Pariz

Post Reply
Kareem Abdul

#1026 Re: R

Post by Kareem Abdul »

Fudo Bosna wrote:Dakle , prvo prići problemu terorizma hladne glave... Pa i onog koji se dešava nažalost i u ime islama. Prvo sačekati rezultate istrage. Oduševio me je maločas, mada nisam fan domaćih političara gospodin Milanović svojim "spuštanjem", tenzija na zemlju na presici, i izbjegavanjem bilo kakvog dovođenja u vezu ovog divljaštva, jer to je pravi izraz za ove zločine u Parizu, bilo sa izbjegličkom krizom ili pogotovu sa islamom/muslimanima.
Upotrjebio je, čini mi se sintagmu , "Naša islamska braća " ili tome slično...

Znači, prvo ne znamo bez kraja istrage koje izvršilac a pogotovu ko je nalogodavac? Nedvosmilseno i za vijeke vijekova, po islamu je ovo HARAM, NAJSTROŽIJE ZABRANJENO NEDJELO za nas muslimane i to treba istači JASNO I NEDVOSMISLENO!

Ako se i ispostavi da nema veze sa nekom skupinom ljudi ili organizacije koji se kriju iza islama, te velike svjetske religije kojoj i sam pripada a koja je svjetlosnim milionima godina daleko od ovakvih terorista, divljaka i ovakvih nedjela, islamska ulema u cjelinei, pogotovu u najbitnijim islamskim državama, treba zauzeti jasan i nedvosmislen stav a u skladu sa našim učenjem Kuranom Časnim , Hadisima, i našim idžmaom konsnzusom uleme, da je ubijanje nevinog najstroži haram i da po islamu : "Cilj ne opravdava sredstva !". Tj. čak i kada bi pomogao neke ljude tako što bi opljačkao druge ljude to ne bi bili Bogougodno djelo i ne bi bilo od Boga Uzvišenog primljeno , za šta nemamo vremena i prostora elaborirati i citirati brojne Kuranske ajete i hadise kao izvor moje i mnogih forumaša uzvišene vjere islama, uz uvažavanje sve braće, drugih konfesija i one koji nisu vjernici jer smo svi ljudi i stvorenja Božija po učenju naše i svih vjerskih religija !

Pogotovu treba istači da se boraba za pravdu u ovome pokvarenom svijetu u kome su neke zapadne vlade , svojim licemjernim ponbašanjem doprinijele , možda u dobroj mjeri i pomogle proizvodnju ovakvih lažnih muslimana, NE MOŽE BITI VRŠENA PO ISLAMU ZABRANJENIM DJELIMA HARAMOM A TO JE UBIJANJE NEDUŽNIH.

Ovo je potrebno da idioti koji mobilišu islamsku omladinu sutra ne mogu reči da nemaju protiv sebe FETVU da je ovo HARAM i da svaki mladi čovjek , pojedinac koji ovakve nalogodavce, / najgoiru sortu neljudi posluša i odluči se na ovajve zločine, neće ničim pomoči islamu, čovjećanstvu, a da sa ovakvim zločinima , ako ih počini sebi utire SIGURAN PUT U DŽEHENEM /PAKAO i da će odgovarati za svaki nedužno izgubljen ljudski život, pa da bježi od ovakvih kvazimuslimana kao od kuge ili side !

Po bosanski rečeno: "Ne pravi se pita od govana !" Iliti , ne ide se u raj /džennet zlodjelima koje vode u džehenem /pakao !!!

Yusuf Qaradwi, predsjednik Svjetske Unije Islamskih učenjaka je jednom izjavio da je Holokaust židovima kazna od Allaha, podržao samoubilačke napada protiv izraelskih civila.

Zadnji biser mu je onaj gdje je rekao da svi oni koji podržavaju Assada bili oni vojnici ili civili su legitmne mete mudžahedina i pozvao sve sunite da krenu u džihad u Siriju.

To govori čovjek kojeg slušaju i slijede desetine milijuna muslimana i koji daleko bolje poznaje Kuran i Hadise od tebe.

Prorok Muhammed je naredio da se zatre židovsko pleme Banu Qurayza, točnije poslao je svog čovjeka da to učini. Židovima tog plemena su odrezane glave i taj događaj džihadisti često navode kao opravdanje za njihovo ubijanje nevjernika i sječu glava tamo gdje to rade.

I to su događaji koji su neporecivi, neoborivi, i ne postoji način da ih se zataška osim lažima.
tututuuuu

#1027 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

Ironmen wrote:
tututuuuu wrote:
Ironmen wrote:
Evropa, Turksa, Izrael i naravno SAD oni su i stvorili ISIL u borbi protiv legitimne vlade Sirije a sada im se sve odbija od glavu ovo sto se desilo u Parizu veceras vec 5 godina na svojoj kozi osjecaju sirijci, Iracani i kurdi.
kako se to obija Izraelu? Ja nesto ne vidim da tamo rade ista niti smiju?

Mislio sam direktno na Francuze jer su dosta ranjivi jer imaju dosta spavaca vidices na kraju da su svi ovi napadaci njih 8 ili koliko vec drzavljani Francuske a za Izrael sam mislio da su jedni od osnivaca ISILA.
Zasto bi izrael bio jedan od osnivaca ISIL-a? A ako jesu kako ti kazes i sve to rade kako ti kazes, zasto onda i oni "ne placaju cijenu". Muslimani, mnogi itekako mrze Izrael iz dna duse ali ne vidim da kokicu tamo iskokaju, a ne vrse teroristicke napade.

Drugo, a od kud ti spavaci u Francuskoj? Sta su oni dosli u Francusku ako ne da cie teroristicke napade? Dakle, to je smisljeno daleko prije nekakve Sirije. A sjecam se vrlo doboro kako su ovdje prvo napadane osobe koje su protiv tih "osloboditelja" a na strani su Assada, sad isti okrecu plocu.
Last edited by tututuuuu on 14/11/2015 14:01, edited 1 time in total.
ozdrlje_donje

#1028 Re: Pariz

Post by ozdrlje_donje »

sha_ba wrote:
dale cooper wrote:Čitam temu i gledam na portalima slike i ne znam šta bih napisao. Jebiga, žao mi ljudi, posebno mi
se srce slama na one većinom mlade ljude koji su poginuli u Bataclanu. Koji su izašli da se zabave,
uživaju u muzici, a sada su mrtvi. I šta čovjek da kaže na sve to, na apsolutno i užasavajuće ludilo
nekoga ko je spreman da to uradi. Kakvo je to grozno i strašno nepoštivanje ljudskog života.
Užas...užas... :sad:
Ja sinoc to komentarisah, zao mi te omladine, naravno svake nevine žrtve...
A nemoj se šokirati ako dobiješ komentar da su sami krivi ili da su slušali đavolsku muziku :-)
Daj bolan ne budi vise dosadan s tim. Ja evo slusam tu muziku i musliman sam. Pratim preko stranice Mastodona sta se zbilo s ekipom na koncertu u Parizu.
sha_ba

#1029 Re: Pariz

Post by sha_ba »

Dakle 15tak ljudi :wink:[/quote]
Nebitno je jel 15 ili 5 miliona, takvima nije mjesto ni u BiH ni u Evropi
mO k3

#1030 Re: Pariz

Post by mO k3 »

sha_ba wrote:Dakle 15tak ljudi :wink:
Nebitno je jel 15 ili 5 miliona, takvima nije mjesto ni u BiH ni u Evropi[/quote]
de majketi popusti
It_is_a_Leclerc

#1031 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

emigrazione wrote:Ljudi su u ratu, a rat se ne mora voditi samo na teritoriji Iraka, Sirije, Libije, Egipta i sl. moze i na teritoriji Francuske ili Engleske...
Kad je rat, puca se i ubija se vojska, ili bar naoružan čovjek.

Kad se smišljeno razneseš među ženama, djecom i omladinom, to, da prostiš, nije rat, već terorizam.
Man of steel

#1032 Re: Pariz

Post by Man of steel »

Ludost koju i Francuzi izvoze po čitavom svijetu se vratila i njima sinoć.

Problem nikad nije bio u Libiji, Siriji, Iraku, Iranu...ali to nije smetalo Francuzima da isto zlo koje je sinoć ubijalo po Parizu tamo podrže, ojačaju i stanu na njegovu stranu.

Čitava zapadna politička elita na svojim rukama ima krv nesretnika koji su sinoć ubijeni i nisu ništa drugo nego saučesnici u tom zločinu.

Svi oni dobro znaju gdje je izvor tog zla ali ništa ne čine da bi ga zaustavili već blisko rade i sarađuju sa njim.
Kareem Abdul

#1033 Re: Pariz

Post by Kareem Abdul »

ozdrlje_donje wrote:
zeina wrote:Gledajući sa stanovišta Islama ovako se ne ratuje, ne ubijaju se civili, samoubice su takodje nepoznanica, ali gledajući sa strane običnog čovjeka ograničenog običnim ljudskim porivima ovo što se desilo u Parizu je bilo i za očekivati, ne možeš ti ići u drugu zemlju ubijati civile i uništavati sve pred sobom a da tvoja zemlja bude u miru i blagostanju, kako siješ tako i žanješ, Francuska je zemlja u ratu a u ratu bude i nevinih žrtava uvijek.
A s druge strane njima ovo dobro dođe, sad mogu u otvoreni rat protiv svih muslimana, satanizacija muslimana se nastavlja i zapadne zemlje uključujući i Francusku koja finansira isti taj ISIL sigurno ga ne fnansira bez razloga. to je njihova produžena ruka koja im otvara vrata da se obračunaju sa svim islamskim zemljama na bliskom istoku....to su neki viši ciljevi sa Izraelom na čelu svakako.
To je upravo i moje misljenje. Oni ako misle da je za ovo Islam kriv onda nemaju pojma. Zapravo imaju pojma i te kako ali najalkse i najpodobnije je i sto je na kraju cilj svega ovoga je da se krivi Islam. A ovo nije Islam. Islam je krenuo izravno na njih kako se ljudski i ratuje ako se vec ratuje i pokorio Spaniju, stigao na pragove Beca. Ovi samoubijanje i kukavicko terorisanje ljudi se moze pripisati ko zna cemu samo ne Islamu. S druge strane, ti gradjani Pariza se nikad nisu pitali kako je u tim kolonijama na racun kojih su oni uzival prilicno solidan zivot dok su zitelji tih kolonija zivjeli uglavom u teroru. Naumpade mi scena iz fima "Remake" kada Tarik pokusava da kaze koju u ratu u BiH i niko ga uopste ne benda. Toliko njima stalo do silnih terora u svijetu ali kad se desi na jednu noc u Parizu to je strasno. Jeste strasno ali na toliko mjesta a Zemlji je puno strasnije pa oni ostaju slijepi na to, ili su cak direktni saucesnici ili pomagaci tom teroru. Ovo je posljedica njihove i zapadnjacke politike u globalu, da Bogom nije tako i da je svijet drugaciji ali...

Nakon ovoga slijede postovi jedan za drugim: "Islam je religija mira", "Islam propagira nenasilje"...

Religija mira osim kada se kreće u osvajačke pohode od Španjolske do Indije :lol: :lol:
sha_ba

#1034 Re: Pariz

Post by sha_ba »

mO k3 wrote:
sha_ba wrote:Dakle 15tak ljudi :wink:
Nebitno je jel 15 ili 5 miliona, takvima nije mjesto ni u BiH ni u Evropi
de majketi popusti[/quote]
U čemu je tvoj problem?
zeina

#1035 Re: Pariz

Post by zeina »

tututuuuu wrote:
zeina wrote:
raoul duke wrote:Valjda ce ljudi konacno shvatiti koliko religija truje drustvo, eksplicitno Islam.
Na koji način Islam truje ljude?
pa zar nije ocito? ljudi se raznesu s bombom i pri tom ubiju na desetke i vise neduzni civila, zena i djece. A sve za Allaha i islam, bar kako oni to vide.
Nije u ime Allaha i Islama nego u ime ubijene djece, žena i ostalih civila koji svakodnevno ginu u Siriji između ostalih i od francuskih aviona
It_is_a_Leclerc

#1036 Re: Pariz

Post by It_is_a_Leclerc »

Ako se ispostavi tačnom tvrdnja da je uhapšeni u Njemačkoj imao crnogorske isprave, i ako se utvrdi da je Bošnjak, ja mislim da nam gore ne treba.
Vitezanin

#1037 Re: Pariz

Post by Vitezanin »

Ovi nisu normalni:

Image
bubi_mama

#1038 Re: Pariz

Post by bubi_mama »

Ovi sto su se raznijeli vjerovatno su mislili da to cine u ime Allaha i islama (koliko god je meni to pogresno). A pitanje je u stvari slijedeće: Oni koji su iznad njh, koji su im u glave utufili nakaradne ideologije koje nemaju veze sa islamom, za kakve i cije ideologije se oni bore? Jer ne vjerujem da su iste kao kod ovih koji su se raznijeli. Da jeste oni bi prvi natovarili eksploziv na sebe.
Po meni , njihova ideologija je novac, moc, pohlepa i ko zna sta sve ne je tu u pitanju i koliko velike igre i igraci.
Kako god da okrenem i pogledam mislim da bi ovaj napad mogao imati ogromne poslijedice.
mO k3

#1039 Re: Pariz

Post by mO k3 »

Kareem Abdul wrote:
ozdrlje_donje wrote:
zeina wrote:Gledajući sa stanovišta Islama ovako se ne ratuje, ne ubijaju se civili, samoubice su takodje nepoznanica, ali gledajući sa strane običnog čovjeka ograničenog običnim ljudskim porivima ovo što se desilo u Parizu je bilo i za očekivati, ne možeš ti ići u drugu zemlju ubijati civile i uništavati sve pred sobom a da tvoja zemlja bude u miru i blagostanju, kako siješ tako i žanješ, Francuska je zemlja u ratu a u ratu bude i nevinih žrtava uvijek.
A s druge strane njima ovo dobro dođe, sad mogu u otvoreni rat protiv svih muslimana, satanizacija muslimana se nastavlja i zapadne zemlje uključujući i Francusku koja finansira isti taj ISIL sigurno ga ne fnansira bez razloga. to je njihova produžena ruka koja im otvara vrata da se obračunaju sa svim islamskim zemljama na bliskom istoku....to su neki viši ciljevi sa Izraelom na čelu svakako.
To je upravo i moje misljenje. Oni ako misle da je za ovo Islam kriv onda nemaju pojma. Zapravo imaju pojma i te kako ali najalkse i najpodobnije je i sto je na kraju cilj svega ovoga je da se krivi Islam. A ovo nije Islam. Islam je krenuo izravno na njih kako se ljudski i ratuje ako se vec ratuje i pokorio Spaniju, stigao na pragove Beca. Ovi samoubijanje i kukavicko terorisanje ljudi se moze pripisati ko zna cemu samo ne Islamu. S druge strane, ti gradjani Pariza se nikad nisu pitali kako je u tim kolonijama na racun kojih su oni uzival prilicno solidan zivot dok su zitelji tih kolonija zivjeli uglavom u teroru. Naumpade mi scena iz fima "Remake" kada Tarik pokusava da kaze koju u ratu u BiH i niko ga uopste ne benda. Toliko njima stalo do silnih terora u svijetu ali kad se desi na jednu noc u Parizu to je strasno. Jeste strasno ali na toliko mjesta a Zemlji je puno strasnije pa oni ostaju slijepi na to, ili su cak direktni saucesnici ili pomagaci tom teroru. Ovo je posljedica njihove i zapadnjacke politike u globalu, da Bogom nije tako i da je svijet drugaciji ali...

Nakon ovoga slijede postovi jedan za drugim: "Islam je religija mira", "Islam propagira nenasilje"...

Religija mira osim kada se kreće u osvajačke pohode od Španjolske do Indije :lol: :lol:
Pricaj ti sta hoces ali u bosni imamo liebaralni islam na koji se mogu druge islamske zemlje ugledati i nauciti nesto od nas
tututuuuu

#1040 Re: Pariz

Post by tututuuuu »

zeina wrote:
tututuuuu wrote: pa zar nije ocito? ljudi se raznesu s bombom i pri tom ubiju na desetke i vise neduzni civila, zena i djece. A sve za Allaha i islam, bar kako oni to vide.
Nije u ime Allaha i Islama nego u ime ubijene djece, žena i ostalih civila koji svakodnevno ginu u Siriji između ostalih i od francuskih aviona
Aha, a ovi jos malo potpomognu pa te zene siluju a djecu zivu spale, sve na racun vjere. bas divni ljudi. i to vjerovatno rade zbog Francuza. :-)
Last edited by tututuuuu on 14/11/2015 14:04, edited 1 time in total.
Kikibombona

#1041 Re: Pariz

Post by Kikibombona »

zeina wrote:...
A sta su im krivi jezidi Kurdi pa ih odlucise sve pobiti. Mala vjerska zajednica koja nikome zlo nije nanijela i koja nikoga nije dirala.

Zasto nad njima pocinise genocid?

Zasto su im zarobili 5 000 zena i prodavali ih kao stoku bradatim nakazama?
Zasto su pobili ko zna koliko djevojcica, djecaka, zena, muskaraca, staraca, starica...?
Zasto?

ISKONSKO ZLO!

https://twitter.com/_Kurd_/status/664786469626736640

Image

Uzasavajuce slike, kakve svijet jos nikada nije vidio. Stotine slika sa obezglavljenim djecacima i djevojcicama. Stotine slika sa strijeljanim jezidima razlicith uzrasta... Slike silovanja i ponizavanja... Nema kakav sadisticki eksperiment nad njima nisu isprobali. I sto je poseban oblik sadizma, sve su to snimili kako bi uzitak bio veci i kako bi svoje zlo mogli podijeliti sa cijelim svijetom. To ranije nikada niko nije radio. Oni uzivaju u svome zlu, zele prikazati patnju i strah svojih zrtava... Bolest nevidjena!

https://www.google.ba/search?q=yezidi+g ... f&dpr=0.75

Ideologija zla!
Last edited by Kikibombona on 14/11/2015 14:05, edited 1 time in total.
sinuhe

#1042 Re: Pariz

Post by sinuhe »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako se ispostavi tačnom tvrdnja da je uhapšeni u Njemačkoj imao crnogorske isprave, i ako se utvrdi da je Bošnjak, ja mislim da nam gore ne treba.
Nista to. To cemo pod tepih.
patriot_1

#1043 Re: Pariz

Post by patriot_1 »

Man of steel wrote:Ludost koju i Francuzi izvoze po čitavom svijetu se vratila i njima sinoć.

Problem nikad nije bio u Libiji, Siriji, Iraku, Iranu...ali to nije smetalo Francuzima da isto zlo koje je sinoć ubijalo po Parizu tamo podrže, ojačaju i stanu na njegovu stranu.

Čitava zapadna politička elita na svojim rukama ima krv nesretnika koji su sinoć ubijeni i nisu ništa drugo nego saučesnici u tom zločinu.

Svi oni dobro znaju gdje je izvor tog zla ali ništa ne čine da bi ga zaustavili već blisko rade i sarađuju sa njim.
Kakve veze ovi pobijeni civili imaju sa politikom države Francuske!
To što se dogodilo mogu samo napraviti monstrumiod ljudi,ma koje vjere bili!
raoul duke

#1044 Re: Pariz

Post by raoul duke »

Warashii wrote:
raoul duke wrote:Valjda ce ljudi konacno shvatiti koliko religija truje drustvo, eksplicitno Islam.
Ja prosto ne znam kako opstajes u BiH, ako i jesi odavdje, okruzen sa toliko muslimana.
Opstajem jer u Bosni nema muslimana, vec kvazi politicki gmizavci koji nisu sposobni razmisljati svojim mozgom pa kud svi turci tu i mali mujo.. Zna se ko su muslimani i sta je Islam, jucerasnji napad u Parizu je to u potpunosti pojasnio.
mO k3

#1045 Re: Pariz

Post by mO k3 »

sinuhe wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ako se ispostavi tačnom tvrdnja da je uhapšeni u Njemačkoj imao crnogorske isprave, i ako se utvrdi da je Bošnjak, ja mislim da nam gore ne treba.
crnogorac je... nije iz bosne gotovo
sinuhe

#1046 Re: Pariz

Post by sinuhe »

mO k3 wrote:
sinuhe wrote:
crnogorac je... nije iz bosne gotovo
Kazem. Nista to. :D
patriot_1

#1047 Re: Pariz

Post by patriot_1 »

Neznam jeste li vidjeli ovo:

"Istodobno internetski portal na bošnjačkom jeziku koji podržava Islamsku državu Vijestiummeta izvještavajući o napadima je naveo da je riječ o ‘Radosnoj vijesti za sve iskrene muslimane!”.

“Jučer je izveden veliki napad sa oko 10 napadača na mušrike Francuze. Napad su izvela braća koja su bila naoružana sa eksplozivnim pojasevima i raznim oružjem ubijajući na desetine mušrika Francuza”, pišu militanti.

U toj vijesti navodi se da su teroristički čin izvela desetorica napadača ‘ubijajući nevjernike Francuze’ uz poruku da će ista sudbina zadesiti sve one koji se bore protiv muslimana.

“O mušrici i svi vi koji se borite protiv muslimana znajte da nećete biti sigurni nigdje na ovoj zemaljskoj kugli ni u vašim kućama niti u vašim uporištima. Osveta će vam doći uskoro, in šaa Allah”, pišu bosanski džihadisti.
sha_ba

#1048 Re: Pariz

Post by sha_ba »

Bilo je jutros
emigrazione

#1049 Re: Pariz

Post by emigrazione »

It_is_a_Leclerc wrote:
emigrazione wrote:Ljudi su u ratu, a rat se ne mora voditi samo na teritoriji Iraka, Sirije, Libije, Egipta i sl. moze i na teritoriji Francuske ili Engleske...
Kad je rat, puca se i ubija se vojska, ili bar naoružan čovjek.

Kad se smišljeno razneseš među ženama, djecom i omladinom, to, da prostiš, nije rat, već terorizam.
Da naravno, ali ovaj rat sto se vodi nije takav...ni tamo ni ovdje, svi jako dobro znamo da se i tamo ubijaju i zene i djeca i da to proizvodi ljude koji jedva cekaju da se osvete...Francuska se npr. bukvalno izivljavala nad Libijom, nema kakve gadosti nisu radili i to nema nikakve razlike u odnosu na ovo sinoc...znaci nikakva veza sa Islamom ne postoji, jednostavno se rat malo prenio u Francusku nista neocekivano i neobicno, sad sto ovo na to nisu navikli to je druga stvar...ja to tako gledam
kamen spoticanja

#1050 Re: Pariz

Post by kamen spoticanja »

patriot_1 wrote:Neznam jeste li vidjeli ovo:

"Istodobno internetski portal na bošnjačkom jeziku koji podržava Islamsku državu Vijestiummeta izvještavajući o napadima je naveo da je riječ o ‘Radosnoj vijesti za sve iskrene muslimane!”.

“Jučer je izveden veliki napad sa oko 10 napadača na mušrike Francuze. Napad su izvela braća koja su bila naoružana sa eksplozivnim pojasevima i raznim oružjem ubijajući na desetine mušrika Francuza”, pišu militanti.

U toj vijesti navodi se da su teroristički čin izvela desetorica napadača ‘ubijajući nevjernike Francuze’ uz poruku da će ista sudbina zadesiti sve one koji se bore protiv muslimana.

“O mušrici i svi vi koji se borite protiv muslimana znajte da nećete biti sigurni nigdje na ovoj zemaljskoj kugli ni u vašim kućama niti u vašim uporištima. Osveta će vam doći uskoro, in šaa Allah”, pišu bosanski džihadisti.
E takve na bandere..tu nije tesko doci do jasnih imena i prezimena
Post Reply