Rat u BiH zbog referenduma?
-
dezurni_ucenik
#1026 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
I sta kazu hoce li opet u Zetri biti Yutelov koncert za mir 
-
dezurni_ucenik
#1027 Re: RE: Re: RE: Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Fudo387 wrote:Pa bas ni jednoj komsinici nisi demonstrirao atomski s desna tokom svih tih silnih ofanziva?PM72 wrote:To je tako bilo a sad svi ti što su čuvali haustor i hebavali komšinice imaju više upisanog boračkog staža od mene.dezurni_ucenik wrote:
To je tuzno sto si napisao. Neko na ratiste dok neko asikuje u haustoru.
Bio fin i uzoran vojnik
-
almir90
#1028 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pusti se ti stranih investitora, koji dolaze samo radi jeftine radne snage, sve veće kompanije u BiH su samo lohn jobs.Danguba wrote:
Ne gradi se drzava odozdo nego sa vrha.
Nece ti strani investitor doci jer je opcina donji Zabar uredila urbanisticke planove, postuju ljudska prava i kunu se u zajednistvo.![]()
Drzavu treba graditi kroz drzavne institucije. Jedni hoce dvojica ucjenjuju. Nema tu drzave eto i 20 god. nakon rata i nece je biti sve dok neko milom ili silom ne popusti a dotad, opstine i poneki kantoni mogu se samo koprcati.
Šta je sa razvijanjem domaćih brendova i pokušavanja plasiranja istih na ino tržišta? Imaš sva stara zanatlijska/zanatska zanimanja, koja bi se mogla djelimično modernizovati, bez da se kvari tradicija, i da se takvi proizvodi plasiraju na ino tržište. Mi ne možemo parirati Kini, i uključivati se u masovnu proizvodnju. Mi trebamo drugi smijer da ganjamo, a to su manje serije kvalitetnih proizvoda, koje se prodaju po višoj cijeni. Mnogi načini su da se uradi nešto konkrektno, ali se to ne želi. U državi kojoj vladaju samo ratni profiteri, i vlast koja radi u njihovu korist, tako što uništavaju sve one sitne iz dana u dan.
Ti si otišao odavde, i neka si, svoju djecu si spasio ove nepravde. Ali nemoj molim te da pišeš kako se u državi ne može ništa uraditi, može samo da se ima volja i znanje. Prerastao sam ja, kao i mnogi drugi tu praznu priču 'Dejton je kriv što ne možemo naprijed', to je samo gomila gluposti, u koje samo budale i neupućeni mogu vjerovati.
Last edited by almir90 on 02/09/2016 00:17, edited 1 time in total.
- Danguba
#1029 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pa sto ne izvozis voce u Rusiju?almir90 wrote:Pusti se ti stranih investitora, koji dolaze samo radi jeftine radne snage, sve veće kompanije u BiH su samo lohn jobs.Danguba wrote:
Nece ti strani investitor doci jer je opcina donji Zabar uredila urbanisticke planove, postuju ljudska prava i kunu se u zajednistvo.![]()
Drzavu treba graditi kroz drzavne institucije. Jedni hoce dvojica ucjenjuju. Nema tu drzave eto i 20 god. nakon rata i nece je biti sve dok neko milom ili silom ne popusti a dotad, opstine i poneki kantoni mogu se samo koprcati.
Šta je sa razvijanjem domaćih brendova i pokušavanja plasiranja istih na ino tržišta? Imaš sva stara zanatlijska zanimanja, koja bi se mogla djelimično modernizovati, bez da se kvari tradicija, i da se takvi proizvodi plasiraju na ino tržište. Mi ne možemo parirati Kini, i uključivati se u masovnu proizvodnju. Mi trebamo drugi smijer da ganjamo, a to su manje serije kvalitetnih proizvoda, koje se prodaju po višoj cijeni. Mnogi načini su da se uradi nešto konkrektno, ali se to ne želi. U državi kojoj vladaju samo ratni profiteri, i vlast koja radi u njihovu korist, tako što uništavaju sve one sitne iz dana u dan.
Ti si otišao odavde, i neka si, svoju djecu si spasio ove nepravde. Ali nemoj molim te da pišeš kako se u državi ne može ništa uraditi, može samo da se ima volja i znanje. Prerastao sam ja, kao i mnogi drugi tu praznu priču 'Dejton je kriv što ne možemo naprijed', to je samo gomila gluposti, u koje samo budale i neupućeni mogu vjerovati.
Ljudi traze drzavne intitucije(ministarstvo poljoprivrede) i ne interesuju ih druge a tako je sa svime.
Razumijem ja da se moze nesto raditi i na nizim nivoima ali su kljucne drzavne intitucije...za sto god se uhvatis tako je.
-
almir90
#1030 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Izvoz je i do sada funkcionisao, čak je prethodne i ove godine u porastu, a mi i dalje nemamo državno ministarstvo, niti smo ga imali. Šta ti to govori?Danguba wrote:
Pa sto ne izvozis voce u Rusiju?
Ljudi traze drzavne intitucije(ministarstvo poljoprivrede) i ne interesuju ih druge a tako je sa svime.
Razumijem ja da se moze nesto raditi i na nizim nivoima ali su kljucne drzavne intitucije...za sto god se uhvatis tako je.
Ja tebe stvarno ne mogu da shvatim, kako postoje institucije koje su omoguće da pojedinci budu teški milione/milijarde imajući samo kompanije koje drže radnike kao robove? I to sve izvozne kompanije. Kako to da postoje institucije 'države' kad se kradu pare kroz javne nabavke, dodjeljuju poticaji 'uspješnim poduzetnicima', a zapravo ih je većina samo ratnih profitera.
Koliko godišnje vremena provedeš ovdje, i da li imaš kakvih poslova ovdje da možemo voditi neku raspravu u tom smijeru?
- Danguba
#1031 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Problem ove zemlje je neuredjen sistek i onda kao posljedicu toga imamo sve drugo(korupciju, kriminal, malverzacije, otimacine...)
Nizi nivoi se tu samo koprcaju. Vjeruj mi. I oni bi mogli puno bolje da je sistem uredjen...i da zavrsimo sa ovim off-om.
Imas pravo na misljenje kao sto sam i ja svoje iznio.
Nizi nivoi se tu samo koprcaju. Vjeruj mi. I oni bi mogli puno bolje da je sistem uredjen...i da zavrsimo sa ovim off-om.
-
almir90
#1032 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Normalno da imaš pravo na mišljenje, ne pokušavam ti ga osporiti, već ukazati i na drugu stranu medalje. Ali, da si ovdje stalno, i da radiš u ovom sistemu, još ako si sitan igrač, ne bi sigurno imao ovako razmišljanje. Dođi makar jednu godinu i posluj, da vidiš kako te guši sistem, i to onaj sistem u kojem te ne jebe niko Dodikov, ni niko Čovićev.Danguba wrote:Problem ove zemlje je neuredjen sistek i onda kao posljedicu toga imamo sve drugo(korupciju, kriminal, malverzacije, otimacine...)
Nizi nivoi se tu samo koprcaju. Vjeruj mi. I oni bi mogli puno bolje da je sistem uredjen...i da zavrsimo sa ovim off-om.![]()
- Connaisseur Karlin
#1033 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Da trenutno zivim u BiH,sad bih izasla 
-
TomANDJerry
#1034 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
pa znas tko prvi bjezi kada brod toneConnaisseur Karlin wrote:Da trenutno zivim u BiH,sad bih izasla
- Connaisseur Karlin
#1035 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
najpametniji prvi odlazeTomANDJerry wrote:pa znas tko prvi bjezi kada brod toneConnaisseur Karlin wrote:Da trenutno zivim u BiH,sad bih izasla... ali polako , jos mi plutamo - a savjeti stakora kako je dobro na kopnu nas se ne ticu
-
TomANDJerry
#1036 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
vjerovatno si upravu , ali iskreno ja da sam zbrisao 90-tih nebi imao obraza to nekome reci ovdje ... pobjegao si , ostavio svoje prijatelje , porodicu , kucu , selo/grad --- neki su dali zivote i dijelove tijela da to odbrane , vratis se na gotovo i jos im govoris da su budale (a mozda nemaju ruku/nogu/roditelje/prijatelje koje su izgubili)Connaisseur Karlin wrote:najpametniji prvi odlazeTomANDJerry wrote:pa znas tko prvi bjezi kada brod toneConnaisseur Karlin wrote:Da trenutno zivim u BiH,sad bih izasla... ali polako , jos mi plutamo - a savjeti stakora kako je dobro na kopnu nas se ne ticu
Mozda si ti zbrisala ranije/kasnije , a ne za rat ... ali je sramotno i ljudski jadno pljuvati ljude koji su tada ostali - trebali su svu imovinu onih koji su pobjegli nacionalizirati i podjeliti onima koji su stradali u ratu. Ali eto nazalost do toga nije doslo - pa su izdajice najbolje prosle ... ali to nije zato sto su najpametnije vec cista slucajnost
- Connaisseur Karlin
#1037 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ja sam mogla izaci prije rata,ali sam izasla tokom rata. Ja sam napisala,da je danas pametnije izaci iz BiH ,umjesto cekati rat ili kraci oruzani sukob.TomANDJerry wrote:vjerovatno si upravu , ali iskreno ja da sam zbrisao 90-tih nebi imao obraza to nekome reci ovdje ... pobjegao si , ostavio svoje prijatelje , porodicu , kucu , selo/grad --- neki su dali zivote i dijelove tijela da to odbrane , vratis se na gotovo i jos im govoris da su budale (a mozda nemaju ruku/nogu/roditelje/prijatelje koje su izgubili)Connaisseur Karlin wrote:najpametniji prvi odlazeTomANDJerry wrote:
pa znas tko prvi bjezi kada brod tone... ali polako , jos mi plutamo - a savjeti stakora kako je dobro na kopnu nas se ne ticu
Mozda si ti zbrisala ranije/kasnije , a ne za rat ... ali je sramotno i ljudski jadno pljuvati ljude koji su tada ostali - trebali su svu imovinu onih koji su pobjegli nacionalizirati i podjeliti onima koji su stradali u ratu. Ali eto nazalost do toga nije doslo - pa su izdajice najbolje prosle ... ali to nije zato sto su najpametnije vec cista slucajnost
Nisam uopste napisala da su osobe ,koje su ostale u proslom ratu,budale. Napisala sam,ako bi se ponovo desio rat,tad ce vecina priznati sebi da nisu donjeli pametnu odluku o odlasku.
-
asker
#1038 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pa kako ti vise ne dosadi? Pobjegla si, ok, uzivaj. Ubi se da nas ubjedis kako je Bosna karina od drzave i da treba bjezat. Sve si postove ulupala u objasnjavanju, sa smjeskom, kako su Bosnjaci ustvari Bosanci, kako je BiH neodrziva, kako ce na prvu petardu svi zgulit preko granice. Perfidno provlacis tezu da ko je mogao pobjegao je, a da i mi ostali mozemo uradili bi isto, ali eto nemozemo. Za koga ti nas smatras matere ti?
Ja sam na cetvrtom pasosu, 3 popunjena pecatima i vizama. Imas ove ljudi koji pisu a uspjesni su poduzetnici, profesori, doktori, a pisu iz Kalesije ili Zavidovica. Sta to tebi smeta?
Pokiselio 2 tone jabuke i da bjezim negdje, ne pada mi na pamet.
Ja sam na cetvrtom pasosu, 3 popunjena pecatima i vizama. Imas ove ljudi koji pisu a uspjesni su poduzetnici, profesori, doktori, a pisu iz Kalesije ili Zavidovica. Sta to tebi smeta?
- animals
#1039 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
I sta mislite djeco da ce vam rat donijeti nesto dobro..
nikad necu razumijeti one koji prizivaju i raduju se ubijanju..
- Reisova
#1040 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
asker wrote:Pa kako ti vise ne dosadi? Pobjegla si, ok, uzivaj. Ubi se da nas ubjedis kako je Bosna karina od drzave i da treba bjezat. Sve si postove ulupala u objasnjavanju, sa smjeskom, kako su Bosnjaci ustvari Bosanci, kako je BiH neodrziva, kako ce na prvu petardu svi zgulit preko granice. Perfidno provlacis tezu da ko je mogao pobjegao je, a da i mi ostali mozemo uradili bi isto, ali eto nemozemo. Za koga ti nas smatras matere ti?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- GeeTnT
#1041 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ovaj post copy pa paste na krstaricu ...opet si promasio forum... Ovde nisam naletio ni na jednog forumasa koji se raduje ratu.animals wrote:I sta mislite djeco da ce vam rat donijeti nesto dobro..
- KB9
#1042 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
o bosni znaju najvise oni koji su davno pobjegli, da je najvise vole suvisno je i govorit 
- studiorum_tuzlaensis
#1043 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
I onda se čude kako mrzimo dijasporu. Pa mrzim ih iz dna duše, dabogda svi pomrli.
-
Bodkin
#1044 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Otisli i pricaju protiv rata-pobjeguljeKB9 wrote:o bosni znaju najvise oni koji su davno pobjegli, da je najvise vole suvisno je i govorit
Otisli i pozivaju na konflikt i cvrstu ruku-patriote
- KB9
#1045 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
otisli - gnjide i govnaBodkin wrote:Otisli i pricaju protiv rata-pobjeguljeKB9 wrote:o bosni znaju najvise oni koji su davno pobjegli, da je najvise vole suvisno je i govorit
da ne zbunjujemo ljude
-
Bodkin
#1046 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ee na forumu nije bas takoKB9 wrote:otisli - gnjide i govnaBodkin wrote:Otisli i pricaju protiv rata-pobjeguljeKB9 wrote:o bosni znaju najvise oni koji su davno pobjegli, da je najvise vole suvisno je i govorit
da ne zbunjujemo ljude
- edo_79
#1047 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Što se tiče jeftine radne snage u potpunosti se slažem s tobom, ovo je moderna verzija robovlasničkog društva gdje nas naši državnici prodaju za dobar procent.almir90 wrote:Pusti se ti stranih investitora, koji dolaze samo radi jeftine radne snage, 1 - sve veće kompanije u BiH su samo lohn jobs.Danguba wrote:
Šta je sa razvijanjem domaćih brendova i pokušavanja plasiranja istih na ino tržišta? 2 - Imaš sva stara zanatlijska/zanatska zanimanja, koja bi se mogla djelimično modernizovati, bez da se kvari tradicija, i da se takvi proizvodi plasiraju na ino tržište. Mi ne možemo parirati Kini, i uključivati se u masovnu proizvodnju. Mi trebamo drugi smijer da ganjamo, a to su manje serije kvalitetnih proizvoda, koje se prodaju po višoj cijeni. Mnogi načini su da se uradi nešto konkrektno, ali se to ne želi. U državi kojoj vladaju samo ratni profiteri, i vlast koja radi u njihovu korist, tako što uništavaju sve one sitne iz dana u dan.
1 - Nisu baš SVE, ali gro jeste
2 - Imaš ali sve manje i manje, neće bolan niko radit fizičke poslove, to bi sve odmah poslije škole ako more bar u kanton, samo nek se fotelje dočepat a nek seljaci rade
Sve ostalo si 100% u pravu, jer sam dok sami ne zasučemo u rukave i počnem stvarati svoje proizvode i zarađivati SVOJIM RADOM a ne kreditima nema nama ni milimetra napred.
-
hizo ramidovic
#1048 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Никад у својој историји која траје ево већ неколико десетина хиљада година српски народ није био угрожен као што је данас у овој наметнутој тзв. држави БиХ. Ако тзв. бошњаци наставе са оваквим угрожавањем и нападима на Србе може им се десити оно што се десило НАТО савезницима када су се 2000.г. усудили да нападну Србију. Деда ми је причао да је тада небо изнад Србије било црно од авиона, којих је било неколико стотина (око 800). Међутим, само првог дана српска противваздушна одбрана оборила је око 75 непријатељских авиона. Пошто је то очито било недовољно за НАТО агресоре, па су наставили са бомбардовањем, Србија је одлучила да подигне своје авионе да се обрачунају са непријатељима. Када су НАТО агресори видели да Србија диже своје авионе, побегли су као зечеви иако су били неколико стотина пута бројнији, јер су знали колико су српски пилоти и авиони супериорни у ваздушним борбама. Неки сведоци кажу да су се од страха приликом бега сами катапултирали из авиона негде изнад Македоније. После тога, њихов председник је одмах назвао Русију и преклињао их да замоле Србију да се смири а да они више неће нападати. Тако је и било.
А ви фундаменталисти сад добро размислите. Нека вам и даље пуне главу ваши тзв. историчари пропагандом како је српска војска држала у опсади тзв. сарајево, како су га гранатирали итд.
А ви фундаменталисти сад добро размислите. Нека вам и даље пуне главу ваши тзв. историчари пропагандом како је српска војска држала у опсади тзв. сарајево, како су га гранатирали итд.
-
artime
#1049 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Krenula jutarnja
hajmo sad. Tri cetalj sad..
-
julisiz es grant
#1050 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Hizo je naš, zajebava se ko i uvijekartime wrote:Krenula jutarnjahajmo sad. Tri cetalj sad..
@neko sa strane je u jutarnjoj smjeni, evo ga na drugoj temi sa "ko nas bre zavadi" i "svi smo isti" pričom