e ovo je samaranje nogama 38%Kal El wrote:http://www.magazinplus.eu/clanak/pad-pr ... a-mlijeka/trcicu trceci wrote:dje pise, dje pise
Pogrešan link stavio bio ^^
Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Moderator: anex
- trcicu trceci
#1026 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
-
Patriotska_Liga
#1027 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Evo, ovako i ja rekoh prije neki dan pa se moj stav smatrao bošnjačkim nacionalističkim stavom.nosara wrote:"Ako Hrvatska sumnja u ispravnost mlijeka iz BiH, za koje je EU rekla da ispunjava standarde kvaliteta, onda i mi možemo da sumnjamo u ispravnost mlijeka iz Hrvatske, jer je EU ocijenila da i njihovo mlijeko ispunjava standarde", kazao je za Oslobođenje ekonomista Damir Miljević.
On je dodao da i mi imamo pravo da sumnjamo da mlijeko iz Hrvatske ne ispunjava standarde visokog kvaliteta EU, kao što i Hrvatska sumnja u mlijeko iz BiH.
"Reciprocitet je jedina adekvatna mjera u ovom trenutku, nemamo ništa od toga da hodamo okolo i kukamo kako nam susjedi nisu trebali to uraditi i da imaju nešto protiv nas. Nije to ništa dramatično, treba uvesti kontramjeru, pa ako 16. septembra u Bruxellesu bude odbačena žalba Hrvatske, onda i mi njima možemo skinuti zabranu. Moramo shvatiti da nema braće u međunarodnim trgovinskim odnosima, svako štiti svoje interese. Kada to ne radite, onda vas smatraju slabim i svi hoće da se potkusuravaju na vaš račun. Također, moramo biti svjesni da je BiH ipak mnogo važnije tržište Hrvatskoj, nažalost, nego što je Hrvatska nama", kazao je Miljević.
Damir Miljević, haman bošnjački nacionalista.
- O'zone
- Globalni moderator
#1028 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ja bogami u Konzumu u BBI-u ne vidim nešto pad prometa danas u tri navrata prolazio tri kase rade i redovi se otegli do polica....
I odakle im ova informacija o padu prometa od 38% ?
I odakle im ova informacija o padu prometa od 38% ?
-
Patriotska_Liga
#1029 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Tako je, kupujte hrvatsko i obezbijedite Todoriću još jednu jahtu.Leons wrote:Nema to veze sa pohlepom nego tvojom naivnom pretpostavkom da ce kapitalista prihod uloziti u preduzece. Izguglaj pojam trickle down economics.SmokingMan wrote:Nemam ja ništa protiv toga da neki direktor sebi kupi jahtu,niko od nas ne može popraviti lošu naviku,tj pohlepu,druge osobe.Neki ljudi su skromni,a neki i nisu.I u konačnici,niko neće ponjeti pare sa sobom kada njegov biološki sat otkuca...Leons wrote:
Ili novu jahtu za gazdu.
-
Patriotska_Liga
#1030 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Imaš ljude koji idu u Konzum jer je manja gužva, tj. jedini kriterij im je da što prije završe s kupovinom.Kal El wrote: A sestra i zet ne gledaju odakle dolazi i češće idu u jebeni konzum...
- dječak sa šibicama
#1031 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ja predlazem da bih politicari odgovore adekvatno, ako oni sumnjaju u kvalitet BiH mlijeka, mi sumnjamo u kvalitet hrvatskih kanadera pa kad sljedeci put pozar sidje do prvih kuca Jablanice, demonstrativno otjerati hrvatske kanadere nazad u Hrvatsku!
I njih i sumnjivo gorivo koje sipaju u Zadru, o svom trosku!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1032 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Pa probaj dobiti navedenu informaciju službenim putemKal El wrote:http://www.magazinplus.eu/clanak/pad-pr ... a-mlijeka/trcicu trceci wrote:dje pise, dje pise
Pogrešan link stavio bio ^^
I kakav se to pad gleda na 2 dana
-
Patriotska_Liga
#1033 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Članak je dio propagande ali ono što iznenađuje jeste to da i mi imamo kakvu-takvu propagandu po ovom pitanju.
- trcicu trceci
#1034 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
nekim ljudima je ocigledno krivo

- dječak sa šibicama
#1035 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Izmisljenmk ultra wrote: I kakav se to pad gleda na 2 dana
-
mudrac2
#1036 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
evo ga, domaći izdajnici na ne/djelu. Sažalijevam slučaj.dječak sa šibicama wrote:Ja predlazem da bih politicari odgovore adekvatno, ako oni sumnjaju u kvalitet BiH mlijeka, mi sumnjamo u kvalitet hrvatskih kanadera pa kad sljedeci put pozar sidje do prvih kuca Jablanice, demonstrativno otjerati hrvatske kanadere nazad u Hrvatsku!
-
mudrac2
#1037 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
hajmo vako, vas bih katolika što ima kupujte hrvatsko, a mi ostali bojkot i mirna bosna.dječak sa šibicama wrote:Izmisljenmk ultra wrote: I kakav se to pad gleda na 2 dana![]()
- dječak sa šibicama
#1038 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Zasto, ja sam za domace kanadere, dole hrvatski kanaderi!mudrac2 wrote:evo ga, domaći izdajnici na ne/djelu. Sažalijevam slučaj.dječak sa šibicama wrote:Ja predlazem da bih politicari odgovore adekvatno, ako oni sumnjaju u kvalitet BiH mlijeka, mi sumnjamo u kvalitet hrvatskih kanadera pa kad sljedeci put pozar sidje do prvih kuca Jablanice, demonstrativno otjerati hrvatske kanadere nazad u Hrvatsku!
Inace, pise se "sažaljevam"
-
mudrac2
#1039 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
možda na hrvatskom, odnosno najviše 10% bih stanovništva piše tako.dječak sa šibicama wrote:Zasto, ja sam za domace kanadere, dole hrvatski kanaderi!mudrac2 wrote:evo ga, domaći izdajnici na ne/djelu. Sažalijevam slučaj.dječak sa šibicama wrote:Ja predlazem da bih politicari odgovore adekvatno, ako oni sumnjaju u kvalitet BiH mlijeka, mi sumnjamo u kvalitet hrvatskih kanadera pa kad sljedeci put pozar sidje do prvih kuca Jablanice, demonstrativno otjerati hrvatske kanadere nazad u Hrvatsku!
Inace, pise se "sažaljevam"
- bingov buraz
#1040 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Znaci ko ti pomogne ima te pravo zitigu,interesantno.
-
mudrac2
#1041 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
pa to je lični izbor. Ko voli nek se naguzi. No opet kažem to je najviše 10% populacije, zanemarljivo.bingov buraz wrote:Znaci ko ti pomogne ima te pravo zitigu,interesantno.
-
kox
#1042 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Samo im javi da se ne zabiju u Stari most , nema smisla da ga ponovo sruše.dječak sa šibicama wrote:Ja predlazem da bih politicari odgovore adekvatno, ako oni sumnjaju u kvalitet BiH mlijeka, mi sumnjamo u kvalitet hrvatskih kanadera pa kad sljedeci put pozar sidje do prvih kuca Jablanice, demonstrativno otjerati hrvatske kanadere nazad u Hrvatsku!
Mislim, možemo normalno, a možemo i tako.
-
Margita81
#1043 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Smijsni ste sa ovim bojkot ovo bojkot ono. Jel i ovi nasi Hrvati bojkotuju hrvatsko? Aha garant.
Jedini adekvatan odgovor na hrv stopiranje moze biti politikom. No jasno-mi nemamo adekvatne politicare.
Jedini adekvatan odgovor na hrv stopiranje moze biti politikom. No jasno-mi nemamo adekvatne politicare.
- dječak sa šibicama
#1044 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Smanjiti postotak aflatoksina, i zabrana ce biti ukinuta. Prosto.
Hrvatska je samo vratila istom mjerom, prije tri godine "neko" (lobi Ljubljanske mlekarne 100%, Azrica Hadziahmetovic i ta kompanija) je zabranio uvoz hrvatskog mlijeka u BiH zbog istog tog aflatoksina.
Ali to je brzo zaboravljeno, ocito.
Hrvatska je samo vratila istom mjerom, prije tri godine "neko" (lobi Ljubljanske mlekarne 100%, Azrica Hadziahmetovic i ta kompanija) je zabranio uvoz hrvatskog mlijeka u BiH zbog istog tog aflatoksina.
- Cornholio_
#1045 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Majorizirani na aparatima, ocaj.
-
mudrac2
#1046 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
koga briga šta bojkotuje manjina bih građana. Nebitni su.Margita81 wrote:Smijsni ste sa ovim bojkot ovo bojkot ono. Jel i ovi nasi Hrvati bojkotuju hrvatsko? Aha garant.
-
mudrac2
#1047 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
još ćete vi moliti da ukinete ovu zabranu.dječak sa šibicama wrote:Smanjiti postotak aflatoksina, i zabrana ce biti ukinuta. Prosto.
-
kox
#1048 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Bojkot ne bi bio ni malo smiješan kada bi se stvarno sproveo, najveći dio roba iz Hrvatske se plasira u 'bošnjačkom' dijelu čisto zbog brojnosti. Ali jedini ispravan postupak koji bi nam dugoročno donio neku korist po mom mišljenju je kupovina domaćih proizvoda. Bojkoti, dizanje tenzija i sl. ne koriste nikome. Naši političari teško da ovdje mogu mnogo učiniti, mi nismo u EU i nemamo uticaja na njeno odlučivanje.Margita81 wrote:Smijsni ste sa ovim bojkot ovo bojkot ono. Jel i ovi nasi Hrvati bojkotuju hrvatsko? Aha garant.
-
mekaba
#1049 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ovaj je gori od one gospoje sto place na telefon: " Nema nam vishe MeJkatoJa"mudrac2 wrote:evo ga, domaći izdajnici na ne/djelu. Sažalijevam slučaj.dječak sa šibicama wrote:Ja predlazem da bih politicari odgovore adekvatno, ako oni sumnjaju u kvalitet BiH mlijeka, mi sumnjamo u kvalitet hrvatskih kanadera pa kad sljedeci put pozar sidje do prvih kuca Jablanice, demonstrativno otjerati hrvatske kanadere nazad u Hrvatsku!
-
bumerangss
#1050 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...
Ja bojkotiram konzum i svu robu iz HR