- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
Zgoljo

#1026 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Zgoljo »

palermo wrote:
Hafis wrote:
Kao što rekoh: bošnjačka politička filozofija još uvijek nije dovoljno sazrijela za neke stvari koje su neminovnost.

''Ako mi njima damo ravnopravnost, onda će oni bla bla bla''.

Da rezimiramo: Ako je ne daš (ravnopravnost), neće ni tebi ni državi svakako biti dobro - znači - nemaš što izgubiti ionako.
Pa rahat patnja, šta fali...gdje vam se žuri, pričekajte da nam sazrije ta politička filozfija
Hrvati u Bosni i Hercegovini su ravnopravniji od Bosnjaka i imaju veca prava.Ono za sta se sad bore je da budu puno ravnopravniji od Bosnjaka i da imaju puno veca prava.
Najveca greska bosnjacke politike je nasjedanje na taj spin o majorizaciji Hrvata.

Najugrozeniji narod u Bosni i Hercegovini su Bosnjaci,i prije i sada.
Last edited by Zgoljo on 10/01/2017 17:58, edited 2 times in total.
prog321

#1027 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

Hrvati su 12% stanovništva i sa 200 hiljada glasačkog tijela. Ne postoji nijedna druga manjina na svijetu koja ima veća prava a konstantno serete o ravnopravnosti.
Prestanite se glupirati :-)
Streptokok

#1028 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Streptokok »

Meni se def ne svidjaju ove zajrdnicke os. Treba vratiti vf.
animals

#1029 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by animals »

prog321 wrote:Hrvati su 12% stanovništva i sa 200 hiljada glasačkog tijela. Ne postoji nijedna druga manjina na svijetu koja ima veća prava a konstantno serete o ravnopravnosti.
Hrvati nisu manjina..
to bi trebao da znas..
i takvo razmisljanje Bosnjaka tjera Hrvate sto dalje od njih..
Alfons Kauders

#1030 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

animals wrote:
prog321 wrote:Hrvati su 12% stanovništva i sa 200 hiljada glasačkog tijela. Ne postoji nijedna druga manjina na svijetu koja ima veća prava a konstantno serete o ravnopravnosti.
Hrvati nisu manjina..
to bi trebao da znas..
Dje dalje? Pa već 25 godina ste gore nedje na Marsu, kod Matta Damona.

Davno ste vi odlucili na cijoj ste strani. Mi s tim nemamo nista.
Ripicipi

#1031 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Ripicipi »

:-)
Joj razmisljanja, i kao ti si Bh patriota, ne, ti si obicni bosnjacki nacionalista.
Tvoji stavovi i razmisljanja su u totalnoj suprotnosti od ikakve normalnosti u ovoj zemlji.

Najgore je sto ti to sam i ne primjetis, ti mislis da se takvim stavovima boris za BiH :-)
Last edited by Ripicipi on 10/01/2017 18:05, edited 1 time in total.
prog321

#1032 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

Da vam Bosnjaci popuse svima redom i daju stoju baksisa, opet ne bi Hrvatima valjali.
Bjezi ba sa glupostima. Nisu Hrvati manjina jer im vecina daje pravo da to ne budu,. Ako budete kakili po vecini nece to izaci na dobro.
animals

#1033 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by animals »

prog321 wrote:Da vam Bosnjaci popuse svima redom i daju stoju baksisa, opet ne bi Hrvatima valjali.
Bjezi ba sa glupostima. Nisu Hrvati manjina jer im vecina daje pravo da to ne budu,. Ako budete kakili po vecini nece to izaci na dobro.
Te prijetnje su davno prezvakane..
ko i napadina RS..samo po forumu se ratuje..
emmir1

#1034 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by emmir1 »

Hrvati su konstutivan narod u BiH, nisu manjina.

Mi kalkuliramo i poigravamo se sa izborom njihovog predstavnika i činimo BIH medvjeđu uslugu
prog321

#1035 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

Okrenite se oko sebe. Gdje na svijetu manjina od 12% nije manjina ? Sta hocete da dijelite pola pola sa Bosnjacima ? More mars.
Lako je sa bekanom Alijinim malim.
Doce novi Zlaja opet. Da vas s noge na nogu.
:-D
Last edited by prog321 on 10/01/2017 18:09, edited 1 time in total.
animals

#1036 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by animals »

Mnogi ne kontaju da bi BIH, trebala biti zajednica tri naroda..
ili gradjanska drzava..
ako je gradjanska,onda sta ce nam Islamizacija i Arapi..
jel to vid zajednickog zivota..
O Srbima necu ni da pricam..
a Hrvati imaju isto tako bezobrazni zahtjeva..
i tako da smo tu, gdje jesmo..
niko nije spreman na ustupke..
Last edited by animals on 10/01/2017 18:10, edited 1 time in total.
palermo

#1037 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by palermo »

emmir1 wrote:

Hrvati su konstutivan narod u BiH, nisu manjina.

Mi kalkuliramo i poigravamo se sa izborom njihovog predstavnika i činimo BIH medvjeđu uslugu
Kojim izborom njihovog predstavnika ? Pa jel im nuđeno sve što je bilo moguće pa nije valjalo.
Nek oni sada ponude konkretna rješenja pa ćemo mi da ih tabiremo
Grean

#1038 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Grean »

Hafis wrote:
Grean wrote:
Hafis wrote: Nije izmišljotina već činjenica. Tamo gdje nije bilo HVO-a, dasnas žive još samo u tragovima.
uostalom, nije to tema. Crkva ima svoju filozofiju a život je nešto drugo.
I ne znam pšto se ikako u temu upliće stav RMK crkve. Ne pročitah na ovih 30 i kusur stranica niti jednu jedinu riječ o stavu Islamske zajednice u BiH vezanim za izbore i predstavljanjernaroda.
On je to predstavio cinjenicama a ti naglabas, kao i Covic.

Po popisu veci dio Hrvata zivi u Bosni nego u Hercegovini a ovi uzimaju 85% sredstava. Ovo su njegove rijeci.

Crkva samo ukazuje da manjina bh Hrvata pokusava preuzeti ekskuzivitet da odlucuju za svih 500.000 ili koliko ih vec ima u BiH.
imaju li neki egzaktni podatci, ili onako da vjerujem na riječ? O kojoj je svboti riječ? Gdje? Kako?
To je šuplja priča. Bošnjački mediji samo čekaju i napuhavaju takve izjave u nadi da će ugledati neku veću pukotinu. Nema od te priče ništa.
Npr: Ne može goraždanski kanton davati jednog Hrvata u dom naroda...pa da je Don Ante Bakovbić osobno.
Ta nisu kantoni konstitutivni element u domu naroda.
Eto u kojoj mjeri vi zivite na spinu i bez ikakvih cinjenica ponavljate izmisljotine.

Topic predsjednik HKD Napredak da izjavu za Dnevni list iz zapadnog Mostara i ti pricas o napuhavanju bosnjackih medija. Ima intervju sa tacnim ciframa na temi "Politicka desavanja u BiH" pa potrazi.

Kao sto i on kaze dati prava hercegovackim Hrvatima da odlucuju u ime svih drugih je majorizacija sopstvenog naroda.
Sto se Bosnjaka tice Vasingtonski vazi i sva pitanja treba rjesavati kompromisima ali uz uvazavanje interesa. Situacija u kojoj manjina jednog konstitutivnog naroda moze blokirati sve nije prihvatljiva.i
Point.

#1039 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Point. »

animals wrote:
Hrvati nisu manjina..
to bi trebao da znas..
Pa procentualno su manjina. Vazda kuknjava kako ste majorizirani blabla a imate kompaktan teritorij gdje ste u totalnoj vecini. Teznja prvenstveno hercegovackih Hrvata o obnovi nekakve hrhb tjera upravo Bosnjake od Hrvata. Sta da se radi jbg.
animals

#1040 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by animals »

prog321 wrote:Okrenite se oko sebe. Gdje na svijetu manjina od 12% nije manjina ? Sta hocete da dijelite pola pola sa Bosnjacima ? More mars.
Najbolje da nema Hrvata, pa da podjelite BIH, sa Srbima..
jel to ta borba za BIH,za sto se jedino Bosnjaci bore :D
animals

#1041 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by animals »

Point. wrote:
animals wrote:
Hrvati nisu manjina..
to bi trebao da znas..
Pa procentualno su manjina. Vazda kuknjava kako ste majorizirani blabla a imate kompaktan teritorij gdje ste u totalnoj vecini. Teznja prvenstveno hercegovackih Hrvata o obnovi nekakve hrhb tjera upravo Bosnjake od Hrvata. Sta da se radi jbg.
Pa ti Hrvati, i takvi Bosnjaci i takvi Srbi i
prave ovo sto jeste sada..
Ripicipi

#1042 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Ripicipi »

Point. wrote:
animals wrote:
Hrvati nisu manjina..
to bi trebao da znas..
ja mislim da su stvari poput biranja predstavnika od fundamentalnog znacaja i da se u to ne smije dirati.
Last edited by Ripicipi on 10/01/2017 18:15, edited 1 time in total.
Lincoln-Burrows

#1043 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Lincoln-Burrows »

Nedostaje kohezivni faktor
Zgoljo

#1044 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Zgoljo »

Ripicipi wrote:
:-)
Joj razmisljanja, i kao ti si Bh patriota, ne, ti si obicni bosnjacki nacionalista.
Tvoji stavovi i razmisljanja su u totalnoj suprotnosti od ikakve normalnosti u ovoj zemlji.

Najgore je sto ti to sam i ne primjetis, ti mislis da se takvim stavovima boris za BiH :-)
Rici,prozvao sam te tamo na sekularistima da nas povedes protiv upliva religije u drzavne stvari.Juce se u Banja Luci lomila cesnica na krsnoj slavi povodom dana entiteta.
Nisi mi nista odgovorio,dje zapelo?Necemo ustat mi sekularisti?
Pilaw_Pavlaka

#1045 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Pilaw_Pavlaka »

Neznam zasto bi se Bosnjaci trebali zabrinuti ako Hrvati idu sto dalje od njih. Berza je testirana na najmanjem nivou 1993. A taj najmanji nivo je bio onaj bez hrane, oruzija, vojske i tada Hrvati nisu dobili sta su sebi zacrtali. Danas; sa 250.000 Hrvata manje u BiH i bez srednje Bosne i u situaciji u kojoj su Bosnjaci u svim segmentima nadjacali, ne Hrvate nego i hrvate i Srbe u BiH zajedno...neznam zasto bi se Bosnjaci trebali brinuti?
SkyLimit

#1046 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by SkyLimit »

Meni je stvarno dosadilo ovako. Sad bi volio da zarati pa ne mora ni ostati ni Bosne ni Bošnjaka poslije toga, dovoljna bi mi bila utjeha da veliki broj Srba i Hrvata ne bi ostao da može uživati u tome.
prog321

#1047 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

animals wrote:
prog321 wrote:Okrenite se oko sebe. Gdje na svijetu manjina od 12% nije manjina ? Sta hocete da dijelite pola pola sa Bosnjacima ? More mars.
Hrvati moraju shvatiti da su im Bosnjaci dali prava koja nijedan drugi manjinski narod na svijetu nema.
Trebaju zbog toga Bosnjake postovati i traziti modele zajednickog djelovanja.
Srati o nekakvim dodatnim pravima je kontraproduktivno i prouzrokovati ce gnjev kod vecina koja bi mogla oduzeti ova prava koja su velikodusno dodjelili manjini.
Znas kako se kaze, ne postujes vrijednost necega dok to ne izgubis :-D
Point.

#1048 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Point. »

Ripicipi wrote: ja mislim da su stvari poput biranja predstavnika od fundamentalnog znacaja i da se u to ne smije dirati.
Slazem se, nek svako sebi bira ali slozices se da je kuknjava Hrvata malo pretjerana? Sa 12% imaju i prevelik teritorij koji izravno kontrolisu, sami su prodali Posavinu i neke dijelove centralne Bosne, sa 12% nemaju nikakve osnove za treci entitet, u biti ga i imaju samo sto je gujica malo vise zinula. Ja stvarno vise ne znam sta Hrvati jos vise zele? Sta im fali?
animals

#1049 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by animals »

Pilaw_Pavlaka wrote:Neznam zasto bi se Bosnjaci trebali zabrinuti ako Hrvati idu sto dalje od njih. Berza je testirana na najmanjem nivou 1993. A taj najmanji nivo je bio onaj bez hrane, oruzija, vojske i tada Hrvati nisu dobili sta su sebi zacrtali. Danas; sa 250.000 Hrvata manje u BiH i bez srednje Bosne i u situaciji u kojoj su Bosnjaci u svim segmentima nadjacali, ne Hrvate nego i hrvate i Srbe u BiH zajedno...neznam zasto bi se Bosnjaci trebali brinuti?
Zato sto sami ne mogu nista..
zato sto se oni ne pitaju,vec MZ i Ameri..
a i vojno, ne mogu nista..
to sanjanje ,kako bi porazili Srbe i Hrvate je samo mit..
jer nije isto napadati i braniti se..
a ni ono se ne bi nista oslobodilo , da nije bilo podrske Amera i HV..
Last edited by animals on 10/01/2017 18:26, edited 1 time in total.
animals

#1050 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by animals »

prog321 wrote:
animals wrote:
Hrvati moraju shvatiti da su im Bosnjaci dali prava koja nijedan drugi manjinski narod na svijetu nema.
Trebaju zbog toga Bosnjake postovati i traziti modele zajednickog djelovanja.
Srati o nekakvim dodatnim pravima je kontraproduktivno i prouzrokovati ce gnjev kod vecina koja bi mogla oduzeti ova prava koja su velikodusno dodjelili manjini.
Znas kako se kaze, ne postujes vrijednost necega dok to ne izgubis :-D
Nisu im Bosnjaci nista dali,
jer ne mozes dati nesto sto nisi ni imao..
Post Reply