Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post Reply
Fudo387

#1026 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Fudo387 »

exliberal-ex wrote:fudo ja sam postavio linkove sa youtube prije par dana evo ti ponovo , evo kako se to radi u normalnim zemljama
Pusti ti to, to su standardne vjezbe, ni jedan od tih aviona nije bio u borbenoj misiji.
vivaldi

#1027 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by vivaldi »

155_mm wrote:
oridjidji wrote:Nisu im jebali mater, samo su postavili stvari na pravo mjesto. Nije problem, mi necemo letiti, ali budite sigurni da necete ni vi nasim nebom. To je to.

Eto Patriota nazad u Tursku, samo sada trajno instaliranog. Rusi ce biti gospodari sirijskog zraka, a Nato sirijske zemlje. Asadu je sad bas jednostavno. Bojim se samo da ne bude za par mjeseci prica kako su se sirijski pobunjenici rasirili na prostore jedine ruske baze na Mediteranu, a oni postali bogatiji za S-300 raketni sistem. :D
nece bas s-300 ali neki srednji PVO zasigurno. ameri su sa turcima zajedno obustavili letove i ocigledno su imali potrebu da to kazu javno. e sad za koga je bitno znati da ameri i njihovi saveznici vise ne lete sirijskim nebom to oni vjerovatno znaju. prakticki sad svi znaju da sirijskim nebom lete samo putin i asad. ocigledno bitna informacija jer ne vidim sto bi javno govorili da su prestali napadati IS.
lete i francuzi, danas su izveli napad na raqqu.

ameri vjerovatno pauiziraju dok se malo strasti smire sto je mudro
Danguba

#1028 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Danguba »

vivaldi wrote:

jesu li makar oni definisali neprijatelja ili nije bitno. bitno je da je nekih manje.
vivaldi

#1029 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by vivaldi »

Danguba wrote:
vivaldi wrote:

jesu li makar oni definisali neprijatelja ili nije bitno. bitno je da je nekih manje.
ne skontah?
Bodkin

#1030 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Bodkin »

vivaldi wrote:
Danguba wrote:
vivaldi wrote:

ne skontah?
Pita lupaju li izricito po isilu ili po svemu sto hoda dole
Danguba

#1031 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Danguba »

Bodkin wrote:
vivaldi wrote:
Danguba wrote:
ne skontah?
Pita lupaju li izricito po isilu ili po svemu sto hoda dole
:thumbup:

upravo to
vivaldi

#1032 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by vivaldi »

aha, pa oni vjerovatno samo po isilu.

svako se cese tamo gdje ga svrbi
exliberal-ex

#1033 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by exliberal-ex »

Fudo387 wrote:
exliberal-ex wrote:fudo ja sam postavio linkove sa youtube prije par dana evo ti ponovo , evo kako se to radi u normalnim zemljama
Pusti ti to, to su standardne vjezbe, ni jedan od tih aviona nije bio u borbenoj misiji.

Standardna vjezba slati vojne avione , tupoljevi nose krstarece projektile, oni spijunski avioni nisu isli da promatraju prirodu nego da prate vojne veze ....sa druge strane nisu poslali dvije eskadrile nego dva aviona od kojih je jedan presao granicu, nije imao putanju da nastavi sa turskim vazdusnim prostorom nego je eventualno zakoracio, nije im to bio prvi nalet, nije im to bio prvi put da su u tom prostoru....nemoj fuda da se pravis naivan
Danguba

#1034 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Danguba »

mislim i dalje da ce sirijci odredjivati prioritete a tu ne spadaju samo isilovci...a to nije isto sto i americki cilj.

hebeno je tamo skroz.
vivaldi

#1035 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by vivaldi »

Danguba wrote:hebeno je tamo skroz.
cini mi se da nema vecih baksuza od tih sirijaca...svi svjetski animoziteti se prelomise preko njihovih ledja
Fudo387

#1036 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Fudo387 »

exliberal-ex wrote:sa druge strane nisu poslali dvije eskadrile nego dva aviona od kojih je jedan presao granicu, nije imao putanju da nastavi sa turskim vazdusnim prostorom nego je eventualno zakoracio, nije im to bio prvi nalet, nije im to bio prvi put da su u tom prostoru....
Exactly, nije im bio prvi put, ali jeste zadnji...nece vise. :lol:
155_mm

#1037 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by 155_mm »

vivaldi wrote:
155_mm wrote:
oridjidji wrote:Nisu im jebali mater, samo su postavili stvari na pravo mjesto. Nije problem, mi necemo letiti, ali budite sigurni da necete ni vi nasim nebom. To je to.

Eto Patriota nazad u Tursku, samo sada trajno instaliranog. Rusi ce biti gospodari sirijskog zraka, a Nato sirijske zemlje. Asadu je sad bas jednostavno. Bojim se samo da ne bude za par mjeseci prica kako su se sirijski pobunjenici rasirili na prostore jedine ruske baze na Mediteranu, a oni postali bogatiji za S-300 raketni sistem. :D
nece bas s-300 ali neki srednji PVO zasigurno. ameri su sa turcima zajedno obustavili letove i ocigledno su imali potrebu da to kazu javno. e sad za koga je bitno znati da ameri i njihovi saveznici vise ne lete sirijskim nebom to oni vjerovatno znaju. prakticki sad svi znaju da sirijskim nebom lete samo putin i asad. ocigledno bitna informacija jer ne vidim sto bi javno govorili da su prestali napadati IS.

uh francuze sam skroz zaboravio. :roll:
ali oni nisu u ovoj koaliciji sto predvode amerikanci. oni su nesto kao slobodni strelci ili ih se cak moze svrstati u koaliciju sa rusima i asadom. trenutno je tesko njihov status definisati.
Fudo387

#1038 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Fudo387 »

155_mm wrote:uh francuze sam skroz zaboravio. ali oni nisu u ovoj koaliciji sto predvode amerikanci. oni su nesto kao slobodni strelci ili ih se cak moze svrstati u koaliciju sa rusima i asadom. trenutno je tesko njihov status definisati.
Budimo ozbiljni, njihove vazduhoplovne snage su pod direktnom komandom Pentagona. :D
bh.tornjak

#1039 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by bh.tornjak »

155_mm wrote: uh francuze sam skroz zaboravio. :roll:
ali oni nisu u ovoj koaliciji sto predvode amerikanci. oni su nesto kao slobodni strelci ili ih se cak moze svrstati u koaliciju sa rusima i asadom. trenutno je tesko njihov status definisati.
brzo se Francuzi zaletise da (i oni ) malo bombarduju....
nisi stigli slike ubijenih u Parizu da pokazi svijetu a vec krhaju bombe po Siriji...

nego:
nisam upratio ..... je li bila sahrana stradalih u Parizu...???
LDLT

#1040 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by LDLT »

Teško da ijedna Europska zemlja može bez pomoći Amera dugo održavati napade iz zraka.
Mjesec dana bombardiranja Libije i Francuskoj i UK je već ponestalo streljiva pa su Ameri morali prebacivati. A i na ostalim poljima su ih pokrivali, tipa izviđanje.
SA 071

#1041 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

155_mm wrote:uh francuze sam skroz zaboravio. :roll:
:?: :lol: :lol: :lol: :run: :skoljka:
Fudo387

#1042 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Fudo387 »

vivaldi wrote:
cini mi se da nema vecih baksuza od tih sirijaca...svi svjetski animoziteti se prelomise preko njihovih ledja
Kad pogledas snimke, oni dole bukvalno na nivou rata-sjekira, toljaga, luk i strijela...iznad zuje avioni, sateliti.
Jebo mater, isto Hunger Games.
155_mm

#1043 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by 155_mm »

SA 071 wrote:
155_mm wrote:uh francuze sam skroz zaboravio. :roll:
:?: :lol: :lol: :lol: :run: :skoljka:
tek ces ti i ostali strucnjaci za propast turske i njeno pustanje niz vodu od strane EU da begas kad se zavrsi ovaj samit EU - turska. nesto se vec zna ali sacekajmo jos malo.
nego kad si vec navratio ko je to iz koalicije predvodjene USA vrsio danas bombardovanja i na koja mjesta? hvala u naprijed!
155_mm

#1044 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by 155_mm »

Fudo387 wrote:
155_mm wrote:uh francuze sam skroz zaboravio. ali oni nisu u ovoj koaliciji sto predvode amerikanci. oni su nesto kao slobodni strelci ili ih se cak moze svrstati u koaliciju sa rusima i asadom. trenutno je tesko njihov status definisati.
Budimo ozbiljni, njihove vazduhoplovne snage su pod direktnom komandom Pentagona. :D
izgleda da je ovdje malo poznata cinjenica da su francuzi istupili iz NATO 1966 i da su se vratili 2009. a istupili su zbog neslaganja sa amerikancima. iako su im ovo u dva navrata spasili guzicu njemaca. tako da vjerujem da je za amerikance trenutno isti kurac pao francuski, ruski ili asadov avion. cak sto vise i ako kazemo da ameri sa rusenjem ruskog aviona nemaju nista dosao im je ko kec na desetku da ometu planove francuske da organizuju neku koaliciju sa usa i rusijom. ameri su otvoreno rekli da nisu za to a sad imaju i razlog rusenjem ovog ruskog aviona.
155_mm

#1045 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by 155_mm »

i jos samo da dodam da ni danas nisu rijetki glasovi u francuskoj javnosti da francuska nema sta traziti u NATO-u.
vivaldi

#1046 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by vivaldi »

Fudo387 wrote:
vivaldi wrote:
Kad pogledas snimke, oni dole bukvalno na nivou rata-sjekira, toljaga, luk i strijela...iznad zuje avioni, sateliti.
Jebo mater, isto Hunger Games.
:lol: :lol: :lol: smjesno al stvarno je tako nekako
LDLT

#1047 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by LDLT »

155_mm wrote:izgleda da je ovdje malo poznata cinjenica da su francuzi istupili iz NATO 1966 i da su se vratili 2009.

Nisu istupili iz NATO, makar je NATO morao premjestiti svoje sjedište iz Francuske u Belgiju. Formalno su mislim i dalje ostali članica samo su izašli iz komandnih struktura.
Kad su Francuzi rekli da svi Američki vojnici moraju napustiti teritorij Francuske Američki ministar vanjskih poslova je pitao : "uključuje li to i grobove naših vojnika po Francuskoj ?"

U tajnosti su doduše potpisani neki sporazumi koji su jasno definirali koja je uloga Francuske ako bi izbio sukob sa Varšavskim paktom, tj. Francuzi su držali tu neku predstavu da vode full nezavisnu politiku ali u slučaju ikakvog sukoba iste sekunde se vraća sve na staro.

Charles de Gaulle,the French president at that time, was afraid that the U.S. had too strong a role in NATO, and that there was a special relationship between the U.S. and the U.K., which excluded France. Also, he wanted areas that were of interest to France, but were outside NATO's jurisdiction to be included, like French Algeria.
However, a series of secret accords between U.S. and French officials, the Lemnitzer-Ailleret Agreements, detailed how French forces would dovetail back into NATO's command structure should East-West hostilities break out.
tandmand

#1048 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by tandmand »

LDLT wrote:Teško da ijedna Europska zemlja može bez pomoći Amera dugo održavati napade iz zraka.
Mjesec dana bombardiranja Libije i Francuskoj i UK je već ponestalo streljiva pa su Ameri morali prebacivati. A i na ostalim poljima su ih pokrivali, tipa izviđanje.
Pa kako bi onda izdržali dugotrajni rat sa Rusijom? Ne mogu da se nose ni sa ovo malo izbjeglica. :run:
Sanjarko

#1049 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Sanjarko »

SA 071 wrote:
SA 071 wrote:
sankcije rusi uvode a imaju 26 milijardi dolara godišnje u plusu trgovinske razmjene sa turcima
putin maestro
Ne znam gdje ti izvadi taj podatak. U plusu su Turci koji Rusima izvoze uglavnom hranu, tekstil, automobile, tehniku, hemikalije, građevinsku operativu, a Rusi njima plin, naftu, čelik, ugalj... E sada, ko lakše može zamijeniti dobavljača - Rusi dobavljača za sve ove stvari mogu naći gdje hoće, a Turci dobavljača za plin ne mogu promijeniti. Zato bi primjerenije bilo biti sarkastičan i reći Erdogane maestro... :roll:
ima azerbejdžan i tanap, ništa se ti ne brini za brku
a rusi će jesti ugalj i piti naftu ?
Nema Azerbejdžan kapacitet da pokrije Turske potrebe. Imaju kapacitet samo da pokriju nešto više od trećine potreba. Ostalo, zna se-mrskom neprijatelju dolare u džep. Neće Rusi jesti ugalj i piti naftu, to je vrlo utrživa roba. Evo npr. Ukrajini su uskratili isporuke uglja kao odmazdu za obustavu isporuke električne energije na Krimu.
Imaju susjedi ne brini.
Ja Analitičara.

https://www.41q.com/

Evo test pa provjeri.
Ja sam Analytical Thinker.
Ili ti ga Analitičar.
General War

#1050 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by General War »

tandmand wrote:
LDLT wrote:Teško da ijedna Europska zemlja može bez pomoći Amera dugo održavati napade iz zraka.
Pa kako bi onda izdržali dugotrajni rat sa Rusijom? Ne mogu da se nose ni sa ovo malo izbjeglica. :run:
Ne pitas se cime bi rusija napadala?
Post Reply