Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
- fosna2014
#1026 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ovo je postalo seoba naroda.
- Kikibombona
#1027 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Amerika i Evropa su srusili Sadama, Gadafija, a sada pokusavaju srusiti Asada!luxury1 wrote:...
Evropa je direktno odgovorna sto su ti ljudi ostali bez domova.
Sirija

U Siriji kamen na kamenu nece ostati zato sto Evropa od pocetka SNAZNO PODRZAVA (tako oni kazu) pobunjenike u borbi protiv Asada.
E eto vam sad!
Sve ove izbjeglice treba smjestiti u Francusku i Englesku koje su direktno odgovorne za sudbinu ovih ljudi!
A neka malo i vama u Svedsku.... Sve po zaslugama...
- Leons
#1028 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
A ja ne kontam ove ko Kikibombona jel bi Evropa trebala da sprovodi politiku izolacionizma ili je problem sto neki misle da pogresne strane zauzimaju..?..
- Arteta
#1029 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Da, ali to je drzava koja ima nesto manje od 300 000 drzavljana.Leons wrote:Katar ima najveći gdp per capita na svijetu
- tandmand
#1030 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Nije to onaj davni izolacionizam američkog tipa, kada nisu htjeli da se mješaju u rat. Evropski "izolacionizam" bi trebao biti nemješanje u unutrašnje stvari zemalja u kojima nema nekih teških progona osim onakvih kakvi su radili kao npr. Crveni Kmeri. No, ono što smo gledali zadnje desetljeće je atlanski Intervencionizam - podsticanje pobuna, građanskih ratova i direktno vojno djelovanje, kao u primjeru Avganistana, Libije, Iraka. Krenulo je od nekakvih proljeća, narandžastih revolucija gdje su "mirni protestanti" vrlo brzo teško naoružani. Evo zadnji primjer Ukrajine, gdje su se direktno umiješali, podržali nacističke stranke i njihove paravojne jedinice. EU je primjer poštivanja ljudskih prava, ali ... ali samo u njihovim zemljama. Prema drugima su, zgazi, opljačkaj, zametni haos i drži šahu.. Došlo je na naplatu to što su Tursku stavili na vječno čekanje, dok su u EU primili Rumuniju, Bugarsku. Da je Šengenska granica na tursko-sirijskoj granici, danas bi situacija bila drugačija. Neka kusaju kašu što su je zapržili.Leons wrote:A ja ne kontam ove ko Kikibombona jel bi Evropa trebala da sprovodi politiku izolacionizma ili je problem sto neki misle da pogresne strane zauzimaju..?..
-
luxury1
#1031 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Grcka prevozi migrante jer nemaju uopste resurse da hrane ove migrante. Jesi li ti upucen sta se desava u Grckoj? Bio sam u Grckoj ovog ljeta, lokalno stanovnistvo jedva prezive. Humanitarna kriza vlada u Grckoj, grcka djeca nemaju sta da jedu a njihovi roditelji ne mogu da placaju kiriju i sta ja znam pa zive na ulici. Mnogo ljudi je nezaposljeno. Kad sam dosao u Grckoj sokiran sam da tako nesto moze da se desi u jednoj Grckoj. Danasjna Grcka me podsjeca na te zemlje iz BI. Nije to velika differencija Sirije i Grcke, nazalost.MuaDib wrote:Meni ovi naši analitičari nikako ne idu u glavu, kako olako prihvataju teze mas-medija. Ovim migracijama očigledno upravljaju obavještajne službe, jer evidentno neko usmjerava narod kuda će se kretati. Pa postoje indicije da Grčka namjerno busevima prevozi migrante sa svoje do makednoske granice. I Turska ima upetljane prste u sva ova zbivanja, jer je i sama prenapućena izbjeglicama. Postavlja se pitanje kome je cilj, sve ovo. I tu neminovno dolazimo do teorija o uvođenju orvelovske države, usljed isceniranih socijalnih šokova, interkulturalnog sučeljavanja i popratnog nasilja. Za to će u Americi poslužiti Hispanoamerikanci, a u Evropi bliskoistočni narodi Arapi, Kurdi, Afgani i Perzijanci. Ostaje nam da vidimo šta je u pitanju.
A ti jos nisi meni odgovorio na cinjenicu sto sam ti napisao. Ti si ko fol' mlatio da je evropska ljevica protiv rata sto vodi pojedince evropske zemlje i SAD. Svedska ljevica je ucestovala u ratu u Libiji. To je isto govno kao i desnicari, ne zaboravi to.
-
5 0 5
#1032 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
po tvojoj teoriji rusi su sada u kontranapadu, koji su mobilizirali seobu naroda iz tih ratnih podrucja da bi oslabili zapad. jesam li na dobrom putu?tandmand wrote:Nije to onaj davni izolacionizam američkog tipa, kada nisu htjeli da se mješaju u rat. Evropski "izolacionizam" bi trebao biti nemješanje u unutrašnje stvari zemalja u kojima nema nekih teških progona osim onakvih kakvi su radili kao npr. Crveni Kmeri. No, ono što smo gledali zadnje desetljeće je atlanski Intervencionizam - podsticanje pobuna, građanskih ratova i direktno vojno djelovanje, kao u primjeru Avganistana, Libije, Iraka. Krenulo je od nekakvih proljeća, narandžastih revolucija gdje su "mirni protestanti" vrlo brzo teško naoružani. Evo zadnji primjer Ukrajine, gdje su se direktno umiješali, podržali nacističke stranke i njihove paravojne jedinice. EU je primjer poštivanja ljudskih prava, ali ... ali samo u njihovim zemljama. Prema drugima su, zgazi, opljačkaj, zametni haos i drži šahu.. Došlo je na naplatu to što su Tursku stavili na vječno čekanje, dok su u EU primili Rumuniju, Bugarsku. Da je Šengenska granica na tursko-sirijskoj granici, danas bi situacija bila drugačija. Neka kusaju kašu što su je zapržili.Leons wrote:A ja ne kontam ove ko Kikibombona jel bi Evropa trebala da sprovodi politiku izolacionizma ili je problem sto neki misle da pogresne strane zauzimaju..?..
- insomnia78
#1033 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Plus sto Grcka time prebacuje lopticu Makedoncima a znamo o kojoj ljubavi se tu radi
-
luxury1
#1034 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Svedska nije ucestovala u ratu Iraqa, ali je ipak primila preko 150 000 iracana u Svedskoj 2003-2004 godine. Nit je neko pitao Svedsku da primi toliko izbjeglica, nit je svedski narod pozelio te izbjeglice. Svedska je bombardovala Libiju, 10-20 000 libijaca je doslo u Svedskoj sto i nije neki val. Svedska ne ucestuje u rat u Siriji, ali ipak prima 50 000+ izbjeglica iz Sirije svake godine od kad je rat poceo u tu zemlju.Kikibombona wrote:Amerika i Evropa su srusili Sadama, Gadafija, a sada pokusavaju srusiti Asada!luxury1 wrote:...
Evropa je direktno odgovorna sto su ti ljudi ostali bez domova.
Sirija
U Siriji kamen na kamenu nece ostati zato sto Evropa od pocetka SNAZNO PODRZAVA (tako oni kazu) pobunjenike u borbi protiv Asada.
E eto vam sad!
Sve ove izbjeglice treba smjestiti u Francusku i Englesku koje su direktno odgovorne za sudbinu ovih ljudi!
A neka malo i vama u Svedsku.... Sve po zaslugama...
Samo imam da ti kazem da se poseres, jer Svedska je mogla odbiti ove izbjeglice i reci NE. Oni su njih primili i to jos uprkos da su ove izbjeglice pokvarili opstu sliku stranaca u Svedskoj s svojim kriminalom i ponasanjem. Oni su njih primili radi humanitarnih razloga, a sutra dan bi ih mogli deportovati jer nemaju nikakav odgovrnost da ih primaju.
Vi bosnje ste tako glupi i tako naivni da ne mogu da vjerujem. Pa zar vi mislite da nasa diaspora pobjeduje u tome kad ovi arapi kvare sliku stranaca u vlastite zemlje? Sutra dan bi ista vlast deportovala SVE strance samo zbog neke idiote i kriminalce, i to ima da se desi. Medved se budi u Evropi, ekstremni desnicari raste ko jabuke. Normalan narod je popizdio i nemaju problema to javno reci i poceti glasati za desnicare. A vi bosnje hocete jos vise immigracije od BI radi neke jebene prolost ili sta ja znam, osjecaj krivice.
-
5 0 5
#1035 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
cuj bosnje.
ko su ti?
jebale vas bosnje vise.
- GeeTnT
#1036 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Salonac gdje god gleda, Bosnjo mu se ukaze....sta li je to: "Savjest" ili...5 0 5 wrote:cuj bosnje.![]()
ko su ti?
jebale vas bosnje vise.
...mirakul..
- tandmand
#1037 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Situacija je takva kakva jest i Bošnje na nju nemaju nikakva uticaja. Migranti - "oni dolaze", švedska ih može silom zaustaviti i vratiti ili pustiti. Ako ih puste, eh onda ćemo nakon par godina s tobom razglabati o stepenu njihove integracije, nekulturi, kriminalu i slično.luxury1 wrote: Vi bosnje ste tako glupi i tako naivni da ne mogu da vjerujem.
Razumijemo tvoje strahove ali se nemoj istresati na nas.
- Altair_SA
#1038 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ovaj luxury je neka svedska verzija Zviza, samo sto se ovaj jos zestoko gadja padezima
. Bogu plakati 
- Kikibombona
#1039 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Sta ti znaci to 'bosnje'?luxury1 wrote:
Svedska nije ucestovala u ratu Iraqa, ali je ipak primila preko 150 000 iracana u Svedskoj 2003-2004 godine. Nit je neko pitao Svedsku da primi toliko izbjeglica, nit je svedski narod pozelio te izbjeglice. Svedska je bombardovala Libiju, 10-20 000 libijaca je doslo u Svedskoj sto i nije neki val. Svedska ne ucestuje u rat u Siriji, ali ipak prima 50 000+ izbjeglica iz Sirije svake godine od kad je rat poceo u tu zemlju.
Samo imam da ti kazem da se poseres, jer Svedska je mogla odbiti ove izbjeglice i reci NE. Oni su njih primili i to jos uprkos da su ove izbjeglice pokvarili opstu sliku stranaca u Svedskoj s svojim kriminalom i ponasanjem. Oni su njih primili radi humanitarnih razloga, a sutra dan bi ih mogli deportovati jer nemaju nikakav odgovrnost da ih primaju.
Vi bosnje ste tako glupi i tako naivni da ne mogu da vjerujem. Pa zar vi mislite da nasa diaspora pobjeduje u tome kad ovi arapi kvare sliku stranaca u vlastite zemlje? Sutra dan bi ista vlast deportovala SVE strance samo zbog neke idiote i kriminalce, i to ima da se desi. Medved se budi u Evropi, ekstremni desnicari raste ko jabuke. Normalan narod je popizdio i nemaju problema to javno reci i poceti glasati za desnicare. A vi bosnje hocete jos vise immigracije od BI radi neke jebene prolost ili sta ja znam, osjecaj krivice.
Otkud pravo Svedskoj da bombarduje Libiju?
Da nije bilo Libije, sigurno ne bi bilo Sirije i Iraka. Sve su to skuhali americko-evropski banditi, koristici cinjenicu da su lokalni islamisti najobicnije budale, podlozne manipulacijama. I eto, milioni ostadose bez domova, bez egzistencije. Sirija je rusevina. Ukucaj na google 'Darayya, Jobar, Daraa, Aleppo, Homs'... Sve same rusevine. Cijela drzava je rusevina.
Saudija i ostale fasisticke zaljevske drzave ne glume plemenitost, demokratiju, civilizovanost... Samo sto ne kazu 'izbjeglice, crkinite, ko vam jebe mater'. Medjutim, Evropa se prodaje da je civilizacijski vrh i zbog toga ne mogu odbiti ove jadnike koji pristizu. Da vam hoce postati vecina.
Sada Evropa jede govna koja je izasrala. Gadafi i Sadam vam se smiju iz pakla/raja!
- Leons
#1040 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Fazon je sto mnogima ovdje puca qrac za izbjeglicama vec su prije svega euromazohisti i antizapadnjaci. Da ih primi Svedska opet ce biti kriva jer je Svedska. O tome se radi.
- GeeTnT
#1041 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
..obojici neko stavio kokain u drogu...Altair_SA wrote:Ovaj luxury je neka svedska verzija Zviza, samo sto se ovaj jos zestoko gadja padezima. Bogu plakati
- animals
#1042 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ma samo forumska prepucavanja..Leons wrote:Fazon je sto mnogima ovdje puca qrac za izbjeglicama vec su prije svega euromazohisti i antizapadnjaci. Da ih primi Svedska opet ce biti kriva jer je Svedska. O tome se radi.
boli nekoga ovdje klinac i za kim..
niko se ovdje ne pita sto Travnicki sef policije, Bosnjak, musliman, stiti ,
Hrvatskog kriminalca iz Bile..
ali ga jako brine sudbine Sirije i Iraka..
-
5korpus
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1044 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Cornholio_ wrote:Sutra kad zapuca kod nas (ne daj Bože ali nejse) nek švaba postavi šarac na granicu i bodljikavu žicu. Halt balkaniše švajn, halt banditen ratatataatatatat.![]()
E kada im mi onda pošaljemo Batu Živojinovića sa šarcem, jebali su ježa u leđa.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1045 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
slusam
imamo 100 + 400 mjesta za strance
ili 200 + 300 nebitno
trazitelje azila ili one bez dokumenata
dakle toliko je fore dok ne pocnu kampirati po sumama i gorama i gradovima
ako krenu nasom rutom
imamo 100 + 400 mjesta za strance
ili 200 + 300 nebitno
trazitelje azila ili one bez dokumenata
dakle toliko je fore dok ne pocnu kampirati po sumama i gorama i gradovima
ako krenu nasom rutom
- Freamon Lester
#1046 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Ovo moze dovesti samo do jedne stvari. Rasta desnicara u Njemackoj. A vjerujte taj film ne zelite gledati. 
- Goldenhand
#1047 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Meni ne smeta. Evropa, a prije svega Njemačka se trebaju vratiti svojoj tradiciji. To što jednom nije uspjelo ne znači da neće drugi put. Mi kao evropski narod trebamo podržati evropske desničarske stranke.Freamon Lester wrote:Ovo moze dovesti samo do jedne stvari. Rasta desnicara u Njemackoj. A vjerujte taj film ne zelite gledati.
- Freamon Lester
#1048 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Libo me racku za tvoje desne stavove. Ja samo iznosim cinjenice. A ako mislis da ce njemacka cizma tebe zaobici jer si poltron to je samo tvoja utjeha.Goldenhand wrote:Meni ne smeta. Evropa, a prije svega Njemačka se trebaju vratiti svojoj tradiciji. To što jednom nije uspjelo ne znači da neće drugi put. Mi kao evropski narod trebamo podržati evropske desničarske stranke.Freamon Lester wrote:Ovo moze dovesti samo do jedne stvari. Rasta desnicara u Njemackoj. A vjerujte taj film ne zelite gledati.
- kamberovica polje
#1049 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Upravo je ovo pored infiltriranih ISILovaca najveća opasnost ali ovdje to ne smiješ reći nego puštaj brale preko granice sve i svima daj socijalu i stan.Freamon Lester wrote:Ovo moze dovesti samo do jedne stvari. Rasta desnicara u Njemackoj. A vjerujte taj film ne zelite gledati.
- Goldenhand
#1050 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...
Bosna je okupirana već 600 godina i ta njemačka čizma je jedina koja je bila dobra prema nama.Freamon Lester wrote:Libo me racku za tvoje desne stavove. Ja samo iznosim cinjenice. A ako mislis da ce njemacka cizma tebe zaobici jer si poltron to je samo tvoja utjeha.Goldenhand wrote:Meni ne smeta. Evropa, a prije svega Njemačka se trebaju vratiti svojoj tradiciji. To što jednom nije uspjelo ne znači da neće drugi put. Mi kao evropski narod trebamo podržati evropske desničarske stranke.Freamon Lester wrote:Ovo moze dovesti samo do jedne stvari. Rasta desnicara u Njemackoj. A vjerujte taj film ne zelite gledati.
Ne znam zašto je loša stvar ujedinjavanje Evrope oko Njemačke u jednu državu. Tako bi imali potencijala nadmetati se sa Amerima, Rusima i Kinezima. Ovako smo samo njihove kučke.