Arapi u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pojedinac

#1026 Re: Arapi u Sarajevu

Post by pojedinac »

bach wrote:Vidim da je moderacija počistila mnogo toga. Između ostalog i moju rečenicu da Arapi ne piju vodu, nego vreli čaj i kamilje mlijeko.

Iduće godine u ova doba na klixu i u sličnim "gibraltar" medijima tipa ofirnog radio sarajeva, biće objavljivani PR tekstovi o prvoj bh. farmi kamila, gdje bošnjaci muzu kamilje mlijeko za arapsku klijentelu na padinama Bjelašnice.
Živi bili pa vidjeli.
@bach
Ti nisi zdrav.
Podledaj ako ti nije mrsko:
http://www.kamelenmelk.nl/en/
Last edited by pojedinac on 12/10/2015 10:23, edited 1 time in total.
bach

#1027 Re: Arapi u Sarajevu

Post by bach »

Ja kao da dijelim ovu državu sa panjevima, ne lludskim bićima...

Ljudi moji, znate li vi prepoznati zezanciju i sarkazam?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1028 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Truba »

Opal_89

#1029 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Opal_89 »

U ratu se ginulo za ovu zemlju, da bi je sada prodavali Arapima (ili drugim strancima) koji ce dignuti zidove od 2 m i postaviti zabrane tamo gdje ih nikad nije bilo.
Nije mi smetalo u pocetku, ali kad vidim da nema mjesta gdje ih nema, malo i zasmeta covjeku. Vec se vidim za 10-15 godina kako idem iz ovog Sarajeva da ne bih bila okruzena strancima. :run:
kritichar

#1030 Re: Arapi u Sarajevu

Post by kritichar »

Najbolje bi ti bilo da odes na Pale, bit ces sa svojima a ne sa strancima i blizu neces se puno potrosit
L u c i f e r

#1031 Re: Arapi u Sarajevu

Post by L u c i f e r »

Ih kad zarate četnici, Arapi i Kinezi međusobno... :meza1:
TheMule

#1032 Re: Arapi u Sarajevu

Post by TheMule »

Nemam problema s Arapima, ali zemlju (koje nemamo puno) ne treba prodavati, samo izdati na koristenje.
Opal_89

#1033 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Opal_89 »

Moji su u Sarajevu, ne znam odakle ti zakljucak da smatram Pale svojim mjestom :lol:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1034 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Truba »

arap musliman
srbi ne vole muslimane
srbi su na palama

#1035 Re: Arapi u Sarajevu

Post by leffe »

Black swan wrote:arap musliman
srbi ne vole muslimane
srbi su na palama

#1036 Re: Arapi u Sarajevu

Post by broj dva »

Ne volimo sandzaklije,cigani su peksini kriminalci, ne podnosimo ruse, francuzi su arogantni a svabe skrte, skandinavci su alkoholicari a skandinavke kurve, ameri su preglasni,japanci su cudni, englezi su glupi ko kurac a italijani picke.

Hvala bogu pa se nama nema sta prigovoriti.
Connaisseur Karlin

#1037 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Connaisseur Karlin »

Kako stranci mogu kupiti imovinu u BiH? Mora postojati dozvola i zakon koji postavljaju uslovee da stranac kupi zemlju ili objekat? Kakvi su legalni kriteriji?
Drinski

#1038 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Drinski »

Opal_89 wrote:Svaka zena nek se pokriva kako ona misli da je ispravno, daleko bi dogurali kad bi jos ulazili u raspravu smije li joj se vidjeti vrat, uho, brada, solufa...itd. Btw, piercing nije zabranjen koliko znam nigdje dok god ne steti samom tijelu ili ne podsjeca na izgled zivotinje. Al hajd manim se i te price... Nije mi jasno jedno: Ako zele (zelimo, zelite) sekularno drustvo i drzavu, zasto jedva cekamo Bajram, Bozic i jedan i drugi da dobijemo slobodne dane, odnosno zasto bi i u jednoj sekularnoj drzavi postojali vjerski praznici koji su neradni dani?
Opal_89 wrote:U ratu se ginulo za ovu zemlju, da bi je sada prodavali Arapima (ili drugim strancima) koji ce dignuti zidove od 2 m i postaviti zabrane tamo gdje ih nikad nije bilo.
Nije mi smetalo u pocetku, ali kad vidim da nema mjesta gdje ih nema, malo i zasmeta covjeku. Vec se vidim za 10-15 godina kako idem iz ovog Sarajeva da ne bih bila okruzena strancima. :run:
Posto trolaš, moram, nepristojno, primjetiti da si davno ti zaginula :D :izet:
agent_zero

#1039 Re: Arapi u Sarajevu

Post by agent_zero »

Neka ih đavo nosi iz ove zemlje i ovog grada... kao i one koji ih dovode i dozvoljavaju da kupuju što im se ćefne.
Connaisseur Karlin

#1040 Re: Arapi u Sarajevu

agent_zero wrote:Neka ih đavo nosi iz ove zemlje i ovog grada... kao i one koji ih dovode i dozvoljavaju da kupuju što im se ćefne.
Ko dozvoljava? Pojedinci ili drzavni zakoni?
Ci-Nick

#1041 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Ci-Nick »

Jesmo toleranti u p.m..
Je li ko bio u Beču ?
Stranaca 25% , sa stranim korijenima više od 40% stanovništa.
I to ih ne spriječava da budu već sedmu godinu zaredom najbolji grad za život.
Connaisseur Karlin

#1042 Re: Arapi u Sarajevu

Ci-Nick wrote:Jesmo toleranti u p.m..
Je li ko bio u Beču ?
Koliko je austrijske imovine vlasnistvo stranaca,u ovom slucaju arapa? Dali je u Austriji moguce da stranac bez austrijskog drzavljanstva,na godisnjem odmoru,kupi kucu sa dvoristem?
calculator

#1043 Re: Arapi u Sarajevu

Post by calculator »

broj dva wrote:Ne volimo sandzaklije,cigani su peksini kriminalci, ne podnosimo ruse, francuzi su arogantni a svabe skrte, skandinavci su alkoholicari a skandinavke kurve, ameri su preglasni,japanci su cudni, englezi su glupi ko kurac a italijani picke.

Hvala bogu pa se nama nema sta prigovoriti.

Kako nema :? Nas jebe ko stigne, kad god i gdje god hoće :oops: Svi nabrojani iznad najviše :(
Ci-Nick

#1044 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Ci-Nick »

Connaisseur Karlin wrote:
Je li ko bio u Beču ?
Koliko je austrijske imovine vlasnistvo stranaca,u ovom slucaju arapa? Dali je u Austriji moguce da stranac bez austrijskog drzavljanstva dodje i kupi kucu sa dvoristem?
Koliko znam državljani trećih zemalja bez problema mogu kupiti nekretninu u Grazu, u Beču se izdaje dozvola. U svakom slučaju da imam viška kakvih 200.000 eura ja bi kupio nekretninu ili u Njemačkoj ili u Austriji. Ono što još treba napomenuti kupovinom nekretnine se ne stiče pravo na boravak.
Connaisseur Karlin

#1045 Re: Arapi u Sarajevu

Ci-Nick wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Je li ko bio u Beču ?
Koliko je austrijske imovine vlasnistvo stranaca,u ovom slucaju arapa? Dali je u Austriji moguce da stranac bez austrijskog drzavljanstva dodje i kupi kucu sa dvoristem?
Koliko znam državljani trećih zemalja bez problema mogu kupiti nekretninu u Grazu, u Beču se izdaje dozvola. U svakom slučaju da imam viška kakvih 200.000 eura ja bi kupio nekretninu ili u Njemačkoj ili u Austriji. Ono što još treba napomenuti kupovinom nekretnine se ne stiče pravo na boravak.
Hvala. Svaka drzava ima svoja pravila,jer mnoge EU drzave ne dozvoljavaju kupovinu nekretnitna od stranaca.

http://www.expat-consulting.com/Purchasing

Ogranicenja kupovanja u Austriji su takodjer pristuna za strane drzavaljne iz EU ili van EU.

Kakv su pravila u BiH?
bumerangss

#1046 Re: Arapi u Sarajevu

Post by bumerangss »

Ja sam rodjeni sarajlija ali mi niko ne smeta i nek dolaze i arapi i rusi i kinezi.... samo nek rade i grade!
Danguba

#1047 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Danguba »

bumerangss wrote:Ja sam rodjeni sarajlija ali mi niko ne smeta i nek dolaze i arapi i rusi i kinezi.... samo nek rade i grade!
tako bi trebao razmisljati normalan insan. :thumbup: :D
Miki123

#1048 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Miki123 »

Ogranicenja kupovanja u Austriji su takodjer pristuna za strane drzavaljne iz EU ili van EU.

Kakv su pravila u BiH?
vrlo smo restriktivni. malo koji stranac može kupiti nekretninu u BIH kao fizičko lice, tj. na svoje ime.

Stranci kupuju legalno nekretnine na firme (doo) koje masovno osnivaju i koji su domaća pravna lica i kupovina nekretnina na firme gdje je stranac vlasnik je potpuno legalna.

Međutim, neki bi i ovdje uveli rasističke zakone po kojima domaća firma sa vlasnikom nijemcem (npr. dm, sutra Lidl) mogu kupovati nekretnine dok isti takav vlasnik firme recimo sirijac ne može.

Iz razgovora sa likovima koji rade sa njima, arapi koji kod nas masovno kupuju zemlju su za naše uslove novčano vanzemaljci sa stanovima i vilama širom evrope, tako da ne vidim zašto bi se neko za stalno doselio u BIH pored stana u Beču?
Connaisseur Karlin

#1049 Re: Arapi u Sarajevu

Miki123 wrote:

Kakv su pravila u BiH?
vrlo smo restriktivni. malo koji stranac može kupiti nekretninu u BIH kao fizičko lice, tj. na svoje ime.

Stranci kupuju legalno nekretnine na firme (doo) koje masovno osnivaju i koji su domaća pravna lica i kupovina nekretnina na firme gdje je stranac vlasnik je potpuno legalna.

Međutim, neki bi i ovdje uveli rasističke zakone po kojima domaća firma sa vlasnikom nijemcem (npr. dm, sutra Lidl) mogu kupovati nekretnine dok isti takav vlasnik firme recimo sirijac ne može.

Iz razgovora sa likovima koji rade sa njima, arapi koji kod nas masovno kupuju zemlju su za naše uslove novčano vanzemaljci sa stanovima i vilama širom evrope, tako da ne vidim zašto bi se neko za stalno doselio u BIH pored stana u Beču?
Hvala na objasnjenju.Sad razumijem bolje i slazem sa sa tvojim stavom,
Opal_89

#1050 Re: Arapi u Sarajevu

Post by Opal_89 »

Bio Arap, Nijemac, Kanadjanin, Kinez, Svedjanin... Nije uredu da im se prodaje zemlja da bi oni dizali bedeme tamo gdje su se djeca nekad igrala.
Neka su oni dosli kao turisti, i bilo je zanimljivo u pocetku kad su poceli dolaziti, al brate dragi sad su na svakom cosku k'o nekad Kinezi. I nije problem i to ako su dosli, nego je veci strah sta nose sa sobom vremenom kad se infiltriraju u nasu sredinu, kad nam udju u dzemate, skole, radna mjesta...Bosnjo kad je otisao u svijet jedino sto je odnio je nas papanluk (kojeg rijetko gdje smije prosipati) i Argetu :D Pitanje je sta oni donose (osim para) :-?
Locked