši te pare u BiH? Od tih para korist vide sve trgovine i svi pružaoci raznoraznih usluga jer se povećava kupovna moć u zemlji. Indirektna korist je velika ali mnogi to očigledno ne razumiju.
Maharadza

#1037 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Maharadza »

hrasno38 wrote:
Maharadza wrote:Ne brini, tvoj život me ne zanima sekunde, još manje da odlučujem o njemu ali da me je zabrinulo što ti imaš pravo glasa u BiH - Boga mi jeste! Inače, dosta imam(o) svojih problema jer živim(o) u ovome prknu od države, ali ako je nekome (kao što je tebi očito) dijaspora najveći problem (jer u suprotnome ne bi pljuvao po istoj i ponižavao je kao derište koje je ostalo bez čokolade - uz kočijaški vokabular), onda stvarno treba da se zapitaš o prioritetima; da li ti je BiH važnija ili da se Muji iz bergišgladbaha oduzme pravo glasa (jer po tvome kmečanju i pljuvačini bi čovjek rekao da ti je ovo drugo prioritet iznad svega)! Dovoljno je vidjeti kako svakoga ko ne gaji istu zavist i mržnju prema onima koji ovu državu dobrim dijelom drže u životu, smatraš dijasporcem! :run:
Ja sam svoj glas zardio krvlju a cim si ti zaradio????? Slanjem para iz dijaspore svojoj familiji!!!!
I ja sam budala što sam našao nešto nepismenom objašnjavati! :run:
Point.

#1038 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Point. »

orinoco wrote:
Point. wrote: Trece, dokle god dijaspora placa na stotine miliona maraka godisnje i doprihodi tvojoj guzici u Bosni, imaju pravo da kazu sta misle i ovo je njihova drzava kao i tvoja i zato prestani pisati gluposti. Samo sto zivite u BiH nemate elitno pravo na nju. Zato tisina i nijedne vise.
Nisam siguran da će tvoj mozak uspjeti percipirati ovo što ću sad napisati za dijasporske dotacije i donacije: Jedna od najvećih šteta po razvoj BiH privrede - prejaka kočnica uspješnom razvoju njene ekonomije, su donacije i dotacije dijaspore BiH svojim članovima porodica u BiH.
A sad nastavi s pokušajima kreiranja i upravljanja životima ljudi koji žive u BiH, smatrajući se iznad njih svojom dijasporskom pozicijom.
Ma vidi sad, BiH bi bila Svicarska i teklo bi med i mlijeko ali avaj, to sprecavaju donacije iz dijaspore. Mati mila, pa citas li ti sam sebe? Izjede te zavist, nije to dobro.
Boletus edulis

#1039 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Boletus edulis »

Da ih je milion u dijaspori ( a nije) i da je svaki od njih poslao 18 000 eura (sto znaci svaki od njih milion ukljucujuci djecu,nane,dede) to bi bilo 18 milijardi. :-)

Oni kad lazu - bas se ocepe.Kao i onaj sto kragujevkom zarobljava puske i pistolje.
Maharadza

#1040 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Maharadza »

Point. wrote:
orinoco wrote:
Point. wrote: Trece, dokle god dijaspora placa na stotine miliona maraka godisnje i doprihodi tvojoj guzici u Bosni, imaju pravo da kazu sta misle i ovo je njihova drzava kao i tvoja i zato prestani pisati gluposti. Samo sto zivite u BiH nemate elitno pravo na nju. Zato tisina i nijedne vise.
Nisam siguran da će tvoj mozak uspjeti percipirati ovo što ću sad napisati za dijasporske dotacije i donacije: Jedna od najvećih šteta po razvoj BiH privrede - prejaka kočnica uspješnom razvoju njene ekonomije, su donacije i dotacije dijaspore BiH svojim članovima porodica u BiH.
A sad nastavi s pokušajima kreiranja i upravljanja životima ljudi koji žive u BiH, smatrajući se iznad njih svojom dijasporskom pozicijom.
Ma vidi sad, BiH bi bila Svicarska i teklo bi med i mlijeko ali avaj, to sprecavaju donacije iz dijaspore. Mati mila, pa citas li ti sam sebe? Izjede te zavist, nije to dobro.
Ti ozbiljno odgovaraš nekome ko tvrdi da su donacije zapravo štetne?! :lol:
hrasno38

#1041 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

Obi Wan Bosnian wrote:A da li ta rodbina potroši te pare u BiH? Od tih para korist vide sve trgovine i svi pružaoci raznoraznih usluga jer se povećava kupovna moć u zemlji. Indirektna korist je velika ali mnogi to očigledno ne razumiju.
Pa evo vidi se golim okom kolika je korist!!! Jebene bolnice nemaju ljekova, imamo redukcije vode jedini u Evropi, da ne spominjem nezaposlenost, odlazak mladih ljudi iz BiH, pa onda da ne pricam o sportskim borilistima, skolama, igralistima itd itd.....pa majku mu jebem sta onda bi sa tim parama....na cemu se vide :? To jedan citav budzet drzave BiH!
bh.tornjak

#1042 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

hrasno38 wrote:
VjecitiStudent wrote:

pa ovo:

Ma jarane vidis sta je covjek napisao zato mu vise i ne odgovaram ....35 milijardi.......hahahahahaha
do sada,Hrasno....ne godisnje...

a malo vise imate ovde:

Prema podacima Centralne banke Bosne i Hercegovine, bj. dijaspora je u domovinu 1998. godine poslala 2,013 milijardi KM (1,03 milijarde eura):
1999. godine 2,017 milijardi KM (1,03 milijardi eura),
2000. godine 2,016 milijardi KM (1,03 milijardi eura),
2001. godine 2,007 milijardi KM (1,03 milijardi eura),
2002. godine 1,966 milijardi KM (1,01 milijardi eura),
2003. godine 1,973 milijardi KM (1,01 milijardi eura),
2004. godine 2,317 milijardi KM (1,19 milijardi eura),
2005. godine 2,318 milijardi KM (1,19 milijardi eura),
2006. godine 2,468 milijardi KM (1,26 milijardi eura).
2007. godine 2,770 milijardi KM (1,42 milijarde eura),
2008. godine 2,522 milijardi KM (1,29 milijardi eura),
2009. godine 2,010 milijardi KM (1,03 milijardi eura),
2010. godine 1,984 milijardi KM (1,02 milijardi eura),
2011. godine 2,008 milijardi KM (1,03 milijardi eura),
2012. godine 2,093 milijardi KM (1,07 milijardi eura),
2013. godine 2,145 milijardi KM (1,10 milijardi eura),
2014. godine 2,275 milijardi KM,(1,17 milijardi eura).

Tokom prva tri mjeseca ove godine (2015) doznake bh. građana koji žive i rade u inostranstvu iznosile su 493,6 miliona KM (252,82 miliona eura), što je za 17,6 miliona KM (9,01 miliona eura) više u odnosu na isti period 2014. godine.
hrasno38

#1043 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

Maharadza wrote:
hrasno38 wrote:
I ja sam budala što sam našao nešto nepismenom objašnjavati! :run:
Izvinjavam se preskocio sam taj detalj!
GeeTnT

#1044 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by GeeTnT »

VjecitiStudent wrote:

pa ovo:

Kad rodbina poplaca rezije, registraciju, porez valjda se od tih para nadje i za obrazovanje, zdravstvo .... 35 mld je pretjerano, ali i 2 mld nije za bacit.
Maharadza

#1045 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Maharadza »

hrasno38 wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:A da li ta rodbina potroši te pare u BiH? Od tih para korist vide sve trgovine i svi pružaoci raznoraznih usluga jer se povećava kupovna moć u zemlji. Indirektna korist je velika ali mnogi to očigledno ne razumiju.
Pa evo vidi se golim okom kolika je korist!!! Jebene bolnice nemaju ljekova, imamo redukcije vode jedini u Evropi, da ne spominjem nezaposlenost, odlazak mladih ljudi iz BiH, pa onda da ne pricam o sportskim borilistima, skolama, igralistima itd itd.....pa majku mu jebem sta onda bi sa tim parama....na cemu se vide :? To jedan citav budzet drzave BiH!
Znači i za to je dijaspora kriva...

Image
VjecitiStudent

#1046 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by VjecitiStudent »

bh.tornjak wrote:
VjecitiStudent wrote: Od postanka svijeta, 35 milijardi, a godišnje ....

udju u finansijski "krvotok"....i vrte se....
pa ti kontaj sta to znaci...ako ne mozes...odes u neku srednju ekonomsku pa ti ucenik prve godine to objasni...
Nema dileme, usput se ogrebe malo i država i još poneko osim rodbine.
No osim uskog interesa, da se pomogne onima koji su u krvnom srodstvu, nema tu nikakvog šireg patriotizma, a kamoli organizovanog plana da se bilo šta promijeni nabolje u državi, pa na izbore šaka jada glasača iz dijaspore izađe.

Ali zato kad treba započinjati ratove tastaturom, iz Minhena i Štokholma ...
bh.tornjak

#1047 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

Maharadza wrote:
hrasno38 wrote:

Image

i onda se pitas sto je sve u drzavi otislo u quratz krasni....koji mozgovi jbt.....
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Boletus edulis

#1048 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by Boletus edulis »

Optuzili cigu da je pokrao zeljeznicke tracnice ili sine.On se kune da nije on nego djeca.Kako ce dijete ukrasti sinu tesku 300 kg a on ce na to - sta zna dijete sta je 300 kg,uzme i nosi...

E tako i ovi iz dijaspore.Sa 18 milijardi naglo splahnuse na 1milijardu eura .I od te milijarde nigdje nema obdanista,skole,metar asfalta,pogona nego salju roditeljima da im poplacaju dazbine u stanovima koje su kupili - naravno ne u mjestima iz kojih su pobjegli.Sto preostane velikodusno kazu da zadrze i da se pocaste.
hrasno38

#1049 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by hrasno38 »

Maharadza wrote:
hrasno38 wrote:

Image
Ne kenjaj i ne interpretiraj moje reci kako ti kurcu cejf. Ja sam pitao gdje su te silne pare kad je ovako kako je....gdje se one vide. :? Tolike milijarde i tolike patrote van BiH a kada treba skupiti jebenih 300.000 za bolesno dijete ma nema sansi....nego se pojavi odnekle neki Edin Dzeko ili covjek dobra srca pa nadomiri koliko treba. Ali zato milajrede milijardi se vrte u BiH!!!!
bh.tornjak

#1050 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE

Post by bh.tornjak »

VjecitiStudent wrote:
Nema dileme, usput se ogrebe malo i država i još poneko osim rodbine.
No osim uskog interesa, da se pomogne onima koji su u krvnom srodstvu, nema tu nikakvog šireg patriotizma, a kamoli organizovanog plana da se bilo šta promijeni nabolje u državi, pa na izbore šaka jada glasača iz dijaspore izađe.

Ali zato kad treba započinjati ratove tastaturom, iz Minhena i Štokholma ...
isto tako Hrvatska nema nista od onih para sto turisti ostave kod privatnika za smjestaj...klopu itd... :-) :-) :-) :-)

kako sad saka jada.....drugi tvrda da im na izborima dijaspora odlucuje i bira vlast....koju oni kao ne bi...

de se dogovorte i onda usaglasite stavove pa onda izadjite s tim u javnost...
Post Reply