Pa dobro, hinjski si provukao pricu kako ljudi ne trebaju da glasaju u zemlji rodjenja jer vise ne zive tamo.Dozer wrote:Referisao si se na ovaj post:Fudo387 wrote:Ne mozes svom drzavljaninu oduzeti pravo glasa, da se na glavu nasadis.Dozer wrote:Sta je netacno...? Pojasni sta su gluposti...
I ne znam zasto bi to pokusavao?
Da dokazes, sta?
Da kao kaznis svog amidzica kad ti dodje iz Stutgarta, jer te nervira sto ima bolje auto od tebe?
To ti je bolan malogradjanstina, veze nema sa zdravim razumom.A sad, kad ti je trazeno da objasnis sta je netacno, obrces na - glasanje... Ozbiljno?Dozer wrote: OK... Hajmo ovako...
Koliko se izbjeglih vratilo na svoje ognjiste s kojeg su protjerani?
Koliko ih ima prijavljeno mjesto prebivalista na tim prijeratnim adresama? Odlican pokazatelj ovoga je upravo glasanje u RS i broj osvojenih glasova nesrpskih stranaka...
Ako vam moram bas ovako reci, ali - ne serite dok voz stoji...
Mislim...ti supljaci, etiketiranja i podmetanja o kojekakvim UZP, SDS, HDZ i slicne budalastine, kod mene vam ne piju vode. Protiv tih majmuna sam ratovao 4 godine, tako da pisate uz vjetar.
Ali, ja radi necijeg ili necijih politickih interesa, a koji unazadjuju i mene i moju djecu ovdje u BiH - necu pricati bajke. Zanime me samo cinjenicno stanje.
Vi, dijasporci, sasvim lijepo nama ovdje stalno tupite o svemu i svacemu, pogotovo o zastiti i bitnosti Bosnjaka, Hrvata i Srba (u zavisnosti kojem stadu vec pripadate), a istovremeno zivite u GRADJANSKIM i UREDJENIM drzavama, u kojima postoji vladavina prava, uredjena ekonomija, i bezbrojne mogucnosti za rad i normalan zivot.
Zasto se ne vratite ovamo gospodo, i ovdje malo ne pricate te iste price? Zasto ne dodjete i ne pomognete "svojoj" drzavi i svom narodu, koje tako svesrdno "branite" otamo...negdje... ?
Zasto ovdje ne pokrecete biznise i ulazete, zaposljavate? A mozete i ovdje cistiti, raditi na gradjevini, programirati, ili sta god da vec tamo radite...
Znate li zasto? Jer je ovo ovdje kraj svijeta, kraj civilizacije, dno normalnog zivota. Ali, vrlo dobro vi ovo znate, a zato svi i jeste tamo gdje vec jeste, i ne pada vam na pamet da se vratite ovamo.
Mozda nekad, kad zaradite penzije koje ce uvijek biti vise od nadprosjecne plate ovdje, pa cete ih prenijeti ovamo za sobom, i doci da umrete u "svojoj domovini".
Licemjerje, i to vrhunsko...
Nismo od jucer momcino.