NATO...DA ili NE

Locked

Jeste li za ulazak BiH u NATO?

Da
285
81%
Ne
55
16%
Samo četvrtkom (Ne želim odgovoriti, ne znam ili treba ostati amoniman)
10
3%

Total votes: 350

Sanjarko

#1026 Re: NATO...DA ili NE

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Lincoln-Burrows wrote:Eno Turska je u NATO i vidjet ćemo što će Kurdi napraviti.
Uci se i Kurdi u NATO mozda ili ce biti neka tampon zona cak i proksi. Vidjet cemo. Ima Amerika interes u vezi Kurda veliki a demografski su kao narod veoma vitalni i u bumu su.
To OTAN sad prima i grupe? Ko će još ući? Cuj ući će i Kurdi u NATO :lol:
Govorilo je se da ce Azerbejdzan uci u NATO. A Kurdistan je blizu i Turske i Azerbejdzana. Nevjerujem da ce uci. Prije ce Kurdistan i Kurde iskoristiti kao proksi prema Iranu pa i mozda samoj Turskoj.

Ja vrtim Nesanice scenario, SBB, KBB. Nisam rekao da ce biti tako, nego da ce mozda biti tako.

Povrsno citas komentare, i dodajes svoje neke konstrukcije cesto.
Sanjarko

#1027 Re: NATO...DA ili NE

Post by Sanjarko »

Image

Po ovoj slici prikazanoj zanima ih samo Europa i partnerstva sa odredzenim okolnim drzavama, a neke i stite iako nisu u savezu.
manuchao91

#1028 Re: NATO...DA ili NE

Post by manuchao91 »

Mislim da ce BiH uci kada tada...Ovog polugodista aktivacija Map-a..

Ima negdje sam čitao da mislim 2 % godisnjeg budzeta moramo izdvajat na vojsku.

Svakako nam treba reorganizacija OS BiH..

Jadni su ovi ljudi sto govore kako nam vojska ne treba ,kako od svih problema ne trebamo još i pare na oruzje bacat..u ovako siromašnoj zemlji

Brate nakon svih ovih dešavanja 90 tih ,prezivljenog genocida ,uništene države mislim da nemamo vazniji cilj nego prostupanje NATO savezu ,trošenju na oruzžje u ulaganja u namjensku industriju..
Sanjarko

#1029 Re: NATO...DA ili NE

Post by Sanjarko »

Ma upravu je Insomnija sto se tice toga da je bolje mozda da uvedemo zandarmeriju umjesto vojske. Pa ni Island nema vojske kako znam a opet je clanica NATO-a.
seln

#1030 Re: NATO...DA ili NE

Post by seln »

Vizionar 1985 wrote:Ma upravu je Insomnija sto se tice toga da je bolje mozda da uvedemo zandarmeriju umjesto vojske. Pa ni Island nema vojske kako znam a opet je clanica NATO-a.
Da citiram forumasa @Ima Bosne_Bice Bosne, Islandu nije Srbija komsija.
seln

#1031 Re: NATO...DA ili NE

Post by seln »

Eto... Putin napusati Rusiju samo na par sati, i eto sta se desi:
Sudar dva ruska vojna aviona Su-34, piloti se katapultirali
bunk

#1032 Re: NATO...DA ili NE

Post by bunk »

Da mi postanemo punopšravna clanica NATO saveza.
A onda ,imaju ljudi tamo koji ce misliti umjesto nas i reci nam sta i kako glede organizacije vojske.
manuchao91

#1033 Re: NATO...DA ili NE

Post by manuchao91 »

samo NATO ljudi..

Je li stoji konstatacija da clanice NATO-a ne kogu se teritorijalno raspucivat...tj nema disolucije
mO k3

#1034 Re: NATO...DA ili NE

Post by mO k3 »

seln wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ma upravu je Insomnija sto se tice toga da je bolje mozda da uvedemo zandarmeriju umjesto vojske. Pa ni Island nema vojske kako znam a opet je clanica NATO-a.
Da citiram forumasa @Ima Bosne_Bice Bosne, Islandu nije Srbija komsija.
:thumbup:
insomnia78

#1035 Re: NATO...DA ili NE

Post by insomnia78 »

Vizionar 1985 wrote: Govorilo je se da ce Azerbejdzan uci u NATO. A Kurdistan je blizu i Turske i Azerbejdzana. Nevjerujem da ce uci. Prije ce Kurdistan i Kurde iskoristiti kao proksi prema Iranu pa i mozda samoj Turskoj.

Ja vrtim Nesanice scenario, SBB, KBB. Nisam rekao da ce biti tako, nego da ce mozda biti tako.

Kakav Kurdistan? Koja je to drzava?
developer10

#1036 Re: NATO...DA ili NE

Post by developer10 »

insomnia78 wrote:
Vizionar 1985 wrote: Govorilo je se da ce Azerbejdzan uci u NATO. A Kurdistan je blizu i Turske i Azerbejdzana. Nevjerujem da ce uci. Prije ce Kurdistan i Kurde iskoristiti kao proksi prema Iranu pa i mozda samoj Turskoj.

Zemlja Kiki bombona.
manuchao91

#1037 Re: NATO...DA ili NE

Post by manuchao91 »

NATO nam je valjo 95 te u akciji namjerna sila kad su granatirali srpske položaje .
Ne možemo mi ocekivati 92 e odmah na početku na Nato stane na našu stranu.
Valjda ljudi moraju prvo skontat šta se dešava u državi ko je agresor a ko domobran.
Nadzornik

#1038 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

seldzuk wrote: Bice plava, akoBogda.
Hoce kao sto je kako vidim na ovoj karti i Krim pozutio... :D
DonieBrasco

#1039 Re: NATO...DA ili NE

Post by DonieBrasco »

Za mene svako ko je bosnjak prije svega, a onda i pripadnik drugih naroda koji zivi u ovoj drzavi i voli ovu drzavu a protiv je NATO-a je teska budaletina za mene da ne upotrjebim grublje rijeci.

Najjaci su mi ovi sto to pravadavaju kako treba puno para izdvajati za vojsku, pa i ovi sto pricaju da mi budemo drzava bez vojske da nam najjaci bedem bude ova nasa sinonim za korupciju i kriminal policija tj. ministarstava unutrsnjih poslova.

Sve to dok se srbi, pa i hrvati do zuba naoruzavaju i ne odustaju od cratanja novih granica na ovim prostorima, jasno pricaju o odjecepljenjima i pripajanjima...itd.
bunk

#1040 Re: NATO...DA ili NE

Post by bunk »

NATO nam je potreban koliko i zrak da disemo i voda da pijemo.
Ako nas NATO ne uzme bolje da nas odma roknu kakvom raketom i pobrisu da se ne patimo ni mi ni buduce generacije...
DonieBrasco

#1041 Re: NATO...DA ili NE

Post by DonieBrasco »

Realno srbi sutra da krenu opet na nas ko bi ih to zaustavio iz FBiH sa trenutnim stanjem ? Nema niko nego NATO i strane sile da reaguju.

Dodik da dobije odobrenje od rusa i Vucica angazovao bi sve policijske agencije u RS, paravojene sigurno imaju samo spavaju, privatne i zastitarske agencije koje su kakve da su naoruzane su, a preko Drine srbi sa svim ovim novim oruzijem sto imaju, ljudstvo i jos dobijaju.

Ko bi ih do granice BiH zaustavio a ne da uđu dublje, ko sem NATO i stranaca ?

A sta mi imamo u FBiH, mi bosnjaci prije svega, Bakir i SDA stoka bi davno bila u bjegu, ne racunam hrvatine i Covica koji bi mozda takvu iskoristio to u svoju korist zajedno sa Zagrebom.
insomnia78

#1042 Re: NATO...DA ili NE

Post by insomnia78 »

DonieBrasco wrote:Realno srbi sutra da krenu opet na nas ko bi ih to zaustavio iz FBiH sa trenutnim stanjem ? Nema niko nego NATO i strane sile da reaguju.

Dodik da dobije odobrenje od rusa i Vucica angazovao bi sve policijske agencije u RS, paravojene sigurno imaju samo spavaju, privatne i zastitarske agencije koje su kakve da su naoruzane su, a preko Drine srbi sa svim ovim novim oruzijem sto imaju, ljudstvo i jos dobijaju.

Ko bi ih do granice BiH zaustavio a ne da uđu dublje, ko sem NATO i stranaca ?

A sta mi imamo u FBiH, mi bosnjaci prije svega, Bakir i SDA stoka bi davno bila u bjegu, ne racunam hrvatine i Covica koji bi mozda takvu iskoristio to u svoju korist zajedno sa Zagrebom.
Ne mozda no sigurno. Srbi naprave to na mig Rusije sutra ti HV koja je u NATO-u pod izgovorom zastite Hrvatske manjine uleti preko granice. Rusi ti blokiraju sve u vijecu sigurnosti dovoljna su jos Fr ili Engleska koje nas i onako ne mirisu plaho i mozes se slikati
Opet bosnjo ceka flotu da ga brani. Nikad nauciti
Nadzornik

#1043 Re: NATO...DA ili NE

Post by Nadzornik »

Kome je u amanet ostavljeno na njemu je i da se pobrine za buducnost ostavstine.
swanfilter

#1044 Re: NATO...DA ili NE

Post by swanfilter »

Budemo li se na taj amanet oslonili, bolje da nas nema ...
Sanjarko

#1045 Re: NATO...DA ili NE

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:

Ma niko su i nista sad Nesanice. Ja govorim o future tense. O buducnosti. Vec NATO ima neke odnose sa Irackim Kurdistanom i sa Kurdima. Ja govorim kad ih bude populaciono kao Turaka ili Iranaca za jedno 40, 50 godina. :mrgreen:
insomnia78

#1046 Re: NATO...DA ili NE

Post by insomnia78 »

Kurdistan ne postoji
MarshalDodik

#1047 Re: NATO...DA ili NE

Post by MarshalDodik »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
MarshalDodik wrote:
seldzuk wrote:Pretpostavljam da je sa Švedima i Fincima slično kao sa Austrijancima. Ne znam je li tačno ono da su Finci halalili dio teritorije nekad Rusima, samo da ih ne napadaju.
Image
jedna mapa koja još štotšta objašnjava
Ne svidja mi se ova zuta boja.
Volio bih da pocrnimo :izet:

Pa sta i da poplavimo!?

Pa nece Rusi na bracu Srbe, ono, da budu kolateral... :D
Nista ne fali ni da poplavimo. Ha zuta, ha plava.

Puno bolje bi bilo da postoje dvije crno obojene zemlje u Evropi mjesto trenutno jedne :D
Sanjarko

#1048 Re: NATO...DA ili NE

Post by Sanjarko »

insomnia78 wrote:Kurdistan ne postoji
:lol: :thumbup:
insomnia78

#1049 Re: NATO...DA ili NE

Post by insomnia78 »

Nuto ga smije se. Isto da kazes da ce Krajina postati clanica
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#1050 Re: NATO...DA ili NE

Post by Challenger_ »

Ne mogu da vjerujem da na ovom PDF-u ne postoji niko ko će da napiše da se zdravo za gotovo uzima poptpuno netačna mapa koju je na Instagram zakačila neka neobavještena budaletina ili dijete.
seldzuk wrote:Image
jedna mapa koja još štotšta objašnjava
BiH, Makedonija i Srbija su u istom statusu kao i članice EU koje nisu u NATO (Austrija, Irska, Finska, Švedska, Kipar), odnosno aktivne su članice NATO-programa "Partnerstvo za mir".

Image

Ista stvar je sa Ukrajinom koja je navedena kao "buduća članica NATO", a koja ne ispunjava unutrašnje i vanjske, formalne i suštinske uslove za članstvo i postaće članica NATO kada se uda Šemsa rahmetli, o svetom nikad.
Last edited by Challenger_ on 18/01/2019 16:54, edited 3 times in total.
Locked