Josip Broz Tito

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
seln

#1026 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

pemanapemani wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Pod "stilom" vjerovatno misli na jahte i vile a narodu vazio o jednakosti i ljepotama socijalizma.
Licemjer iz udzbenika.
Jahte i vile koje su ostale državi.

Ovi danas nisu u stanju da to repariraju, prodaju ili iznajme. :-)

Bivša država za čitavog postojanja nije imala afera koliko ih danas ima Vlada Kantona Sarajevo u jednom mandatu.

Zbog toga bi bilo bolje da udarate po oprobanom receptu - jame, križni putevi, nije dao Bošnjacima de se izjašnjavaju i sl.

Danas pričati o Titu i nekim aferama i korupciji je čista blasfemija
A sta ces, moj ti... ne postoji jednostavniji nacin prikrivanja vlastite nedostatnosti od upiranja prstom u druge.
Naravno, tema je o Titu, ali demoprdska mladez je shvatila da je tema za istresanje gaca na istom. Ono, kao kad neobrazovan shaner unistava javnu imovinu, koja mu je valjda kriva kad nestane para.
O Titovim grijesima (a bilo ih je ohoho) se moze nadugacko pisati, ali postovi tipa "diktator i fasista" automatski dikvalifikuju nekoga kao ozbiljnog sagovornika. A bogami i ove izjave o sletovima (nisam znao da Fudo gazi pedesetu), dok u USA djeca svako jutro pozdravljaju zastavu, osniva se Putinova mladez, Erdoganovi jurisnici, paravojne formacije sirom EU... jos samo da se organizuju Merkelini pioniri, pa da se samoubijem.
Fudo387

#1027 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

stakasa wrote:
Mohamad Sissoko wrote::lol:
Ti si balav pa mi se s tobom ne da. A Fudara pokusava provalu bacit. Kako mu ne uspjeva tako cu vas napustit. Diskusiji se vracam kada dodu kvalitetni sagovornici, najradije iz protivnickog tabora
Izgubio si argument i sad bjezis dok se kakvi saveznici, jal sa istoka, jal sa zapada, ne pojave. Tako je i Broz Ruse docekao.
Nece ti vise ovi sa istoka garant, jakoM su rehabilitovali dragoljuba. :D
Fudo387

#1028 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

seln wrote:A bogami i ove izjave o sletovima (nisam znao da Fudo gazi pedesetu),
E vidis, to si se zajebo... :lol:
Mohamad Sissoko

#1029 Re: Josip Broz Tito

Post by Mohamad Sissoko »

pemanapemani wrote:
Mohamad Sissoko wrote:Pod "stilom" vjerovatno misli na jahte i vile a narodu vazio o jednakosti i ljepotama socijalizma.
Licemjer iz udzbenika.

Bivša država za čitavog postojanja nije imala afera koliko ih danas ima Vlada Kantona Sarajevo u jednom mandatu.

Zbog toga bi bilo bolje da udarate po oprobanom receptu - jame, križni putevi, nije dao Bošnjacima de se izjašnjavaju i sl.

Blasfemija? Razumijem, ionako je oko njega stvaran mit o bozanstvu na zemlji indoktrinacijom od malih nogu sto je prisutno u svim socijalistickim dikataturama pa i onoj nacional-socijalistickoj.
Sta danasnje protuhe rade nije nikakav argument u vezi Brozovog licemjerstva i chamapagne socijalizma.
Jedno sa drugim nema nikakve veze.
stakasa

#1030 Re: Josip Broz Tito

Post by stakasa »

Fudo387 wrote:
stakasa wrote:
Ti si balav pa mi se s tobom ne da. A Fudara pokusava provalu bacit. Kako mu ne uspjeva tako cu vas napustit. Diskusiji se vracam kada dodu kvalitetni sagovornici, najradije iz protivnickog tabora
Izgubio si argument i sad bjezis dok se kakvi saveznici, jal sa istoka, jal sa zapada, ne pojave. Tako je i Broz Ruse docekao.
Nece ti vise ovi sa istoka garant, jakoM su rehabilitovali dragoljuba. :D
Fuda, ako ti ne odbranis bosnjastvo niko nece
Mohamad Sissoko

#1031 Re: Josip Broz Tito

Post by Mohamad Sissoko »

stakasa wrote:
Rekao sam da cu vam pokusat "napravit ogledalo" da se stovaoci totalitarnih/fasistickih sistema ogledaju jer usljed indoktrinacije tesko da sami to mogu spoznat.
Fudo387

#1032 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

pemanapemani wrote:Bivša država za čitavog postojanja nije imala afera koliko ih danas ima Vlada Kantona Sarajevo u jednom mandatu.
To sto niko nije imao damu da pise o aferama u taj vakat, ne znaci da istih nije bilo.
Mo's mislit kako bi se proveo onaj ko bi u Oslobodjenju 1953 izbacio tekst sa naslovom, "Dok narod krepaje od gladi nas drug Tito nabavio
novi avion za svoje potrebe"?
Nasli bi ga, al' u saFunu.
seln

#1033 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Fudo387 wrote:Tako je i Broz Ruse docekao.
Tako je, kurcem nisu mrdnuli. Da nam nije handzar divizija obraz osvjetlala, ne znam kako bi...
seln

#1034 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Mohamad Sissoko wrote:
pemanapemani wrote:
Licemjer iz udzbenika.

Blasfemija? Razumijem, ionako je oko njega stvaran mit o bozanstvu na zemlji indoktrinacijom od malih nogu sto je prisutno u svim socijalistickim dikataturama pa i onoj nacional-socijalistickoj.
Sta danasnje protuhe rade nije nikakav argument u vezi Brozovog licemjerstva i chamapagne socijalizma.
Jedno sa drugim nema nikakve veze.
U nedostatku znanja, morala i elokvencije, ponavljas se.
seln

#1035 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Fudo387 wrote:
pemanapemani wrote:Bivša država za čitavog postojanja nije imala afera koliko ih danas ima Vlada Kantona Sarajevo u jednom mandatu.
To sto niko nije imao damu da pise o aferama u taj vakat, ne znaci da istih nije bilo.
Mo's mislit kako bi se proveo onaj ko bi u Oslobodjenju 1953 izbacio tekst sa naslovom, "Dok narod krepaje od gladi nas drug Tito nabavio
Danas mogu pisati koliko im volja, ali nikoga ne boli kurac za tim.
Fudo387

#1036 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

seln wrote:
Tako je, kurcem nisu mrdnuli. Da nam nije handzar divizija obraz osvjetlala, ne znam kako bi...
Nisam rekao da nisu mrdali, al' mogli su vala mrdat' do kijameta, da ne bude Rusa nikad se iz sume ne bi pomakeli.
Nek' si ti mene prijavio u handzar diviziju... :lol:
Fudo387

#1037 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

seln wrote:
Fudo387 wrote:
A je cojeka :lol:
Dobro, u pravu si.
Nije bilo afera. :D
seln

#1038 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Fudo387 wrote:
seln wrote:
Nisam rekao da nisu mrdali, al' mogli su vala mrdat' do kijameta, da ne bude Rusa nikad se iz sume ne bi pomakeli.
Nek' si ti mene prijavio u handzar diviziju... :lol:
Nisam te prijavio, samo te pitam: a ko se to borio protiv okupatora?
Mozda slabo i nedovoljno, ali to je jedina drzava koju Rusi nisu poklopili, bas zahvaljujuci omrazenom despotu i njegovoj vojsci.
seln

#1039 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Fudo387 wrote:
seln wrote:
Fudo387 wrote:
A je cojeka :lol:
Dobro, u pravu si.
Nije bilo afera. :D
Jeste, bilo je, ko kaze da nije.
Samo kazem, danas mozes pisati koliko hoces, cak i izmisljati jos toliko... zaboli Baketa... fukara laje, mercedes prolazi.
Fudo387

#1040 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

seln wrote:Nisam te prijavio, samo te pitam: a ko se to borio protiv okupatora?Mozda slabo i nedovoljno, ali to je jedina drzava koju Rusi nisu poklopili, bas zahvaljujuci omrazenom despotu i njegovoj vojsci.
Mislis da nas Rusi nisu mogli pregaziti?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1041 Re: Josip Broz Tito

Post by _BataZiv_0809 »

Ono kad patuljci nabacuju na mrtvog diva...
seln

#1042 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Fudo387 wrote:
seln wrote:Nisam te prijavio, samo te pitam: a ko se to borio protiv okupatora?Mozda slabo i nedovoljno, ali to je jedina drzava koju Rusi nisu poklopili, bas zahvaljujuci omrazenom despotu i njegovoj vojsci.
Ne znam jesu li, samo znam da nisu... da to ipak nije zbog toga sto je to jedina zemlja preko koje su presli Rusi, a koja je imala organizovan otpor?
Fudo387

#1043 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

seln wrote:Jeste, bilo je, ko kaze da nije.Samo kazem, danas mozes pisati koliko hoces, cak i izmisljati jos toliko... zaboli Baketa... fukara laje, mercedes prolazi.
Pa eto, ako nista mozes serbez lajat,
Kod Tite nisi mogao ni to, bar da insan sebi oduska da :D ...bilo bi ti po usima.
seln

#1044 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Fudo387 wrote:
seln wrote:Jeste, bilo je, ko kaze da nije.Samo kazem, danas mozes pisati koliko hoces, cak i izmisljati jos toliko... zaboli Baketa... fukara laje, mercedes prolazi.
Kod Tite nisi mogao ni to, bar da insan sebi oduska da :D ...bilo bi ti po usima.
I dajes li sebi oduska... ili si se pokupio trbuhom za kruhom, kao i ja?
Fudo387

#1045 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

seln wrote:
Fudo387 wrote:
Ne znam jesu li, samo znam da nisu... da to ipak nije zbog toga sto je to jedina zemlja preko koje su presli Rusi, a koja je imala organizovan otpor?
Na vrijeme ga poflauto Amerikancima, inace bi mu bilo k'o Madjarima i ostaloj boraniji.
Fudo387

#1046 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

seln wrote:
Fudo387 wrote:
Ma boli me kita za tim prvim, a to drugo, sta je tu je...tak'a nam nafaka. :D
seln

#1047 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Fudo387 wrote:
seln wrote:
Fudo387 wrote:
Na vrijeme ga poflauto Amerikancima, inace bi mu bilo k'o Madjarima i ostaloj boraniji.
Doduse... Ameri su u oktobru 1944 bili kod Trsta i Sentilja.
De ba...neces valjda zbog udaranja kontre nanovo izmisljati istoriju?
Fudo387

#1048 Re: Josip Broz Tito

Post by Fudo387 »

seln wrote:Doduse... Ameri su u oktobru 1944 bili kod Trsta i Sentilja. De ba...neces valjda zbog udaranja kontre nanovo izmisljati istoriju?
Nisu 1944, jesu 1948.
:D
seln

#1049 Re: Josip Broz Tito

Post by seln »

Fudo387 wrote:
seln wrote:
Fudo387 wrote:
Ma boli me kita za tim prvim, a to drugo, sta je tu je...tak'a nam nafaka. :D
Nije nafaka, vec vlast. Islo se i za Titovog vakta, ali svi su planirali da se vrate.
Sada svi odlaze zauvijek.
Banksy

#1050 Re: Josip Broz Tito

Post by Banksy »

Fudo387 wrote:
TouringBiker wrote:
Razapinjanje ljudi između 4 konja da ih rastrgnu i slične "ljepote"...
:brmbrm:
Post Reply