PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#1026 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by supercali »

O'zone wrote:Kako svaka tema ide na prebrojavanje krvnih zrnaca? Sve multikulti, liberalno i bez predrasuda a na svakoj se temi nešto separatiše.

Ako će Vam biti lakše - obolit će i foĆak i rogatiĆan i višegrađanin isto ko i onaj što mu je pra predak gurao kamenje po obroncima Trebevića. Isto će da oboli i Bošnjak, Srbin i Hrvat kao i ovi iz reda Ostalih. Isto će obolit i komunjare i demokrate i zeleni i plavi. Isto ćemo obolit od ove have I Vi i ja jer vidi čuda jbno zagađenje uopšte ne gleda ko je ko.

Vratite se na temu za Boga miloga i bez ovih etiketiranja.
ja licno ne mislim na focaka na rogaticana i slnego na bilo koga pa makar se rodio 7 predaka iza u sarajevu
evo licni primjer iz familije
tetka zivi u titovoj a kuka ma rezije velike fazoni
pa ako su ti velike prodaj stan kupi na dobrinji i od ostatka mozes da zivis sljedecih 50 godina al jok
mada vjerujem da je to samo prica jer su svi racuni placeni ne oskudjeva ni sa cim i da ima dobru ustedjevinu jer su prije rata oboje imali vrhunska primanja
e ako je ovo istina nek i ona prodaje i stanuje tamo gdje se moze platiti
O'zone
Globalni moderator

#1027 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by O'zone »

tempuser wrote:
O'zone wrote:Kako svaka tema ide na prebrojavanje krvnih zrnaca? Sve multikulti, liberalno i bez predrasuda a na svakoj se temi nešto separatiše.

Ako će Vam biti lakše - obolit će i foĆak i rogatiĆan i višegrađanin isto ko i onaj što mu je pra predak gurao kamenje po obroncima Trebevića. Isto će da oboli i Bošnjak, Srbin i Hrvat kao i ovi iz reda Ostalih. Isto će obolit i komunjare i demokrate i zeleni i plavi. Isto ćemo obolit od ove have I Vi i ja jer vidi čuda jbno zagađenje uopšte ne gleda ko je ko.

Eh kad bi sav problem bio u tome ko ce oboliti, a ne zbog koga cemo obiliti! Ti se brines za posljedicu, a zanemarujes uzrok. Brizno s tvoje strane, ali svage godine ces imati istu stvar.
Da svjestan sam toga. Posljedicu imamo dvadeset godina i postaje sve gora ko PTSP. Manifestira se sve brutalnije ali pacijent je već naučio da živi sa tim. Poneki dio razuma ga nekad pokušava vratiti nazad ali bitka je izgubljena htjeli Vi to prihvatiti ili ne.
Kinaski

#1028 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Kinaski »

supercali wrote:

ja licno ne mislim na focaka na rogaticana i slnego na bilo koga pa makar se rodio 7 predaka iza u sarajevu
evo licni primjer iz familije
tetka zivi u titovoj a kuka ma rezije velike fazoni
pa ako su ti velike prodaj stan kupi na dobrinji i od ostatka mozes da zivis sljedecih 50 godina al jok
mada vjerujem da je to samo prica jer su svi racuni placeni ne oskudjeva ni sa cim i da ima dobru ustedjevinu jer su prije rata oboje imali vrhunska primanja
e ako je ovo istina nek i ona prodaje i stanuje tamo gdje se moze platiti
hoce li tebi tetka da da para da odes na vopi ? :D :D
L u c i f e r

#1029 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by L u c i f e r »

Kae metro e.
Caca li vas jebo zlatnomladezovski.
Smislilo ono.
hrle1976

#1030 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by hrle1976 »

E moj Ozone tebe ovo pravo tusi. Razumljiv ali u BiH, bar moja procneja, u 9 od 10 slucaja se ne zna postupati konkretno prema problemu. Rijesenja su pretezno bez cilja i dugorocnosti. Obicno se trazi najjeftinije, i naj jednostavnije rijesenje bez dublje analize uzroka i kako sprijeciti evoluciju problema. Rijesenje je da recimo u pojedinim dijelovima strogog centra se zabrani voznja skroz na skroz. Rijesenje je da se ne lozi ugalj, ali da taj uzrok sprijecis, ljudima teba konkretna alternativa koje nema. Nedimi Stojadin od 6 ujutru do sutra kao sto mnogi loze doslovno citav dan pa cak i dok spavaju nahajca se da drzi toplotu. Sta 1.000 kuca sa lozenjem ugljom moE uciniti to nemoe 5.000 stojadina da drdaju do iznemoglosti.
Edin H.

#1031 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Edin H. »

Hoce li se moci sverati u toj pozemnoj iz Hadzica? :D
Org

#1032 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Org »

hrle1976 wrote:

E moj Ozone tebe ovo pravo tusi. Razumljiv ali u BiH, bar moja procneja, u 9 od 10 slucaja se ne zna postupati konkretno prema problemu. Rijesenja su pretezno bez cilja i dugorocnosti. Obicno se trazi najjeftinije, i naj jednostavnije rijesenje bez dublje analize uzroka i kako sprijeciti evoluciju problema. Rijesenje je da recimo u pojedinim dijelovima strogog centra se zabrani voznja skroz na skroz. Rijesenje je da se ne lozi ugalj, ali da taj uzrok sprijecis, ljudima teba konkretna alternativa koje nema. Nedimi Stojadin od 6 ujutru do sutra kao sto mnogi loze doslovno citav dan pa cak i dok spavaju nahajca se da drzi toplotu. Sta 1.000 kuca sa lozenjem ugljom moE uciniti to nemoe 5.000 stojadina da drdaju do iznemoglosti.
Izgleda da ti mudro zboris, samo da jos malo popravis jezik. Pravopis manje vise.
Probaj s Google Translate-om.
tempuser

#1033 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by tempuser »

O'zone wrote:
Da svjestan sam toga. Posljedicu imamo dvadeset godina i postaje sve gora ko PTSP. Manifestira se sve brutalnije ali pacijent je već naučio da živi sa tim. Poneki dio razuma ga nekad pokušava vratiti nazad ali bitka je izgubljena htjeli Vi to prihvatiti ili ne.
To je linija manjeg otpora pogotovo ako si djecu ispalio u zdravije krajeve... Bitka mozda jeste isgubljena, pitanje je da li je izgubljen i rat, ali sve to ne znaci da od tebe moraju praviti budalu!
tempuser

#1034 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by tempuser »

bitanga_sa_otesa wrote:
tempuser wrote:parkiranje na poli travi, parkiranje gdje zelis za vrijeme Dzume, jer je sve to biracko tijelo koje ce glasati za nas!
to se tolerise molicu lijepo :D
Tolerisalo bi se u burgijanje u pakash ako bi im dalo glas i funkciju!
Sanjarko

#1035 Re: RE: Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Sanjarko »

konektovan wrote:
bitanga_sa_otesa wrote: izvini molim te sto bas drzava treba nekome da ostvari sve ? ako se ne mozes nosit sa troskovima koji q trazis u gradu ??? hajmo na selo ....svaki ppk napravi kucu na klizistu pa mu drzava treba rjesavat..napravi kucu u plavnom podrucju opet drzava kriva...dokle vise????foća i rogatica place za takvim....
Drzava moze da koriguje cijene energenata, tako da budu prihvatljive, plina pogotovo, a i struje, i svi ce lijepo na dugmence da se griju. Ta vasa spika, foća, rogatica, ne pije vode, ako ne moze da placa svoje rezije, nek seli, e kurko druze.

Nego, je li se ti bavis privatnom djelatnoscu???
Dajes li racun svojim musterijama, placas li puni porez ovoj drzavi, gradu, kome vec????
Pitanje za tri pfeninga???

Sent from my C6603 using Tapatalk
Pa treba da se seli.
"Na Ahiret".

Vjerujem da ce tad pojedinci bit zadovoljni.
supercali

#1036 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by supercali »

Kinaski wrote: hoce li tebi tetka da da para da odes na vopi ? :D :D
ionako nikad nisam pivo nesto volio niti pio :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1037 Re: RE: Re: RE: Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by konektovan »

Vizionar 1985 wrote:
konektovan wrote:
bitanga_sa_otesa wrote: izvini molim te sto bas drzava treba nekome da ostvari sve ? ako se ne mozes nosit sa troskovima koji q trazis u gradu ??? hajmo na selo ....svaki ppk napravi kucu na klizistu pa mu drzava treba rjesavat..napravi kucu u plavnom podrucju opet drzava kriva...dokle vise????foća i rogatica place za takvim....
Drzava moze da koriguje cijene energenata, tako da budu prihvatljive, plina pogotovo, a i struje, i svi ce lijepo na dugmence da se griju. Ta vasa spika, foća, rogatica, ne pije vode, ako ne moze da placa svoje rezije, nek seli, e kurko druze.

Nego, je li se ti bavis privatnom djelatnoscu???
Dajes li racun svojim musterijama, placas li puni porez ovoj drzavi, gradu, kome vec????
Pitanje za tri pfeninga???

Pa treba da se seli.
"Na Ahiret".

Vjerujem da ce tad pojedinci bit zadovoljni.
Nekome ce i takvi da smetaju, jer nama je tesko ugoditi.

Edin H.

#1038 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Edin H. »

Image

Treba skontati kako funkcionise na cumur, ali moglo bi pomoci da se prostorije nepotrebno zagrijavaju i smanji zagadjenje - termostat grijanja koji se kontrolise mobitelom.
muha_sa

#1040 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by muha_sa »

ustajte neparni--valja vam stic na poso
noviclan

#1041 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by noviclan »

Spremte se spremte neparniii, silna ce borba da bude...
Alfons Kauders

#1042 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Alfons Kauders »

muha_sa wrote:ustajte neparni--valja vam stic na poso
Ja vozim kako god. Ko ih jebe, kad ufate Delimustafica, Sefica, onog sto je ubio Leutara i one sto su mi krali auto - onda neka pisu kaznu.

I kad je napisu, necu je platiti. Idemo na sud, jer mi ne pada na pamet da placam kojekakve kazne koje je preko noci izmislila SDA, neutemeljene u zakonu.

Ako mi probaju naplatiti 500KM, ja cu im na sudu uzeti 5,000KM, pa nek jebu mater svoju. Neka nauce da nisu svi retardirani i nepismeni kao oni.

Nismo svi Sarajlije. :D Ovi degenerici su mozda naucili da tako mogu s vama i da imaju neki autoritet. Sa mnom ne mogu i kod mene imaju otprilike isto autoriteta ko kona na trafici. :D Pa nek pokusaju nesto zaustavljati, zapisivati i slicno. :D
Naslovnica

#1043 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Naslovnica »

Evo jutros index zagađenja 378, PM10 522.
DRAMA!
Znači, jučer smanjena frekvencija saobraćaja, noćas nigdje auta na cesti, a zagađenje nikad veće.
Pa kako Čedomire?!
Iko, išta?
8-)
noviclan

#1044 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by noviclan »

Alfons Kauders wrote:
Ja vozim kako god. Ko ih jebe, kad ufate Delimustafica, Sefica, onog sto je ubio Leutara i one sto su mi krali auto - onda neka pisu kaznu.

I kad je napisu, necu je platiti. Idemo na sud, jer mi ne pada na pamet da placam kojekakve kazne koje je preko noci izmislila SDA, neutemeljene u zakonu.

Ako mi probaju naplatiti 500KM, ja cu im na sudu uzeti 5,000KM, pa nek jebu mater svoju. Neka nauce da nisu svi retardirani i nepismeni kao oni.

Nismo svi Sarajlije. :D Ovi degenerici su mozda naucili da tako mogu s vama i da imaju neki autoritet. Sa mnom ne mogu i kod mene imaju otprilike isto autoriteta ko kona na trafici. :D Pa nek pokusaju nesto zaustavljati, zapisivati i slicno. :D

Moze li broj pp delit cemo pola pola
mayab

#1045 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by mayab »

Alfons Kauders wrote:

Bravo, konačno neko sa stavom :thumbup:
Ne zezam te, da ne bi mozda pomislio... :thumbup:
costacurta

#1046 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by costacurta »

Mogul ja is Tuzle sa parnim doći il moram parkirat na Nišićima i fatat autobuse sa neparnim tablama koji mogu ući u KS?

Fala :mrgreen:
noviclan

#1047 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by noviclan »

Naslovnica wrote:Evo jutros index zagađenja 378, PM10 522.
DRAMA!
Znači, jučer smanjena frekvencija saobraćaja, noćas nigdje auta na cesti, a zagađenje nikad veće.
Pa kako Čedomire?!
Iko, išta?
8-)
Uvijek mogu reci ma malo nam se pojebao mjerac
Alfons Kauders

#1048 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by Alfons Kauders »

DRAMA!
Pa kako Čedomire?!
Iko, išta?
8-)
Kao dodatni bonus, bio je vikend. :D Dino i SDA minderchad su bezbeli kontala da ce se u nedjelju popraviti stanje (kao sto i statistika govori), pa da ce ispasti da su povukli opravdan (iako nepopularan) potez.

Image

S obzirom da su zavrsavali fakultete preko stranke, zaboravili su jedan mali detalj... Zagadjenje u evropskim gradovima pada vikendom zato jer ljudi ne voze puno, i jer su auta glavni uzrog zagadjenja u modernim gradovima.

Kod nas nisu. Kod nas je to cumur, i gle cuda, ljudi ga loze i vikendom - zato promjene nema niti je ikad moglo biti. Samo su dokazali da auta nisu uzrok problema u Sarajevu, sto svi s pola mozga vec znaju.

Problem je ugalj kojim SDA kupuje glasove po prigradskim naseljima.
L u c i f e r

#1049 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by L u c i f e r »

Ode sva mahala.
Ko je mahnit nek se pokori idiotima.
Last edited by L u c i f e r on 26/12/2016 07:24, edited 1 time in total.
strong69

#1050 Re: PAR - NEPAR U KS,blago nama ko nam upravlja zivotima

Post by strong69 »

DRAMA!
Pa kako Čedomire?!
Iko, išta?
8-)
Ljudi ostali kucama i pojacali grijanje na ugalj. Ne salim se. Auta jesu zagadjivaci ali najmanji u poredjenju sa onim sto mi imamo.
Post Reply