Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
512MB

#1026 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 512MB »

Srbijanci se slomise za malo arapskih i turskih investicija, a on bi ih iz bosne tjero
TarikDz

#1027 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by TarikDz »

512MB wrote:Srbijanci se slomise za malo arapskih i turskih investicija, a on bi ih iz bosne tjero
Mozda 5. korpus ima neki validan argumenat. Mozda Turski uticaj zaista ugrozava nase interese samo mi to nevidim0. I mozda je isti slucaj sa arapskim novcem.
512MB

#1028 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by 512MB »

Akd nekenjaj, to je samo mokar san vas srba i hrvata, 99% bosnjaka boli k..a za tim glupostima.
TarikDz

#1029 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by TarikDz »

Isti Fikret wrote:
Vidis o ovome ja pricam. Kad se svi nemuslimani isele iz Bosne postavice se pitanje hoce li Bosna biti Islamska Drzava sa serijatom gdje se zene moraju sve pokrivat, gejevi bacati sa zgrada, preljubnuce kamenovat i nevjernici vjesat, gdje se nista protiv religije ne smije reci ili ce se piti piva i ako se bude pila hoce li seamjet piti za vrijeme ramazana, i ako smije koliko daleko od dzamije i sl. Bice onih koji su za i onih koji su protiv i eto opet belaja.
Da bi sebi dao odgovor na to moras znati sta su arapske investicije i sta je turski uticaj.

Ako Turska ima uticaja na balkanu i na BiH to bi znacilo da u tvom hipotetickom primjeru (u kojem se svi nemuslimani isele iz BiH) opet bi imali sekularnu drzavu po uzoru na Tursku gdje se gejevi ne bacaju sa zgrada i gdje se zene ne moraju pokrivati te gdje su dzamija i drzava odvojene stvari. Tako da u tome nevidim neku opasnost. Vidim samo sigurnost za BiH i Bosnjake u Turskom uticaju i otvara se put za Albansko-Bosnjacku dominaciju na balkanu; pogotovo ako je Turski uticaj podrzan od strane VB i USA (sto u biti jeste slucaj).

Sto se tice arapskih investicija. Najveca arapska investicija dolazi iz Emirata i odnosi se na Trnovo. To je investicija od 2,5 miljardi eura. Ako pogledamo u Emirate onda takodjer vidimo da mozes slobodno biti Gej i niko te nece ubiti. Mozes isto tako hodati nepokriven kroz emirate pa cak i u mini suknjici i nema opet problema.

Tako da sve u svemu nisi dao validan argumenat. Ili drugim rijecima pises obicne gluposti.
mO k3

#1030 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mO k3 »

Isti Fikret wrote:
TarikDz wrote:
VCorp wrote:

Moje mišljenje je da se treba ograničiti ulazak Arapima na naše tržište, kao i njihovim imigrantima i smanjiti utjecaj okupatorske Turske. Povratnike iz Sirije treba teretiti sudski za terorizam, etničko čišćenje, zločine protiv čovječnosti itd ... Lično za takve kretene, pedofile i ostale slične njima preporučujem smrtnu kaznu.
Sta ti smetaju arapske investicije? I sta ti smeta uticaj Turske na balkanu? U kojem pogledu to ugrozava interese Bosnjaka? Jesi li to ustanju odbraniti argumentima ili je ovo multi kulti prica namjenjena za ove nase Bosanske Srbe i Hrvate koji ovo citaju?

Hajde objasni malo bas me zanima sta ces napisati.
Vidis o ovome ja pricam. Kad se svi nemuslimani isele iz Bosne postavice se pitanje hoce li Bosna biti Islamska Drzava sa serijatom gdje se zene moraju sve pokrivat, gejevi bacati sa zgrada, preljubnuce kamenovat i nevjernici vjesat, gdje se nista protiv religije ne smije reci ili ce se piti piva i ako se bude pila hoce li seamjet piti za vrijeme ramazana, i ako smije koliko daleko od dzamije i sl. Bice onih koji su za i onih koji su protiv i eto opet belaja.
Dzamahirija , svaki koji želi da Udje u bih kao turista ili ne mora da bude usunecen , zene pokrivene :mrgreen:
Drvosjeca iz Dejcica

#1031 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Isti Fikret wrote:
Erdogan mijenja Tursku nije ona vise ona Ataturkova Turska. A Turci su sekularniji od Bosnjaka. Sad ti vidi kakva ce tek Bosna da bude. Vec su na mala vrata poceli da uvode pokrivanje zena po institucijama, vec se nista ne smije protiv religije reci u medijima a da te ne napadnu da si islamofob, vec se u sve vise kafana za vrijeme ramazana ne toci piva a u granapima ne prodaje alkohol, masovno se iz budzeta placaju javni iftari kao ona slika neki dan iz Tuzle, "najtolerantnijeg" grada. I vec sve obavjestajne strane sluzbe znaju da po glavi stanovnika Bosna ima najveci broj dobrovoljaca u ratu u Siriji i to ne na strani Kurda. Na suptilan nacin se uvodi serijat tako da ce se Bosna jednog jutra probudit u osmom vijeku. Ne ide to preko noci nego polako.

I sad zamisli takva drzava usred Evrope. Nakon sve ove izbjeglicke krize i kaosa, ratova i teroristickih napada, rasta popularnosti desnice svuda u Evropi, a Trump predsjednik Amerike. Frajer koji ce izbore dobiti jer hoce da zabrani muslimanima ulazak u drzavu.

I vi kontate rijesiti sve probleme homogenom drzavom.
Jos samo razmisljate o ratu od prije 20 godina.

Good luck with thinking like that.
Boli me tuki za Tursku i šta radi Erdogan. :oops:

Što se tiče javnih iftara i pokrivenih žena ja ne vidim gdje je tu problem. Niko ne tjera žene da se pokrivaju niti ko koga tjera da javno iftari. Situacija u RS-u po pitanju vjere je mnogo radikalnija htio ti to priznati ili ne. RS je neka verzija kršćanskog ISIL-a, nastala na ubijanju i protjerivanju drugih i drugačijih. Po javnim institucijama vise ikone svetaca, januar mjesec gotovo sav neradni zbog krsnih slava, na otvaranju javnih institucija prvo pop poškropi vodom i posveti mjesto, slavi se svetac na tzv. "dan RS-a" i ti pričaš da se kod Bošnjaka ne smije protiv religije reći. :mrgreen: Pa prvo pogledaj u svoje dvorište pa onda pričaj Bošnjacima. RS je unitarna tvorevina više nego što je to bila R.BiH, jedna centralizovana religijsko-politička tvorevina gdje je sva vlast svedena na jednu osobu i jednu kancelariju u sprezi sa crkvom. Upravo ono što osporavate Bošnjacima i što podmečete da želimo napraviti a situacija na terenu u F.BiH je sušta suprotnost toga što tvrdite, kako u političkom tako i u religijskom smislu.
TarikDz

#1032 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by TarikDz »

Isti Fikret wrote: Erdogan mijenja Tursku nije ona vise ona Ataturkova Turska. A Turci su sekularniji od Bosnjaka. Sad ti vidi kakva ce tek Bosna da bude. Vec su na mala vrata poceli da uvode pokrivanje zena po institucijama, vec se nista ne smije protiv religije reci u medijima a da te ne napadnu da si islamofob, vec se u sve vise kafana za vrijeme ramazana ne toci piva a u granapima ne prodaje alkohol, masovno se iz budzeta placaju javni iftari kao ona slika neki dan iz Tuzle, "najtolerantnijeg" grada. I vec sve obavjestajne strane sluzbe znaju da po glavi stanovnika Bosna ima najveci broj dobrovoljaca u ratu u Siriji i to ne na strani Kurda. Na suptilan nacin se uvodi serijat tako da ce se Bosna jednog jutra probudit u osmom vijeku. Ne ide to preko noci nego polako.

I sad zamisli takva drzava usred Evrope. Nakon sve ove izbjeglicke krize i kaosa, ratova i teroristickih napada, rasta popularnosti desnice svuda u Evropi, a Trump predsjednik Amerike. Frajer koji ce izbore dobiti jer hoce da zabrani muslimanima ulazak u drzavu.

Ja znam svakakvih Bosnjaka ali ne znam niti jednog koji je protiv Turskog uticaja u BiH ili na balkanu. Zbog toga ja cisto sumnjam da si ti Bosnjak. Erdogan mijenja Tursku i to stoji. A to da su Turci sekularniji od Bosnjaka je bajka. Bosnjaci su mnogo sekularniji od Turaka. Najsekularniji Turci su iz Izmira a tamo gotovo svaki drugi ima Bosnjacke korijene.

Amerika i evropa imaju svoje probleme. USA ima problem latino Amerikanaca koji rastu eksponencijalno i ni Bog ih vise zaustaviti nemoze. Ista stvar i sa crnicima. Bijelci koji glasaju za Trumpa za koji deceniju ce biti u ogromnoj manjini.

U evropi je slicna stvar. Mlado stanovnistvo cine Turci, Pakistanci, Crnci, Arapi itd. Staro stanovnistvo cine etnicki Nijemci, Nizozemci. Kada je Turska pustila val izbjeglica u evropi je se vidijelo koliko je evropa slaba. Gradjanski ratovi u EU se mogu prouzrokovati dok si rekao kex. To moze uraditi Turska, Rusija ili Amerika ako im bude odgovaralo.

Turska i Amerika zele Bosnjacko-Albansku dominaciju na balkanu. Amerika i VB to zele jer se poklapa sa njhivoim interesima. A Turska to zeli iz interesa i zbog emotivnih veza sa ovim narodima.

Evropa (sa njemackom na celu) je politicki patuljak kojeg cvrsto u saci drzi USA da se slucajno nebi otrgla iz lanaca. Turska je ekonomski drzava srednjeg dometa ali politicki je regionalni igrac sa globalnim mogucnostima. Prvenstveno zbog veza sa drugim Turskim narodima koji se nalaze pred nosom Turske (35 miliona Azera,15 miliona Turkmena i jos 50 i kusur miliona Tatara, Kazacha, Uzbeka itd.) To i jos mnogo drugih stvari Turskoj daje ogromnu geo politicku prednost. Drzava sa mnogo aduta u ruci a malo slabosti.

Ne vidim razlog zasto bi Bosnjacima odgovaralo da se blokira Turski uticaj na balkanu kada Albanci, koji imaju mnogo slabije histroijske veze sa Turskom, jesu oborucke prihvatili Tursku kao maticu. O tome pisu njihovi profesori u clancima koji su osvrt na knjigu Ahmeta Dovoutoglua. Na taj nacin Turska naruzava Albaniju i Kosovo i Albanci u Turskoj vide zemlju koja ce dugorocno Makedoniju osigurati kao trecu Albansku drzavu.

Na isti nacin Bosnjaci u Turskoj vise silu koja ce biti kljucna da se izbori za njihove nacionalne interese i da od BiH na duge staze napravi unitarnu drzavu te da se srede odnosi na balkanu u Bosnjacko-Albansku korist a na stetu Rurskog uticaja.
Qoom

#1033 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Qoom »

I dobro, šta ćemo s popisom? :roll:
Sanjarko

#1034 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Sanjarko »

Isti Fikret wrote:
Bosna ima najveci broj dobrovoljaca u ratu u Siriji
:lol:

330 na 3.550.000
330 na 1.750.000 Bosnjaka.

Recimo da je svaki Bosnjak=Musliman(iako nije op.a.)

Hajmo procentualno.

330/3.550.000*100=0,00929%
330/1.750.000*100=0,019%-zaokruzeno.

https://en.wikipedia.org/wiki/Military_activity_of_ISIL

Serbia: 350 :lol: A ima 2 puta vise stanovnika i 10 puta manje Bosnjaka a 3,5 puta manje Muslimana.

Germany: 700

Islam is the second largest religion in the country. In the 2011 census, 1.9% of Germans declared themselves to be Muslims
With a population of 80.2 million according to the 2011 census

The second largest religion is Islam, with between 2.1 and 4 million adherents (2.6% to 5%).
(uzmimo sredinu 2,1+4/2=3 M zaokruzeno)

https://en.wikipedia.org/wiki/Germany#Religion
https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Germany

80,2 M/100*1,9=1,52 M Muslimana -Opcija 1
3.000.000 Muslimana - Opcija 2

700/1.520.000*100=0,046% -Opcija 1
700/3.000.000*100=0,023% -Opcija 2
700/80.200.000*100=0,00087%

Znaci Njemacka od Bosne ima manje ISIL boraca po glavi stanovnika
al na Broj Muslimana ima vise ISIL boraca.

Ima 10,7 puta manje boraca po glavi stanovnika al ima i vecu populaciju 22,6 puta.
Ima 2,42 puta vise boraca po Muslimanu-Opcija 1 ili 1,21 puta vise boraca po Muslimanu-Opcija 2 nego Bosna.

Ja propagandista.
Da znaju barem dobru propagandu radit.

Sad po kojoj ce te radit wikipediji.

https://en.wikipedia.org/wiki/Germany#Religion -ovoj

il po

https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Germany -ovoj

Ziko ISIL boraca samo ih ima kao statisticka greska na populaciju Muslimana.
99,97% Muslimana Nisu ko Isil borci a samo 0,03% Jest.
Drvosjeca iz Dejcica

#1035 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Isti Fikret wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Isti Fikret wrote:
Erdogan mijenja Tursku nije ona vise ona Ataturkova Turska. A Turci su sekularniji od Bosnjaka. Sad ti vidi kakva ce tek Bosna da bude. Vec su na mala vrata poceli da uvode pokrivanje zena po institucijama, vec se nista ne smije protiv religije reci u medijima a da te ne napadnu da si islamofob, vec se u sve vise kafana za vrijeme ramazana ne toci piva a u granapima ne prodaje alkohol, masovno se iz budzeta placaju javni iftari kao ona slika neki dan iz Tuzle, "najtolerantnijeg" grada. I vec sve obavjestajne strane sluzbe znaju da po glavi stanovnika Bosna ima najveci broj dobrovoljaca u ratu u Siriji i to ne na strani Kurda. Na suptilan nacin se uvodi serijat tako da ce se Bosna jednog jutra probudit u osmom vijeku. Ne ide to preko noci nego polako.

Što se tiče javnih iftara i pokrivenih žena ja ne vidim gdje je tu problem. Niko ne tjera žene da se pokrivaju niti ko koga tjera da javno iftari. Situacija u RS-u po pitanju vjere je mnogo radikalnija htio ti to priznati ili ne. RS je neka verzija kršćanskog ISIL-a, nastala na ubijanju i protjerivanju drugih i drugačijih. Po javnim institucijama vise ikone svetaca, januar mjesec gotovo sav neradni zbog krsnih slava, na otvaranju javnih institucija prvo pop poškropi vodom i posveti mjesto, slavi se svetac na tzv. "dan RS-a" i ti pričaš da se kod Bošnjaka ne smije protiv religije reći. :mrgreen: Pa prvo pogledaj u svoje dvorište pa onda pričaj Bošnjacima. RS je unitarna tvorevina više nego što je to bila R.BiH, jedna centralizovana religijsko-politička tvorevina gdje je sva vlast svedena na jednu osobu i jednu kancelariju u sprezi sa crkvom. Upravo ono što osporavate Bošnjacima i što podmečete da želimo napraviti a situacija na terenu u F.BiH je sušta suprotnost toga što tvrdite, kako u političkom tako i u religijskom smislu.
Hoces reci da djevojcica od 14 godina sama odluci da se pokrije. Nema tu pritiska familije ni vjerskog pranja mozga? Haj dobro.

U pravu si za RS samo sto se Amerika i Evropa njihove religije ne plase toliko, s jedne strane, i s druge sto je to vise nacionaliaticnlka furka i protofasizam nego religija.
Hoćeš reći da beba od par mjeseci sama odluči da se krsti u crkvi i ide u crkvu na pričest, krsne slave i sve te obrede koji su u krščanstvu? Ma daaaaj... Svi smo mi produkt nekog uticaja, ovog ili onog, ali punoljetna osoba koja se samovoljno pokrije, ode na javni iftar, pokrsti se...šta tebe ili mene boli *urac za tim? Priča i rezonovanje ti je niđe veze...
exliberal-ex

#1036 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by exliberal-ex »

Isti Fikret wrote:

Hoces reci da djevojcica od 14 godina sama odluci da se pokrije. Nema tu pritiska familije ni vjerskog pranja mozga? Haj dobro.

U pravu si za RS samo sto se Amerika i Evropa njihove religije ne plase toliko, s jedne strane, i s druge sto je to vise nacionaliaticnlka furka i protofasizam nego religija.
Hoćeš reći da beba od par mjeseci sama odluči da se krsti u crkvi i ide u crkvu na pričest, krsne slave i sve te obrede koji su u krščanstvu? Ma daaaaj... Svi smo mi produkt nekog uticaja, ovog ili onog, ali punoljetna osoba koja se samovoljno pokrije, ode na javni iftar, pokrsti se...šta tebe ili mene boli *urac za tim? Priča i rezonovanje ti je niđe veze...
Svi smo mi krsteni osuneceni mimo nase volje..jer su nasi tako mislili da treba....nego meni nesto pade na pamet
prvo ...eto prosao je popis, jel krenulo nabolje...zlatne kasike itd...zajebavam se...druga stvar mi je na pameti
pricam neki dan sa jednim tipom iz irana i on govori kako se zivjelo pod sahom a kako kad je isti svrgnut...po njegovoj prici sam prepoznao sarajevo...prije saha i poslije saha.......prije rata evropski grad...sad sve vise lici na bliskoistocnu kasabu
TarikDz

#1037 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by TarikDz »

Isti Fikret wrote:
Pa potvrdio si sve sto ja govorim i jos vise. Sve razlozi zasto Boanjaci imaju vece probleme od Srba i Hrvata.
Bosnjaci imaju probleme ali oni nisu od jucer. Najveci problem im je sto ne cine jos uvijek vise od 75% stanovnistva u BiH.

U odnosu na proslost (zadnjih 130 godina) , Bosnjaci nikada nisu bili u boljoj poziciji a ni Albanci niti su im izgledi za buducnost bili pozitivniji.
Srbi sa druge strane nikada nisu bili u goroj poziciji od odlaska Turaka. Niti su im izgledi na buducnost ikada bili crniji nego danas.
Hrvati su posebna prica. Oni imaju svoju drzavu i nisu vise na balkanu vec su pod Njemackim uticajem i to sa blagoslovom Amerike.

Sto se tice Srba tu je situacija jako crna iz geopolitickog gledista. Crna Gora im je polu neprijateljski nastrojena (Bosnjaci i Crno Gorci su u super odnosima medjusobnu). Albanija i Kosovo sa juzne strane pod Tursko- Americkim uticajem sa Albanijom u NATO paktu i sa izgledima da Albanci preuzmu demografski Makedoniju. Sandzak se spaja opet sa Crnom Gorom i "velikom Albanijom". Sa sjevera se nalaze Madjari sa nacionalistima na vlasti. Oni cekaju historijski trenutak da povrate Vojvodinu.

Sa ove strane drine imamo BiH koju Amerika preko raznih mehanizama gura u unitaritet (prvenstveno preko sudstva i SIPE), imamo Turski politicki i ekonomski ali i medijski uticaj i arapski uticaj ekonomski,demografski.

Onda je jos uz sve to na djelu hladni rat izmedju Rusije i NATO-a sto dodatno dodaje ulje na vatru i mobilise velike sile da rade jos i vise i ubrzanije protiv Srpskih interesa. Imamo demografsku eksploziju Turske i demografsku imploziju Rusije. I kao da sve to jos nije dovoljno, sama Srbija ima demografski pad od 35.000 stanovnika godisnje. Dakle za deceiju izgubise jedan novi sad.

Svijet iz ugla Srbije izgleda opasan i crn. I ne bez razloga! Svi parametri su se okrenuli protiv njihovih interesa.

Bosnjaci i Albanci u poredjenju na Srbe su u super poziciji. Usli su u rat sa 44% stanovnistva sa nikakvim izgledima na pobjedu a sada je sve izglednije da dodju na 60% u skorijoj buducnosti sa polu unitarnom drzavom potpomognutom Amerikom, Turskom i Velikom Britanijom.
Last edited by TarikDz on 05/06/2016 23:14, edited 1 time in total.
smijesni_ste

#1038 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by smijesni_ste »

Da, 60% na 25% teritorije (daj Bože i toliko). :roll:
TarikDz

#1039 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by TarikDz »

smijesni_ste wrote:Da, 60% na 25% teritorije (daj Bože i toliko). :roll:
25% na hercegbosna portalu? :D
smijesni_ste

#1040 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by smijesni_ste »

Karananin post sa druge stranice topica, ne treba ići dalje od ovog...

"pa dobro ako je kljuc u koncentraciji i enklavizaciji, onda je ovo ok."
BHCluster

#1041 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by BHCluster »

Skijaš wrote:Zbog svega rečenog, zaključujem da postoje dvije moguće slike budućnosti BiH:

1. BiH kao multietnička i multikulturalna država i zajednica;

2. BiH kao klasična nacionalna država Bošnjaka.

To znači da Bošnjacima u BiH "odgovara" bilo kakvo vođenje politike od strane Srba i Hrvata, dok Srbima i Hrvatima odgovaraju samo određene vrste bošnjačke politike (ne sve).

(Bojan Bajić, 2009)

Odnosno, BiH se neće raspasti jer se ne može raspasti. A to koliko će biti multietnička, zavisi uglavnom od progresivnih elemenata u srpskom i hrvatskom narodu koji će (ako će) skupiti dovoljno snage za suprotstavljanje sadašnjoj, autodestruktivnoj politici Milorada Dodika i Dragana Čovića.
:thumbup:
TarikDz

#1042 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by TarikDz »

smijesni_ste wrote:Karananin post sa druge stranice topica, ne treba ići dalje od ovog...

"pa dobro ako je kljuc u koncentraciji i enklavizaciji, onda je ovo ok."
Pa nismo djeca. Kakvih 25%? Bez srednje Bosne i Mostara bi bilo 32%. Srednju Bosnu Bosnjaci danas kontrolisu za 100% osim kiseljaka i Kreseva. Kresevo je jedna ulica.A u Kiseljaku cine 33% stanovnistva; a Kiseljak je selo. Vitez tamo vlada SDA. Srednja Bosna je dakle rjesena stvar cak i kada nebi bilo Sarajeva i Zenice na pragu. Cijela Srednja Bosna iako je vecinski Bosnjacka je okruzena velikim cisto Bosnjackim gradovima. Samo djeca sa Hercegbosna portala mogu imati nade da je u srednjoj Bosni ista hrvatsko. To je rjesena prica.

Mostar je pod Bosnjackom kontrolom za oko 75%. Hrvatski dio grada je skucen na jako malom teritoriji i nalaze se jako skoncentrisane stambene zgrade. Cijelo Mostarsko polje drze Bosnjaci.

Kada se djeca pocnu igrati bojicama svasta se moze desiti. Ista stvar je i sa istocnom Bosnom. Tamo ne zivi niko. Gorazde je jedini grad sa ekonomskim aktivnostima i njemu gravitira sve. Srebrenica je pola pola; totalno nebitna. Ostaje jos bar gradica koji nisu vrijedni spomena i hrpa suma i planina. U vojnom smislu se tako nenaseljeni teritorij preskace u roku od par dana.

Upravo je kombinovana akcija Oluja i ARBIH pokazala sta znaci kontrola nenaseljenog teritorija. Kada je za 7 dana pao Kljuc, Jajce, Duvanjsko Polje, Mrkonjic Grad, Sanski Most. A to je bilo recimo 20% BiH. A za par dana se sve preokrenulo. Upravo zato sto tamo nista nije bilo osim suma i planina.

No u Mostaru i Sarajevu i Srednjoj Bosni je se ratovalo 5 godina jer se gradovi ne osvajaju tek tako. Ili teritorij gdje je grad do grada.

Ali zato je velika steta sto su "neki" izgubili gradove kao Srbi Sarajevo ili Hrvati gradove u srednjoj Bosni jer to je jedino sto se broji. A to sto postoji neko selo na nekom brdu i sto tu zive Hrvati je u geo politickom smislu samo bitno djeci. Ili sto postoje skup sela u Duvanjskom polju sto zive ovi ili oni....To ne znaci mnogo.

Bitno je ko drzi gradove i institucije i drzavu te koji su interesi velikih sila.
Last edited by TarikDz on 05/06/2016 23:43, edited 2 times in total.
Danguba

#1043 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Danguba »

TarikDz wrote:Sta je odluceno za popis? Ima li nekih novosti ukratko?
Ma suti. Ako to javno napisem mnogi ce zavrsiti na hAparatima :D

...ovako, tisu i neka svako radi svoj posao pa kome krivo kome pravo.
Danguba

#1044 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Danguba »

Kemal Ali Fiko trola li trola. :)
BHCluster

#1045 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by BHCluster »

Danguba wrote:Kemal Ali Fiko trola li trola. :)
Sta ce ubi ga realnost u kojoj zivi.
asker

#1046 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by asker »

Isti Fikret wrote: Vidis o ovome ja pricam. Kad se svi nemuslimani isele iz Bosne postavice se pitanje hoce li Bosna biti Islamska Drzava sa serijatom gdje se zene moraju sve pokrivat, gejevi bacati sa zgrada, preljubnuce kamenovat i nevjernici vjesat, gdje se nista protiv religije ne smije reci ili ce se piti piva i ako se bude pila hoce li seamjet piti za vrijeme ramazana, i ako smije koliko daleko od dzamije i sl. Bice onih koji su za i onih koji su protiv i eto opet belaja.
Nismo mi toliko vrijedni pa da pokrivamo, bacamo, kamenujemo. Mi samo lavove nabavljamo. Bakir kaze ide po jedan zooloski vrt u svakom vecem gradu, pun lavova.
Patriotska_Liga

#1047 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Patriotska_Liga »

Dže si Ali, kako je u Han Pesku :D
beautyfool

#1048 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by beautyfool »

ja rekoh sad cu procitati nesto o popisu stanovnistva mozda ima kakvih novosti kad ono pise se o krscenju beba i pokrivanju mladih cura amaann :-)
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#1049 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Nurudin »

Isti Fikret wrote:
Ne odluci. Krstenje djece je nametnuto ali nije isto kad te jednom malo pokvase i kad stalno moras biti zamotane glave na javnom mjestu. Jednostavno nije isto za tu osobu i za ljude oko nje i za drustvo u kojem je to uobicajena pojava. Izaci napolje da iftaris u masi, sorry to isto tako nije normalno jer vjera ako je stvar duhovnosti bi trebala biti privatna stvar.

Licno mislim da uopste cijeli dan nejesti jer kontas da je bog tako naredio nije normalno ni racionalno ponasanje al hajmo rec da sam ignorantna i netolerantna osoba. Svejedno, jebo mene, ali praviti od vjere javni event i suspendirati sva pravila da se cijelo drustvo tome prilagođava jer je to mjesec dana prioritet je kič i nije svojstveno normalnim, slobodnim i modernim zemljama i drustvima, sorry. Takva zemlja sigurno nikad nece u Evropu.
Pa jes, u pravu si ti . Evo ga još jedan nenormalan i k tomu još da prostiš, gradonačelnik Londona

smrdim/gradonacelnik-londona- ... inagogama/
VCorp

#1050 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by VCorp »

TarikDz wrote:
512MB wrote:Srbijanci se slomise za malo arapskih i turskih investicija, a on bi ih iz bosne tjero
Mozda 5. korpus ima neki validan argumenat. Mozda Turski uticaj zaista ugrozava nase interese samo mi to nevidim0. I mozda je isti slucaj sa arapskim novcem.
Slomiše se Srbi, ali da spriječe građenje Beograda na vodi pa svega ostalog.

Utjecaj Turaka na bošnjačku politiku je ogroman, i sve to ide preko Bakira i njegove SDA. Erdogan sere protiv terorista ali s druge strane pocinje u najmanju ruku praviti konzervativne Turke, daleko od one sekularnosti na koju smo mi navikli. I sad mi treba da se vodimo tom politikom a da nam Turci budu gazde preko Izetbegovica Jr, jednog od top deset lopova u državi ? Vidite da Turci zakuhavaju sa Nijemcima, Britancima, Amerikancima pa onda treba da Bakir izleti sa izjavom kako Bošnje podržavaju takvu vrstu turske politike i eto nas opet deset godina unazad.

I o kojem vi to novcu pričate ? Od turskih donacija niko marke vidio nije od obicnih građana, umjesto da nam pošalju oružje Arapi nam pošalju Mudžahide i ostale smradove da šire njihovu verziju islama koja našu djecu odvlači u grobove po sirijskim vukojebinama.

Da se razumijemo, investicija nije kad dođe neki Arap i napravi meni 15 džamija a vidjeli smo u Sarajevu zašto se jedna od tih džamija koristi kao niti to što njima Bakir sredi neki plac za tržni centar u kojem će raditi radnice za 300 KM po čitavoj dan. To je vama možda normalno, meni nije. To nisu investicije već zapišavanje terena i iskorištavanje prijateljskih odnosa ( koje se opet svode na Alijicu bega i njegov emanet).
Locked