Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Modest Musorgski

#1026 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Modest Musorgski »

.
Maraschino

#1027 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Maraschino »

probook wrote:Ne idem na more (osim ako me zena nekako ne uspije "naćerati"). Dodjem umorniji nego sto sam otisao :D Meni je to katastrofa "odmor" i zaista mrzim more iz dna duse.

Ako igdje isao bice to planina :thumbup:

P.S. Pare uopste nisu problem da ne ispane da mi je skupo. Sto se finansija tice komotno bih mogao 20 dana min biti na moru :mrgreen:
Isti sam ti taki. :D
Kada mi naumpadne ono zelenilo, ona trava i hlad ispod sljive, ma istog casa bi se spakovao. :autic:
radostan dan

#1028 Re: Gdje na more? - 2017

Post by radostan dan »

probook wrote:Ne idem na more (osim ako me zena nekako ne uspije "naćerati"). Dodjem umorniji nego sto sam otisao :D Meni je to katastrofa "odmor" i zaista mrzim more iz dna duse.

P.S. Pare uopste nisu problem da ne ispane da mi je skupo. Sto se finansija tice komotno bih mogao 20 dana min biti na moru :mrgreen:
Samo ti se cini...nisi jos nasao svoje - parce -obale....vjeruj, i ja sam kao i ti. I danas prednost imaju planina, suma, potok..rafting, u odnosu na more.
Ali, kad pronadjes svoj dio, gdje ti je sve potaman, usluga, cijena, hladovina, mirnoca, mjesto gdje ispijajuci pivo, kafu u baru mozes bez trzanja kontrolisati sta ti rade djeca u vodi, a sve to u debeloj hladovini i sa pivom hladnom kao zmija, ono..neopterecujuce, e tad i more ubacujes kao obavezni dio godisnjeg, ili vikenda...samo trazi, pojavice se.
Samprotivsviju

#1029 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Samprotivsviju »

Odoh sutra na remo :izet: :D 8-)
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#1030 Re: Gdje na more? - 2017

Post by lmo »

zippoo87 wrote: jeste vi "cangrizavi" meni smijesni haha
jedina voda koja je meni bila hladna i to ono na prvu a bogami i na drugu je Neretva :D
brate na raftingu onako zagrijan kada udjes u vodu,kao da neko macem razreze...raspolovis se haha

a ostala "voda" meni nikada nije hladna...rijeke,jezera,more...nikada mi temperatura vode nije igrala ulogu
cak je i bolje malo hladnije,da osvjezi...ne volim kada je voda "kao pisa" :D
ja se u neretvi najradije kupam :srce: ... :)

probook wrote:
Ne idem na more (osim ako me zena nekako ne uspije "naćerati"). Dodjem umorniji nego sto sam otisao :D Meni je to katastrofa "odmor" i zaista mrzim more iz dna duse.

Image mada ja lajkam i neko osamljeno mjesto na moru, komercijala me ne privlači...
Edin H.

#1031 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Edin H. »

lmo wrote:
mada ja lajkam i neko osamljeno mjesto na moru, komercijala me ne privlači...
Aha, pa ili nagazis na jeza ili te pojede ajkula. :zjev:
Dope_Man

#1032 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Dope_Man »

beni-bu-man wrote:
Naslovnica wrote: I mene interesuje neko pristojno mjesto u CG, za porodicu sa djecom, da nije žara, da nije plaža stijena ili mol, da ima hlada...
Možda puno tražim.
Kakve su ove Dobre vode što stalno reklamiraju?
pridruzujem se :mrgreen:

ja sa bio prosle godine ali samo u prolazu tj. preko dana u Buljarici cini mi se dobri nema puno nekih lokala plaza ekstremno duga a nije prenatrpana ono sloidno nema gurkanja, cemu sam se iznenadio je bio parking koji je udaljen nekih 30m od plaze i koji me je kostao 2eur za citav dan :D
Na osnovu ovog komentara sam nasao Buljaricu i proveo zadnja tri dana tu, odlicno mjesto za one koji vole mir. A ko voli i nemir lako je navece provozati se 20-30 min do Budve. Cijene super, i za smjestaj, a i u marketu... Nekih 10-20% vise nego u Sarajevu, ovisno od artikla, ima ih i sa istom cijenom.

Jedino sto ne valja je malo more predvece, nanese neku prljavstinu, trunje, prljavu pjenu.. Ne znam ni ja sta
Ali opcenito za odmor od svega odlicna destinacija. Primjetih po tablicama ponajvise Bugara i Poljaka, par Rununa..bosancerosa samo 1 auto sem mene. Normala najvise je Crnogoraca koji dolaze preko dana jer je od Podgorice manje od sat do Buljarice, od Nisa manje od 2. I takodjer dosta raje iz Srbije.
kazo

#1033 Re: Gdje na more? - 2017

Post by kazo »

Planiram za vikend malo na more, najvjerovatnije u Hrvatsku. U Makarskoj sam bio vise puta, Gradac isto tako pa bih malo primijenio. Tucepe svi hvale, ali preko bookinga je sve preskupo, ima li ko kakvih preporuka do 100 KM ? Koja mi je najbolja opcija putovanja, centrotrans ili vozom do capljine pa iz capljine do makarske? Zna li mozda neko koliko cesto vozi nedjeljom iz makarske za capljinu ?
aveos

#1034 Re: Gdje na more? - 2017

Post by aveos »

Image

Samo dvije marke
NORMUS

#1035 Re: Gdje na more? - 2017

Post by NORMUS »

Pozdrav.
Mislio sam ovo ljeto ići u Albaniju (Drač). Rezervacija ide preko Booking-a, ali problem je prevoz. Slučajno, da li neko zna kako se prebaciti iz Sarajeva do tamo, osim naravno privatnim vozilom jer sam za isti uskraćen?
Dope_Man

#1036 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Dope_Man »

kazo wrote:Planiram za vikend malo na more, najvjerovatnije u Hrvatsku. U Makarskoj sam bio vise puta, Gradac isto tako pa bih malo primijenio. Tucepe svi hvale, ali preko bookinga je sve preskupo, ima li ko kakvih preporuka do 100 KM ? Koja mi je najbolja opcija putovanja, centrotrans ili vozom do capljine pa iz capljine do makarske? Zna li mozda neko koliko cesto vozi nedjeljom iz makarske za capljinu ?
Meni je booking uvijek izbacivao nerealno visoke cijene. Preporucio bih da probas preko airbnb, ja u zadnjih godinu dana tu nalazim uvijek dobre smjestaje za malo love.
Ali_G

#1037 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Ali_G »

AirBnB je privatni smještaj, nije baš uporediv sa bookingom. Booking gledaj ako zelis hotel
shalla

#1038 Re: Gdje na more? - 2017

Post by shalla »

Ja imam onaj Genius status na Bookingu pa imam popuste u cijeni ali ono što često radim je da nađem nešto na bookingu a onda kontaktiram direktno hotel ili apartman, često mi znaju još spustiti cijenu u poređenju sa onom koju nudi booking...
Almir_93

#1039 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Almir_93 »

Pozdrav
Planira nas vise ici u Hrv za 10 dana pa me interesuje moze li preko granice ici prijenosni frizider ?
emmir1

#1040 Re: Gdje na more? - 2017

Post by emmir1 »

shalla wrote:Ja imam onaj Genius status na Bookingu pa imam popuste u cijeni ali ono što često radim je da nađem nešto na bookingu a onda kontaktiram direktno hotel ili apartman, često mi znaju još spustiti cijenu u poređenju sa onom koju nudi booking...

Pa tako sam i ja uradio.

Apartman na bookingu 2360 km, našao na netu kontakt i nazvao i dobio za 2000 km
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1041 Re: Gdje na more? - 2017

Post by konektovan »

aveos wrote:Image

Samo dvije marke

Ovo je prejeftino, kako drugi pricaju i slikaju racune. :D :D :D
ozdrlje_donje

#1042 Re: Gdje na more? - 2017

Post by ozdrlje_donje »

Jedan od narednih vikenda:

Image

Ugodna temperatura, oko 1°C:)
funeral blues

#1043 Re: Gdje na more? - 2017

Post by funeral blues »

100% :thumbup:
vrapcic

#1044 Re: Gdje na more? - 2017

Post by vrapcic »

NORMUS wrote:Pozdrav.
Mislio sam ovo ljeto ići u Albaniju (Drač). Rezervacija ide preko Booking-a, ali problem je prevoz. Slučajno, da li neko zna kako se prebaciti iz Sarajeva do tamo, osim naravno privatnim vozilom jer sam za isti uskraćen?
Mi smo isli prosle godine u Drac - Golem mjesto par km od Draca i nije nam se dopalo - cijene su odlicne, Albanci vise nego gostoljubivi - cista 5, da ne povjerujes, ali je prljavkasto (da ne kazem prljavo), nakrcani hoteli jedan na drugi i brate smrdi kanalizacija. To je nase iskustvo. Prijatelji idu vec par godina u Vloru koja je nekih sat do sat i po udaljena od Draca i kazu da je to druga planeta. Mi smo nesto drugo planirali ove godine ali sljedece idemo u Vloru - druga sreca :)

Sto se prevoza tice, good luck, mi ga nismo uspjeli pronaci, pa smo na kraju rentali auto.
zigubigule

#1045 Re: Gdje na more? - 2017

Post by zigubigule »

kakva je baška? đe izaći? đe jesti?
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1046 Re: Gdje na more? - 2017

Post by konektovan »

zigubigule wrote:kakva je baška? đe izaći? đe jesti?
Odlicna. Ne mogu se sjetiti imena restorana, ali ima dobar izbor. Izadjes, gdje vidis najvise raje. :D
shalla

#1047 Re: Gdje na more? - 2017

Post by shalla »

vrapcic wrote:
NORMUS wrote:Pozdrav.
Mi smo isli prosle godine u Drac - Golem mjesto par km od Draca i nije nam se dopalo - cijene su odlicne, Albanci vise nego gostoljubivi - cista 5, da ne povjerujes, ali je prljavkasto (da ne kazem prljavo), nakrcani hoteli jedan na drugi i brate smrdi kanalizacija. To je nase iskustvo. Prijatelji idu vec par godina u Vloru koja je nekih sat do sat i po udaljena od Draca i kazu da je to druga planeta. Mi smo nesto drugo planirali ove godine ali sljedece idemo u Vloru - druga sreca :)

Sto se prevoza tice, good luck, mi ga nismo uspjeli pronaci, pa smo na kraju rentali auto.
Ja koliko sam čuo u Albaniji jedino Sarande odudara, ostalo je sve fazon Drača, hoteli jedni na drugim, smrdi...
ruud

#1048 Re: Gdje na more? - 2017

Post by ruud »

:run: klek?

Iskustva, sugestije..?? kazu mirno, fino, cisto..
Filter

#1049 Re: Gdje na more? - 2017

Post by Filter »

ruud wrote::run: klek?

Iskustva, sugestije..?? kazu mirno, fino, cisto..
klek, komarna, duboka, raba (mozda i najbolji izbor od ovih spomenutih)... sto da ne :) nema guzve, more ok
shake69

#1050 Re: Gdje na more? - 2017

Post by shake69 »

konektovan wrote:
aveos wrote:Image

Samo dvije marke

Ovo je prejeftino, kako drugi pricaju i slikaju racune. :D :D :D
Nije Dubrovnik bas ko Fojnica. Tesko da je ovaj racun napravljen na Stradunu!
Post Reply