Ekspanzija terorizma

Post Reply
Kikibombona

#1026 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
sjedi 1 wrote:Evo i danas eksplozija,očito je da se "nekom" žuri 8)
Gdje?
U Kamisliju, sirijskom Kurdistanu, Siriji.

O tome sam ovdje namjerno izvjestio. Samo je Arzo prokomentarisao stravican masakr. Niko vise. Nema onih sto su pitali 'gdje su turske zastave' da pitaju 'gdje su kurdske zastave'. Nikome teroristicki napad u Kamisliju nije interesantan.

I ja to razumijem. Ljudi su navikli da se u Siriji i uopste na BI gine. Indija isto. Kina i Rusija slicno. Nikog ne iznenadi kada tamo odalami. I zbog toga izostaje reakcija.

Kada se napadne Francuska i Belgija, to je vec druga prica. Oni su nam ipak mentalitetom 'najblizi'. Zapad nam je nekako ideal, vecina Bosanaca bi sutra otisla na zapad da moze. Zapad je sinonim za sigurnost. Tamo je sve med i mlijeko. I naravno da je Bosanac sokiran kada tamo odalami. I zato dodje do reakcije.

Turska vec sto godina ratuje sa Kurdima. Stalno bombe nekakve. I sada sa ISILom roka. Turska je sve samo ne sigurna. I naravno da se niko ne cudi kada tamo odalami.

Al' opet reakcija uslijedi, ljudi pricaju o tome, samo je turkofilima muka sto se Turcima ne posvecuje najveca paznja. Muka im sto se o bombi u Francuskoj prica vise i sto se kace francuske zastave. U tome vide licemjernost. A ne vide licemjernost kada se POTPUNO ignorisu napadi u Pakistanu, Indiji, Iraku, Siriji itd.

To se zove slugarski mentalitet.
Kikibombona wrote:Strasan napad ISILa u glavnom gradu sirijskog Kurdistana, Kamisliju, koji se nalazi na samoj granici sa Turskom, odmah preko puta grada Nusajbin, koji je potpuno devastiran o akciji turske vojske

Ovakvi napadi su svakodnevnica na Bliskom istoku. Stvara se mrznja za narednih 100 godina!!

Image

Image

https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 9013860356

https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 2278792192

Jezivo! Veoma razoran napad, jedan od gorih do sada! Napad se desio u jednoj od najprometnijih ulica u gradu... u trenutku napada na ulici je bio veliki broj civila...
insomnia78

#1027 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Mislim, Kiki da oni misle na eksploziju u Njemackoj

S moje sokoćalo
Drvosjeca iz Dejcica

#1028 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kikibombona wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
sjedi 1 wrote:Evo i danas eksplozija,očito je da se "nekom" žuri 8)
Gdje?
U Kamisliju, sirijskom Kurdistanu, Siriji.

O tome sam ovdje namjerno izvjestio. Samo je Arzo prokomentarisao stravican masakr. Niko vise. Nema onih sto su pitali 'gdje su turske zastave' da pitaju 'gdje su kurdske zastave'. Nikome teroristicki napad u Kamisliju nije interesantan.

I ja to razumijem. Ljudi su navikli da se u Siriji i uopste na BI gine. Indija isto. Kina i Rusija slicno. Nikog ne iznenadi kada tamo odalami. I zbog toga izostaje reakcija.

Kada se napadne Francuska i Belgija, to je vec druga prica. Oni su nam ipak mentalitetom 'najblizi'. Zapad nam je nekako ideal, vecina Bosanaca bi sutra otisla na zapad da moze. Zapad je sinonim za sigurnost. Tamo je sve med i mlijeko. I naravno da je Bosanac sokiran kada tamo odalami. I zato dodje do reakcije.

Turska vec sto godina ratuje sa Kurdima. Stalno bombe nekakve. I sada sa ISILom roka. Turska je sve samo ne sigurna. I naravno da se niko ne cudi kada tamo odalami.

Al' opet reakcija uslijedi, ljudi pricaju o tome, samo je turkofilima muka sto se Turcima ne posvecuje najveca paznja. Muka im sto se o bombi u Francuskoj prica vise i sto se kace francuske zastave. U tome vide licemjernost. A ne vide licemjernost kada se POTPUNO ignorisu napadi u Pakistanu, Indiji, Iraku, Siriji itd.

To se zove slugarski mentalitet.
Kikibombona wrote:Strasan napad ISILa u glavnom gradu sirijskog Kurdistana, Kamisliju, koji se nalazi na samoj granici sa Turskom, odmah preko puta grada Nusajbin, koji je potpuno devastiran o akciji turske vojske

Ovakvi napadi su svakodnevnica na Bliskom istoku. Stvara se mrznja za narednih 100 godina!!

Image

Image

https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 9013860356

https://twitter.com/DrPartizan_/status/ ... 2278792192

Jezivo! Veoma razoran napad, jedan od gorih do sada! Napad se desio u jednoj od najprometnijih ulica u gradu... u trenutku napada na ulici je bio veliki broj civila...

Strašno! Nema opravdanja za ovakvo zlodjelo. Problem je možda u tome što Francuska, Belgija pa i Turska zvanično nisu u ratu dok je Sirija i Irak u ratu pa se ovakve stvari nekako uslovno rečeno brže zaborave.

Svako ima pravo da podržava koga misli da treba da podržava ali kada smo kod sluganskog mentaliteta zar ti nisi tipičan primjer sluganstva na forumu? Evo ja ne mogu naći nikoga od rusofila ili turkofila da sa toliko žara i revnosti kao ti lijepi kursku propagandu. Nemoj me pogrešno shvatiti ti imaš puno pravo na to ali pitam se ponekad imaš li ti život izvan ovog foruma?
Kikibombona

#1029 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

insomnia78 wrote:Mislim, Kiki da oni misle na eksploziju u Njemackoj

S moje sokoćalo
Ma naravno, jasno mi je bilo u startu, samo sam iskoristio zicer. :D

Koga boli briga za jos jedan teroristicki napad u Siriji. Realno, ljudi su se toga zasitili. Kada cuju da je u Siriji odvalila bomba, reakcija bude kao da su culi da je nevrijeme u Micigenu.

Samo malo prozivam turkofile, koji su ugl, makar ovdje na forumu, licemjeri... muda su si grizli kada su se slale poruke podrske Francuzima i kada se mahalo francuskim zastavama...

Jos im je veca muka bila nakon napada u Turskoj. Plakali su ovda jer se po njihovom misljenju tim napadima nije pridavala potrebna paznja. Zasto ne kacite turske zastave? Kme, kme... A ono, zastave se itekako kacile, samo su oni izgleda ocekivali vise.

Ta ekipa nikada nije pitala zasto se ne kace sirijske, iracke, afganistanske, pakistanske ili indijske zastave? To ih nikad nije zanimalo. Samo pitaju zasto nema dovoljno turskih?

Realnost je da prosjecnog Bosanca ne zanima terorizam u Afganistanu ili Kini. To mu je daleko u svakom pogledu. Desavanja u Francuskoj ga zanimaju iz vise razloga, vise nego desavanja u Turskoj. To su cinjenice i bezveze je patetisati oko toga.
mousstapha

#1030 Re: Ekspanzija terorizma

Post by mousstapha »

Ma kako je krenulo uskoro se neće obazirati ni na napade u Francuskoj i Njemačkoj. Jednostavno je postalo prečesto.
Kikibombona

#1031 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

mousstapha wrote:Ma kako je krenulo uskoro se neće obazirati ni na napade u Francuskoj i Njemačkoj. Jednostavno je postalo prečesto.
Upravo tako.

O svakom narednom napadu se manje prica. Recimo, sa kolegama na poslu sam tek kratko, u dvije-tri recenice, prokomentarisao posljednji napad u Francuskoj.

Kako god, samo se mozemo nadati da ce ovo nekako prestati.

Mi smo ipak evropsko dvoriste. Neka veca sranja u Evropi bi nas mogla itekako pogoditi.

A steta i nevinih ljudi koji nizasta izginuse.
Drvosjeca iz Dejcica

#1032 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Šta je to tako čudno, sjetite se rata u BiH...kasnije se spominjao samo na marginama.
Kaligula I

#1033 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kaligula I »

Bodkin wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Meni muslimani iz BiH kazu da ne zele zivjeti u serijatkosj drzavi :) Oktud tebi ideja da svi muslimani zele zivjeti u serijatkoj drzavi?

Podrzavas indirektno,a to sam zakljucila na osnovu tvog pisanja. :)
Ako ne zele zivjeti onda nisu muslimani. Serijatska drzava se ne kosi sa onim sto vjernici zagovaraju ili praktikuju. Ako je tacno sto ti kazes, onda su to poluvjernici
...licemjeri, takvih je 99% u svim religijama...i što je najžalosnije takvi i vode ovaj svijet...nije ni čudo kako nam je ko nas predvodi...
Kaligula I

#1034 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kaligula I »

Meni muslimani iz BiH kazu da ne zele zivjeti u serijatkosj drzavi :) Oktud tebi ideja da svi muslimani zele zivjeti u serijatkoj drzavi?

...ruku na srce, ali i meni su mnogi muslimani to isto rekli...
ABH017

#1035 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

insomnia78 wrote:
Bodkin wrote:Kako mozes biti vjernik i ne zeljeti drzavu po vjerskim zakonima?
Ili ajmo ovako, sta vjernik ima protiv vjerske drzave?
Ma izmotava se

S moje sokoćalo
Ne izmotavam se. Na mene lično uopšte ne utiče da li će zakoni biti šeriatski ili ovi sekularni. Mnogo mi i jedna žena, a ostalo me ne zanima.
Šta bi se moj život popravio ako bi se uveo šeriat? Nikakve razlike.
insomnia78

#1036 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

ABH017 wrote:
insomnia78 wrote:
Ma izmotava se

S moje sokoćalo
Ne izmotavam se. Na mene lično uopšte ne utiče da li će zakoni biti šeriatski ili ovi sekularni. Mnogo mi i jedna žena, a ostalo me ne zanima.
Ali ti ne bi ni smetalo

S moje sokoćalo
ABH017

#1037 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

insomnia78 wrote:
ABH017 wrote:
insomnia78 wrote: Ma izmotava se

S moje sokoćalo
Ali ti ne bi ni smetalo

S moje sokoćalo
Zbog mene, lično, ne bi. Ali bi zbog komšiluka, rodbine, prijatelja itd.
S druge strane zbog Bakira, Mileta, Dragana, ali i ostalih političkih predstavnika, sva tri konstitutivna naroda u BiH, bio bih presretan da se uvede šeriatski zakon.
Connaisseur Karlin

#1038 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Connaisseur Karlin »

Bodkin wrote:
Bodkin wrote:
Ako ne zele zivjeti onda nisu muslimani. Serijatska drzava se ne kosi sa onim sto vjernici zagovaraju ili praktikuju. Ako je tacno sto ti kazes, onda su to poluvjernici
Nisi u pravu,jer nijedna danasnja serijatska drzava ne slijedi sve serijatske zakone! Kako ces danas formirati serijatsku drzavu u 21 stoljecu?
U prqvu sam. Ako ne zele serijatsku drzavu, nisu pravi vijernici. A i zasto ne bi mogla postojati?
Nisi u pravu :)

Islamske drzave vec postoje,a mnoge su teokratski orijentirane. Ti vjerovatno insistiras na teokratskom drustvenom sistemu/kalifat. Ako podrzavas dotini sistem,trbeao bi obrazloziti,zasto je isiti dobar za vjernike?
Connaisseur Karlin

#1039 Re: Ekspanzija terorizma

Kaligula I wrote:

sta? da zele ili ne zele zivjeti u serijatkosj drzavi?
Bodkin

#1040 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Bodkin »

Bodkin wrote:
U prqvu sam. Ako ne zele serijatsku drzavu, nisu pravi vijernici. A i zasto ne bi mogla postojati?

Islamske drzave vec postoje,a mnoge su teokratski orijentirane. Ti vjerovatno insistiras na teokratskom drustvenom sistemu/kalifat. Ako podrzavas dotini sistem,trbeao bi obrazloziti,zasto je isiti dobar za vjernike?
U pravu sam. Svaki vjernik bi trebao teziti uspostavi vjerske drzave. Inace nije vjernik. U nasoj drzavi mu djeca uce o evoluciji npr sto bi trebalo biti neprihvatljivo za vjernike.
I u pravu je insomnija( ovo je npr za mene grijeh napisati) ali malo si smijesna sa tim kako ga podrzavamo ako ovako pisemo. Znaci ateisti bi cilj trebala biti sekularna drzava. Hoces mi sad napisati da ni to nije tacno?
Connaisseur Karlin

#1041 Re: Ekspanzija terorizma

Ne mogu da vjerujem sta pises :D :lol:

Ti podrzavas teodemokraciju :lol:
Connaisseur Karlin

#1042 Re: Ekspanzija terorizma

Bodkin wrote:
Bodkin wrote:

U pravu sam. Svaki vjernik bi trebao teziti uspostavi vjerske drzave. Inace nije vjernik. U nasoj drzavi mu djeca uce o evoluciji npr sto bi trebalo biti neprihvatljivo za vjernike.
I u pravu je insomnija( ovo je npr za mene grijeh napisati) ali malo si smijesna sa tim kako ga podrzavamo ako ovako pisemo. Znaci ateisti bi cilj trebala biti sekularna drzava. Hoces mi sad napisati da ni to nije tacno?
Mislim da ne razmisljas dovoljno ozbiljno,kako bi uopste izgeldala takva drzava. :-D

Sekularna drzava je najbolja za sve njene gradjane. :)
zagortenej

#1043 Re: Ekspanzija terorizma

Post by zagortenej »

Najbolja varijanta je živjeti u demokratskom drustvu, a sanjati o šerijatskoj državi, istovremeno moleci Boga da se san nikad ne ostvari.
Bitno je ispostovati formu.
Edin H.

#1044 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Edin H. »

zagortenej wrote:Najbolja varijanta je živjeti u demokratskom drustvu, a sanjati o šerijatskoj državi, istovremeno moleci Boga da se san nikad ne ostvari.
To je to. :wink:
Connaisseur Karlin

#1045 Re: Ekspanzija terorizma

Edin H. wrote:
zagortenej wrote:Najbolja varijanta je živjeti u demokratskom drustvu, a sanjati o šerijatskoj državi, istovremeno moleci Boga da se san nikad ne ostvari.
To je to. :wink:
Eto,danas naucih na forumu da su vjernici koji ne zele seriajtsku drzavu ,poluvjernici :D :lol:

Nevjerovatno, kako se manipulira necijim emocijama i razmisjanjima,i kako se cesto metodompranja-mozga , pokusava usaditi ideja , da je vjernik iskljucivo osoba koja podrzava serijatsku drzavu! Zato danas posmatramo posljedice religijskog terorizma.
zagortenej

#1046 Re: Ekspanzija terorizma

Post by zagortenej »

Većina stvari koje vjernici iznose su njihova lična mišljenja i nemaju puno veze sa mainstream učenjem. Zato su i oprezni glede šerijatske države.
Čudan je to mix, mnogi ne mogu to izdržati, mijenjaju na silu svoju prirodu da bi ispostovali zahtjeve religije. Često se izopćuju iz sredine jer nije po njihovim vjerskim mjerilima.
Kikibombona

#1047 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kikibombona »

ISILovi napadaci na crkvu u FRA uoci napada...

Video je objavio znacnicni ISIL medij!

https://twitter.com/worldonalert/status ... 2586186752
ABH017

#1048 Re: Ekspanzija terorizma

Post by ABH017 »

zagortenej wrote:Većina stvari koje vjernici iznose su njihova lična mišljenja i nemaju puno veze sa mainstream učenjem. Zato su i oprezni glede šerijatske države.
Čudan je to mix, mnogi ne mogu to izdržati, mijenjaju na silu svoju prirodu da bi ispostovali zahtjeve religije. Često se izopćuju iz sredine jer nije po njihovim vjerskim mjerilima.
A to što ti iznosiš je nečije drugo mišljenje, ili?
Umjesto što svakom nešto spočitavaš i kritikuješ koga stigneš, budi jednom muško pa reci ono što stvarno misliš, iznesi svoj stav. Tome valjda i služi forum. Za diskusiju, razmjenu iskustava, iznošenje svog stava i mišljenja o nekom pitanju. Ti bi da sakriješ svoj stav i mišljenje, jer ga je tako nemoguće kritikovati, pa se na taj način osjećaš nadmoćno, jer si u poziciji da možeš kritikovati one koji iznesu svoj stav. Ali shvati da je ovo samo forum i ništa više.
Najgori forumaši su oni koji imaju kritiku za sve, uživili se u funkciju nekog kadije, pa svakom popuju i vaze, znaju šta ko misli i koliko vjeruje ili ne vjeruje. Malo glume psihologe, pa, kao, znaju i razloge i nivoe nečije vjere.

To što neko nije zaluđen vazovima skorojevića i ne divi se onima, koji lože nezrelu i neupućenu omladinu, ne mora automatski značiti da je "poluvjernik" ili da na silu mijenja svoju prirodu. Naprotiv, prije bih to rekao za one koji padaju u trans slušajući predavače, koji bi pobili sve što ne izgovara šehadet. Ako čovjek vjeruje onako, kako mu je neko rekao, zadivljen njegovim retoričkim i oratorskim sposobnostima, a ne onako kako je zapisano u Kur'anu, tad je njegova vjera upitna. Allah je taj koji zna šta je u čijim srcima, a ne nikakav "duh sa sekirom" ili Bodkin. Barem tako vjeruju vjernici muslimani. Možda postoje poluvjernici u nekim drugim religijama, u to neću da ulazim, ali poluvjernici muslimani ne postoje. Oni koji iole poznaju Islam, znaju vrlo dobro da, onaj koji zaniječe samo jedan harf iz Kur'ana, je potpuni nevjernik. Tako je prema islamskom vjerovanju, a kakvo je mišljenje stručnjaka na forumu, to je već druga priča.
Connaisseur Karlin

#1049 Re: Ekspanzija terorizma

zagortenej wrote:Većina stvari koje vjernici iznose su njihova lična mišljenja i nemaju puno veze sa mainstream učenjem. Zato su i oprezni glede šerijatske države.
Nista te nisam razumjela,hajde prevedi!
Kaligula I

#1050 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Kaligula I »

Kaligula I wrote:

sta? da zele ili ne zele zivjeti u serijatkosj drzavi?
...pa vlajda isto što i tebi, dakle da ne žele živjeti u šerijatskoj državi...i vrlo su ozbiljno to izrekli...
Post Reply