Al frajer laze to je zlocin.Ripicipi wrote:Meni stvarno nije jasno otkud ti ova glupost...hAZNADAR wrote:
Buduci da drugovi Bosanci tumace Bosnjake kao nepismene, zatucane, dekretom izmisljene, historijske hibride, okupatorske sluge, klerofasiste, naturaju im bosnjacki jezik, ... ocigledno je da su vezani za nesto drugo a ne samo za zemlju. A to drugo nam je itekako poznato u originalnom izdanju.
Pa popis je pokazao da je vise onih koji govore bosanski od onih koji se izjasnjavaju kao Bosnjaci.
Zar tebi to nista ne govori?
Referendum(i) u RS-u
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1026 Re: Referendum(i) u RS-u
- General War
#1027 Re: Referendum(i) u RS-u
Pa vidis da im je maca pojela jezik, cetiri puta sam u razlicitim temama pitao ovo, i niko nema odgovora...jer je lakse prozivat bosance nego bosnjak na bosnjaka u ovakvim temama gdje se mora pokazati monolitnost patriJota._BataZiv_0809 wrote:Sta ce raditi? Salkic zaposlio familiju do 6. koljena u institucije RS.General War wrote:I jos mi niko ne odgovori, sta bosnjacki patriJoti rade u institucijama pi si- ja ako je voda dosla do grla? Da nije Ramiz Salkic Bosanac gluho bilo![]()
Hrvatima je ocito svejedno i drze se dogovora sa salvete.
Jebo te, kosovari roknuli zoljom u po kosovske skupstine cini mi se...a ovi
Jel se Munira oglasila?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1028 Re: Referendum(i) u RS-u
Lakse je Salkicu malo lajati na sistem kojeg je dio i od kojeg prima fantasticnu platu, nego raditi sta konkretno. De ba smijesna prica.General War wrote: Pa vidis da im je maca pojela jezik, cetiri puta sam u razlicitim temama pitao ovo, i niko nema odgovora...jer je lakse prozivat bosance nego bosnjak na bosnjaka u ovakvim temama gdje se mora pokazati monolitnost patriJota.
Jebo te, kosovari roknuli zoljom u po kosovske skupstine cini mi se...a ovi![]()
Jel se Munira oglasila?
Ali cekaj sad da nam nas Sved objasni kako mi Salkica kritikujemo jer ga smatramo genetskim otpadom koji je prodao vjeru za veceru i koji je dekretom saznao sta je
- madner
#1029 Re: Referendum(i) u RS-u
Fora je kada neko potencira Bosnjastvo iznad Bosanstva, ili negira Bosanstvo da pristaje na tu podjelu BiH koja je zapoceta 92 ali odlozena zbog otpora gradjana RBiH.
Bosanstvo je nadskup Bosnjaka, ono sto je pisalo onda na referendumu. To je jedan dugorocni sukob dva koncepta, koji je poceo 1943, gdje susjedi negiraju Bosanstvo bas iz tog razloga da bi mogli uzeti dio sebi.
I meni je sasvim jasno zasto poslje rata ljudi preferiraju podskup, jer nakon zlocina ne zele biti dio istog tima, no fali iskrenosti da se kaze cemu vodi prva ili druga opcija.
Bosanstvo je nadskup Bosnjaka, ono sto je pisalo onda na referendumu. To je jedan dugorocni sukob dva koncepta, koji je poceo 1943, gdje susjedi negiraju Bosanstvo bas iz tog razloga da bi mogli uzeti dio sebi.
I meni je sasvim jasno zasto poslje rata ljudi preferiraju podskup, jer nakon zlocina ne zele biti dio istog tima, no fali iskrenosti da se kaze cemu vodi prva ili druga opcija.
-
palermo
#1030 Re: Referendum(i) u RS-u
Izvrsno napisano, zaista.arzuhal wrote:
Da, stalno to neko jednodimenzionalno, isfrustrirano, emotivno, upravo torovsko puštanje vjetrova o Bošnjacima...Bosanci su državljani države BiH a čine ih pripadnici različitih naroda (Bošnjaka, Srba, Hrvata, Roma, Jevreja...), različitih političkih usmjerenja, ne/religijske pripadnosti...Ako sam najviše za BiH kakva je priznata kao nezavisna, dakle za Republiku BiH, normalnu zemlju za građanskim ustavnim uređenjem u kojem bi se poštovala prava naroda/kolektiviteta ali ne iznad prava pojedinca (ali sam raspoložen i za neka druga uređenja koja ne idu u smjeru etničkih razdvajanja i cijepanja države po tom šavu, neke multietničke regije i sl),
ako sam "vjernik sa dna kace" (mislim, volio bih da jesam ikakav vjernik), ali sam za jasnu sekularnu BiH bez ubadanja u oči nekome i ikome nečim s vjerom, pogotovo protiv ikakvog nametanja,
ako se žestoko borim da me se ne zaj..ava što jesam i hoću biti Bošnjak, i što ne dam nijednom papku bilo koje vrste i japije da mi to pravo spori ili da se sprda s tim, a istovremeno tu moju etnička pripadnost uopće ne vidim kao ikakvu prednost nad bilo čime ili kime, neku posebnost i nešto čime bi se trebalo ponositi nego kao najnormalniju stvar, kao jednu sasvim usputnu identitarnu crtu,
ako sam zbog toga i svog vlastitog iskustva rata žestoko protiv etno-nacionalizma jer sam vlastitim očima vidio uzrok tog etno-nacionalizma, donio mi belaje u kuću 1992. te ne želim da budem "bošnjačko dijete" srpskog etno-nacionalizma, ne želim da prihvatim to, da svojim etno-nacionalizmom dajem retroaktivno pravo i opravdanje jednom nacionalizmu...
u koji to ja tor spadam i pripadam, majku mu?
Za mene je bosanstvo onaj široki pojam (koji određuje pripadnika Bosne, njene stanovnike, državljane i građana) koji nije tijesan da u se primi sve one razičitosti i raznolikosti koje je Bosna imala i odgajala stoljećima, od naroda, njihovih vjera, kultura, belaja, taksirata...Ne mislim da će Dervo, kao Rom, ili Jakob, kao Jevrej, time što su pripadnici dva velika i poznata naroda, biti i manje Bosanci? Zašto bi Bošnjak bio?
Ali imaju i oni bosanci (sretao sam ih u životu) koji, haman, primarno (i, možda, jedino) Bošnjaka gledaju, iz nekih vlastitih razloga, kao muslimana/vjernika, a onda kroz SDA i, možda, lik ex-reisa Cerića, oprilike...Definicija Bošnjaka za njih je, otprilike: polumutavi i nesvjesni Bosanac, uništen religijom i izmanipulisan od SDA i IZ BiH. Pa se onda oni određuju u odnosu na njih, kao tobožnji bosanci, valjda kao ateisti otrgnuti od "torovskog jednoumlja" i "etno-nacionalizma", pa mogu rahat biti jednoumni u nekim svojim anacionalnim i nereligijskim torovima...
Ali opet, nevezano za tvoj izvanredni post, ja moram reći da ova odioznost koju pojedini članovi foruma ispoljavaju prema onima koji su se izjasnili kao Bosanci je naprosto neprimjerena,glupa i štetna za Bosnu i Hercegovinu ali i same Bošnjake. Tražiti neprijatelja ondje gdje ga objektivno nema je, rekoh već, glupo i štetno. U nekoj dugoročnoj perspektivi rekao bih i pogubno. Bosanci, dakle oni koji se i etnički tako izjašnjavaju, su odani Bosni i Hercegovini. A odnos prema Bosni i Hercegovini je, rekao bih, osnovna razdjelnica unutar naše političke zbilje.I to je jedino važno.
To što na ovom forumu, postoje neki koji se predstavljaju kao bosanci a zapravo prikriveno propagiraju velikosrpske stavove,je sasvim druga priča. I nema, niti smije imati ikakve veze spram odnosa Bošnjaka prema Bosancima.
- BHCluster
#1031 Re: Referendum(i) u RS-u
_BataZiv_0809 wrote:Lakse je Salkicu malo lajati na sistem kojeg je dio i od kojeg prima fantasticnu platu, nego raditi sta konkretno. De ba smijesna prica.General War wrote: Pa vidis da im je maca pojela jezik, cetiri puta sam u razlicitim temama pitao ovo, i niko nema odgovora...jer je lakse prozivat bosance nego bosnjak na bosnjaka u ovakvim temama gdje se mora pokazati monolitnost patriJota.
Jebo te, kosovari roknuli zoljom u po kosovske skupstine cini mi se...a ovi![]()
Jel se Munira oglasila?
Ali cekaj sad da nam nas Sved objasni kako mi Salkica kritikujemo jer ga smatramo genetskim otpadom koji je prodao vjeru za veceru i koji je dekretom saznao sta je
Politicki u rs-u su dogurali do "ustavnog suda rs-a", znaci sve sto su mogli, u stvarnom politickom zivotu dok ove statisticke anomalije tzv "Bosanci"i svoj domet pokazuju gdje na forumu.
Last edited by BHCluster on 16/08/2016 11:25, edited 2 times in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1032 Re: Referendum(i) u RS-u
Samo da ne mozes prepravljati.BHCluster wrote:
Politicki u rs-u su dogurali do "ustavnog suda rs-a", znaci sve sto su mogli, u stvarnom politickom zivotu dok ove statisticke anomalije tzv "Bosanci"i svoj domet pokazuju gdje na forumu.
O ovome ces dalje sa moderacijom foruma
I poruka za kraj:
- arzuhal
#1033 Re: Referendum(i) u RS-u
Ako postoji BiH kao država, međunarodno priznata država, onda postoje i Bosanci (različitih etničkih pripadnosti), i pričati da je Bosna samo "regija" je beslovesno - tako kometarišem._BataZiv_0809 wrote:
A kako komentarises izjave da su Bosanci izmisljeni jer su "samozvani", da je Bosna regija jer zaboga bosanstvo je regionalna pripadnost?
Kod nas je jedini problem što spajamo ili ne razlikujemo etničko od nacionalnog pa, što neko reče skoro, mi imamo u BiH "konstitutivne (1)narode i (2)nacionalne manjine", gdje su narodi iznad nacija, koje su manjine. To je naš političko-pravno-sociološki ćušpajz od terminologije i logike...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1034 Re: Referendum(i) u RS-u
arzuhal wrote:Ako postoji BiH kao država, međunarodno priznata država, onda postoje i Bosanci (različitih etničkih pripadnosti), i pričati da je Bosna samo "regija" je beslovesno - tako kometarišem._BataZiv_0809 wrote:
A kako komentarises izjave da su Bosanci izmisljeni jer su "samozvani", da je Bosna regija jer zaboga bosanstvo je regionalna pripadnost?
Kod nas je jedini problem što spajamo ili ne razlikujemo etničko od nacionalnog pa, što neko reče skoro, mi imamo u BiH "konstitutivne (1)narode i (2)nacionalne manjine", gdje su narodi iznad nacija, koje su manjine. To je naš političko-pravno-sociološki ćušpajz od terminologije i logike...
- Rubaija
#1035 Re: Referendum(i) u RS-u
Ima i neko treće rješenje. Dijalektika, što bi rekli, teza-antiteza-sinteza.palermo wrote:
Mah, razgovor je počesto precijenjena kategorija. Posebno kada je riječ o ljudima iz dva različita sistema vrijednosti. Koja suštinski jako teško (bolje reći nemoguće) mogu koegzistirati jedan pored drugog. Postojanje Republike Srpske na način kako je SRbi zamišljaju jednostavno obesmišljava postojanje Bosne i Hercegovine
Ja nemam nikakvih problema sa ovom tvojom izjavom. Meni je razumljiva, shvatam je. Ali to što je ja shvatam opet ništa ne znači. Ona činjenica o nekompatibilnosti ta dva sistema vrijednosti opet ostaje. I zaista ne vidim nekog smisla u ovom ubjeđivanju ko je, šta je, kako je....nije ni bitno, bitno je da je konflikt , sukob u ovom slučaju prirodan. I postojat će sve dok jedan sistem ne pobijedi.
A ko će pobijediti, pa rekao bih onaj ko bude više želio pobjedu, onaj ko je spreman da plati veću cijenu, onaj ko je spreman na veće žrtvovanje. Jesu li to Bošnjaci, ili su Srbi......vidjet ćemo. Samo, mislim da je prilično iluzorno (čak i glupo) smatrati da je moguće ući u ove procese bez svijesti da on nužno zahtjeva žrtvu. Kako na kolektivnom nivou, tako i na pojedinačnom, ljudskom.
Zato treba nastaviti razgovarati. Ko to zna ko je s druge strane ekrana? Možda je neko ko se rodio 1995., danas mu je 21 godina i zna samo za etnički očišćenu 'slobodu', friziranu verziju 90.-ih i politiku 'ugroženosti'. Da u Bosni (hipoteza) stvarno zavlada kakav stranac, ali stvarno, pa da 20 godina samo slušamo ekonomske teme, stanje svijesti bi bilo potpuno drugačije. Koja budala troši milion i po maraka na pitanje na koje svi znamo odgovor? I još ga puste. Tako je, Mile. Potroši još! Sve za Srpsku! Tu se ne radi o sistemima vrijednosti, nego o totalnoj (p)omami, kultu simbola, simbolizama, izmaštane 'ugroženosti', jedne nove iskrivljene realnosti kojom se prikriva i 'liječi' ona prethodna - bitnija i strašnija.
Samo konflikt se ne rješava konfliktom. Tako se raspadaju brakovi i dešavaju ubistva iz strasti. Ako ćemo konfliktom istjerivati konflikt, jesmo li stvarno na to spremni? Ne mentalno, fizički, finansijski, logistički.... nego historijski - sa pogledom unazad i unaprijed, i oko sebe? Sa sviješću o tome šta to znači.
- arzuhal
#1036 Re: Referendum(i) u RS-u
Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić tvrdi da bi eventualna odluka visokog predstavnika u BiH, kojom bi osporio referendum u Republici Srpskoj o 9. januaru kao Danu Srpske, išla u korist predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.
E ako je tako, onda stvarno OHR ne bi trebao da reaguje
E ako je tako, onda stvarno OHR ne bi trebao da reaguje
- LBVIEW
#1037 Re: Referendum(i) u RS-u
Ima ih ovdje podosta koji se lazno predstavljaju-ja jos necuh Bosanca koji Bosnjacima negira pravo na naziv jezika, identitet i sl.,samo Srbina.Prije bih rekao kako su doticnim mjera raznorazni Brkani i srbijanske NGO s dijametralno razlicitim porukama Bosnjacima i Srbima uoci popisa._BataZiv_0809 wrote:Al frajer laze to je zlocin.Ripicipi wrote:Meni stvarno nije jasno otkud ti ova glupost...hAZNADAR wrote:
Buduci da drugovi Bosanci tumace Bosnjake kao nepismene, zatucane, dekretom izmisljene, historijske hibride, okupatorske sluge, klerofasiste, naturaju im bosnjacki jezik, ... ocigledno je da su vezani za nesto drugo a ne samo za zemlju. A to drugo nam je itekako poznato u originalnom izdanju.
Pa popis je pokazao da je vise onih koji govore bosanski od onih koji se izjasnjavaju kao Bosnjaci.
Zar tebi to nista ne govori?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1038 Re: Referendum(i) u RS-u
A ko ce to odredjivati je li neko laze u predstavljanju?LBVIEW wrote:
Ima ih podosta sto se lazno predstavljaju po forumu-ja jos necuh Bosanca koji Bosnjacima negira pravo na naziv jezika, identitet i sl.,samo Srbina.Prije bih rekao kako su doticnim mjera raznorazni Brkani i srbijanske NGO s dijametralno razlicitim porukama Bosnjacima i Srbima uoci popisa.
Postoji li neki test, neka kviz pitanja ciji te odgovori (dis)kvalifikuju za pripadnost narodnosti?
- raoul duke
#1039 Re: Referendum(i) u RS-u
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ako sve ovo ne da rezultate onda ne gine ponovo oružani sukob.
Ekonomija, obrazovanje, zdravstvo u klincu a ti ovdje o Dodiku i nekom kvazi Baki-Dodo referendum laprdas, je li te stid poltronu?Drvosjeca iz Dejcica wrote: Ako ništa mislim da je ovo prilika da se vidi koliko BiH ima stvarnih prijatelja u svijetu ali i unutar BiH. Suprotno od ovih prijedloga je da se poklopimo ušima i da prihvatimo sve što Dodik predloži, prihvatimo referendum i mirnu podjelu.![]()
Komentari?
Cuj poziva na oruzani sukob, daj bjezi mi s ociju
- Šunj
#1040 Re: Referendum(i) u RS-u
Ipak je moja odluka da ne glasam ni na BiH ni na USA izborima ispravna.
''Uzdaj se use i u svoje kljuse''; kaze nas narod.

OVAJ SUSTAV SE NE MOŽE POPRAVITI BEZ REVOLUCIJE.

''Uzdaj se use i u svoje kljuse''; kaze nas narod.

OVAJ SUSTAV SE NE MOŽE POPRAVITI BEZ REVOLUCIJE.

Last edited by Šunj on 16/08/2016 12:06, edited 1 time in total.
-
daddy-kool
#1041 Re: Referendum(i) u RS-u
palermo wrote:Mah, razgovor je počesto precijenjena kategorija. Posebno kada je riječ o ljudima iz dva različita sistema vrijednosti. Koja suštinski jako teško (bolje reći nemoguće) mogu koegzistirati jedan pored drugog. Postojanje Republike Srpske na način kako je SRbi zamišljaju jednostavno obesmišljava postojanje Bosne i Hercegovineze kalanga wrote:
1. Da. Republika Srpska je nastala kao želja srpskog naroda za slobodom. To je percepcija 90% njenih građana. Percepcija na koju svi ostali mogu gledati kako hoće. Osuđivati ili kritikovati. Demokratsko pravo. Isto onako kako Srbi mogu gledati na druge percepcije nastanka same BiH, ili preciznije nezavisnosti kako hoće, ostala je neBriga.
.
Ja nemam nikakvih problema sa ovom tvojom izjavom. Meni je razumljiva, shvatam je. Ali to što je ja shvatam opet ništa ne znači. Ona činjenica o nekompatibilnosti ta dva sistema vrijednosti opet ostaje. I zaista ne vidim nekog smisla u ovom ubjeđivanju ko je, šta je, kako je....nije ni bitno, bitno je da je konflikt , sukob u ovom slučaju prirodan. I postojat će sve dok jedan sistem ne pobijedi.
A ko će pobijediti, pa rekao bih onaj ko bude više želio pobjedu, onaj ko je spreman da plati veću cijenu, onaj ko je spreman na veće žrtvovanje. Jesu li to Bošnjaci, ili su Srbi......vidjet ćemo. Samo, mislim da je prilično iluzorno (čak i glupo) smatrati da je moguće ući u ove procese bez svijesti da on nužno zahtjeva žrtvu. Kako na kolektivnom nivou, tako i na pojedinačnom, ljudskom.
Dobar tekst, ide te danas.
-
palermo
#1042 Re: Referendum(i) u RS-u
Ne postoji svijest o tome šta konflikt (oružani konflikt, jer ovaj drugi nikad nije ni prestao) znači i može značiti. To je mislim prilično jasno. Da ta svijest postoji vjerovatno bi stvari išle drugim putem. Mislim da čak i ne postoji svijest o tome koliko mi dugo se krećemo oštricom noža i da nas dijele samo trenuci od ponovnog ulaska u neke nove spirale.Rubaija wrote:
Ako ćemo konfliktom istjerivati konflikt, jesmo li stvarno na to spremni? Ne mentalno, fizički, finansijski, logistički.... nego historijski - sa pogledom unazad i unaprijed, i oko sebe? Sa sviješću o tome šta to znači.
Nažalost postoji u svemu ovome i ono što se zove faktor vremena. Teorija kaže, pozitivna promjena se može desiti samo ako je pravo vrijeme za nju. Bojim se da je pravo vrijeme bilo odmah nakon završetka rata, tog vremena više nama, stvari su eskalirale i to pravo vrijeme je otišlo u nepovrat. Stvorene su paradigme, čvrste, jake, kao što već rekoh u svom fundamentu nepomirljive i šta nam je tu nam je......ja na jednoj, ze kalanga na drugoj strani....
- Šunj
- LBVIEW
#1044 Re: Referendum(i) u RS-u
Ja ti rekoh kako,sto na osnovu osobnog iskustva,sto na osnovu promisljanjima bosansko-bosnjackih odnosa nezavisnih intelektualaca,i s jedne i s druge strane,zakljucih da ne postoji animozitet niti potcjenjivanje poput ovog na forumu.Uzmi samo cinjenicu o procentu onih koji govore bosanski,a koju je vec neko pomenuo, i samo ce ti se kazati. A ovamo pojedini sto su se k'o biva na popisu izjasnili Bosancima drve o 'izmisljenoj" naciji,istoj negiraju pravo na naziv jezika,identitet i sl.De,bolan._BataZiv_0809 wrote:A ko ce to odredjivati je li neko laze u predstavljanju?LBVIEW wrote:
Ima ih podosta sto se lazno predstavljaju po forumu-ja jos necuh Bosanca koji Bosnjacima negira pravo na naziv jezika, identitet i sl.,samo Srbina.Prije bih rekao kako su doticnim mjera raznorazni Brkani i srbijanske NGO s dijametralno razlicitim porukama Bosnjacima i Srbima uoci popisa.
Postoji li neki test, neka kviz pitanja ciji te odgovori (dis)kvalifikuju za pripadnost narodnosti?
- Šunj
#1045 Re: Referendum(i) u RS-u
Jos jedna vijest koja prolazi neprimjeceno:
Alarmantni podaci Centralne izborne komisije: zašto je broj glasova iz Srbije i Hrvatske udvostručen, pa i utrostručen?!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1046 Re: Referendum(i) u RS-u
A kad neko Bosance zove "samozvanim", Bosnu zove regijom, to nista?LBVIEW wrote:[
Ja ti rekoh kako,sto na osnovu osobnog iskustva,sto na osnovu promisljanjima bosansko-bosnjackih odnosa nezavisnih intelektualaca,i s jedne i s druge strane,zakljucih da ne postoji animozitet niti potcjenjivanje poput ovog na forumu.Uzmi samo cinjenicu o procentu onih koji govore bosanski,a koju je vec neko pomenuo, i samo ce ti se kazati. A ovamo pojedini sto su se k'o biva na popisu izjasnili Bosancima drve o 'izmisljenoj" naciji,istoj negiraju pravo na naziv jezika,identitet i sl.De,bolan.
- BHCluster
#1047 Re: Referendum(i) u RS-u

Od 1990 srbi su organizovali 7 referenduma i svaki put je srpski narod glasao jedno a srpski politicari uradili suprotno. Dodik je mislio da ce mu opet visoka predstavnica EU na noge doci pa da pozira.
- BHCluster
#1048 Re: Referendum(i) u RS-u
LBVIEW wrote: Ja ti rekoh kako,sto na osnovu osobnog iskustva,sto na osnovu promisljanjima bosansko-bosnjackih odnosa nezavisnih intelektualaca,i s jedne i s druge strane,zakljucih da ne postoji animozitet niti potcjenjivanje poput ovog na forumu.Uzmi samo cinjenicu o procentu onih koji govore bosanski,a koju je vec neko pomenuo, i samo ce ti se kazati. A ovamo pojedini sto su se k'o biva na popisu izjasnili Bosancima drve o 'izmisljenoj" naciji,istoj negiraju pravo na naziv jezika,identitet i sl.De,bolan.
- BHCluster
- LBVIEW
#1050 Re: Referendum(i) u RS-u
Svakako da to ni to nije u dure niti sam ja to odobravao._BataZiv_0809 wrote:A kad neko Bosance zove "samozvanim", Bosnu zove regijom, to nista?LBVIEW wrote:[
Ja ti rekoh kako,sto na osnovu osobnog iskustva,sto na osnovu promisljanjima bosansko-bosnjackih odnosa nezavisnih intelektualaca,i s jedne i s druge strane,zakljucih da ne postoji animozitet niti potcjenjivanje poput ovog na forumu.Uzmi samo cinjenicu o procentu onih koji govore bosanski,a koju je vec neko pomenuo, i samo ce ti se kazati. A ovamo pojedini sto su se k'o biva na popisu izjasnili Bosancima drve o 'izmisljenoj" naciji,istoj negiraju pravo na naziv jezika,identitet i sl.De,bolan.
Samo,moras priznati kako prilicno "bode oci" ova antibosnjacka prica pojedinih Bosanaca.Kao,uostalom, i opcenito dvostruki standardi po pitanju prava Bosnjaka i Srba npr..Nisi nov na forumu,znas vrlo dobro o cemu govorim.