Džanan Musa

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#1026 Re: Džanan Musa

Post by kakavdanakneiskustvu »

ginobili,draymond green,parker,kukoc,scola
tuzlak1212

#1027 Re: Džanan Musa

Post by tuzlak1212 »

Pick je vise pritisak na igraca nego mjerilo kvalitete..
a Musi nedostaje fizikalije i tehnike al to moze nadomjestit tom nekom inteligencijom koja je skup parametar u nba-u, najvise zbog nje je u prvoj rundi pickan.. jer za nba standarde on nije imao i nema ni sad suta ni za ku*ca
al nije to toliko crno
mnogi treneri bivaju od javnosti pljuvani zbog cudnih izmjena i odluka kad zamjene nekog nature freak-a nekim osrednjim likom koji donosi pametne odluke bez puno uputa i razmisljanja.. mislim da na takvog igraca moze Musa ispast jednog dana, i da ce mu treneri davat bitne momente, pogotovo popravi trenutni sut za makar 250%
al do njeg je nije do nas ovdje :D
Lug

#1028 Re: Džanan Musa

Post by Lug »

Musa je slab takticki i zato je s pravom poslan u G ligu.. u Cedeviti ga unistili, sad se vidi. Smio bih se okladiti da ce postati i te kako dobar igrac, treba mu 2 g. dok se dopuni i takticki i fizicki.. veliki talenat! Meni Doncic nije nista bolji od njega s obzirom da je on dobio u Realu ono sto Musa nije u Cedeviti. Zivi bili pa vidjeli za par godina!
spree

#1029 Re: Džanan Musa

Post by spree »

Tema postaje gora od komentara sa portala :-)
nemoj to

#1030 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

spree wrote:Tema postaje gora od komentara sa portala :-)
Nikad u životu :lol:

Ono je rak
Tomahawk11
Globalni moderator

#1031 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Lug wrote:Musa je slab takticki i zato je s pravom poslan u G ligu.. u Cedeviti ga unistili, sad se vidi. Smio bih se okladiti da ce postati i te kako dobar igrac, treba mu 2 g. dok se dopuni i takticki i fizicki.. veliki talenat! Meni Doncic nije nista bolji od njega s obzirom da je on dobio u Realu ono sto Musa nije u Cedeviti. Zivi bili pa vidjeli za par godina!
Bolji je.
To ko je šta gdje dobio nema veze s tim ko je bolji igrač.
Nadam se da će Musa imati priliku da pokaže koliko stvarno može, međutim sigurno niti je bolji igrač niti će imati bolju karijeru od Dončića.
nemoj to

#1032 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

Boga mi kad ovako neko nastavlja u 2018 da piše mene stid bude što napadam ljude ovdje.. :D

Nije sve u cedeviti brate moj da je Musa kvalitet kao Luka uzeo bi sam loptu u 90 posto situacija i završavao bi, niko mu ne brani budi uvjeren u to vec nema muda.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1033 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Nije sve ni u mudima, ima dobro i bolje. Ne treba to uopšte mjeriti tako.
nemoj to

#1034 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

Tomahawk11 wrote:Nije sve ni u mudima, ima dobro i bolje. Ne treba to uopšte mjeriti tako.
Nebrojeno puta kad ga je saigrac gledao u oci on je bježao u ugao, to je ta razlike između njih dvojice.
Pricamo o zadnjih 10 sekundi napada ovo se posebno odnosi na sam kraj ABA lige..

Sve u svemu bice od njega igraca sigurno bolji od Mirze ce biti 2 puta.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1035 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

nemoj to wrote:
Tomahawk11 wrote:Nije sve ni u mudima, ima dobro i bolje. Ne treba to uopšte mjeriti tako.
Nebrojeno puta kad ga je saigrac gledao u oci on je bježao u ugao, to je ta razlike između njih dvojice.
Pricamo o zadnjih 10 sekundi napada ovo se posebno odnosi na sam kraj ABA lige..

Sve u svemu bice od njega igraca sigurno bolji od Mirze ce biti 2 puta.
Ok, to je stvar i samopouzdanja i tu se može gledati koliko je ko dobio prilike i širine od ekipe.
Svakako da je Dončić tu u prednosti. Opet, trenutno to nije nizašta relevantno. Jedan je u full pogonu, ima minute, drugi se tek treba izboriti za status.
nemoj to

#1036 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

Mu svakom jebenom klubu bi bio bolji nego u ovoj vještackoj tvorevini Cedevitini to sigurno!

A i u Cedeviti je bio debelo iznad prosjeka što mu je na kraju i donijelo NBA.
JThomas

#1037 Re: Džanan Musa

Post by JThomas »

ništa nije gore od komentara na portalu. nikad nizašta nemojte pisati da je gore od komentara na portalu :mrgreen:
nemoj to

#1038 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

Da ti neko familiju pobije nemoj reci da je gore od komentara s portala. :lol:
Thorgerson

#1039 Re: Džanan Musa

Post by Thorgerson »

Onakav igrac kao Doncic se radja jednom u 20-30 godina.

Smijesno mi je ovdje sto svi sport gledaju kao neku formulu. Tipa aha uzmi ovo, dodaj ovo i dobit ces ovo. E pa ne ide to tako.

Neki kazu Doncic dobar jer se kalio u Evropi. Pa jebote sta onda reci za hrpu igraca koji su se i vise godina kalili u Evropi pa su u NBA bili onako, sredina, nista posebno. Evo Teletovic bio najbolji igrac Evrope, jel. Covjek dakle naucio sve sto je mogao o kosarci, znao sve...pa kako se pokazao u NBA? I mnogi drugi.

Nije to bas tako jednostavno. Eto znas igrat. Ajd u Real, zatim u NBA i bit ces Doncic. Da je jednostavno, onda bi ovakve igrace imali svake godine. A nema ih.

Ili evo ajmo i za Musu, kazete Cedevita ga unistila. Pa u toj istoj Cedeviti je igrao i Nurkic, koji jeste u pocetku u NBA imao manjih problema, ali je imao sasvim respektabilne brojke. Da ne govorim danas.

Jednostavno vise je paramatera zasto je Musa tu. Nesto je do njega, nesto nije do njega. Njemu ostaje da radi i da se trudi, a sto sigurno hoce, tako da ja uopste ne sumnjam u to da ce on imati zapazenu ulogu u NBA. Da li u Netsima ili u drugoj ekipi, nebitno.

Ali pricati da je propao, a momku 19 godina i ima ugovor sa Netsima, to moze samo zlonamjerna osoba. Troll.
JThomas

#1040 Re: Džanan Musa

Post by JThomas »

dončić je transcendentan talenat i to se ne uči. za one koji postanu legende i najbolji od najboljih će vjerovatno zauvijek biti tako. ali tog "formulastičnog" karaktera je sve više u svim sportovima na vrhunskom nivou. više nema vrhunskog bez vrhunskih uslova i rada, to nije dovoljan ali je potreban uslov.
nemoj to

#1041 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

Pa Nurkic je premašio sva ocekivanja u Cedeviti bio mrtvi prosjek s tim da je imao epizodu u Zadru.

Ko kaže da je Luka dobar jer se kalio u evropi?
Niko.

Luka je s 18 osvojio sve što se može osvojiti.
Vec se dalo naslutiti šta ide u NBA ocigledno svi su naslutili osim debila u Atlanti. :D

Mirza nikad nije bio najbolji u evropi.

Ne prica niko da je propao vec da nije kvalitet za NBA što se naravno slažem s tobom previše je rano za to.
Tek poslije sljedece godine cemo znati na cemu smo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1042 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Onu sezonu kad je otišao u NBA, Mirza je bio najbolja četvorka u Evropi.
nemoj to

#1043 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

Nije niti tad bio s sigurnoscu najbolja 4 top 5 jeste.
JThomas

#1044 Re: Džanan Musa

Post by JThomas »

puno je do atletike i stila igre. a prije je bilo i više.

eto uzmite pogledajte top 5 strijelaca eurolige na današnji dan. može li iko od njih u nba biti više od strogog epizodiste? ja mislim da ne. ali recimo kontam da will clyburn sa onakvom atletikom i dužinom ruku može u nba sve suštinski isto, možda malo slabije. recimo.
nemoj to

#1045 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

JThomas wrote:puno je do atletike i stila igre. a prije je bilo i više.

eto uzmite pogledajte top 5 strijelaca eurolige na današnji dan. može li iko od njih u nba biti više od strogog epizodiste? ja mislim da ne. ali recimo kontam da will clyburn sa onakvom atletikom i dužinom ruku može u nba sve suštinski isto, možda malo slabije. recimo.
Teško pitanje, al' da NBA recimo kad pocne PO ti tek tad vidiš ustvari koliko je to nivoa iznad evropske košarke..
Dok recimo u regularnom dijelu vidiš bruku, bruku utakmica boljeg kvaliteta u euroligi..
To je naravno do dužine sezone isto, al' vjerujem da dobar broj igraca iz eurolige može imati brojke kao recimo Juka..
Tomahawk11
Globalni moderator

#1046 Re: Džanan Musa

Post by Tomahawk11 »

Teško, nema u Euroligi centra koji je Nurkićeva japija.
nemoj to

#1047 Re: Džanan Musa

Post by nemoj to »

Tomahawk11 wrote:Teško, nema u Euroligi centra koji je Nurkićeva japija.
To svakako govorim za brojke opcenito po meču
kakavdanakneiskustvu

#1049 Re: Džanan Musa

Lug wrote:Musa je slab takticki i zato je s pravom poslan u G ligu.. u Cedeviti ga unistili, sad se vidi. Smio bih se okladiti da ce postati i te kako dobar igrac, treba mu 2 g. dok se dopuni i takticki i fizicki.. veliki talenat! Meni Doncic nije nista bolji od njega s obzirom da je on dobio u Realu ono sto Musa nije u Cedeviti. Zivi bili pa vidjeli za par godina!

nista petroviceve minute,na to nemas odgovora?
kakavdanakneiskustvu

#1050 Re: Džanan Musa

Tomahawk11 wrote:
Bolji je.
To ko je šta gdje dobio nema veze s tim ko je bolji igrač.
Nadam se da će Musa imati priliku da pokaže koliko stvarno može, međutim sigurno niti je bolji igrač niti će imati bolju karijeru od Dončića.

ma da,isto da kazes da je neka rezervina rezerva u kingsima bolja od doncica,a musa je trenutno bas to,rezervina rezerva
Post Reply